Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Samsung

Sli-de -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 14:07:25)

Nervium, soruna cevap vermeye çalışayım :)
Öncelikle, D600 den sonra D900 eline çok büyük gelyor ilk başta genişlik anlamında ama sonradan alışıyorsun.. Resim ve video konusunda D600 den daha iyi gibi görünüyor, özellikle otofocus ve mocro anlamında tartışılmaz..Menüsü D600 e kıyasla daha hızlı ve hafıza kartı 512 mb olmasına rağmen pek çakılmıyor keza ben d600 de 512 mb kart takınca biraz sıkıntı yaşamıştım :) Menü yapılandırması ve görsellik anlamında D600 e kıyasla çok şık değişiklikler yapılmış ama menü kulanımı aşağı yukarı aynı, yani kesinlikle adapte olmakta zorlanmıyorsun..Bu arada D600 de sadece mesaj atanları engelleyebilirken, D900 de arayanları da engelleyebiliyorsun..
Eğer sende benim gibi minik ama işe yarayan cici bicilerden hoşlanıyorsan, D900 ün bu konuda hoş sürprizleri var mesela bir numarayı arıyorsun, meşgulse ya da ulaşılamıyorsa, kapatma tuşuna bastığın anda hemen ekrana alternatif numaraları geliyor, böylece " dur bir de evi deneyeyim" dediğinde bir saat telefon defteri karıştırmıyorsun :) işte bazı bu gibi cici bicileri ver D600de olmayan. Onun dışında "parmak izi" krizi geçirebiliyorsun miletin mıncıklamasından, çünkü gerçekten hoş bir dizaynı var. Buraya kadar anlattıklarım, "D900 e terfi et" kısmıydı tabi ilk aklıma gelenler.. Şimdi de negatiflikerini söylüyorum; sesi gerçekten D600e kıyasla çok az çıkıyor.. Boyut olarak kesinlikle D600 den daha büyük sadece daha ince..
Başka birşey gelmiyor aklıma şimdilik ama senin aklında birşey varsa, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..
Ben D600ü çok sevdiğim için, çok zor ayrıldım ama sorarsan bence buna değer, sana da tavsiye ederim, bir değerlendir istersen [:'(]

Sli-de -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 14:25:44)

Pardon yine söylemeyi unuttum, D600 ü değiştirirsen, yedek şarjın varsa bir arkadşına vermen lazım çünkü şarjı değiştirmişler, telefon defterini de PC Studioya atarsan aynen D900 e 1 dakikada yeniden aktarabiliyorsun ki bu emin ol çok süper birşey :) ben bir saat şükretmiştim..

sarıkanaryam -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 14:59:19)

bencede arkadaşlar....

malzeme kalitesi çok iyi...kamerası güzel....macro+autofocus var....

incecik ve karizma......

seside az çıkıversin.....haklı olarak çünküüü kaba bir telefon deil...sınıfının en ince telefonu.....

TuRaN.z -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 15:11:31)

quote:

Orjinalden alıntı: sarıkanaryam

bencede arkadaşlar....

incecik ve karizma......

seside az çıkıversin.....haklı olarak çünküüü kaba bir telefon deil...sınıfının en ince telefonu.....

kesinlikle haklısın, aslında bir çok açıdan bu tel güzel ben özellikle ugo olayı falan ilginç gelmişti ve e900 üde satmıştım onun için aldım bu teli ancak özellikle sırf foto için alacaklar bence tam istediğini bulamaz çünkü foto kalitesi özellikle foto diyenler için tatmin edici olmayabilir, benim için yeterli ama, ayrıca ses düşük doğru ancak oda yeterli bence handikap olarak genişliği görülüyor oda zamanla alışılınabilecek bir durum sayılır.

sarıkanaryam -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 15:15:37)

quote:

Orjinalden alıntı: TuĞraNz

quote:

bencede arkadaşlar....

incecik ve karizma......

kesinlikle haklısın, aslında bir çok açıdan bu tel güzel ben özellikle ugo olayı falan ilginç gelmişti ve e900 üde satmıştım onun için aldım bu teli ancak özellikle sırf foto için alacaklar bence tam istediğini bulamaz çünkü foto kalitesi özellikle foto diyenler için tatmin edici olmayabilir, benim için yeterli ama, ayrıca ses düşük doğru ancak oda yeterli bence handikap olarak genişliği görülüyor oda zamanla alışılınabilecek bir durum sayılır.

tek eksiği yani bence en kötü yanı,video çekimi.....

sizlerin demesine göre tabi....

nasıl d520den bile daha kötü olabilir...[:-]

gerçekten bu kadar vasatmı video çekimi.....???[X(]

Sli-de -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 15:21:25)

[:)] Arkadaşlar, lütfen bu kadar kötümser olmayın o kadar da kötü değil ki video çekimi :)
Hem diğer telefonlara nazaran iyi.. [:'(]

TuRaN.z -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 15:25:08)

bana göre videosu vasat değil berbat, ayrıca foto çekmeyi çok sevenler içinde o kadar tatmin edici gelmezzzz bu tel benim fikrim.
zaten ugoda yok beni çok kızdırdılar bu konuda[8D] ama tel güzelll sonuçta hiç samsung kullanmayanlar için[8D]

Sli-de -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 15:29:16)

[X(] içim burkuldu yaw...

sarıkanaryam -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 15:33:58)

quote:

Orjinalden alıntı: TuĞraNz

bana göre videosu vasat değil berbat, ayrıca foto çekmeyi çok sevenler içinde o kadar tatmin edici gelmezzzz bu tel benim fikrim.
zaten ugoda yok beni çok kızdırdılar bu konuda[8D] ama tel güzelll sonuçta hiç samsung kullanmayanlar için[8D]

hadi yaaa...o kadar kötü yani....

sen diosan dorudur....sende samsung kullananlardansın çünkü hep.....

demekki bende alsaydımm senin gibi düşüncektim......

beklentilerimizin altında çıktı yani...ama ayıptır yaw....neden wideoyu bu kadar kötü yaparsınızki...[:-]

samsungun genelde video çekimleri iiiyi oluodu çünkü,fotolarına göre....

biraz daha d520 ile dewam o zaman...[:D]geri ona döndüm....

bakalım bu teli ne zaman alıcam...böle duyunca soğuyorum geciktiriorum kendimi...

daha iyisini beklerik çünkü....fiyatı yüksek gerçekten o zaman.....[X(]

Sli-de -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 15:37:01)

Peki beyler tamam, sizinle yarışılmas..
O zaman sizden bir ricam var.. Bir arkadaşım D900 üne msn yüklemek istiyor. Bunun için hangi programı nereden ve nasıl indirmesi gerektiği konusunda bir fikriniz var mıdır acaba? [:D]

..Knight.. -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 15:41:35)

1-) Telefonun video çözünürlüğü nedir? Ayrıca kaç FPS?
2-) Kamerada CMOS sensör mü yoksa CCD sensör mü bulunuyor?

TuRaN.z -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 15:41:52)

quote:

Orjinalden alıntı: Sli-de

O zaman sizden bir ricam var.. Bir arkadaşım D900 üne msn yüklemek istiyor. Bunun için hangi programı nereden ve nasıl indirmesi gerektiği konusunda bir fikriniz var mıdır acaba? [:D]

yarışmayla ilgisi yok hocam sadece gerçek olan fikrimizi söyledik, bunun böyle olduğunu sende çok iyi biliyorsun...

sarıkanaryam -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 15:43:01)

quote:

sende d600 den geçmedinmi d900e arkadaşım...[:)]

ben daha kullanıcısı deilim...o yüzden pek bilmem..

ama d600e göre video çekiminin daha kötü olduğuna seninde hak vereceğini sanıorum....

yoksa bence 10 üzerinden 9[:'(]bu tele....

msn olayı tam belli oldumu bilmiorum ama dier modellerdede sorunsuz çalışan msnin bundada öalışcağını sanıorum...

bu formda vardı samsunglar için msn die...nasıl yapılcağıda orda anlatılmakta.....[:'(]

Sli-de -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 16:09:21)

[:)] peki, teşekkür ederim, kontrol ederim..

nervium -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 16:29:34)

quote:

Nervium, soruna cevap vermeye çalışayım :)

sağolasın kardeş, biraz fiyatının oturmasını bekleyip alıcam artık.iki tel taşıdığım için şarj olayı canımı sıktı sadece.

melantis -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 19:19:45)

K790 ALMA AREFESİNDE BİRAZ KAFAMI KARIŞTIRSADA ALETTE RADYO BİLE YOKMUŞYAW!!!

Bİ DE MPEG4 VİDEO KAYIT OLAYI İYİ DEMİŞTİM DEMEK ODA CORT!!!

economyst -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 21:37:35)

dikkat!!!
d900 kullananlar
telefonun arka alt tarafındaki sağ ve sol vida deliklerindeki ufak lastik tıpalar çabuk kayboluyor, benimkinin bir tanesi kayboldu, dikkat edin dostlar...

TuRaN.z -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 22:15:21)

quote:

Orjinalden alıntı: melantis

K790 ALMA AREFESİNDE BİRAZ KAFAMI KARIŞTIRSADA ALETTE RADYO BİLE YOKMUŞYAW!!!

Bİ DE MPEG4 VİDEO KAYIT OLAYI İYİ DEMİŞTİM DEMEK ODA CORT!!!

yok hocam sen karıştırma genede samsungun kaliteli videoalarına göre iyi değil, k790 dan yine çok daha iyidir...[:D]

Biohazard -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (18 Eylül 2006; 23:36:15)

ben n80 kullanıyordum.bugün sattım büyük ihtimalle d900 alıcam.fiyatının düşmesini bekliyorum.

Biohazard -> Cevap: bilgi... (19 Eylül 2006; 0:17:11)

arkadaşlar ben bugün fiyat araştırması yaptım keknosa da 15 taksitle 69 küsüre geliyor.axess kartla.sizce başka uygun bir yer varmı teşekkürler

sarıkanaryam -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 0:17:51)

fiyatı düşse artık.....

estore.com da ucuzdu ,pahalanmış.......

Biohazard
belki bilirsin ne zaman düşer fiaytı,telefoncusun diye sana soruorum....[:@]

Biohazard -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 0:22:41)

fazla bir bilgim yok.bizdede yaklaşık 85 ytl ye geliyor.12 taksitkeknosada birtek 15 taksit yapıyorlar.69 küsere geliyor.en avantajlısı benim kart için ne yazıkki keknosa

Biohazard -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 0:26:23)

euro düşerse çok iyi olacak.

sarıkanaryam -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 0:28:46)

işimiz şansa kaldı desene..euronun düşmesini beklersek yandık....

Biohazard -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 0:32:29)

euro ile beraber fiyatıda düşerse yaşadık valla.d600 halen pahalı.d500 bile pahalı

sarıkanaryam -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 0:35:39)

evet yaaa onlara neden o kadar pahalı hala anlamış deilim...en uyggunu d520 ve gayet hoş bi telefon.....

onlara bakarak d900 ün fiaytı normal gelio aslında ama hepsi pahalı yaw......[:-]

Biohazard -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 0:35:46)

ama samsung herzaman nokia dan ucuz.

sarıkanaryam -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 0:50:27)

oda doğru...
oldum olası nokianın o kaba,hantal,çirkin görünüşlü,ağır ve yawaş menüsünden nefret etmişimdir...

Biohazard -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 0:55:21)

nokia nın en şık telefonu 8800 bence ondada hiçbir özellik yok ama.samsung ta en çok sattığımız telefon x650 bu ralar yetiştiremiyoruz.

sarıkanaryam -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 1:08:41)

fiyatı çok uygun çünkü x650 nin kapaklı düşünenler için iyi bir telefon....ritben hayırlı olsun bu arada

Biohazard -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 10:16:01)

teşekkürler.

TuRaN.z -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 10:23:02)

quote:

Orjinalden alıntı: Biohazard

ben n80 kullanıyordum.bugün sattım büyük ihtimalle d900 alıcam.fiyatının düşmesini bekliyorum.

eksik yönlerine rağmen benzerlerinin içinde en iyi seçim d900 gibi bencede bazı özelliklerinden dolayı , ama sen telci değilmisin zaten düşük gelmiyormu sana tel burasını anlayamadım dostum...

pena -> Cevap: D900 samsung'un yeni incisi-tek formda toplanalım- (19 Eylül 2006; 10:51:20)

caaaardfinansa 19 taksit satanbilgisayar topkapı 54,7 ytl..yada 11x87

pena -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 11:10:36)

bordosu 2 ay sonra stokda. telpanın cevabına göre. sanırım ancak 2 ay sonra o rengi tutturabilecekler. hasbinallah. ne mantıkdır bu.

sarıkanaryam -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 14:23:35)

quote:

Orjinalden alıntı: pena

bordosu 2 ay sonra stokda. telpanın cevabına göre. sanırım ancak 2 ay sonra o rengi tutturabilecekler. hasbinallah. ne mantıkdır bu.

ne yani dier renkleridemi gelcekmiş.....
bu sevindirici bir haber....

Sli-de -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 14:55:57)

Eminim herkes farketmiştir ama farketmeyenler varsa, bataryadan süper tasarruf ettiren bir ayar var. Tuş takımının ışığını otomatik olarak belirli saatler arasında kapanmaya ayarlıyorsunuz. Mesela sabah 09:00 ile akşam 18:30 ve bu aradaki sürede yanmıyorlar. Diğer telefonlarda da bulunan bu özellik D900 de otomatik olarak sunulmuş..[:D] benim şarjım bugün 4. gün olmasına rağmen bitmedi..( ama can çekişiyor hehe)

sarıkanaryam -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 15:01:09)

hay maşşallah 4.gün he...rekor olsa gerek....[:'(]

nervium -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 15:29:34)

quote:

Eminim herkes farketmiştir ama farketmeyenler varsa, bataryadan süper tasarruf ettiren bir ayar var. Tuş takımının ışığını otomatik olarak belirli saatler arasında kapanmaya ayarlıyorsunuz. Mesela sabah 09:00 ile akşam 18:30 ve bu aradaki sürede yanmıyorlar. Diğer telefonlarda da bulunan bu özellik D900 de otomatik olarak sunulmuş..[:D] benim şarjım bugün 4. gün olmasına rağmen bitmedi..( ama can çekişiyor hehe)

bu özellik d600'de var mı ? varsa hangi menüden ayarlanıyor

Sli-de -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 15:33:39)

Ah, maalesef yok.. Sana bahsetmiş olduğum D900 ün minik cici bicilerinden birisi işte bu..ama sana bir ip ucu vereyim, ekran parlaklığını yani aydınlatma ayarını düşürürsen, oda D600 de minikte olsa farkettiriyor..

sarıkanaryam -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 15:43:13)

quote:

yani istediğin saatleri not alıosun tele....

o saatler arası işik yanmıo...bu şarj için gerçekten iyi tassarruf.....

caner1905 -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 16:11:36)

yahu bişey sorcam arkadaslar dokunmatikmi buda e 900 gibi???

sarıkanaryam -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 16:12:13)

quote:

quote:

yani istediğin saatleri not alıosun tele....

o saatler arası işik yanmıo...bu şarj için gerçekten iyi tassarruf.....

iyide şu an bende d520 var onda bile var bu özellik...[:D]

aynı dediğin gibi istediğin saatler arası ayarlıosun ona göre tuş takımını n ışıklarını kendi açıyo...güzel özlleellik...
ekran şığının parlaklığınıda birazrj 5 gün bile gider heralde....[:D]

sarıkanaryam -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 16:15:17)

quote:

Orjinalden alıntı: caner1905

yahu bişey sorcam arkadaslar dokunmatikmi buda e 900 gibi???

yok dokunmatik deil...bu formun ilk sayfasında resimleri var görmedinmi...
dokunmatik olması bence dezavanataj zaten..........

Sli-de -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 16:15:20)

[:)] hayır dokunmatik değil...

TuRaN.z -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 17:41:34)

bu özellik son modelerin hepsinde var, ha bunda görüşme kaydı falanda var, ses kaydedicide güzel, şarjıda iyi gidiyor gerçekten e900 e göre ben önce kötü sanmıştım değilmiş, normalde 3 gün gider.
ama işte bazı şeylerde dediğim gibi olsaydı; foto çekerken titretmemek için o kadar uğraşmasak ne güzel olurdu, videodaki o karelenmeler olmasaydı, içine toz girmeseydi, arka vida lastiği düşmeseydi, sesi biraz daha çok çıksaydı, 0 tuşuna basmak daha kolay olsaydı; süper olurdu ama, daha öncede dediğim gibi eksiklerine rağmen benzerlerinden daha iyi bir tel...

Sli-de -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 17:45:22)

[:)] ben bayan olduğum için ellerim küçük ve 0 tuşuyla meselem yok tabi [&:]

sarıkanaryam -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 19:55:51)

aslında tuş takımları büyük ve aralıklı o kadar problem olacağnın sanmıorum......

alt taraftaki çıkıntı belki dert olabilir ama oda önemsencek derecede deildir heralde...

sergen09 -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 19:58:13)

arkadaşlar ben telefon rehberine bir kayıt yapıyorum alet bana zorla bu kişinin doğum tarihini soruyo girmezsem kayıt yapmıyor bu ne yaa
çağrı geldiğinde telefonun müziği önce çok az çıkıyo sonradan çoğalıyor
avi video formatını okumuyor
bunlar benim için eksi

caner1905 -> Cevap: bilgi... (19 Eylül 2006; 20:11:12)

arkadaslar ugo ne ya bugun arkadas bahsetti bişey anlamadım [sm=s20.gif]

aadnan -> Cevap: bilgi... (19 Eylül 2006; 20:14:58)

hakkatten ugo ne acaba

sergen09 -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 20:20:46)

hareketli arka plan demek anladığım kadarıyla telefonun resmi gün içinde saate göre değişiyor mesela gündüz ekrandan küçük kuşlar geçiyor akşamda yıldızlar kayıyor mesaj falan gelince resimde uçaklar çıkıyor böle bişe ama d900 de şimdilik tek resim var

sarıkanaryam -> Cevap: bilgi... (19 Eylül 2006; 21:19:48)

quote:

Orjinalden alıntı: aadnan

hakkatten ugo ne acaba

quote:

Orjinalden alıntı: caner1905

arkadaslar ugo ne ya bugun arkadas bahsetti bişey anlamadım [sm=s20.gif]

ROCKERDEM ARKADAŞIMIZ BUNU ÇOK AÇIKLAMIŞ..........aşağıda

Nedir uGo?

uGo'yu özetle "dinamik duvarkağıdı" olarak tanımlayabilirim. tam açılımını henüz bilmiyorum zira internet üzerinde de doğru düzgün veri bulamadım...

adobe'un macromedia'yı satın almasının ardından flash, fireworks gibi vektörel programlar da adobe'un oldu. adobe'un mobile kanadında ve Samsung ile birlikte geliştirilen teknolojide, uGo destekli cihazlarda dinamik duvar kağıdı görüntülenebiliyor. sistem aslında şebeke bazlı çalıştığı için telefonun yanında şebekelerin de desteklemesi gerekiyor elbette...

Ne yapıyor uGo?

Düşünün ki Ankara'dasınız... Telefonunuzun uGo duvar kağıdını aktif hale getirdiğinizde, arkaplanda şebekeden "ücretsiz olarak" duvar kağıdı yükleniyor ve telefonunuzda görünüyor. Ankara için seçilen resim örneğin Anıtkabir ya da Atakule resmi olabilir, yani bulunduğunuz yerin simgesi olan fotoğraflar. Uçağa binip istanbul'a geliyorsunuz, telefonu bir açıyorsunuz... Duvar kağıdınız kız kulesi olmuş...

Adobe'un ne işi var burada?

Öyle ya, sadece şebekeden resim yüklemekten ibaretse bu iş, Adobe'un rolü ne burada? Adobe'un işi bu duvar kağıdını dinamik hale getirmek. Duvar kağıdınız aslında duvar kağıdı gibi durmuyor, duvar videosu gibi diyelim. Zira kuşlar uçuyor, yapraklar süzülüyor, vs. Adobe'un bu işe kattığı şey ise "flash lite". Yani duvar kağıdı aslında bir Flash player görevi görüyor...

Hareketli duvar kağıdı, güzel. E, bu kadar mı?

Değil... İşin aslında bana göre en güzel yanlarından biri uGo'nun "gerçekten" dinamik olması. günün hangi saatinde iseniz duvar kağıdınızda görünen fotoğraf o saate uygun güneş alıyor. gece gökyüzü koyu laciverte bürünüyor ve yıldızlar görünüyor. Varsa fotoğraftaki evlerin / yapıların ışıkları yanıyor. Arada yıldız kaydığı bile oluyor.

Başka?

İşte işin en ilginç yanlarından biri. uGo duvar kağıdınızdaki fotoğrafa yağmur ve kar yağabiliyor! Rastgele değil elbette. uGo destekli telefonunuz, şebekeden hava durumu bilgisini çekiyor, o anki hava şartlarına göre duvar kağıdınızı güncelliyor. Dışarıda yağmur yağıyorsa ekranda da yağıyor, kar yağıyorsa ekrana da kar yağıyor... Havanın bulutluluk derecesine göre duvar kağıdınızdaki bulutlar da artıyor ya da açık gökyüzü için yok oluyor...

Türkiye'de uGo...

Henüz dünyada pek yaygın olarak kullanılmıyor çünkü şimdilik sadece tek bir cihaz uGo destekliyor. Türkiye'ye de çok yakında gelecek olan Samsung D900'de bulunan teknoloji için şebeke desteği şart. şebeke desteği yok ise telefon içerisindeki varsayılan resim eşliğinde uçuşan kuşlar gösteriliyor. tabi bir de saate göre havanın yavaş yavaş kararması olayı da mevcut bu durumda. Türkiye'deki gsm operatörlerine bu konu ile ilgili başvuru yapıldı bildiğim kadarıyla. uGo desteği vermemeleri için hiçbir neden göremiyorum...

şimdilik sağdan-soldan topladığım bilgi kırıntılarından ortaya çıkan bunlar. Henüz kesin ve resmi bilgiler yok...

vatana millete hayırlı olsun :)

not:(rockerdem tarafından yazılmıştır)...

fakat henüz trrde daha uygulamamaya tam anlamıyla geçmedi yani.istanbuldan bi manzara resmi yok daha mesela..........

tek resim var...gece gündüzü oradan takip edebilioruz....

nur_tnc -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 22:47:19)

Merhaba arkadaşlar. ben de d900 aldım bugün. Telefon yabancı geldiği için 2 sorum var
1-autofocus nasıl yapılıyo?
2-ekran koruyucu var mı? aradım ama bulamadım.. varsa nerde acaba?
yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. [:)]

Biohazard -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 22:52:14)

kamera ayarlarında otomatik odaklanmayı seçiyorsun.okadar

Biohazard -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 22:54:40)

bende bugün bahariye keknosadan d900 bebeğime kavuştum.aklınızda olsun cuma cumartesi pazar günü bahariye keknosa yeni açılması sebebiyle %5 indirim yapıyor.nerden baksan 50 milyon indrim .demek bu hemde 15 taksit.

GMsnG -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 23:01:56)

en ucuz kaça bulunur bu alet

Biohazard -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 23:03:00)

nakitmi taksitlimi

nur_tnc -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 23:09:37)

kamera ayarları nerden yapılıyooo??? bulamıyoruum

GMsnG -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 23:10:21)

nakit...spot ta olabilkir

sarıkanaryam -> Cevap: ---D900---(3,2 mp+autofocus+macro)---<ANA TOPİC>---piyasada--- (19 Eylül 2006; 23:17:12)

yeni alanlara hayırlı olsun arkadaşlar......

Biohazard
senin aldığın tel kaça gelmiş oldu peki?????

Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.25