Şimdi Ara

Accent Admire 1.6 vs Astra 1.6 Cdti 136 hp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eve yeni geldim hemen konu açıyım dedim.Mahalleden arkadaşımın aracıyla bir turlayalım dedik.Araç Accent Admire 1.6 105 HP + olarak Açık hava filtresi var araçta Benim imzamdaki araçla aynı motora sahip.ışıklarda rastladığımız araç Daha yeni satışa girmiş olan Astra sedan 1.6 cdti aracı kullanan genç bir arkdaştı arkadaşımın aracıda ben kullanıyordum.Elaman bir gaz pompaladı bize bakarak(Bizim araçta egzoz filanda var)tahrik oldu heralde bende bir ara gazı verdim.Onaylanmış oldu kısacası Işık sarı olduğunda samsun sokakları motor ve egzoz sesiyle inliyordu.Kırmızıya dönünce patinaj ile kalktık ikimizde Astra arkamdan geliyordu.1-2Boy farkı koruyarak 800-1000m gittik.İlerdeki ışıklarda durunca arkdaşım sordu 1.3 cdti'mi diye Arkadaş yok 2 gün önce aldım 1.6 cdti 136 beygir demezmiBen arkadaşa baktım o bana baktı arkdaş arabasına aslanım benim demeye başladıSonra mahallemize döndük ve buraya oturup konuyu açtım.

Not:Yazdıklarımın hepsi GERÇEKTİR şaka şamalta olarak YAZILMAMIŞTIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan555 -- 6 Nisan 2014; 1:01:44 >

• 1 tonluk arabadan bahsediyorsun. Ağırlık olarak arada çok fark var. 400 kg gibi bir ağırlık Dolayısıyla 0-100 leri birbirine denk zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 6 Nisan 2014; 1:07:39 >
  • Elantran otomatikse o astrayı geçme imkanın yok diye düşünüyorum. Yada astra sahibi arkadaş araca çok acemiydi vites degişimlerinde özellikle çok vakit kaybetti
  • Hızlar ne kadardı?

Düşük hızlarda Accent'in alması normal.

Bence 150-180 üstü hızlarda denenmesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

1 tonluk arabadan bahsediyorsun. Ağırlık olarak arada çok fark var. 400 kg gibi bir ağırlık Dolayısıyla 0-100 leri birbirine denk zaten.

Denk evet yeni baktım ama 140-150 ye kadar çıkmıştık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

Elantran otomatikse o astrayı geçme imkanın yok diye düşünüyorum. Yada astra sahibi arkadaş araca çok acemiydi vites degişimlerinde özellikle çok vakit kaybetti

Benim araçla denemedik araç Accent admire 1.6 105 hp filtre + eksoz var.Düz vites
  • Astra rodajdadır nasıl kapısabiliyo takmadan rodaji falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1,6 vvti corolla vs 1,4 TSI Golf
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

Astra rodajdadır nasıl kapısabiliyo takmadan rodaji falan

O Arkadaşın rodaj'dan haberi olduğunu pek beklemiyorum 19-20 yaşında filandı.
  • Acemiye denk gelmissin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

Acemiye denk gelmissin :)

Zannetmiyorum hocam genç bir arkadaştı ama iyi kullandı gibime geldi ben vites değişimlerini çok hızlı yaptığım halde 1-2 boy ilk arayı açtım sonra aramızda fark oluşmadı.
  • 2gundur arabayi kullaniyorsa pilotajdandir. Kafa kafaya gidecek araclar normalde.

• Tonaj farkı+kullanıcı. Gayet doğal bir sonuç.

• admire= hafif, kasaya göre çok güçlü motor, üstüne hafif oynama var. Fabrika 0-100: 10.3sn.
    Admire konfor ve güvenlik olarak sıfır hatta frenleri takmayı unutmuş hyundai.

astra= 1450kg civarında araç. fabrika verisi 10.3sn.

1-2boy dedin, yani rodaj sırasındaki araç için normal olabilir. Araç daha yakıt haritası bile oluşturmamış bile olabilir. Accent filtre ve egzost var yani normal.
    Bir de astranın 110hp olanı var ama o değildir. 12sn fabrika verisi ama yakıtını görünce ağzım açık kaldı. bütün değerler 3,xx lt

Not: eskiden 1.3 admire sahibi idim
  • o astra bende olacaktiki :) agirlik farki ve ozellikle pilotaj cok onemli faktor. ancak yinede bence mesele surucude bitiyor. Misal gitmiyor dedikleri 1.3 cdti ile passat vectra megane focus vs rahat geciyorduk ve bunu trafige kapali alanda es dost araclariyla deniyoruz. Ama ayni araci kuzenim kullandiginda boy boy fark yiyordu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

admire= hafif, kasaya göre çok güçlü motor, üstüne hafif oynama var. Fabrika 0-100: 10.3sn.
    Admire konfor ve güvenlik olarak sıfır hatta frenleri takmayı unutmuş hyundai.

astra= 1450kg civarında araç. fabrika verisi 10.3sn.

1-2boy dedin, yani rodaj sırasındaki araç için normal olabilir. Araç daha yakıt haritası bile oluşturmamış bile olabilir. Accent filtre ve egzost var yani normal.
    Bir de astranın 110hp olanı var ama o değildir. 12sn fabrika verisi ama yakıtını görünce ağzım açık kaldı. bütün değerler 3,xx lt

Not: eskiden 1.3 admire sahibi idim

Evet kasaya göre motoru güçlü kalıyor.Benim Elantrayla aynı motora sahip ama benim araç 250 kg kadar daha ağır.Performans farkı belirgin şekilde hissediliyor özellikle kalkışlarda çok daha seri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan555 -- 6 Nisan 2014; 3:07:38 >

• "Vitesi çaat diye 4'e attım"
    Biran anımsadım

• hyundai
  • Herkez astrayı savunur gibi ama astra ağır demiş. Ağır olması bir hata değilmi? Olmaması gerekmezmi? Astra sahibi geçildim ama olsun benim aracım daha ağırmı diyordur? Bu ağırlık tüketimide olumsuz etkiler.
    Şimdi, 160 kmden sonra accenti yerdiciler gelir. 160 km den sonra kimin işine yarayacaksa...

• Kavun içi dondurma vs Kağıt Helva arası dondurma
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

1 tonluk arabadan bahsediyorsun. Ağırlık olarak arada çok fark var. 400 kg gibi bir ağırlık Dolayısıyla 0-100 leri birbirine denk zaten.

Denk evet yeni baktım ama 140-150 ye kadar çıkmıştık.

Yanlış okumuşum benim hatam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.