Şimdi Ara

2014 SAMSUNG 3DTV (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.712
Cevap
50
Favori
249.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar hangi televizyonu alacaksınız alın bu sızın kararınızdır ancak sakın "istanbulbilişim" denen dolandırıcılardan almayın ben yandım sizde yanmayın. tv alırsınız sonra geri vermek istersiniz adamlar cayma hakkını bıle umursamıyorlar ne diyorlar bılıyor musunuz sangı iç çamasırı satıyorlar bana kutusu acılmıs tv yi 1 gün sonra bile olsa cayma hakkından gerı alamazlarmıs. sacmalıga bakın sankı servıs kurulum yapmadan benim tv yi inceleme sansım varmıs gibi yani tv yi satmak degil arkasında durmak önemlidir aman sakın almayın boyle dolandırıcı fırmalardan ben mahkemeye verecem sız de ugrasmayın bunlarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _X_MAN -- 10 Ekim 2014; 13:39:28 >
  • _X_MAN _ kullanıcısına yanıt
    İade başvurusu yapıtıysanız almak zorundalar öyle ya da böyle. Hakem heyeti ya da tüketici mahkemesi son noktayı koyar. Fakat uğraşmamak için siz yine de tekrar bastırın ve haklarınızın ne olduğunu çok net olarak onlara anlatın. Sindiremeyeceklerini anlarlarsa geri adım atabilirler.
  • İlk tv geldiğinde zannedersem 2113 veya 2114 ona benzer bir versiondau ve sorun yoktu.

2114 sonrası elen updateler ile görüntü eski gibi olmadı hep sorunlu.
  • C-E-R-K-E-Z C kullanıcısına yanıt
    Eski versiyona dönmenin bir yolu yok mu peki?
  • stylerbb kullanıcısına yanıt
    evet bu konuda ben de bilincliyim haklarımı da iyi biliyorum ama o kadar bastırmama ragmen yaptıkları bısey yok aynı hamam aynı tas ben de mecburen tuketici haklarına basvuracam dava sonuclanınca nasıl olsa verecekler parayı benım de ızledıgım kullandıgım yanıma kar kalacak farketmez benım ıcın
  • quote:

Orijinalden alıntı: stylerbb

Eski versiyona dönmenin bir yolu yok mu peki?

F serisi icin 0000 seklinde bir dosyadan bahsediliyordu, önce bunu sonra istediğiniz sürümü yüklemek için. H serisi için henüz böyle bir olay yok sanırım.
    Eskiye dönersem bu defa ışık sızması hortlayacak. 2116.1'i ışık sızması için samsung tr yükletmişti.
  • splater S kullanıcısına yanıt
    Işık sızması yazılımla düzeldi mi tamamen ?
  • Arkadaslar bende hu8500 ve BD H6500 bluray player var. Harddiske film indirip usb aracılığıyla tv üzerinden izliyorum. Bu filmleri BDH6500 player üzerinden izlememle televizyonun one connect boxu üzerinden izlememin görüntü kalitesi açısından bir farkı var mıdır? İkisinide denedim pek fark göremedim. Şu anda BDH6500 benim için gereksiz mi olmuş oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stylerbb

Işık sızması yazılımla düzeldi mi tamamen ?

Tamamen degil tabi, belirginligi biraz azaldi ama buna karsilik goruntude eski pürüzsüz canlilik da kayboldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Teknosa 'dan 3499TL'ye 60h7000 alanlardanım Tv bu akşam kuruldu , Tv 'nin panel kalitesi çok iyi siyahlar çok iyi ayarları iyi yaparsanız çok iyi sonuçlara ulaşıyorsunuz tam olarak 60h7000 modeli için kalibrasyon ayarlarına ihtiyacım var ...46h7000 ya da 40h7000'nin kalibrasyon ayarları olmaz zira panel farklı ... bende ışık sızması yok denecek kadar az çok homojen bir dağılım söz konusu panelde ... futbol modu çok parlak olmamış o mod milli maç için kendime göre bir ayar yaptım çok iyi oldu ... tavsiyem uydu yayınları için standart moda alıp üstünde oynamalar yapmanız ... ben şuanda çok doğal ve gerçekçi bir görüntü alıyorum ... dinamik kontrastı kapayın doğallığı bozuyor ... valla daha bir sürü ayar var ... ince ayar çekince tv ben buyum işte diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 10 Ekim 2014; 23:20:39 >

• potansiyel tv alıcısı konumunda olan biri olarak

hu6900 paneli alıp uhd ye geçişmi yapalım yoksa
    h7000 paneliyle 3d keyfimi yaşayalım

yoksa sizlerin tavsiyesiyle en yüksek 3000 TL lik başka bir panelemi yönlenelim karar veremedim

Bir el atında bu bohem ve kafa karışıklığı halinden kurtulayım. rica ediyorum
  • filimlerimi arşivlediğim 4 Terabayt hard diskimi samsung 55HU8500 tanıyor mu? hiç deneyen var mı ?
  • Arkadaşlar merhaba,
    Malumunuz tam TV'lerde ucuzlama varken bir TV alma arefesindeyim, forumu baştan sona okudum çok şey öğrendim ama acaip de kafam karıştı. Bana biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.
    öncelikle kısaca durumumdan bahsedeyim. Yıllardır tüplü tv kullanmış biriyim. ( bekar hayatı işte :) ) Evvela 2000-3000 TL bandıyla yola çıkıp teknoloji mağazalarını gezerek yakınlık-tv boyutu açısından LG 50LB670V modelinin uygun olduğunu kafamda belirledim. ( Pasif gözlük kullanması ilk tercih nedenimdi ) Ancak son kararımı vermeden led alırken nelere dikkat etmeli, hangi marka almalı filan diye foruma bi daldım, bi daha da çıkamadım :) Dolayısıyla sizlerin engin bilgilerine bir danışmak istedim. Birkaç soru ile vaktinizi-tavsiyelerinizi alacağım. Öncelikle şunu da belirteyim ki, her markanın kendince özelleştiği alanlar-özellikler olduğunu ve hepsinin en iyisini bir arada bulamacağımı öğrenerek, tüm özelliklerden az da olsa olsun :) ama cihazda-panelde KRONİK sorun olmasın derdindeyim. ( TV yayınları izleyeceğim, oyun oynayacağım, internete gireceğim, HDD film izleyeceğim ( 2D-3D ). Yani hepsinden olsun ama marka-modelde kronik sorun olmasın..! )

1- Marka;
    2014 modelleri için LG, Sony, Philips, Samsung ile alakalı tüm üst konuları forumda okudum ( çok vaktimi aldı :) ) 4K olmayan ve bütçeye uygun tüm markalarda Samsung dışındakilerde kronik sorunlar olduğunu anladım. ( LG 670-730V; köşelerde kararma, nette film izlerken atma, dahili uyduda yavaşlık. Sony 805-815B; HDD tanımama, smart ve 3D'nin yetersizliği, TV'nin kendini resetlemesi. Philips 7109; çok yoğunlaşmadığım için şuan hatırlayamıyorum ancak bunda da vardı birkaç şey.. ) Dolayısıyla, 2014 modellerinde kronik sorun olmayan marka olarak Samsung'u belirledim kafamda. Öncelikle doğru mu yapmışım, yapıyorum? ( Samsung H 6400 ve üzeri için konuşuyorum )

2- Boyut ( inç );
    Söylediğim gibi gözler daha önce sadece tüplü tv gördüğü için "hangi boyut almalıya" da tam karar verebilmiş değilim. Forumda anladığım kadarı ile bu durum, kişiden kişiye göre değişebiliyor ve bunu en iyi izleyecek kişi belirleyebiliyor. Teknoloji marketlerde de baktım ancak dediğim gibi ilk kez alacağımdan neyi nasıl değerlendirmem gerektiğini de çok bilmiyorum. Dolayısıyla genel bir fikir alayım istiyorum. Benim duvar ile koltuğun başlangıç noktası arası mesafe yaklaşık 3-3.20 metre. Yani koltuğa oturduğunuz anda yaklaşık 3.5-4 metre olmuş oluyor duvar uzaklığı. İlk başta 50" uygun olarak düşündüm ancak forumda çoğu arkadaşın bu mesafe için 55" aldığını-önerdiğini okuyunca ( ve 1. maddedeki Samsung kararım sonrası ) 55" yöneldim. Bu konuda da doğru mu yapıyorum sizce?

3- Klasik soru, hangi marka-model :)
    LG ve Philips'i bahsettiğim sorunlar yüzünden kafadan eledim. Aşağıda elimde kalan marka-modeller ve fiyatlar var. En iyi fiyat/performans ürününü seçmek istiyorum.

Sony 55W815B : 3200 TL ( Forumda ilerledikçe bazı arkadaşların sorunları bir şekilde çözdüğünü görsem de içimde bir kıl kapma durumu hala mevcut. Yine de hala değerlendirmem arasında )

Samsung 55H6470-H6500 : 3000TL ( 6500 ile 6470 arasındaki tek farkın çift tuner olması dendi hep. İkisi de quad core ve gerçek panel 100hz, cmr'si 400hz diye okudum. 55" için yanılmıyorum değil mi, son kez netleştirmiş olayım )

Samsung 55H8000 : 4000TL ( Gerçek panel 200hz, cmr 1000hz, quad core+, evolution kit, curved ( ki bu iyi mi kötü mü karar veremedim, siz ne düşünüyorsunuz? ), micro dimming ult., ultra clear panel.. vs özelliklerden dolayı beni bu modele itti ancak gel gelelim forumda alan kişi sayısı benim gördüğüm 3-5 kişi. Onlar da bişeyler sormuşlar ancak cevap alamamışlar bile :) Dolayısıyla aradaki 1000 TL fark bu özellikler için değer mi bilemedim )

Samsung 55H7000 : Forumda çok alan var, ayrıca yine bu konuda bir ödül kazandığını gördüm. Ancak nereye sorsam stok kalmadı deniyor.

İlk başta aktif gözlük kullandığı için Samsung'u kafadan elememe rağmen, diğer markalarda bahsettiğim kronik sorunlardan gözümün korkması-sonrasında uğraşmak istemememden dolayı Samsung şuan daha ağır basıyor. Sony, Input lag ve görüntüde başarılı ama Samsung da smart ve 3D'de diye okudum hep. Ama kronik sorunlar olmaması, servis hepsinde berbat-uğraştırıcı olsa da bu konudaki birkaç arkadaşın sorunsuz iade-değişim alması ( sony konusunda bir arkadaşın mahkemelik olduğunu okudum ).. vs dolayı Samsung tarafındayım. Yine de size de sormuş olayım, doğru noktada mıyım?
    Ayrıca, H8000 için H6500'e göre 1000 TL fazla vermeye değer mi? ( fiyat/performans açısından soruyorum, gerçekten değecekse bütçem var. Ama değmezse de Samsung'u yok yere zengin etmeye bütçem de yok :) )

Değerli fikirlerinizi benimle de paylaşırsanız çok sevinirim..

PS : Umarım doğru konuya yazmışımdır. Forumu genelde okumak için kullanıyorum, yanlışlık yaptıysam affola..

• quote:

Orijinalden alıntı: lordoftheLeGoLaS

Arkadaşlar merhaba,
    Malumunuz tam TV'lerde ucuzlama varken bir TV alma arefesindeyim, forumu baştan sona okudum çok şey öğrendim ama acaip de kafam karıştı. Bana biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.
    öncelikle kısaca durumumdan bahsedeyim. Yıllardır tüplü tv kullanmış biriyim. ( bekar hayatı işte :) ) Evvela 2000-3000 TL bandıyla yola çıkıp teknoloji mağazalarını gezerek yakınlık-tv boyutu açısından LG 50LB670V modelinin uygun olduğunu kafamda belirledim. ( Pasif gözlük kullanması ilk tercih nedenimdi ) Ancak son kararımı vermeden led alırken nelere dikkat etmeli, hangi marka almalı filan diye foruma bi daldım, bi daha da çıkamadım :) Dolayısıyla sizlerin engin bilgilerine bir danışmak istedim. Birkaç soru ile vaktinizi-tavsiyelerinizi alacağım. Öncelikle şunu da belirteyim ki, her markanın kendince özelleştiği alanlar-özellikler olduğunu ve hepsinin en iyisini bir arada bulamacağımı öğrenerek, tüm özelliklerden az da olsa olsun :) ama cihazda-panelde KRONİK sorun olmasın derdindeyim. ( TV yayınları izleyeceğim, oyun oynayacağım, internete gireceğim, HDD film izleyeceğim ( 2D-3D ). Yani hepsinden olsun ama marka-modelde kronik sorun olmasın..! )

1- Marka;
    2014 modelleri için LG, Sony, Philips, Samsung ile alakalı tüm üst konuları forumda okudum ( çok vaktimi aldı :) ) 4K olmayan ve bütçeye uygun tüm markalarda Samsung dışındakilerde kronik sorunlar olduğunu anladım. ( LG 670-730V; köşelerde kararma, nette film izlerken atma, dahili uyduda yavaşlık. Sony 805-815B; HDD tanımama, smart ve 3D'nin yetersizliği, TV'nin kendini resetlemesi. Philips 7109; çok yoğunlaşmadığım için şuan hatırlayamıyorum ancak bunda da vardı birkaç şey.. ) Dolayısıyla, 2014 modellerinde kronik sorun olmayan marka olarak Samsung'u belirledim kafamda. Öncelikle doğru mu yapmışım, yapıyorum? ( Samsung H 6400 ve üzeri için konuşuyorum )

2- Boyut ( inç );
    Söylediğim gibi gözler daha önce sadece tüplü tv gördüğü için "hangi boyut almalıya" da tam karar verebilmiş değilim. Forumda anladığım kadarı ile bu durum, kişiden kişiye göre değişebiliyor ve bunu en iyi izleyecek kişi belirleyebiliyor. Teknoloji marketlerde de baktım ancak dediğim gibi ilk kez alacağımdan neyi nasıl değerlendirmem gerektiğini de çok bilmiyorum. Dolayısıyla genel bir fikir alayım istiyorum. Benim duvar ile koltuğun başlangıç noktası arası mesafe yaklaşık 3-3.20 metre. Yani koltuğa oturduğunuz anda yaklaşık 3.5-4 metre olmuş oluyor duvar uzaklığı. İlk başta 50" uygun olarak düşündüm ancak forumda çoğu arkadaşın bu mesafe için 55" aldığını-önerdiğini okuyunca ( ve 1. maddedeki Samsung kararım sonrası ) 55" yöneldim. Bu konuda da doğru mu yapıyorum sizce?

LG ve Philips'i bahsettiğim sorunlar yüzünden kafadan eledim. Aşağıda elimde kalan marka-modeller ve fiyatlar var. En iyi fiyat/performans ürününü seçmek istiyorum.

Sony 55W815B : 3200 TL ( Forumda ilerledikçe bazı arkadaşların sorunları bir şekilde çözdüğünü görsem de içimde bir kıl kapma durumu hala mevcut. Yine de hala değerlendirmem arasında )

Samsung 55H6470-H6500 : 3000TL ( 6500 ile 6470 arasındaki tek farkın çift tuner olması dendi hep. İkisi de quad core ve gerçek panel 100hz, cmr'si 400hz diye okudum. 55" için yanılmıyorum değil mi, son kez netleştirmiş olayım )

Samsung 55H8000 : 4000TL ( Gerçek panel 200hz, cmr 1000hz, quad core+, evolution kit, curved ( ki bu iyi mi kötü mü karar veremedim, siz ne düşünüyorsunuz? ), micro dimming ult., ultra clear panel.. vs özelliklerden dolayı beni bu modele itti ancak gel gelelim forumda alan kişi sayısı benim gördüğüm 3-5 kişi. Onlar da bişeyler sormuşlar ancak cevap alamamışlar bile :) Dolayısıyla aradaki 1000 TL fark bu özellikler için değer mi bilemedim )

Samsung 55H7000 : Forumda çok alan var, ayrıca yine bu konuda bir ödül kazandığını gördüm. Ancak nereye sorsam stok kalmadı deniyor.

İlk başta aktif gözlük kullandığı için Samsung'u kafadan elememe rağmen, diğer markalarda bahsettiğim kronik sorunlardan gözümün korkması-sonrasında uğraşmak istemememden dolayı Samsung şuan daha ağır basıyor. Sony, Input lag ve görüntüde başarılı ama Samsung da smart ve 3D'de diye okudum hep. Ama kronik sorunlar olmaması, servis hepsinde berbat-uğraştırıcı olsa da bu konudaki birkaç arkadaşın sorunsuz iade-değişim alması ( sony konusunda bir arkadaşın mahkemelik olduğunu okudum ).. vs dolayı Samsung tarafındayım. Yine de size de sormuş olayım, doğru noktada mıyım?
    Ayrıca, H8000 için H6500'e göre 1000 TL fazla vermeye değer mi? ( fiyat/performans açısından soruyorum, gerçekten değecekse bütçem var. Ama değmezse de Samsung'u yok yere zengin etmeye bütçem de yok :) )

PS : Umarım doğru konuya yazmışımdır. Forumu genelde okumak için kullanıyorum, yanlışlık yaptıysam affola..

Hocam bende tv arastıyorum da lg lb670v ile samsung 40h6500 arasında kaldım. lg nin 700 hz olması kafamı karıstırıyor. 700 hz MCI mı iyidir 400 hz CMR mi ?? Çünkü h6500 400 hz CMR imiş. Bir de asıl önemli olan gercek panel değerleri dediler lg 50-60 hz samsungu bilmiyorum siz 100 hz yazmıssınız bu konuda emin misiniz?? Benim de istediğim oyun oynarken konsol bagladıgımızda ya da laptop pc sorun yasamak istemiyorum takılma vs. ve tabi ki 3D ve HD film, HD mac yayını izlemek.

• Arkadaşlar samsung aktif 3d gözlük lg ise pasif 3d gözlük kullanıyor diye biliyorum. Birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları neler? Ben de tv alma arefesindeyim.

• Arkadaşlar samsung 60" h6270 doğubankta 3100 kampanya yapmış bır fırma

Ama guvenemedim. Teşhir olup olmadıgını anlayamam.. adam kapalı kutu dedi.fln fılan.

Dogu bankla ılgılı ne dusunuyosunuz arkadaslar ?

lordoftheLeGoLaS kardeş senle aynı durumdayım.. okudukça kafa karışıyor. albeni@ diye forumda televızyon teknolojisine ustduzey hakım bı usta var..ondan fıkır almak lazım :((
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordoftheLeGoLaS

Arkadaşlar merhaba,

1- Marka;

2- Boyut ( inç );

Arkadaşlar samsung 60" h6270 doğubankta 3100 kampanya yapmış bır fırma

Ama guvenemedim. Teşhir olup olmadıgını anlayamam.. adam kapalı kutu dedi.fln fılan.

Dogu bankla ılgılı ne dusunuyosunuz arkadaslar ?

lordoftheLeGoLaS kardeş senle aynı durumdayım.. okudukça kafa karışıyor. albeni@ diye forumda televızyon teknolojisine ustduzey hakım bı usta var..ondan fıkır almak lazım :((

• 60h7000'i usb ile 2116.1 'e yükselttim , internetten bulmuyor güncellemeyi ancak aşağıdaki linkte var usb ye indirip güncelleyin

ben güncellemeyi yaptıktan sonra görüntü kalitesinin biraz daha arttığını farkettim hd kanallar cam gibi oldu ... kaliteli sd kanallarda çok iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

Arkadaşlar samsung aktif 3d gözlük lg ise pasif 3d gözlük kullanıyor diye biliyorum. Birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları neler? Ben de tv alma arefesindeyim.

Pasif gözlükle 3D her zaman daha iyi. Fakat LG'de çok kronik problemler var, tavsiye etmem.
  • Benim panel 46h7000 ve 2116.1 kesinlikle 2114 versiyonundan sonra görüntüyü bozdu( özellikle sd).

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.