arkadaşlar hardware monitor e girdiğimde takılmalar oluyor.Birde oradaki ayarlar nasıl olmalı benim anakart çok sıcak yani.Arctic-Cooling Freezer 7 PRO, kullanıyorum fanınn hızlı dönmesini istiyorum onuda söyliyim.Benim harware monitor de hepsini disabled yaptım.Sizce nasıl olmalı?
Takılma konusunda cevap yazmıştım, belli bir süre bekleme yapması normaldir. Bütün kontrolleri "disabled" yaptıysanız fan kendi kontrolünde dönecektir. Fanın bir ısı sensörü varsa bu engelliyor olabilir. Bunun dışında yorum yapmak için ordaki tüm seçenekleri yazıp fanın kendi ısı sensörü var mı yok mu öğrenebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Teşkekkürler,
Hicks
|Asus Maximus Formula|Intel Core2 Quad Q6600@3.6GHz.+Sycthe Ninja 1000P|Team Xtreem Dark 2x2GB. DDR2 1066MHz.|Seagate ST3500320AS 500 GB.|CM Stacker 810+Tagan 2 Force II 800W.|HIS AMD-ATI HD4870x2|Samsung 226BW|Audigy DE@Audigy2 ZS|Creative Inspire 5200|
Hardware monitorde bekleme ve takılmalar normal.. Bunu biraz da olsun hafifletmek isterseniz takılı olmayan fanlarin rpm hizlarini boş yere hesaplamaması için N/A 'ları Ignored edin..
INTEL QX6700, P5WDH DLX, 4GB 800MHz TEAM XTRM 2x(2x1 D.CH) , ASUS EN8800GTX EX, 2x250GB 7200 NCQ16 Samsung RAID0, NEC DVDRW, LG DVDRW, Nzxt Lexa, Thermaltake Beetle, Enermax 850W, M-Audio MobilePre+Uno, Dell 24"07WFP US
Herkese Merhaba, İmzamdaki sistemi stok fanla zorlıyabileceğim emniyetli günlük kullanım fsp üst değeri ne olmalıdır?
FSP 380 günlük kullanımda problem çıkarır mı? Teşekkürler,
Bunu kurallarına göre deneyerek kendin öğreneceksin. Malum, aynı fabrikadan çıkmış da olsa ürünler arasında O.C. farkı olduğu kesin. Ben mesela bugünden itibaren başladım.
Takılma konusunda cevap yazmıştım, belli bir süre bekleme yapması normaldir. Bütün kontrolleri "disabled" yaptıysanız fan kendi kontrolünde dönecektir. Fanın bir ısı sensörü varsa bu engelliyor olabilir. Bunun dışında yorum yapmak için ordaki tüm seçenekleri yazıp fanın kendi ısı sensörü var mı yok mu öğrenebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Birde kendi kasamla beraber gelen bi ışıklı fan birde egzoz fan var.
Şimdi ben kasamın içindeki fanların en son hızda da dönmesini istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim.
Tüm fan ayarlarını ''Disable ''yaptıysan fanlar normal hızlarında döner ama ''HİCKS''dedigi gibi ısı sensörü varsa ki ısı sensörü fanlarında mevcut buyuzden fanlar kendi hızlarını kendi ayarlamaktadır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatiskodra -- 25 Ocak 2007; 0:45:40 >
''Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar. Evet bu doğrudur. Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim.''
arkadaşlar bu anakart için intel in sitesinden gerekli olan update lar var mı ben bulamadım da driverlarımı driverzone sitesinden scan ledim intel kısmı hep güncel değil diyor en son jmicron raidi güncelledim bilhassa Intel(R) 975X PCI Express Root Port – 277D
Intel(R) 975X Memory Controller Hub - 277C güncelini bulamadım birde ses problemi yaşıyorum arkadaki 6 girişten hangisine sokmam gerekiyor acaba casper 2+1 ses sistemi var alttaki 3 lünün ortasına takıyorum jakı asus heme otomatik programını açıyo jak takıldı diyo giriş yerlerinin resmi var ama hat girişi diyo mic girşiyo diyo ne denediysem olmadı ses gelmiyo driverlardan mı acaba tavsiyesi olan varsa çok sevinirim. ha birde unutmadan arkadaşlar kartı yeni aldığım için bazı şeylerini pek anlayamadım çok alengirli bişi bu alet.. birde unutmadan öndeki usb girişlerimde çalışmamaya başladı. ne oluyor anlamadım bilgisayarı kapatıp açınca herşey değişiyor birde kulaklık yanındaki mic girişi öndeki çalışmıyo valla morallerim bozulmaya başladı kartı aldığıma yavaş yavaş acaba driverlarda mı bi sorun var yardımcı olursanız çok mutlu olucam çok canım sıkıldı şimdi..
asus p5wdh deluxe - core2 duo 6300 1.86 ghz - sapphire x1900gt - asus ta-5a 1 kasa - samsung 250 gb hdd - kingston 4x512 mb 667 mhz ram - samsung writemaster dvd writer - samsung 225bw monitör siyah- high power 720 watt güç kaynağı
360-370 MHz. civarındaki FSB duvarı: BIOS'da "Advanced/Chipset" altındaki "DRAM Timing By SPD" seçeneğini "Enabled" yapın.
380-440 MHz. civarındaki FSB duvarı: RAM Timingleri otomatik durumda iken Windows üzerinden MemSet programı ile gördüğünüz değerleri bir yere kaydedin daha sonra BIOS'dan "DRAM Timing By SPD" seçeneğini "manual" yaparak birebir olarak bu kaydettiğiniz timing'leri girin.
Bunları kastediyorsan bu bilgileri daha önce okumuştum bunlara dikkat ediyorum zaten....
''Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar. Evet bu doğrudur. Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim.''