hayırlı olsun telefonun . farklı bi istek gercekten. ama 10 dakkaya ayarlayabilirsin ekran ışığını. en fazla bukadar.
quote:
Orjinalden alıntı: topaz42
Bende 3 gün önce Samsung D900İ model telefon aldım. 450 YTL fiyat çektiler. Peşin fiyatına 9 taksitle aldım. Şu ana kadar telefondan bir şikayetim yok. Benim için şimdiye kadar telefon sadece konuştursun yeter prensibi geçerliydi. Fakat işin içine artık fotoğraf ve radyo da girdi.İşin mp3 kısmı ile zerre ilgilenmiyorum. Radyosunu da yolda kırda maç dinlemek için kullanacağım. Yalnız tek bir şey hiç hoşuma gitmedi. telefon bekleme modundayken ekran kendisini kapatıyor. Ses tuşlarına uzun basınca açılıyor ve kapanmıyor ama bu sefer ışıkları da yanıyor. Aldığım yere sordum. Samsung firmasının şarj uzun gitsin diye aldığı bir önlem o dedi. Hatta telefonla konuştuğunuz sırada bile ekranı kapatıyor telefon.
Belki garip gelecek ama almadan önce böyle olduğunu bilseydim oturup iki kere düşünürdüm. Ne olurdu yani. Samsung bunu seçenek olarak koysaydı. En azından saat görünebilirdi ekranda. Ben şarjı bitti mi bitmedi mi ya da cevapsız çağrı veya mesaj var mı yok mu diye görmek için her seferinde bir tuşa basmak zorunda mı kalacağım?
Sağolasın copyleft. Kurcaladıkça cihazı daha çok sevmeye başladım. Ekranın kapanma meselesi dışında pişman değilim. Batarya da o kadar sorun olmaz. İşyerinde günboyu bilgisayar başındayım. Gerektiğinde şarj edebilirim.
ARKADAŞLAR D900İ YE USB DEN OYUN YADA UYGULAMA ATMAYA ÇALIŞIYORUM AMA BECEREMEDİM SOFTİCK TEN USB İÇİN AYRI Bİ YER Mİ SEÇİYORUZ NE EDİYORUZ ANLAMADIM VALLA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM....................
öncelikle merhaba arkadaşım bu spot cihazına sen kendin yazılım yükleyemezsin hadi yüklemeyi başardın diyelim bir çok hatayla karşı karşıya gelirsin misal cihazın imei nosu sıfırlana bilir, cihaz çalışmaya bilir kısacası herşey olabilir teknik servise götürürsen yurt dışı cihazı olduğu için sana anakart fiyatı vericez bunun bedeli ise 180+15 ytl dir bilgine arz ederim.
Sanırım aynı ıhtımaller sızlerın servislerinde de başınıza gelebilir ki zira bunun ıcın board ucretını alıyorsunuz spot telefon kullanıcısından... ama sorun olmsa kar payınız cok yuksek kalıor anladıgım kadarı ıle
Telpa uyesi birisinin forumlarda bızımle olması cok guzel bu sewindirici fakat başka forumları da takıp ederseler neyın kımler tarafından ve nerede yapıldıgını anlıyacaktırlar... ondan sonra bu konuda bılgı ısteyen bırısıne yapamazsın edemezsın demezler herhalde...
zıra benım suan Kendım firmware yuklemem ıcın 2 şey gerekli
1. Flaş kablosu (15-20 YTL ye bulabılırım sanırım)...
2. OneNAND Downloader SGH-D900 kullanımını anlatan bir yazı veya şahıs... (D900JVFH4 fırmware (TR) i suan elımde mevcut)
Kablo sorun değil...sadece bilgi sorun :) Bilgisi olan warsa , paylaşırsa çok memnun olurum...
Samsung D900İ de keşfettiğim bir özellik daha. Mobile Track / u Track (Mobil izleyici) özelliği.
Mobil izleyici nedir:
Mobil izleyici destekli telefonunuzun menüsünden ayarlar----> güvenlik---->mobil izleyici yolunu izleyerek ilgili menüye girin. Girişte sizden telefon kodu istenecek. Telefonu ilk aldığınızda buradaki kod sekiz adet sıfır oluyor. (00000000) Etkinleştirme bölümünden mobil izleyiciyi etkinleştirin. Alıcılar bölümüne size yakın olan iki adet cep tel nosu yazın. (Arkadaşlarınız veya ailenizden olabilir) Gönderen kısmına istediğiniz bir ismi yazın.Kendi isminiz veya telefonun modeli olabilir. Mesajlar bölümünde herhangi bir değişiklik yapmıyorsunuz. Son olarak kaydeti seçin. Bir uyarı ile onayınız alınacak. O andan itibaren Mobil İzleyici özelliği aktif hale geçecektir.
Şimdi bunları neden yapıyoruz. Avantajı şu:
Diyelim ki cep telefonunuz kayboldu ya da çalındı. Kaybolan ya da çalınan cep telefonunuza başka bir sim kart takıldığı anda şebeke daha önce kaydettiğiniz bu iki numaraya anında mesaj gönderiyor. Diyor ki: Filan kişinin telefonu (Gönderen kısmına yazdığınız isim ya da kelime ne ise) filan numaralı sim karta sahip kişide kullanılıyor şeklinde mesaj gönderiyor. Sizde telefonu kaybeden kişiye en kısa sürede ulaşıp bu bilgiyi veriyorsunuz. Telefonu kaybeden kişi de savcılığa başvurup çalan kişinin numarasını da bildirerek gerekli işlemleri başlatıyor.
Gerçekten güzel bir olay.
Mobil izleyici destekli telefonunuzun menüsünden ayarlar----> güvenlik---->mobil izleyici yolunu izleyerek ilgili menüye girin. Girişte sizden telefon kodu istenecek. Telefonu ilk aldığınızda buradaki kod sekiz adet sıfır oluyor. (00000000) Etkinleştirme bölümünden mobil izleyiciyi etkinleştirin. Alıcılar bölümüne size yakın olan iki adet cep tel nosu yazın. (Arkadaşlarınız veya ailenizden olabilir) Gönderen kısmına istediğiniz bir ismi yazın.Kendi isminiz veya telefonun modeli olabilir. Mesajlar bölümünde herhangi bir değişiklik yapmıyorsunuz. Son olarak kaydeti seçin. Bir uyarı ile onayınız alınacak. O andan itibaren Mobil İzleyici özelliği aktif hale geçecektir.
Diyelim ki cep telefonunuz kayboldu ya da çalındı. Kaybolan ya da çalınan cep telefonunuza başka bir sim kart takıldığı anda şebeke daha önce kaydettiğiniz bu iki numaraya anında mesaj gönderiyor. Diyor ki: Filan kişinin telefonu (Gönderen kısmına yazdığınız isim ya da kelime ne ise) filan numaralı sim karta sahip kişide kullanılıyor şeklinde mesaj gönderiyor. Sizde telefonu kaybeden kişiye en kısa sürede ulaşıp bu bilgiyi veriyorsunuz. Telefonu kaybeden kişi de savcılığa başvurup çalan kişinin numarasını da bildirerek gerekli işlemleri başlatıyor.
Ne guzeli hocam ne diyon sen BOMBA BOMBAA. paylaştığın için sağolasın. aklımda olsun. alınca çaldırırsam eğer, ağlamiyim. Peki merak etttiğim bişey war. Bu kodu değiştirebiliyoruz değil mi? Yoksa hep sekiz tane sıfır kalıyor mu? Eğer oyleyse bi anlamı yok. Format falan atınca bu gene sekiz tane sıfıra donmuyor değilmi? eğer oyleyse gene bi anlamı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin07 -- 19 Ekim 2007; 17:20:45 >
Samsung D900İ de keşfettiğim bir özellik daha. Mobile Track / u Track (Mobil izleyici) özelliği.
Mobil izleyici nedir:
Ne guzeli hocam ne diyon sen BOMBA BOMBAA. paylaştığın için sağolasın. aklımda olsun. alınca çaldırırsam eğer, ağlamiyim. Peki merak etttiğim bişey war. Bu kodu değiştirebiliyoruz değil mi? Yoksa hep sekiz tane sıfır kalıyor mu? Eğer oyleyse bi anlamı yok. Format falan atınca bu gene sekiz tane sıfıra donmuyor değilmi? eğer oyleyse gene bi anlamı yok.
Kodu değiştirebiliyoruz. Evet. Telefon fabrika ayarlarına döndürülse bile bu kodun tekrar eskisine döndüğünü sanmıyorum.
arkadaslar benim bi sorum olacak d900i var telefonu yeni aldım ve java uygulaması yüklerken sorun oldu ve telefon ekranı java uygulaması calıstıgında uygulama sol üste ekranın 1/4 i seklinde gösteriyo bunu nedeni ve nasıl düzeltebileceğim hakkında bilgisi olan var mı??
arkadaslar benim bi sorum olacak d900i var telefonu yeni aldım ve java uygulaması yüklerken sorun oldu ve telefon ekranı java uygulaması calıstıgında uygulama sol üste ekranın 1/4 i seklinde gösteriyo bunu nedeni ve nasıl düzeltebileceğim hakkında bilgisi olan var mı??
Fabrika ayarlarına döndürmek çözüm olabilir mi?
bence daha beklemek gereksiz biz d900i 614 ytl ye almıştık bundan 4 ay kadar önce.ve daha aşağı düşmez diye tahmin ediyorum 400 küsur ytlye birde taksit yaptırabilirseniz harika olur.