Şimdi Ara

PC den DVI-HDMI ile tv bağlantsı DENEYİMLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
0
Favori
27.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sonunda evde PC nin yanına HDTV destekli pc yi kurdum ve ilk gece denememi yaptım.
    Deneme sırasında ki teçhizat şöyle:

PC;
    asus m2pnv anakarthttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=582&productid=bd46905
    1024 mb ram
    dvi kablo ve hdmi>dvi adaptör
    amd 3000 AM2 işlemci

Televiyon;
    LG px4RV plazma tv (852x480 çözünürlük ve hdmi giriş)

anakarttaki nvidia 6150/430 128 mb dvi çıkışlı anakart HDTV desteği veriyormuş bu nedenle ilk aşamada ekran kartı almadım, 2. aşamada x1600xt ile devam edeceğim.

PC den dvi çıkışını verip LG ye hdmi adaptörünü takıp dvi diğer ucunu bu adaptöre takıp pc yi açtım.
    ilk açılışta (bios açılış ekranı) kötü ve birbirine karışmış haldeydi ama windows devreye girince ekrandaki renkler normale döndü.
    masaüstü geldiğinde çözünürlük 800x600 olmuş. ayar için nvidianın özel seçeneklerini açınca ne göreyim?

...........NVİDİA HDTV destekli bu ekran kartı LG Plazmamı tanımış ve tüm ayarlarını bu plazmaya göre yapmış bile.................

yani pc ve LG karşılıklı bilgi alışverişi yapmışlar ve karşılıklı donanımlarını ayarlamışlar. ve
    <LG TV> diye bir menü açmışlar
    bu menüde;
    çözünürlük 640x480 ve 800x600 ile sınırlı..........
    renk ve ekran yerleşimleri ile ilgili bir çok ayar var....
    v s... vs...

Masaüstü ve normal winxp işlemlerinde görüntü vasat, hatta yazılar biraz flu.....
    ancak HD filmleri oynatınca (bsplayer, vlc, mv2player) fark ortaya çıktı, hakikaten dehşet görüntü var, 42" plazmada 2.5 m den izlediğim halde ne bir pixellenme nede ghosting.................
    sadece HD filmlerin farklı codeclerle hazırlandığını unutmayın, bu nedenle bazı gevşek sıkıştırmalılarda görüntü kalitesi düşüyor...
    en iyi HD sıkıştırmalı filmleri daha doğrusu demo filmleri şu adresten indirebilirsiniz.........
    http://www.highdefforum.com/showthread.php?t=6537

Daha önce büroda LCD tv yi pc ye dvi yolu ile bağlamıştım ama 256 mb gf9550 ekrankartı olmasına rağmen bu birbirini tanıma olayı gerçekleşmemişti. bunun nedeni
    1- dvi bağlantısı olabilir, yani bu özellik hdmi için geçerli
    2- HDTV destekli ekran kartı nedeniyle olabilir...
    bu akşam strong 32" LCD yi pc ye bağlayıp (dvi ile) bu denemeye devam edeceğim, yukardaki sorunun cevabını öğreneceğiz.......

şimdilik bu kadar ...........
    sorularınız olursa beklerim...................

selamlar

not: anakartda
    * component , svideo çıkışda var
    * 6 kanal ses desteği var
    * spidf ses çıkışı için hazır ama ekstra satın almak gerekiyor

• Bu düzeneği kurmuş arkadaşlara emule programı yardımı ile "BENQ" ,"HITACHI","SONY","PANASONIC" demolarını indirip izlemelerini şiddetle tavsiye ederim. 30 santimden bile bozulma yok :)
  • evet biraz öncede strong 32" lcd bağladım, nvidia bunu "vestel 32 mon " olarak tanıdı............
    yine vestel için özel ayarlar menüsü açıldı.
    1360x768 çözünürlükte masaüstü ve yazılar kaliteli bir monitör gibi net ve canlıydı.
    bu sefer HDTV ler için özel çözünürlükler ve ayarlar daha zengindi..........
    istenirse 1080p ye kadar destek var ama çözünürlük büyük olunca ekranın dışına taşıyor, mouse la sınırlara gidince ekran kayarak devam ediyor, bu nedenle 720p tam ekran cuk oturuyor.

şimdi niye 32" lcdlerde farklı fiyatlar olduğunu anladım.
    bu strong 32" 1390 ytl aldım, halbuki 3500 ytlye kadar fiyatlar gidiyor. pahalı lcd lere pc bağlamadığım için bilmiyorum ama strong bu fiyatıyla uygun ama panel kalitesi çok iyi değil bu ortaya çıktı......
    AMA DİKKAT:
    bu kanıya HD filmleri izleyince vardım yoksa dvd ve uydu kanallarda hemen hepsi aynı.........
    birde pc derken HDTV destekli ekran kartınında önemi büyük, aynı filmi normal dvi veya vga ile izleyince aradaki fark ortaya çıktı......... HDTV bambaşka bir şey, sinyal çok önemli............

lcd ve plazma karşılaştırmasında;
    LG nin renk doygunluğu daha iyiydi, ayrıca 42" plazmada film daha keyifli oluyor.............
    bu nedenlerle pc ye 42" LG bağlamaya karar verdim...........

Bir tavsiyede anakart için;
    BU asus m2pvn hakikaten iyi bir kart, HDTV desteği ile yok yok, özellikle analog 6 kanal ses çıkışı ve ayarlarıda çok iyi...........sanırım ekstra HD ekran kartına ihtiyacım kalmayacak.............

selamlar

• Başka dvi denedinmi dostum? yani hdcp uyumlu olmayan dvi? zira ben denedim ve vga ile bir farkını görmedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyahtemas

Başka dvi denedinmi dostum? yani hdcp uyumlu olmayan dvi? zira ben denedim ve vga ile bir farkını görmedim.

tam anlamadım ama, anladığıma cevap vereyim...
    bürodaki pc den dvi bağladım orta halliydi, HDTV destekli dvi bağlayınca farketti........lcd daha kaliteli sinyal istiyor, görüntü panelindeki kalite ortaya çıkıyor, mesela strong=vestel çok çok iyi değil, vasat
    (hdcp nin görüntüye etkisi yok, o kopya koruma protokolü, sanırım hdtv demek istedin)

ok?
    selamlar
  • pc yi tv ye bağlayıp hd izlemek güzel ama biraz zahmetli. pv yi oadadan odaya taşı ve kablolar bazen insanı deli ediyor ama izlerken insan bunları unutuyor en kısa zamanda kablosuz klavye ve mouse almak lazım
  • Onbeş dostum aynen anlamışsın benim aksi yöndeki çabama rağmen:) Demek benim 2003 model geforce ti 4800se nin dvi çıkışı ile hdtv uyumlu dvi çıkış farklı şeyler. Ben bu mevcut dvi-i ile vga arasında fark göremedim. Deneme yapacaklara duyurulur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siyahtemas , dvi ile vga arasında fark vardır . Biri digital biri analog zaten ama hdtv uyumu olmadıgı için HD görüntüyü en iyi gösterebilecek çözünürlüğe çıkartamadıgın için fark göremiyosun :) bende eski dvi çıkışlı kartımla problem yaşarken hdtv uyumlu yeni kartımla inanılmaz görüntüler alıyorum. hdtv uyumlu kartlar çok pahalı değil. 150 ytl civarına pci-ex yada 130 ytl civarlarına agp kart alabilirsin. Bence al ve dene
  • diboss lcd tvye dvi çıkışından dönüştürücü ile hdmi girişten kusursun görüntü alırken alamaz oldum.dönüştürücüyü değiştirdim fayda yok acaba lcd tv nin hdmi girişinde sorun olmuş olabilirmi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: marduk
    pc yi tv ye bağlayıp hd izlemek güzel ama biraz zahmetli. pv yi oadadan odaya taşı ve kablolar bazen insanı deli ediyor ama izlerken insan bunları unutuyor en kısa zamanda kablosuz klavye ve mouse almak lazım

pc yi plazmanın yanına kurdum, asus siyah, iş bitti.
    ancak kablosuz klavye ve mouse lar max 1.8 m mesafeli, vatan bilgisayarda ne kadar klavye ve mouse varsa denedim, olmadı, koltuk plazmadan 2.5 m uzakta....
    bende gittim targus marka mouse-poiter aldım 15 m menzilli ve track ball olan, biraz tuzlu ama olsun (112 ytl) şimdilik elimi alıştırmaya çalışıyorum........
     PC den DVI-HDMI ile tv bağlantsı DENEYİMLERİ

oyun sever arkadaşlara:
    nvidia nın yeni ekran kartı ve anakart+ekrankartı modellerin de yaklaşık 50 güncel oyun için otomatik ayarlar var, oyunu seçiyorsun ayarlarını o yapıyor........

Hep yazıldı çizildi, LCD ve Plazma da önemli olan panel üreticileri ve panel kalitesi, bendeki strong 32" (vestel) lcd de panel çok iyi değil ama fiyatıda ona göre 1400 ytl.... orta halli bir görüntü veriyor, sanırım thomson-crea-saba-siemens larda öyle olmalı...

not: Siemens 37" LCD yi vatanda baktım hakikaten çok beğendim, ancak detaylı bir inceleme gerekiyor.........fiyatıda uygun, duyurulur...

selamlar

• Detaylı açıklamalar ve incelemeleriniz için teşekkür ederim.

Ben de çok benzer bir aşamada olduğum için bazı sorular sormak istiyorum.

1) X1300 veya X1600 gibi HD destekli bir kart ile deneme yapma şansınız oldu mu ?
    On board ekran kartının DVI çıkışı ile arada nasıl bir fark yaratıyor ?
    Örneğin 720p - 1080p görüntüler test etme şansınız oldu mu ?
    İşlemci - on board ekran kartı performansı nasıl ?

- Ben sadece ve sadece dijital uydu kartı + dvd-divx-hd izlemek için PC kurmayı düşünüyorum, oyun amacım hiç yok çünkü Xbox360 var.
    Sizce en düşük hangi konfigürasyon benim işimi hiç performans darboğazına sebep olmadan görebilir ?

- Digital tv kartı ile deneme yapabildiniz mi ?
    Normal bir uydu alıcıdan scart ile yaptığınız bağlantıyla, digital tv kartı + DVI bağlantı arasında ne kadar fark oluyor ?
    Size göre sıfırdan sistem toplamaya değer mi ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• yani iş dönüyor dolaşıyor herşeyi pc'yi multimedya kullanıma dönüştürmeye geliyor! bende signore arkadaşımız gibi soruların cevabını beklerken kafama takılan şu? şu an piyasada normal dvd filmleri hd görüntüsüne yükseltmeye çalışan playerlar varmış acaba pc ile bunuda yapabilirmiyiz ??? saygılar
  • normal dvdyi pcde hd çözünürlüğüne yükseltip izlemek şuan için mümkün değil diye biliyorum . zaten çok matah birşey değil. orda önemli olan bu yükseltme işlemini yapan dvd playerların hdmi bağlantı ile tvye görüntüyü aktarması , direk digital olarak aktarım yapıldıgından ötürü veri kaybı minimumda oluyor. benim testlerimde bilgisayarda oynattıgım dvd filmi hdmi ile tvye aktarınca , normal dvd playerdan oynattıgına oranla daha kaliteli görüntü alamıyorsun. düşük bir cümle oldu ama umarım anlaşılır :) yani benim deneyimlerime göre dvdleri dvd player ile izlemeye devam edicez . Bilgisayarımızı da HD film izlemek için kullanacağız şuan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

Detaylı açıklamalar ve incelemeleriniz için teşekkür ederim.

Ben de çok benzer bir aşamada olduğum için bazı sorular sormak istiyorum.

1) X1300 veya X1600 gibi HD destekli bir kart ile deneme yapma şansınız oldu mu ?
    On board ekran kartının DVI çıkışı ile arada nasıl bir fark yaratıyor ?
    Örneğin 720p - 1080p görüntüler test etme şansınız oldu mu ?
    İşlemci - on board ekran kartı performansı nasıl ?

- Ben sadece ve sadece dijital uydu kartı + dvd-divx-hd izlemek için PC kurmayı düşünüyorum, oyun amacım hiç yok çünkü Xbox360 var.
    Sizce en düşük hangi konfigürasyon benim işimi hiç performans darboğazına sebep olmadan görebilir ?

- Digital tv kartı ile deneme yapabildiniz mi ?
    Normal bir uydu alıcıdan scart ile yaptığınız bağlantıyla, digital tv kartı + DVI bağlantı arasında ne kadar fark oluyor ?
    Size göre sıfırdan sistem toplamaya değer mi ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

dostum asus m2pvn anakart üzerindeki onboard 128mb dvi çıkışlı ekran kartı HD için yeterli oldu, daha önce yazdığım gibi x1600xt için bir fırsat kollayıp arkadaşlardan alıp deneyeceğim ama şimdilik bu dvi çıkışı haydi haydi yetti........DİKKAT: bu anakart ve ekran kartı ses dahil HDTV özellikli, buna dikkat edin..............
    işlemci ise amd 3000 ve oda yeterli hiç kasmadı , 1080p lerde sorunsuz oynadı, sadece geçici takdığım LG dvd-rw arasıra zorlandı, (aslında nec3551 labelflash dvd üzerine lazer baskı yapabilen alıyorum) bence dvd-r unuzun kaliteli olmasında fayda var yoksa hdd e kopyalayın öyle izleyin......
    biraz önce "the wild" ac3 animasyonu izledim, (hd değil) muhteşem...........

bu gece kız yatsın "starwars 2" izleyeceğim.............

Henüz skystar2 ile denemem olmadı............

Eğer Film meraklısı iseniz ve eve bir home theatre kuracaksanız bence PC kurun, şu anda evde 3 adet dvd-divx player, 1 dvd recorder, benq projeksiyon+perde ve technics+infinity home theatre var........... ama şu hd, codec, dts, vs..... nedenlerle en iyi oynatıcı çözümü PC de buldum......birde evde iş , internet olayıda olacak, .........

sistemi kurarken araştırın ben 2 ay araştırdım.........sonunda şansıma bu asus m2pvn yi bir bilgisayarcı arkadaş tavsiye etti, iş bitti...........

selamlar

• Yani ASUS M2PVN aldığımız zaman, neredeyse tüm sistemi toparlamış oluyoruz galiba

Açıkcası onboard ekran kartından bu kadar memnun kalmanız beni şaşırttı.
    Herkes X1300, hatta x1600 önerirken, bu çok iyi ekonomik bir çözüm olabilir.

Ben zaten sistemi kurarsam, en az 160-200 gb hard-diski olur; dolayısıyla hd videoları hdd'ye kopyalayıp izlerim.

Geriye bir tek SkyStar2 ile uydu deneyimi kaldı ! Ondan da memnunum dediğinizde, ben hemen bu işi bitiriyorum ve dvd player ile uydu alıcımı boşa çıkarıyorum
  • muratremix diye bir arkadaş var sanırım o skststar2 ile seyrediyor
  • x1300 ü geçin, x1600xt uygun,
    ancak bu onboard da ben oyun oynamıyorum, oyun için yetersiz, sadece hd için kullanıyorum......
    bir arkadaşda skystar2 var, çok memnun ancak, iyi bir sistem istiyor, kaynakları sonuna kadar kullanıyormuş, özellikle capture yaparsan..........(iyi kanallarda dvd kalitesinde 720x576 geliyormuş) hd kanallardan nasıl olur bilemem

:(
    bu arada biraz önce nazar değdi, pc den analog 6 çıkış ses kesildi, çoluk çocuk yatsın, kontrol edeceğim.......
    inşallah önemli birşey değildir.

selamlar
  • Benim de zaten oyun oynamak gibi bir amacım hiç yok; zaten Xbox360 oyun konsolum var, bana fazla fazla yetiyor.

muratremix'in msn'de çok başını ağrıttım zaten !
    Ama yola onun önerileri ile çıkarsanız, bir bakmışsınız 1.500 usd para harcamışsınız Biraz elibol bir arkadaş !!!
    Şaka bir yana, Murat çok memnun sisteminden. Zaten biraz da onun ballandırması sonucunda PC kurmaya niyetlendim.

Bu arada, ses kartının "optic" veya"coaxial" çıkışı var mı ? Sesi doğrudan anfime aktarmam gerekiyor da...
  • ben strong 32" yi, HTPC me bağladım
    Intel D 930 (Dual core), 1Gb ram, 160Gb Raid (2x80Gb), Dvd yazıcı ve ekran kartı x1300 (Oyunlar için xbox360 ve ps2 var)
    DVI ile 1360x768 de görüntü alıyorum, görüntü kalitesi benim masaüstünde kullandığım 19" filips 190X6FB den daha iyi, herhangi bir pixelplus2 gibi efekti yok zaten strongun, kaliteli sinyal ile gerekte yok

ProgDVB + özel filtre paketi ile sky-vision yardımıyla TV izliyorum, görüntü mükemmel ötesi, flulaşma diye birşey yok
    PC yi TV ye bağlarken, en azından 1024x768 destekli bi TV ye bağlamakta fayda var. Plazmalar 852x480 çok az bir çözünürlüğe sahip. DVD Playerda taksan hemen hemen aynı görüntü

• ya abicim ben bu sitenin direk engellenmesini istiyorum. nedir bu ya , şimdi de zorla adama bilgisayar için digital yayın alan kartlardan aldıracak bana cebimde para kalmadı yahu LCD tv al , yetmedi bilgisayarı komple yenile o da yetmedi şimdi birde üstüne tv kartı aldır . offf offff
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.