Şimdi Ara

Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocalarım ekran kartım Asus DirectCU II GTX 770 ve bu hatayı 1 haftadır alıyorum windows 7 kullanırken almaya başladım hiç uğraşamam format atarım dedim attım 8.1 yükledim hala hatayı almayı başlayınca derin bir araştırma yaptım 3 gün araştırma sonucu denediklerim
    Kasanın içini açıp ekran kartı ve pc'nin temizliği
    Underclock
    Overclock
    Ekran kartına azda olsa voltaj verdim +12 mV ( maksimum bu kadar veriliyor kilitli )
    Windows TDR ayarını 8 yaptım olmadı tamamen kapattım
    327.33'den 355.23'e kadar bütün sürücüleri denedim. ( Tamamen Driver Sweeper kullanarak )
    Isıları kontrol ettim boşta 25 tam yük altında (MSI KOMBUSTOR) 70 dereceyi geçmiyor / Diğer komponentler'de buz gibi işlemcide seidon 240m takılı + kasanın yan kapakta 2 corsair sp120 arkada egsoz kısacası soğutma veya ısı değil problem
    Gereksiz sürücüleri kaldırdım 3D vs
    NVIDIA Denetim Masasından CUDA'yı kapatıp açmayı denedim iki şekildede olmadı
    NVIDIA Denetim Masasnından Physx'i Ekran kartına aldım. ve Tam performans'ı seçtim
    Windows görüntü ayarlarını en iyi performans'a aldım, güç seçeneklerinide en yüksek performans'a aldım.
    BIOS güncelledim.
    Güç Kaynağım Corsair 400R Kasa ile gelen CX750 80+

Benchmark programı olan Valley Benchmark'ı açtığımda 2 saniye sürmeden hata verip kapanıyor Lol oynuyorum 2 dakikada bir oyun çöküyor.
    Nvidia Windows Kernel Mode Driver,Version 327.33 görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu. hatasını alıyorum bazende XXXXX.exe has been blocked from accessing Graphics Hardware hatasını alıyorum.

NOT: İşlemcini o.c'sini kaldırdım bütün parçalar stock/auto'da

Bu sorunu nasıl çözeriz hocalarım? yöntemlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Anakart: Sabertooth 990fx r2
    İşlemci: AMD FX 8350 @4GHz Stock
    Ram: DDR3 4x4 1866MHz RipjawsX CL9
    Seagate Harddisk 1TB + 128GB Corsair SSD
    PSU: CX750 80+
    Kasa: Corsair 400R

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 7 Nisan 2014; 15:37:44 >

• Arkadaşa yazdığımı yazayım sana , ram :) hemen flashback e memtest86 yı at 1 saat ten uzun süre testte tut 1 error bile verirse ramlerin işlem yaparken hata yapıyordur , yanlış veri çökme yapıyor

Başıma gelmişti. en basit hızlı çözüm , overclock suz, stock ayarlarda , normalde ramlerini kullandığın mhz de tut düşük mhz lerde arıza çıkmaya biliyor , eski 2133 mhz ramlermimi servisi 1866 ile test etmiş , arıza bulmayıp bana geri yollamıştı , onu ben tespit etmiştim aklıma geldi işte.. 1866 ya alıp 10 saat test yaptım error vermedi 2133 e çektim errorları sıraları. servisi aradım dedim böyle böyle , yav seninkiler 1866 değilmiydi ? dediler , yolluyorum dedim , değişti geldi 3 , 4 sefer ugrastırmadan bırakmazdi , dijitaltrend.. sorunlu firmaydı battılar.. (diye biliyorum normal kapatma değil yani..)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

Arkadaşa yazdığımı yazayım sana , ram :) hemen flashback e memtest86 yı at 1 saat ten uzun süre testte tut 1 error bile verirse ramlerin işlem yaparken hata yapıyordur , yanlış veri çökme yapıyor

Başıma gelmişti. en basit hızlı çözüm , overclock suz, stock ayarlarda , normalde ramlerini kullandığın mhz de tut düşük mhz lerde arıza çıkmaya biliyor , eski 2133 mhz ramlermimi servisi 1866 ile test etmiş , arıza bulmayıp bana geri yollamıştı , onu ben tespit etmiştim aklıma geldi işte.. 1866 ya alıp 10 saat test yaptım error vermedi 2133 e çektim errorları sıraları. servisi aradım dedim böyle böyle , yav seninkiler 1866 değilmiydi ? dediler , yolluyorum dedim , değişti geldi 3 , 4 sefer ugrastırmadan bırakmazdi , dijitaltrend.. sorunlu firmaydı battılar.. (diye biliyorum normal kapatma değil yani..)

Hocam benim ramler 1866, 1866'da hata veriyor 1600'da hata veriyor 1333'dede hata veriyor ne yapiyim daha kasayı ilk aldığımızda ramleri bozuk sanmıştık çünkü windows 8 yüklemiştik 5 dakikada bir memory ile ilgili bir bsod veriyordu yollamıştık servise birşey yok demişlerdi başka windows 7 kurunca geçmişti hata başladı şimdide 8.1 kurdum format attım geçmedi ramleride denedim boş olduğum bir vakit memtest'i deniyeceğim teşekkürler çünkü herşeyi denedim benim aklımada ram geldi mhzleri düşürdüm olmamıştı yanıtın için teşekkürler.
    Peki error çıkarsa ne yapıcağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 8 Nisan 2014; 12:31:30 >

• error çıkarsa resmini çekeceksin. bir kağıda bastıracaksın o resmi detaylı şekilde olacak resimler okunacak , error lu halini gösterdiğin resimlerle yolliyacaksın ram i yetkili servise , bu ram arızalı kardeşim diyeceksin. teknisyenlerle görüş dijital trend , kendi pişirip kendi yiyen bir firmaydı teknisyenide telesekreterleride kendileriydi , ben direk teknik işe bakanla konuştugum için , ahbab olduk adamla zaten , birkaç kere daha yollatım yolladıgı ramlerde arızalı çıktı

resimle yolladıktan sorna adamların eline vardıktan sonra , birde telefonla arayıp. Dürteceksin yani. bilen gibi biri konusursan orda net sonuç alırsın , tereddüt etmeden , bu ram arızalı hatalı işlem yapıyor resimlerini yolladım size , vs vs.. resimerle belgeledim bunu..

var olan sorunu kafalarına bastıra bastıra bir yerden sonra sokarsın , agır kötü lafa girme , biryerden sonra sırf senden kurtulmak için bile işini hallederler.. (kafa tam yerinde değil anlamışsındır inşallah birşeyler anlatmaya çalıştım.. mevsimin hastalığı sağ olsun.)

• quote:

error çıkarsa resmini çekeceksin. bir kağıda bastıracaksın o resmi detaylı şekilde olacak resimler okunacak , error lu halini gösterdiğin resimlerle yolliyacaksın ram i yetkili servise , bu ram arızalı kardeşim diyeceksin. teknisyenlerle görüş dijital trend , kendi pişirip kendi yiyen bir firmaydı teknisyenide telesekreterleride kendileriydi , ben direk teknik işe bakanla konuştugum için , ahbab olduk adamla zaten , birkaç kere daha yollatım yolladıgı ramlerde arızalı çıktı

resimle yolladıktan sorna adamların eline vardıktan sonra , birde telefonla arayıp. Dürteceksin yani. bilen gibi biri konusursan orda net sonuç alırsın , tereddüt etmeden , bu ram arızalı hatalı işlem yapıyor resimlerini yolladım size , vs vs.. resimerle belgeledim bunu..

var olan sorunu kafalarına bastıra bastıra bir yerden sonra sokarsın , agır kötü lafa girme , biryerden sonra sırf senden kurtulmak için bile işini hallederler.. (kafa tam yerinde değil anlamışsındır inşallah birşeyler anlatmaya çalıştım.. mevsimin hastalığı sağ olsun.)

Nick - post uyumu

Peki diyelim 4x4 bu ramler sadece 1 ram stick'i bozuk çıkarsam birşey kaybetmem 12gb ram kalır açlığa gerek yok tek tek çıkarıp denemeliyim direk memtest'mi yapmalıyım bozuğu buluyum bari onu yolliyim o sırada en azından azda olsa dizi fln izlettiriyor pc geçen yolladım 2 haftada geri geldi diyelim 1 haftada yolladılar 1 hafta pc'siz kafayı yerim hepsi bozuk değildir ya 3 tanesi bozuk olsa bile 3ünü yollarım 4 gb ramle bile idare ederim zaten face fln girerim dizi/stream fln izlerim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 8 Nisan 2014; 14:18:13 >

• bende de aynı sorun vardı ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyormuş çözüm bulamadım recovery yapınca düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeydakotalıdavid

bende de aynı sorun vardı ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyormuş çözüm bulamadım recovery yapınca düzeldi

Hocam ben format attım direk windows 7'dende 8.1 yükledim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

error çıkarsa resmini çekeceksin. bir kağıda bastıracaksın o resmi detaylı şekilde olacak resimler okunacak , error lu halini gösterdiğin resimlerle yolliyacaksın ram i yetkili servise , bu ram arızalı kardeşim diyeceksin. teknisyenlerle görüş dijital trend , kendi pişirip kendi yiyen bir firmaydı teknisyenide telesekreterleride kendileriydi , ben direk teknik işe bakanla konuştugum için , ahbab olduk adamla zaten , birkaç kere daha yollatım yolladıgı ramlerde arızalı çıktı

Hocam bu memtest 3 saattir calisiyor daha 2. slot yenibitti normalmidir siz 1 saat demistinizde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• slot ? tüm takılı ramleri test eder , 4x4 kit mi , 2x4 kit ten ikitanemi ? öyleyse hangi kit tense o ramler , arkasındaki seri no lara bakarak anlayabilriisn aralarında 1 puan fark vardır sadece biri 234567 ci üretimse diyeri 234568 dir. örnek olarak bunlar kit dir , 2 paket kitseler dediğim gibi 2x4 , arızalı olan kiti yollaman gerekiyor 2 tanesini vereceksin yani , istersen kit kit ayır , önce bir kiti sonra diyerini teste başlat agır hasarlar ilk 1 saat içinde çıkar , 1.30 dan sonra çıkanlarda olabiliyor.
  • quote:

slot ? tüm takılı ramleri test eder , 4x4 kit mi , 2x4 kit ten ikitanemi ? öyleyse hangi kit tense o ramler , arkasındaki seri no lara bakarak anlayabilriisn aralarında 1 puan fark vardır sadece biri 234567 ci üretimse diyeri 234568 dir. örnek olarak bunlar kit dir , 2 paket kitseler dediğim gibi 2x4 , arızalı olan kiti yollaman gerekiyor 2 tanesini vereceksin yani , istersen kit kit ayır , önce bir kiti sonra diyerini teste başlat agır hasarlar ilk 1 saat içinde çıkar , 1.30 dan sonra çıkanlarda olabiliyor.

Slot dedigim ram burda pass 3 of 4 diyor yani 3.rami test ediyor oda %63 de 4x4 ram ares gskill 1866 mhz cl9 blue ram ve su ana kadar errors 0 cikcak gibide gozukmuyor cikmadi diyelim benim hatayi nasil cozcez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 8 Nisan 2014; 21:34:07 >

• dostum o pas yazan arkadaş , şöyle anlatayım , şifre. bir şifre var , onu ramlerden geçirip encode ediyor , yani oluşturuyor şifreliyor , kırıyor , ondan sonra elindeki veriyle , normalde çıkması gereken veriyi karşılaştırıp farklı bit değerlerinde.. hata yapılmışmı onu buluyor , karışık bir iş , yani o senin o slotundaki ram e değil. dimm slotlarında takılı olan tüm ramlerden aynı anda geçiyor

ve senin kitin 4x4 ise. tüm ramleri aynı anda yollaman gerekir. teknik servis aksini kabul etmez , hepsini yollaman gerekir , 4 modül olduğu için arıza ufaksa geç çıkar dostum , ramlerde bölüm bölüm çiplerde arıza olur , her yaptığı pass ta , farklı bir ramin farklı bir çipe gider , istersen şöyle yap , tek tek dene , çok daha hızlı sonuç alırsın

çünkü 4x4 16 çip desek örnek olarak = random olarak 64 çipten geçer ve arızalı olan parçadan veri geçme ihtimali düşer , zaman uzar.. tek tek dene bence , 30 dk , 1 saat öneririm , ağır hasarlar , ana bellekte ilk erişelen çiplerde arıza , 10 ila 25 , bazen 30. dakikalarda çıkıyor

çok karışık sen istersen tek tek denemeye başla dostum :)

• quote:

dostum o pas yazan arkadaş , şöyle anlatayım , şifre. bir şifre var , onu ramlerden geçirip encode ediyor , yani oluşturuyor şifreliyor , kırıyor , ondan sonra elindeki veriyle , normalde çıkması gereken veriyi karşılaştırıp farklı bit değerlerinde.. hata yapılmışmı onu buluyor , karışık bir iş , yani o senin o slotundaki ram e değil. dimm slotlarında takılı olan tüm ramlerden aynı anda geçiyor

ve senin kitin 4x4 ise. tüm ramleri aynı anda yollaman gerekir. teknik servis aksini kabul etmez , hepsini yollaman gerekir , 4 modül olduğu için arıza ufaksa geç çıkar dostum , ramlerde bölüm bölüm çiplerde arıza olur , her yaptığı pass ta , farklı bir ramin farklı bir çipe gider , istersen şöyle yap , tek tek dene , çok daha hızlı sonuç alırsın

çünkü 4x4 16 çip desek örnek olarak = random olarak 64 çipten geçer ve arızalı olan parçadan veri geçme ihtimali düşer , zaman uzar.. tek tek dene bence , 30 dk , 1 saat öneririm , ağır hasarlar , ana bellekte ilk erişelen çiplerde arıza , 10 ila 25 , bazen 30. dakikalarda çıkıyor

çok karışık sen istersen tek tek denemeye başla dostum :)

Hocam olmus 4.30 saat artik cikaramam biter yakinda ve ben yanlislikla one zero testini skip dedim 2.passtayken ama o testi 10 kere gormusumdur simdiye kadar eski soruma donelim ya ram degil ise test hatasiz biterse ne yapicagiz
    EDIT= Tarama bitti Errors:0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 8 Nisan 2014; 22:32:05 >

• sen default ayarlarda yapmadınmı ? memtest i baslatıgında hangi programı ıstıyorsun diye sorup numaralar veriyor , hiçbirşeye basmicaktın orda , tek tek ramleri dene bence kesin birşey değil çünkü , hele mod seçtiysen kesinlikle yeniden dene , default ta hiçbir tuşa basmıcaksın o otomatik açıcak , tek tek denemen daha iyi olur düşüncesindeyim , 64 çipe random işlem yaptırmada 4.3 saat olmus ama , arada işlem yapmamış çipler olabilir , şuanda önere bileceğim memtest . yada tek modülü 1 saat test et , ondan sonra normal yaptığın şeyleri yap hata almazsan diğerlerinide test edersin
  • quote:

sen default ayarlarda yapmadınmı ? memtest i baslatıgında hangi programı ıstıyorsun diye sorup numaralar veriyor , hiçbirşeye basmicaktın orda , tek tek ramleri dene bence kesin birşey değil çünkü , hele mod seçtiysen kesinlikle yeniden dene , default ta hiçbir tuşa basmıcaksın o otomatik açıcak , tek tek denemen daha iyi olur düşüncesindeyim , 64 çipe random işlem yaptırmada 4.3 saat olmus ama , arada işlem yapmamış çipler olabilir , şuanda önere bileceğim memtest . yada tek modülü 1 saat test et , ondan sonra normal yaptığın şeyleri yap hata almazsan diğerlerinide test edersin

s'ye bastım start test dedim default açıldı modlu fln birşey açılmadı memtest 5.0 free kullanıyorum.
  • memtest86 dimi ? flashback ten yapıyosun ?

sen birşeye bamayacaksın işte , otomatik başlatıyor o , bir menü geliyor programları veriyor test programlarını 1 ~9 arasımı ne idi , orda bir tuşa basmicaksın birkaç saniye sonra default ayarlarda başlatıyor kendi testi
  • quote:

memtest86 dimi ? flashback ten yapıyosun ?

sen birşeye bamayacaksın işte , otomatik başlatıyor o , bir menü geliyor programları veriyor test programlarını 1 ~9 arasımı ne idi , orda bir tuşa basmicaksın birkaç saniye sonra default ayarlarda başlatıyor kendi testi

Aynen geri saymaya başladı otomatik test başladı ama zamanım yoktu daha sonra tekrar açtım ama herhangi bir tuşa basın dedi bastım orda işlemci bilgisi ram bilgisi fln çıktı fx 8350 8 çekirdek fln dedi soldada s'ye bas default test başlasın m'ye bas modlar açılsın i'ye bas daha detayli info öğren pcnle ilgili fln gibi şeyler vardı s'ye bastım start test yani default test başladı 8 bit pattern dedi 32 bit pattern dedi ones zeros dedi random numbers dedi böyle böyle testler yapti 5 saat sürdü

EDIT= Ekran kartının bios'unu güncelledim power limit'i %110 yaptım ve 15 dakikadır lol oynuyorum custom game bir kere bile takılmadı hadi hayırlısı belki geçmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 9 Nisan 2014; 10:07:28 >

• hayırlısı.. :) kaç kere söyledim bir tuşa basmadiye menüde yine tuşa basmışsın arkadaş.. oto açıcak diyorum sana o menüden sonra :D
  • quote:

hayırlısı.. :) kaç kere söyledim bir tuşa basmadiye menüde yine tuşa basmışsın arkadaş.. oto açıcak diyorum sana o menüden sonra :D

Yalnız hocam sorun ramde olsa güvenli moddaykende o sorun çıkmazmıydı şu an internet destekli güvenli moddayım lol bile oynadım 1024x768'de en düşükde onboard ekran kartıyla
  • teorik olarak net birşey demek mümkün değil ki. ram lerde olduğu gibi , düşük yükün (burda görüntü kalitesi düşük olduğu için işlemlerin ağırlığı da düşük 8xmsaa yok misal , ekran kartıda yok..) arızalı parçaya hata verdirtmeme olasılığıda var herzaman , o olasılık nerden çıktıysa , hiçbir çarem kalmamışken. ramleri değiştirmek için bana bir yol daha vermişti..

doğru yapıldığı taktirde ram testi candır.. ram testi işlemci ara köprü vs.. arasındadır ama asıl işi işlemci ile ram arasındadır araya karışan pek yoktur , oyuzden net sonuç verir error varsa vardır.

güvenli moda geçelim.. her şey iyi okay.. alsana bir çıkmaz yol daha.. :) format attın vs.. problemin windows üstü bir problem ise ? her zaman yüklediğin bir program , anakartının , harici parçaların vs.. bir driver ? hiç aklına geldimi çıkamassın bu işin içinden.. Harddiskte düzeltilemeyen ölü bölüm ? veya ssd dijital sata controller entegresi.. çıkartimmi daha.. ?

dediğim gibi hiçbir tuşa basmadan auto da şu program default kendi ayarlarıyla başlasa. auto başlatsa bunu , sende hata varmı yokmu bi desen. bende rahat lasam sende biraz rahatlasan ne olurdu yani.

• quote:

teorik olarak net birşey demek mümkün değil ki. ram lerde olduğu gibi , düşük yükün (burda görüntü kalitesi düşük olduğu için işlemlerin ağırlığı da düşük 8xmsaa yok misal , ekran kartıda yok..) arızalı parçaya hata verdirtmeme olasılığıda var herzaman , o olasılık nerden çıktıysa , hiçbir çarem kalmamışken. ramleri değiştirmek için bana bir yol daha vermişti..

doğru yapıldığı taktirde ram testi candır.. ram testi işlemci ara köprü vs.. arasındadır ama asıl işi işlemci ile ram arasındadır araya karışan pek yoktur , oyuzden net sonuç verir error varsa vardır.

güvenli moda geçelim.. her şey iyi okay.. alsana bir çıkmaz yol daha.. :) format attın vs.. problemin windows üstü bir problem ise ? her zaman yüklediğin bir program , anakartının , harici parçaların vs.. bir driver ? hiç aklına geldimi çıkamassın bu işin içinden.. Harddiskte düzeltilemeyen ölü bölüm ? veya ssd dijital sata controller entegresi.. çıkartimmi daha.. ?

dediğim gibi hiçbir tuşa basmadan auto da şu program default kendi ayarlarıyla başlasa. auto başlatsa bunu , sende hata varmı yokmu bi desen. bende rahat lasam sende biraz rahatlasan ne olurdu yani.

Hocam ram'i şimdi unutalım sabah kasanın için açtım ekran kartını biraz ittirdim tam oturmuşmu diye cızırtı sesi geldi çok az açtım pcyi daha sık olmaya başladı ama öyle böyle değil baya bi sıklaştı %250 civarı bunun hakkında ne düşünüyorsunuz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.