ekran ayarlarında servis ışığını açarsan mesaj geldikten sonra sürekli yanıp söner ama bu seferde servis ışığı 4-5 sn bir yanıp söner buda yanınızdakileri biraz rahatsız ediyo tecrübeyle sabittir
x210 da kızılötesi sorunu yaşayan arkadaşlar biraz önce acı ama gerçek bişey öğrendim tam 20 ytl para verip aldığım usb kızılötesi hiçbir işe yaramıyomuş çünkü samsung pc studio II 2.0 programı usb girişleri desteklemiyomuş ancak ve ancak com port veya lap top kızıl ötesi cihazlarla çalışıyomuş yani bu işle uğraşan sayın arkadaşlar kızılötesi cihazınız usb girişliyse boşuna telefonu programa tanıtıcam diye uyraşmayın
Yani bu meretin batarya problemi olmasa dört dörtlük bir telefon. Kızılötesinden laptop a bağladım. Melodi ve resim falan gönderdim. telefon defteri ve diğer telefondaki bilgileri bilgisayara kaydettim yani yapılabilecek herşeyi yaptığımı düşünüyorum. Ama gel gelelim 2 gün gidiyor lanet batarya. Bu telefonun 600 miliamperlik bir bataryası var üzerinde acaba 1200 lük yada 900 Miliamperlik bataryalar varmı bilgisi olan yada kullanan varsa yazarsa sevinirim
ekran ayarlarında servis ışığını açarsan mesaj geldikten sonra sürekli yanıp söner ama bu seferde servis ışığı 4-5 sn bir yanıp söner buda yanınızdakileri biraz rahatsız ediyo tecrübeyle sabittir
Bende servis ışığı zaten açık. Ama mesaj geliyor ve 10 saniye sonra ışık sürekli yanmıyor. Acaba telefonda bir sroun mu var.
ya arkadaşlar şu Samsung PC Studio II 2.0 PIMS & File Manager programının usb girişlerini destekleyen bi versiyonu veya usb yaması falan yokmudur acaba... bu kızılötesiyle kafayı yicem artık. piyasada sordum com girişli kızılötesi cihazı bulamadım,converterde yok laptopta yok, bunasıl bi çıkmaz böle ya...
X210 Tecrübelerim ve sık sorulan soruların genel özeti (güncelledim 14 OCAK 2006) Telefondan --> Simkarta Simkarttan --> Telefona rehber kopyalama. Samsung Pc Studio açılır. Telefonun kızılötesi veya kablo ile bağlanılır. Eğer simkarttan telefona kopyalanmak isteniyorsa Pc Studio programındaki soldaki menuden "Phone SIM" seçilir.
Daha sonra çıkan listeden CTRL+A denrek tümü seçilir. Daha sonra CTRL+C denerek kopyalanır ya da CTRL+X denerek kesilir.
Daha sonra yine sol menüden "Phone MS" açılır ve CTRL+Y ile yapıştırılır.
Denenmiştir. *Fm radyosu güzel. Fakat kanalları ayarlarken yavaş. Ancak 30 tane kanal kaydedilebiliyor. Bu çoğu kişi için yeterli olur sanırım. Ses seviyesi de tatmin edici. Ayrıca radyoya benim gibi kısyol koyarsanız tek tuşla ulaşabilirsiniz.(Yukarı tuşunu koydum.) Kaydettiğimiz kanalları kulaklıktaki düğmeden değiştirememek büyük eksikliği.
* Kapak üzerinde mavi ışık 4-5 saniyede bir yanıp sönüyor. Mesaj geldiğinde sürekli yanıp sönüyor. Ama cevapsız çağrılarda tepki vermiyor. Kapağını arada bir açıp bakmak gerekiyor. En büyük eksikliklerinden ikincisi.
*Boyut ve ağırlık olarak mükemmel. 76 gr sadece. Ayrıca hoş bir tasarıma sahip. Ekran çözünürlüğü de gerçekten tatmin edici.
*Tek tuşla (Yeşil tuş) tüm cevapsız çağrılar, arana numaralar gözüküyor. Önemli, bir işlevi var. Ayrıca tuş takımlarının kullanımı çok rahat. Yalnız navigasyon tuşunun ortasındaki OK tuşuna basıldığı zaman direk GPRS e giriyor. Bu da faturanın kabarmasına neden olabilir. Çünkü telefonu incelemek için eline alan ilk önce oraya basıyor. Bundan dolayı ayarlar kısmından boş bir gprs profiline ayarlıyorum gprs i kullanmadığım zaman.
*Telefon çalarken aynı anda titremiyor. Önce 3 defa titreyip sonra çalıyor. Bana göre bu üçüncü eksisi.
*Sesli not kaydedebiliyorsunuz.
*Kızılötesi ile bağlanıyor. Her ne kadar bilgisayardan resim melodi gönderilemiyor deseler de ben kullanıyorum gayet de iyi çalışıyor. Aşağıda Anlattım (Bunun için bilgisayara sasmung pc suite yüklemek lazım bir de doğal olarak kızılötesi takmak gerekli pc ye)
*Java program oyun yüklemek için: Fazla oyun meraklısı olmadığım için bu bölümle fazla uğraşmadım. Ama bir tane Tom ve Jerry oyunu yükledim. Yalnız gördüğüm kadarıyla 100kb yüksek olanları yüklemiyor. 1- İlk önce oyun samsung için oyun bulunur. Oyun .jad ve .jar olmak üzere iki dosyadan oluşmaktadır. 2- http://euploader.com/index.php adresine bilgisayardan girilir. 3- İlk önce .jar dosyası upload edilir. 4- Sonraki gelen sayfadan da .jad dosyası upload edilir. 5- İşlem bittikten sonra aşağıdakine benzer bir sonuç çıkar: Log on to http://euploader.com/wap/index.php from your phone with the following ID and Code: ID: 2618 Code: 4523
Burada sadece internet bağlantısı için ücret ödersiniz.
*Gelen sms leri henüz telefona kaydettirmeyi başaramadım. EKLEME TARİHİ: 24 EYLÜL PAZAR * Telefon kapalı iken alarm çalmıyor.(DÜZELTME: mENÜ>7>1>5 DEVREDE YAPIN SORUN ÇÖZÜLÜYOR.) * MP3 desteği yok. Sadece mid çalıyor. ******* KIZILÖTESİ İLE DUVARKAĞIDI, POLİFONİK SES GÖNDERME ******* Resim ile anlattım. İşte linkler.
arkadasım Duvarkağıdı hazırlama linki falan calısmıyor..ben telefonuma istediğim bi duvar kağıdını nasıl yükleyebilirm? onu iyice anlatırmısınız..samsungta biraz acemiyimde birde msn'i nasıl yüklüycem.onu da aaçarsanız sevinirim..teşekkürler..
arkadaşlar geçenlerde baya bi uğraşıyodum telefonla kızılötesi falan ama telefonla kızılötesini sadece rehberde işe yarıyo melodi resim falan iğrenç oluyo bence.... bi rehber içinde harcadığım wakitte oturup el ile yazmak en mantıklısı....
bence bu telefondan fazla bişey beklemeyin... telefon işte msj bide konuş başka hiçbir fiyakası yok... şahsen tipi olmasa hemen satcam tek cazibeli kısmı
ben hala kızılötesi işini başaramadım dün laptopla denedim program telefonu tanıdı mesajları falan gösterdi ama file manager bi türlü açılmadı sürekli bi uyarı veriyo... iyice soğudum telefondan içindeki iki tane dandirik zil sesine mahkum kalmak istemiyorum öğle olsaydı ericcson 688 kullanırdım... samsung firmasını esefle kınıyorum ve bidaha samsung markalı bi cihazın 100m yanına bile yaklaşmam bu mantıkla devam ederlerse benim gibi bi çok müşteriyi kaybedecekler. biraz standartlara uyun ya...
ben yeni katıldım bu foruma ve telefonumun forumunun olup olmadığına baktım hemen tabiiki neyse... www.jhonny.org/wap sitesine giriş yapıp ordan wallpapers 128*128 den istediiniz resmlerin numaralarını alın yada upload wallpaper bölümünden kendi fotonuzu koyun... telefonla da gprs den aynı adrese girn zaten ilk olarak numarayı soracaktır aldığınız numarayı yazın ve resmi yükleyin... sadece gprs giriş ücreti alınıyor.. hadi bakaılm kolay gelsin
arkadaslar oyun upload ettim ama adrese git kısmında "/" koyamadım..hiçbi tuşta cıkmıyor..nasıl halledicez..acil yardım lütfen
quote:
arkadasım Duvarkağıdı hazırlama linki falan calısmıyor..ben telefonuma istediğim bi duvar kağıdını nasıl yükleyebilirm? onu iyice anlatırmısınız..samsungta biraz acemiyimde birde msn'i nasıl yüklüycem.onu da aaçarsanız sevinirim..teşekkürler..
arkadaslar x210 almayi dusunuyorum.sadece siradan telefon ozellikleri istiyorum ama aklim atakilan birkac soru var: 1) samsungun diger modellerinde olan telefon kapaliyken alarmin calmamasi durumu x210 da da var mi??? 2) T9 olayini cocum bulabilen var mi?? 3) mesaj yazma hizi nokia yi birakacak biri icin cok yavas sayilir mi??