Şimdi Ara

Plazma-Lcd Tv'nizi Overclock Edin - 60hz Üstü Çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda monitor overclock konuları çok populer oldu.Ben de ips monitorumu oc etmeye çalıştım fakat 60hz olan monitorum 63hz'den yukarı çıkamadı.63hz olduğunda mouseta hafif bir akıcılık sezilebiliyor. Bunu bir de pcye bağlı olarak kullandığım plazma televizyonumda denemek istedim ve sonuç gayet başarılı.Tv LG 50ph670s .1080p'de 67-68hz , downscale kullanarak 1920x1200'de 77hz'e kadar çıkabildim.Bu şekliyle mouse çok rahatladı.Sadece oyun modunda rahatlayan mouse hareketleri tüm modlarda akıcı hale geldi.Normalde 60hz'de tvyi oyun modu dışında kullanırsam çok bariz bir lag oluyordu.Hem masaüstünde hem de oyunlarda çok sıkıntı yaratan bu durumdan kurtuldum.Artık pcde oyunları oyun modu dışında da lag olmadan oynayabiliyorum.Bu büyük bi avantaj çünkü tv oyun modundayken diğer modlardaki kadar parlak göstermiyor ve detaylı görüntü ayarları aktif olmuyor.

Lag sorununu halletmesinin dışında en büyük avantajı görüntü akcılığı.60hz ile 77hz arasında çok bariz olmasa da fark oluşuyor.Bu farkı filmlerde , videolarda vs hissetmeniz mümkün değil.Çünkü çoğu film 24fps , çoğu video da 30fps.Farkı hissedebilmeniz için 60hz üstü olan bir görüntü gerekiyor.Mesela bir pc oyununda çözünürlüğü 1920x1200 yapın ve seçeneklerden tazeleme hızını 77hz olarak seçin.Vsync açık olsun.Panel doğal yani native 77hz olarak çalıştığı için 77fpsde , 60hz ve 60fps'ye oranla oluşan akıcılık farkını görün.Tabi 77hz'i yakalayabilmek için sağlam bir de ekran kartına ihtiyacınız olacak.

Normal haliyle lcd ve ledlere oranla daha akıcı olan plazma görüntüsü 77hz'de çok daha akıcı oldu ve böyle bir imkan varken bunu kullanmamak olmaz.Tabi tvyi bu şekilde çalıştırmak uzun vadede tehlikeli olur mu bilemem ama ben şu an için memnunum.Deneyip tecrübe eden arkadaşlar da bizle tecrübesini paylaşırlarsa sevinirim.

Yapılışı.Ben nvidia ekran kartı ile denedim.Amd ile olur mu aynı özel çözünürlük oluşturma seçeneği var mı bilmiyorum.Varsa onla da yapılır.

İlk olarak nvidia denetim masasına giriyoruz.Ardından solda ekran kısmından çözünürlük değiştirmeye giriyoruz.Orada altta özelleştir var ona tıklıyoruz.Özelleştirden özel çözünürlük oluştura tıklıyoruz.Burada çıkan tabloda özel çözünürlük ve tazeleme hızı değerleri girebiliyoruz.Her monitor ve tv panelinin kabul ettiği maksimum tazeleme hızı yani hz'i farklı oluyor.Siz sahip olduğunuz tv ya da monitor modeline göre tazeleme hızını yavaş yavaş arttırın ve test butonuna basın.Bu tabloda panelinizin desteklemediği çözünürlükleri de girebilir ve kullanabilirsiniz.Buna downscale deniyor.1080p destekleyen bir panelde 4k çözünürlük kullanabilirsiniz mesela.Bunun avantajı oyunlarda antialiasing sorunu büyük oranda azalıyor , görüntü daha net oluyor , uzak detaylar daha belirgin oluyor , renk derinliği ve contrast artıyor.Bizzat denedim.Tabi 1080 üstü çözünürlüklerde oyun performansı bir hayli düşüyor.

Mantıken düşünüldüğünde panelin düşük çözünürlüklerde daha yüksek tazeleme hızı sunması gerekir.Fakat bende öyle olmadı.1920x1080'de 68hz'e çıkabildim.1920x1200'de ise 77hz'e kadar çıktım.Siz de yüksek çözünürlükte yüksek hz vermez diye düşünmeyin ve tüm alternatifleri deneyin.O tabloda bir de zamanlama diye bir kısım var.Eğer bir tazeleme hızı otomatikteyken olmuyorsa cvt azaltılmış boş seçeneğinde olabiliyor.Bunu da es geçmeyin.Kablo olarak da hdmi 1.4 kullanmanızda fayda var.

Görüldüğü üzere normal şartlarda maksimum 60hz destekleyen panel 77hz olarak gözüküyor.Bu değer dsmartta 1080i 50hz olarak gözüküyor.

Herkese iyi eğlenceler.

• up
  • Yenileme hızını 77 Hz'e aldığım zaman monitörün renkleri çok kötü oldu ama 60Hz'de öyle bir sıkıntı yok.
  • Konuyu hortlatıyorum. Bir şey soracağım bende Nvidia denetim masasında "özelleştir" butonu pasif görünüyor yani tıklanmıyor. Durum şöyle;

DSR açık ama yine de bu hatayı veriyor.
  • VGA`dan mı bağlı acaba? Hdmi üzerinden deneme şansınız varsa bir de öyle bakabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

VGA`dan mı bağlı acaba? Hdmi üzerinden deneme şansınız varsa bir de öyle bakabilir misiniz?

DVI dönüştürüyle bağlı ekran kartına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caughter

Konuyu hortlatıyorum. Bir şey soracağım bende Nvidia denetim masasında "özelleştir" butonu pasif görünüyor yani tıklanmıyor. Durum şöyle;

Nvidia ayarlarından DSR'yi kapatın.O şekilde aktif olması lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

quote:

Konuyu hortlatıyorum. Bir şey soracağım bende Nvidia denetim masasında "özelleştir" butonu pasif görünüyor yani tıklanmıyor. Durum şöyle;

Denedim hocam oldu ama 61 hz'de bile tıkandı monitör görüntü kalitesi bozuldu ben de hiç zorlamayayım dedim bıraktım öylece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frozzy45

quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

quote:

Denedim hocam oldu ama 61 hz'de bile tıkandı monitör görüntü kalitesi bozuldu ben de hiç zorlamayayım dedim bıraktım öylece.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: Caughter

quote:

Orijinalden alinti: aterikasedi

quote:

Orijinalden alinti: Caughter

Konuyu hortlatiyorum. Bir sey soracagim bende Nvidia denetim masasinda "özellestir" butonu pasif görünüyor yani tiklanmiyor. Durum söyle;

DSR açik ama yine de bu hatayi veriyor.

Nvidia ayarlarindan DSR'yi kapatin.O sekilde aktif olmasi lazim

Denedim hocam oldu ama 61 hz'de bile tikandi monitör görüntü kalitesi bozuldu ben de hiç zorlamayayim dedim biraktim öylece.

Monitorler pek oc olmuyor zaten.Benimki de en fazla 64 hz'e çıktı.Tvler bu konuda daha başarılı.Tv 77hz'e çıktı.

• Laptop paneli için denemeye gerek var mı sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sandalyeayağı

Laptop paneli için denemeye gerek var mı sizce?
    Yeni panellerde başarı oranı yüksek olabilir.Denemekte fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.