Şimdi Ara

Sony'den yılın bombası geldi, 4K çekim yapabilen A7s resmi olarak duyuruldu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • Sony'den yılın bombası geldi, 4K çekim yapabilen A7s resmi olarak duyuruldu





     

    Las Vegas merkezli NAB fuarı kapsamında, geçtiğimiz yıl tanıttığı A7 ve A7r yanına yeni geliştirdiği lensleri değiştirilebilir aynasız fotoğraf makinesi A7s'i ekleyen Sony, özellikle video çekim noktasında oldukça iddialı bir model ile karşımıza çıkıyor.




    "S" takısını sensitivity yani hassaslık sözcüğünden alan yeni Sony A7s, yayınlanan fotoğraflardan da görüldüğü üzere A7 ile A7r'a benzer bir gövde yapısıyla geliyor. E-Mount bağlantı seçeneğiyle (Harici adaptör ile A-Mount lensler de çalışıyor) firmanın birçok farklı ihtiyaca uygun lensiyle kullanılabilen fotoğraf makinesi, teknik olaraksa yeni geliştirilen 12.2 megapiksel 35mm Exmor FF (Tam Kare) CMOS sensöre ve güçlü BIONZ X görüntü işlemcisine sahip. 4K video çekimleri için tam kare sensörün tüm genişliğini kullanan dünyanın ilk kamerası olarak lanse edilen yeni aynasız, isminin hakkını verecek şekilde 50 – 409602 gibi oldukça geniş bir ISO hassasiyeti ortaya koyabiliyor ve megapiksel değerinin katkısıyla da düşük kumlamaya sahip sonuçlar oluşturabiliyor. Çektiği 3840 x 2,160 (QFHD) 30p 4K videoları kendi içerisinde saklamayan ve yalnızca harici 4K kayıt cihazlarına aktarabilen ( HDMI üzerinden 8-bit 4:2:2) Sony A7s, 1920 x 1080 60p, 60i, 30p ve 24p'lik içerikleri ise destekli hafıza kartlarında (SD/SDHC/SDXC, Memory Stick Duo/Pro Duo/Pro-HG Duo) saklayabiliyor.




    S-Log2 gamma teknolojisi sayesinde dinamik aralığının %1300 oranında arttırılabildiği belirtilen ve böylelikle gölge ile parlak alanlar için yüksek kalite vaat eden makine, A serisi makineler içerisinde daha önce görmediğimiz şekilde XAVC S formatına da destek veriyor. AVCHD ve MP4 formatları yanına eklenen bu destekle 50 mbps veri hızına sahip Full HD videolar düşük sıkıştırma ve yüksek kalite ile kayıt altına alınabiliyor. Video odaklı aynasız fotoğraf makinesi ayrıca Dual Record özelliğiyle düşük veri hızına sahip 720p ve XAVCS 1080p videoları aynı anda kaydedebiliyor ve multi terminal arayüzü sayesinde Sony XLR mikrofon adaptör kitine tam destek veriyor.




    Sony A7s'in diğer genel özelliklerine baktığımız zamansa karşımıza RAW (14 bit) formatında çekim, A7R ile aynı ancak özellikle düşük ışık performansı geliştirilmiş 25 noktaya sahip otomatik netleme sistemi, 3-inç'lik 1.23m nokta Xtra Fine LCD hareketli ekran, %100 kapsama alanlı 2.35m nokta elektronik vizör, 1/8000 maksimum enstantane değeri, kablosuz veri aktarımı ve mobil cihazlardan kontrol için Wi-Fi ile NFC teknolojileri, NP-FW50 lityum iyon bataryayla CIPA standartlarına göre ortalama 360 fotoğraf ve 489 gram ağırlıkla 127 x 94 x 48 mm boyut gibi detaylar çıkıyor.




    Video odaklı yeni 28-135mm F4 Powerzoom lens modelini de geliştirmeye başladığını duyuran Sony, özellikleriyle dikkat çeken yeni aynasız fotoğraf makinesi A7s'in fiyat ve çıkış tarihi gibi bilgilerini ise şimdilik açıklamadı. Yılın en dikkat çekici makinesi hakkında hazırlanan tanıtım videolarını direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.

     Sony'den yılın bombası geldi, 4K çekim yapabilen A7s resmi olarak duyurulduSony'den yılın bombası geldi, 4K çekim yapabilen A7s resmi olarak duyuruldu

     







  • make.believe

    It's A Sony

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A7 alanların elinde patladı, sanki bunlar bir fotoğraf ve editleyip editleyip, 6 ayda bir yenisini çıkarıyorlar, önceki alanları suçu ne? Alel acele cıkaracaz diye, daha makinenin lensini üretmeden body sürüyorlar, Sony saçmalıyor. Bu işte emin adımlarla gitmek önemli bence, sindire sindire, aklıma şu da geldi koyayım bunun da adı s olsunla olmaz bu iş... Ben Sony den cıkacak olan hiçbir ürünü alamam cesaret edip, eşşek yükü para ver 3 - 6 ay zarfında yenisi duyrulsun...
  • 4k Çekim yapabilmesi çok iyiymiş..
  • Can Tunçer abimiz günümüz fotoğraf makineleri için bir video hazırlar mı acaba? Mesela; fiyat performans oranı yüksek cihazlar, sosyal ağ kullanıcılarına yönelik pratik fotoğraf makineleri, megapikseline aldanılmaması gereken cihazlar, Fujifilm'in aslında piyasadaki cihazlara taş çıkaracak performansı ve fiyatı ile ilgili...



    Verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkürler, bu emekleri bir video ile taçlandırmanız dileğiyle iyi çalışmalar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLoWeR

    A7 alanların elinde patladı, sanki bunlar bir fotoğraf ve editleyip editleyip, 6 ayda bir yenisini çıkarıyorlar, önceki alanları suçu ne? Alel acele cıkaracaz diye, daha makinenin lensini üretmeden body sürüyorlar, Sony saçmalıyor. Bu işte emin adımlarla gitmek önemli bence, sindire sindire, aklıma şu da geldi koyayım bunun da adı s olsunla olmaz bu iş... Ben Sony den cıkacak olan hiçbir ürünü alamam cesaret edip, eşşek yükü para ver 3 - 6 ay zarfında yenisi duyrulsun...

    sony konusunda son yıllarda okuduğum nadir mantıklı yazılardan birisi.
    senelerce pentaxın yeterli lensi yok diye orda burada eleştirdi, 30yakın lensi olmasına rağmen alınması tavsiye edilmedi, şimdi sony çıkmış daha 3-4 tane lensi olan bir sistem için 2.makinesini çıkarıyor, croplu nexler çıkalı seneler oldu lens sayısı bir elin parmaklarını ancak geçiyor, çıkan bady sayısı lenslerden daha fazla.
    badylerindeki kalitede yerlerde sürünüyor, 1-2 sene kullanılmış bir nex5 alın elinize demek istediğimi anlarsınız, lcd normal kullanımda bile çizik içinde kalıyor, bady tamamen soyuluyor renk değiştiriyor, kesinlikle sony kalitesini yansıtmıyorlar.

    elimde sony nex5-samsung nx10-olympus omd var, olympusun kalitesi 10 kat daha iyidir kesinlikle.
  • Bu makina A7 lere rakip değil. Bu video öncelikli bir makina. A7 24.3 megapixel, A7R 36.3 mp bu ise 12 mp. Tamamen video başarısı için çözünürlüğü düşük yeni bir sensör kullanmışlar. A7 kullanıcısı tam karede 12 mp ile yetinmez.
    "4K video çekimleri için tam kare sensörün tüm genişliğini kullanan dünyanın ilk kamerası olarak lanse edilen yeni aynasız" Bu makinayı özel yapan bu. Böylece her biri çok daha büyük pikseller ile ışık topluyor. Sonuç çok yüksek ve sorunsuz hassasiyet. Yani yüksek iso düşük kumlanma. Diğer DSLR lar video çekerken ya sensörün küçük bir parçasını kullanıyor ya da piksel yada satır/sütun atarak/atlayarak kayıt yapıyor. Çünkü çözünürlük gerekenden fazla.
  • Elmalarla armutları karıştırınca maalesef yukarıdaki gibi yorumlar ortaya çıkabiliyor.
  • 50 – 4096002 iso aralığı ! yok artık. it's a sony

  • mesincır kullanıcısına yanıt
    Aklımdan geçenleri yazmışsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam kare video kameralar çok pahalı zaten sadece büyük stüdyolar kullanabilir ama bu makine yarı profesyonellere hitap ediyor. al bunu düğünlerde resimde çek videoa

  • cep telefonları bile 4k çekebiliyorken sıfr f.makinesine 4k geldi diye sevinmek doğru olmaz. gelecekse ucuza gelecek ki bir anlamı olacak. 1000 dolardan ucuza gelsin 4k ki bir anlamı olsun bizim için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    cep telefonları bile 4k çekebiliyorken sıfr f.makinesine 4k geldi diye sevinmek doğru olmaz. gelecekse ucuza gelecek ki bir anlamı olacak. 1000 dolardan ucuza gelsin 4k ki bir anlamı olsun bizim için.

    4K'dan 4K'ya fark olur. Bildiğiniz gibi video kalitesini belirleyen tek faktör çözünürlük değildir. Cep telefonunda çekilmiş bir 1080p video ile örn. Nikon D4, Canon 5D III ile çekilen 1080p video arasında dağlarca fark olur Aynı şey 4K videolar için de geçerli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ed -

    quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    cep telefonları bile 4k çekebiliyorken sıfr f.makinesine 4k geldi diye sevinmek doğru olmaz. gelecekse ucuza gelecek ki bir anlamı olacak. 1000 dolardan ucuza gelsin 4k ki bir anlamı olsun bizim için.

    4K'dan 4K'ya fark olur. Bildiğiniz gibi video kalitesini belirleyen tek faktör çözünürlük değildir. Cep telefonunda çekilmiş bir 1080p video ile örn. Nikon D4, Canon 5D III ile çekilen 1080p video arasında dağlarca fark olur Aynı şey 4K videolar için de geçerli.





    bunun farkındayım ama 1000 doların altında olmadığı sürece 4k nın gelmesi bana pek birsey ifade etmiyor.
  • Reklam yapıldığı kadarıyla bu makine A7 ve A7r'nin güncellemesi değil.

    Sony'nin A7 modelleriyle ilgili açıkladığı yol haritasında geleceği duyurulan modellerden biriydi. A7 ve A7r klasik fotoğraf makinesi, A7s ise videoya optimize bir makine. "Sony çok kısa sürede güncelleme çıkardı" algısı ise A7s'nin önceki iki modelle birlikte çıkmaması, bunlardan kısa bir süre sonra çıkmasından kaynaklanıyor.

    Yani tanıtım itibariyle bir güncelleme değil, A7 nesline eklenen bir model. Kameranın fotografik özelliklerini bilemiyoruz, şimdilik sadece 4K çekebilmesi ve 409000 ISO'ya çıkabilmesiyle ön planda. Daha sonra incelemelerinde, kullanıcı yorumlarında ve örnek çıktılarında hangi konuma oturacağını anlarız.

    12MP FF sensör bence birçok hobi kullanıcısnın fotografik ihtiyaçları için de yeterli. Eğer fotoğraf yönü kuvvetli olursa ve AF sisteminde geliştirmelerle gelirse fotoğraf için alan kullanıcısı da olacaktır. D800 çıktığından beri piyasada bir "yüksek megapiksel" algısı oluştu, yine "yüksek megapiksel iyi" düşünceleri ifade edilmeye başlandı ama bu muhabbetler biraz balon. İnsanlar 6MP D70'lerle, 12MP D700'lerle çift dergi sayfasını kaplayacak baskılar yapabiliyordu zamanında. Her neyse, demek istediğim, şu anki sensör teknolojisi ile 12MP FF sensörden spektaküler bir imaj kalitesi alınabilir. Bunun alıcısı da çok olabilir.

    Lensler konusunda Sony'nin FF ailesini acilen genişletmesi gerek. A7'lerin yanında çıkan lenslerden açıkçası sadece Zeiss 55mm 1.8 iş yapabilecek bir lens. Ufak gövdeye 24-70 gibi zoom lensler eğreti duruyor. 35mm 2.8 olan lens optik olarak iyi ama 2.8'in bu gövdelerin görkemini gölgelediğini düşünüyorum. Sony madem küçük lensler yapıp A7 sistemini küçük tutmak istiyor, en kısa sürede 21mm, 24mm, 35mm, 85mm gibi sık kulllanılan aralıkları f/2.0 da olsa iyi lenslerle doldurmalı.

    Her daim Leica, Zeiss vs. gibi manuel lenslerini kullanan kişiler AF lense ihtiyaç duymadıkları için A7'leri aldılar. Onlar için problem yoktu. Ama insanların A7'ye tedbirle yaklaşmasına sebep olan şeyler A7'lerin çeşitli küçük hatalarıyla biraz "beta", "prototip" sınıfında kalmaları, dolayısıyla insanların "bir sonraki nesli bekleyelim" demeleri ve AF lenslerdeki eksiklik oldu. Malum herkes manuel lens kullanmak istemiyor. Sony'nin NEX serisini kaliteli optikten mahrum bırakmak şeklinde yaptığı hatayı bu seride yapmaması lazım.

    Bu arada Pentax lensleri hiçbir zaman yaygın olarak bulunamıyordu ve kaliteli optikleri rakiplerinin optiklerinden daha pahalıydı. Hala da öyle. Ucuza almak isteyenler için 2.el piyasası bile el yakıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ed -

    quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    cep telefonları bile 4k çekebiliyorken sıfr f.makinesine 4k geldi diye sevinmek doğru olmaz. gelecekse ucuza gelecek ki bir anlamı olacak. 1000 dolardan ucuza gelsin 4k ki bir anlamı olsun bizim için.

    4K'dan 4K'ya fark olur. Bildiğiniz gibi video kalitesini belirleyen tek faktör çözünürlük değildir. Cep telefonunda çekilmiş bir 1080p video ile örn. Nikon D4, Canon 5D III ile çekilen 1080p video arasında dağlarca fark olur Aynı şey 4K videolar için de geçerli.





    bunun farkındayım ama 1000 doların altında olmadığı sürece 4k nın gelmesi bana pek birsey ifade etmiyor.

    Hepimiz ucuza gelsin isteriz :) Ama teknolojiyi takip ederseniz bilirsiniz, yenilikçi ürünler her zaman biraz pahalı olur. Ya bir zaman sonra ya da bir sonraki nesilleri çıktığında fiyatları daha alınabilir seviyeye düşer.

    Ayrıca 1000 dolar şu anki kurla ülkemizde 2200 TL gibi bir miktara denk geliyor. Bu da "referans" alınamayacak kadar yüksek bir miktar. Neye göre 1000 doları referans aldınız :)

    Bir de size bir şey ifade etmiyor ama herkesin kriterleri farklıdır. Örn. kısa film çekecek biri için A7s'in, atıyorum 5D III'den daha düşük bir fiyattan çıkması onun için yeterli bir referans olabilir :)
  • Çektiği 3840 x 2,160 (QFHD) 30p 4K videoları kendi içerisinde saklamayan ve yalnızca harici 4K kayıt cihazlarına aktarabilen

    Ne kadar saçma :P

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ed -

    quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ed -

    quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    cep telefonları bile 4k çekebiliyorken sıfr f.makinesine 4k geldi diye sevinmek doğru olmaz. gelecekse ucuza gelecek ki bir anlamı olacak. 1000 dolardan ucuza gelsin 4k ki bir anlamı olsun bizim için.

    4K'dan 4K'ya fark olur. Bildiğiniz gibi video kalitesini belirleyen tek faktör çözünürlük değildir. Cep telefonunda çekilmiş bir 1080p video ile örn. Nikon D4, Canon 5D III ile çekilen 1080p video arasında dağlarca fark olur Aynı şey 4K videolar için de geçerli.





    bunun farkındayım ama 1000 doların altında olmadığı sürece 4k nın gelmesi bana pek birsey ifade etmiyor.

    Hepimiz ucuza gelsin isteriz :) Ama teknolojiyi takip ederseniz bilirsiniz, yenilikçi ürünler her zaman biraz pahalı olur. Ya bir zaman sonra ya da bir sonraki nesilleri çıktığında fiyatları daha alınabilir seviyeye düşer.

    Ayrıca 1000 dolar şu anki kurla ülkemizde 2200 TL gibi bir miktara denk geliyor. Bu da "referans" alınamayacak kadar yüksek bir miktar. Neye göre 1000 doları referans aldınız :)

    Bir de size bir şey ifade etmiyor ama herkesin kriterleri farklıdır. Örn. kısa film çekecek biri için A7s'in, atıyorum 5D III'den daha düşük bir fiyattan çıkması onun için yeterli bir referans olabilir :)

    kendimi referans aldım. dedim ki 2000 dolardan başlayan 4k ların bana hayrı yok. hani slr alırsın da 3000 -3500 olur. 4 k videosu vardır kıyarsın paraya. ama 4k bizim için pahalı. herkesin durumu farklı tabi. kimi 1000 dolara pahalı der kimisi 5000 doları tık diye öder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ed -

    quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    cep telefonları bile 4k çekebiliyorken sıfr f.makinesine 4k geldi diye sevinmek doğru olmaz. gelecekse ucuza gelecek ki bir anlamı olacak. 1000 dolardan ucuza gelsin 4k ki bir anlamı olsun bizim için.

    4K'dan 4K'ya fark olur. Bildiğiniz gibi video kalitesini belirleyen tek faktör çözünürlük değildir. Cep telefonunda çekilmiş bir 1080p video ile örn. Nikon D4, Canon 5D III ile çekilen 1080p video arasında dağlarca fark olur Aynı şey 4K videolar için de geçerli.





    bunun farkındayım ama 1000 doların altında olmadığı sürece 4k nın gelmesi bana pek birsey ifade etmiyor.

    Orta düzey Full Eyçdi kamera bile 2000$ iken bu yorumunuz abes kaçmış hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O degilde bunun sogutmasi nasil olacak acaba? Fullframe sensor ve surekli video cekimi hayli isi uretir. Belkide kayit olayini harici cihaza yaptirarak bir nebze isi kaynagini eksiltmek istemislerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.