Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart

Serhat İşkodra -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (8 Kasım 2006; 2:22:20)

Tesekkurler.

@shle -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (8 Kasım 2006; 2:59:15)

1601 bios u biraz deneme fırsatım oldu
stabilitede biraz artış oldu sanki
1.41vcore 345 fsb load da ram ler 2.05v 430mhz(4 4 3 4) full stabil

dikkatimi çeken en önemli şey ise anakart sıcaklığının 4-5 derece civarı düşmesi oldu
cpu sıcaklığı aynı hatta önceki 1503 bios tan 1-2 derece yüksek
1503 te işlemci ve anakart ısıları kasa sıcaklığıyla paralel azalıp çoğalıyordu
bu yeni bios ta cpu biraz arttı anakart epey azaldı
daha önce atıyorum cpu ve anakart 36 iken şuanda cpu:38 mobo:32 ben bir anlam veremedim...
genel anlamda tavsiye edebileceğim bir bios[:'(]

Ekleme: Hava sıcaklığı 31' iken cpu 33, anakart 28 derece.. enteresan bir bios[:)]

Tauris -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (8 Kasım 2006; 3:11:46)

arkadasim bios u nasil guncelliyorsun acaba zahmet olmassa ayrintili anlatabilirmisin rica etsem ???

eski sistemimde bios guncellemesi yaptim anakartin biosunu yaktim garantiye gitti 2 ay sonra geldi. yani bu isten pek anlamiyorum birde sutten agzimiz yandi ya bios guncellemeye tirsiyom acikcasi.

@shle -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (8 Kasım 2006; 3:38:28)

quote:

Orjinalden alıntı: Tauris

arkadasim bios u nasil guncelliyorsun acaba zahmet olmassa ayrintili anlatabilirmisin rica etsem ???

eski sistemimde bios guncellemesi yaptim anakartin biosunu yaktim garantiye gitti 2 ay sonra geldi. yani bu isten pek anlamiyorum birde sutten agzimiz yandi ya bios guncellemeye tirsiyom acikcasi.

Anakartınızın cd sindeki ''Utilities'' bölümünden ''Asus Update'' programını yüklüyorsunuz
yazılımı açıyorsunuz(bkz resim 1)
[image]http://img240.imageshack.us/img240/1600/gggcd5.jpg[/image]

program açılınca üstten 2.seçeneğe tıklıyorsunuz(bkz resim2)
[image]http://img240.imageshack.us/img240/7900/fxceb3.jpg[/image]

Next butonuna tıklayıp masaüstüne çıkarttığınız ''P5WDH1601.ROM''(en son bios)'u listeden
seçiyorsunuz, aç diyorsunuz ve son olarak ''Flash'' butonuna tıklıyorsunuz(bkz resim 3)
[image]http://img240.imageshack.us/img240/5375/ffsfdzj7.jpg[/image]

işlemler bitince ok leyip pc nizi yeniden başlatıyorsunuz, hepsi bu[:'(]

Tauris -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (8 Kasım 2006; 6:39:52)

hadi yaw bu kadar miydi [:)]. ee peki disket formatlayip bilgisayari boot eder gibi disketten acip biosu oyle yuklemiyoruz degil mi . demistim ya ben gecenlerde biosu yaktim eski sistemimde diye. abit ic 7 borddu ayni bu sekildeydi bende yukledim yuzdeligi saydi bitirdi restard atti makinaya bir daha acilmamisti tida [:)]

inslalah bisi olmaz ashle. yardimlarin icin cok tesekkur ederim. eger ogleden sonra 3-4 gibi mesaj yazmassam buraya kesin anakarti elime almisimdir.insallah bir terslik olmaz.

hicks -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (8 Kasım 2006; 9:26:34)

Merhaba,

BIOS güncellemenin çok daha kolay bir yolu var Vista vs. gibi Asus Update uygulamasını kullanamayacağınız işletim sistemleriniz varsa bile en kolay yöntem budur:

Öncelikle yuklemek istediğiniz BIOS dosyasının adını tam olarak "P5WDH.ROM" (tırnak işaretleri olmadan.) değiştirin ve bu dosyayı isterseniz CD'ye veya DVD'ye isterseniz bir USB Flash disk'e ya da bir floppy disk'in root'una kopyalayın. Sistemi restart edip ALT+F2 tuşlarına basın Asus P5W DH Deluxe otomatik olarak bu dosyayı görüp BIOS güncellemesi yapacaktır...

Teşekkürler,

Hicks

@shle -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (8 Kasım 2006; 11:40:41)

quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

BIOS güncellemenin çok daha kolay bir yolu var Vista vs. gibi Asus Update uygulamasını kullanamayacağınız işletim sistemleriniz varsa bile en kolay yöntem budur:

Öncelikle yuklemek istediğiniz BIOS dosyasının adını tam olarak "P5WDH.ROM" (tırnak işaretleri olmadan.) değiştirin ve bu dosyayı isterseniz CD'ye veya DVD'ye isterseniz bir USB Flash disk'e ya da bir floppy disk'in root'una kopyalayın. Sistemi restart edip ALT+F2 tuşlarına basın Asus P5W DH Deluxe otomatik olarak bu dosyayı görüp BIOS güncellemesi yapacaktır...

Teşekkürler,

Hicks

doğrudur Hicks, ben asus larda bu iş çok kolay diye ayrıca resimli anlatabilme fırsatım olduğu için
windows ortamından flash lanışını anlattım[:'(]

bios u flashlayan varmı?
deneyen arkadaşlar bana anakart sıcaklığını yazarsa sevinirim[:'(]

snicker -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (8 Kasım 2006; 18:04:26)

Bu 1601 Biosu Betamidir ve Son bios mudur?
Bunumu cekip kuralim nedir tavsiyeniz?

engineer97s -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (8 Kasım 2006; 18:22:07)

Arkadaşlar saygılar. Benim bir sorum olacak.
Aşağıdaki sisteme sahibim.
Bugün O.C. yapayım dedim. Ya sistem komple çöküyor! ya da windows yüklenirken restart yapıyor. Komple çökmesi kötü, çünkü anakartın pilini çıkarıp takmaktan yoruldum!
Verdiğim değerler ise oldukça makul! FSB 333 rami de 667 yapıyorum ( Ram değerini sisteme bıraktığım zaman kendisi ddr 400 e düşürüyor!) Bu durumda windowsu yüklerken kapanıyor sistem.
Bu konuda net bilgi ve tecrülere sahip arkadaşların yardımını beklerim. Benim sistem için kararlı O.C. değerini belirtebilir misiniz ( benim için 3.0 Ghz. yeter, bunun stabil ve verimli ayar ne olabilir?)

hicks -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (9 Kasım 2006; 10:50:23)

Merhaba,

1601 gercekten cok enteresan bir BIOS; Sicaklik konusunda @shle arkadasima katiliyorum. Daha da ilginc bir durum var soyle ki; Bu 1601 BIOS'u yukledikten sonra E6600 islemcim 3GHz. de voltaj istemeden calisabiliyor, daha onceki BIOS surumlerinde voltajsiz 333x9 olarak sistemi boot bile edemiyordum, bu BIOS ile 3GHz. kullanabiliyorum, SpeedStep ve HyperPath 3 acik halde hemde... Dun gece 2 saat kadar NFSC oynadim hic sorun cikmadi. Stabilite testi ve sicaklik olcumu gibi seyleri yapamiyorum cunku Windows Vista 64 bit kullanıyorum. Simdilik soyleyebilecegim bunlar... Bu BIOS u tavsiye ederim...

Tesekkurler,

Hicks

MALİ MÜŞAVİR -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (9 Kasım 2006; 12:35:34)

yaw arkadaşlar daha önce günlük 375*9 olarak kullandığım işlemci 1601 i yükledikten sonra 334*9 u geçmiyor sorun ne olabilir

Mhzania -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (9 Kasım 2006; 14:44:55)

Yeni biosu denemedim ancak sıcaklık konusu çok ilginç geldi bana.
Ya bilerek az değer gösteriyorlar ya da başka bir durum var.
Eğer deneyebilirsem biosu güncellemeden önce ve sonraki chipset sıcaklığını fan controllerdaki probe ile ölçüp farka bakmak.
Ancak böyle sağlıklı bir sonuc alınabileceğini düşünüyorum.

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (11 Kasım 2006; 21:39:28)

eski bios yukleyebilirmiyim peki mesela begenmedim 1601 diyelim tekrar 1407 ye gecmek istiyorum yapabilirmiyim ?

querman -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (11 Kasım 2006; 23:14:30)

quote:

Orjinalden alıntı: ketcap98

eski bios yukleyebilirmiyim peki mesela begenmedim 1601 diyelim tekrar 1407 ye gecmek istiyorum yapabilirmiyim ?

yaparsın kardeşim[:'(]

engineer97s -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (13 Kasım 2006; 18:15:45)

[:o] ARKADAŞLAR YENİ BİOS HAYIRLI UĞURLU OLSUN. [:'(]
1506
SANIRIM ANAKART ISISINI DÜŞÜK TUTAN BİR SÜRÜM.
ŞİMDİDEN 5 DERECE DÜŞTÜ (39 DERECEDEN 34 DERECEYE İNDİ! )[:D]

snicker -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (14 Kasım 2006; 10:27:48)

Merhaba Arkadaslar.
Bende imzamdaki sistemi kurdum.Fakat boardumla ilgili bir kac problemim ve sorum var.
Oncelikle en buyuk sorunu audio olayinda yasiyorum.
Boardu kasaya ilk monte ederken boardun ustundeki ses girişlerini (line left line right vs.)baglayacak yer bulamadim.Gerci Kasada bu girisleri baglayacak kablo vardi ama bir mantik veremedigim icin bu girisleri bos biraktim.Neyse bir guzel taktim parcalari calistirdim asusun kendi sitesinden tum driverlari çekip kurdum.
Sonrasında ses menusu çıkıyor fakat ne yaptıysam speakerlarimdan veya kullaklıklarımdan ses çıkmıyor.Acaba bu kablo ve girişlerin etkisi varmi?Sizce eksik biraktigim şey ne olabilir?

2.olarak sata2 250 gb harddisk aldim.fakat boardda hd yi third master hd olarak gorüyor.Boardun üstünden kontrol ettim.Ayni klavuzdaki gibi kırmızı sata 1 girişine takılı hd.
Ayrıca ide yerine sata2 yazması gerekmezmi biosda?şimdilik aklıma gelen problemler bunlar.Dahası olursa sizle palaşırım.Bu arada 1601 nolu bios updateini yaptim.

teşekkürler...

MP4 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (14 Kasım 2006; 13:34:51)

anakartı 2,5 aydır kullanıyorum, tek sorun yaşamadım. tebrikler ASUS, tuzlu ama sağlam [;)]

snicker -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (14 Kasım 2006; 14:08:01)

quote:

Orjinalden alıntı: MP4

anakartı 2,5 aydır kullanıyorum, tek sorun yaşamadım. tebrikler ASUS, tuzlu ama sağlam [;)]

Saol sorularima cok guzel cevap olmus...

Tesekkurler...

Tauris -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (14 Kasım 2006; 23:22:14)

en son biosu yukledim.

izlenimlerim kisaca :

anakartin sicakliginda dusus var ama o kadarda cok degil. benim 41-42 derece sicaklik 38-39 a dustu

cpu sicakliginda bariz artis oldu onceden 25-26 derecedeyken simdi 30-31 derecede (2.7 voltaj vermeden oc li)

gerisi olarakda pek bi fark goremedim.ama herzaman icin son cikan iyi derler [:'(]

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (15 Kasım 2006; 0:37:13)

ramim neden pc2-4300 gösteriyo nasıl düzeltcem

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (15 Kasım 2006; 1:07:32)

quote:

1601 tavsiye ediomusunuz arkadaşlar

marvell -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (15 Kasım 2006; 9:42:02)

merhaba arkadaslar
imzamdaki sisteme yeni bios u kurdum 1506

fsb 320 ye ayarlayıp ramlerin voltaj degerini 1.95 olarak ayarladım ama timing lere simdilik dokunmadım

yanlız fsb:Dram oranı 4:3 bunu nasıl 1:1 olarak ayarlayabilirim bi turlu bulamadım bios ayarlarında boyle bir secenek

yardımcı olursanız sevinirim tesekkurler

snicker -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (15 Kasım 2006; 12:10:33)

Arkadaslar Ses sorunu ile ilgili yazima kimse ilgi gostermedi neyse aradim ettim dogru driverlari indirdim baya bi kurcaladim ve durumu cozdum.Sadece atladigim bir iki seçenek yüzünden gerçekleşiyormuş.Şimdi bir iki sorum daha var.
Oncelikle anakartla birlikte aldigim imzamdaki ramler ile bilgisayarim acilmiyor.Ne zaman bu ramleri taksam monitore goruntu gelmiyor.Bende inventusdan aldigim ramleri test icin geri gonderdim orda bakmalari sonucu ramlerde bi problem olmadigini ve ordaki bilgisayari actigini soylediler.Neyse C.tesi kasayi inventus a goturecegim ve durum belli olcak.Sizce anakartimin bozuk olma ihtimali nedir.Yada bu ramlere uyumsuz olabilirmi?Cunku su an takili olan533mhz ramler ile bilgisayar gayet stabil calisiyor.Bu konuda bir fikriniz varmi????

Birde imzamdaki Hdyi Kırmızı SATA1 girişine takmama rağmen hardiskim thirt master olarak gözküyor primary master olarak gözükmesi gerekmezmi?
iyi calişmalar...

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (15 Kasım 2006; 15:48:17)

arkadaslar benim pc açılırken oldukca gec acılıyor sizde de öylemi ? yani degerleri gec tanıyor bekliyor baya bunun nedeni nedir ?

Tauris -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (15 Kasım 2006; 21:23:56)

snicker

hdd yi bende kirmizi sata yerine taktim benimkide thirt olarak goruyor bende anlamadim.

bu arada hdd ayarlarini nasil yaptin biosda ?

ben sata - enchamend mod olarak ayarladim jmicronla disable yaptim- birde basic de hdd suanda.

snicker -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 9:42:49)

Benim ayarlarda ayni şekilde Tauris.
Hdd işinide biraz araştırdım bu şekilde görmesi normalmiş.Sata oldugu icin problem yokmuş.
Bi şu ram işinide çözersem problem kalmicak...

hicks -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 11:11:41)

Merhaba,

Disklerinizi SATA modunda kullanmak istiyorsanız BIOS'tan AHCI moduna alıp işletim sistemini kurun. Windows Vista otomatik olarak tanıyor, XP yada 2000 kullanacaksanız F6 ve floppy disk ile driver tanıtmanız gerekmektedir.
Ayrıca; Third master görünmesi normaldir.

NOT: Her türlü donanım problemlerinizde öncelikle ASUS sitesindeki en güncel driverlari yükleyerek test etmeniz gerektiğini bu konuda defalarca söyledik, muhtemelen ses sorunu ile ilgili sorunuza kimse bu yüzden ilgi göstermemiştir.

Teşekkürler,

Hicks

snicker -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 11:38:55)

Ben isletim sistemimi kurmustum simdi format atip tekrarmi kurmam gerekiyor orasini pek anlamadim.Winxp Pro kullaniyorum.
Bu driverlari nerden cekmem gerekiyor...

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 12:58:38)

quote:

Orjinalden alıntı: querman

quote:

yaparsın yazmıstın ama denedim kırmızı ibareyle ingilizce eski versiyon oldugu icin yuklenemez diyor[&o] mecburen yeni sürüm kullancaz desene 1601 de ısılar arttı ya 1506 güzeldi anakart ve işlemci 4 er derece düşük seyrediyordu

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 13:01:57)

quote:

Merhaba,

Disklerinizi SATA modunda kullanmak istiyorsanız BIOS'tan AHCI moduna alıp işletim sistemini kurun. Windows Vista otomatik olarak tanıyor, XP yada 2000 kullanacaksanız F6 ve floppy disk ile driver tanıtmanız gerekmektedir.
Ayrıca; Third master görünmesi normaldir.

NOT: Her türlü donanım problemlerinizde öncelikle ASUS sitesindeki en güncel driverlari yükleyerek test etmeniz gerektiğini bu konuda defalarca söyledik, muhtemelen ses sorunu ile ilgili sorunuza kimse bu yüzden ilgi göstermemiştir.

Teşekkürler,

Hicks

iyide tek hdd icinde mi bu şekilde yapmamız lazım ya ben floppy gerek yok artık die almamıstım hey allam cok agır acılıyo menu bekliyo yani

hicks -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 13:04:30)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: querman

quote:

yaparsın yazmıstın ama denedim kırmızı ibareyle ingilizce eski versiyon oldugu icin yuklenemez diyor[&o] mecburen yeni sürüm kullancaz desene 1601 de ısılar arttı ya 1506 güzeldi anakart ve işlemci 4 er derece düşük seyrediyordu

Merhaba,

"Eski version BIOS nasıl yüklenir?" sorusunun cevabı ilk sayfada yazıyor...

Teşekkürler,

Hicks

demircibarış -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 13:10:55)

YAW ARKADAŞLAR BU ZAMAZİNGODA SLI OLMUYOR DEME

hicks -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 13:35:56)

quote:

iyide tek hdd icinde mi bu şekilde yapmamız lazım ya ben floppy gerek yok artık die almamıstım hey allam cok agır acılıyo menu bekliyo yani

Merhaba,

O yapacağınız işlemin boot up hızına hiç bir etkisi olmayacaktır. Sadece diskin performansını belki arttırır o da iyi bir diske sahipseniz zaten çok büyük bir performans artışı hissedemeyeceksiniz RAID vs. yapmadıktan sonra...

Boot up yavaşlığı bir problem değildir bütün P5W DH Deluxe kartlar bu şekilde çalışır.

Teşekkürler,

Hicks

umudovski -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 14:05:53)

quote:

Orjinalden alıntı: Mhzania

Yeni biosu denemedim ancak sıcaklık konusu çok ilginç geldi bana.
Ya bilerek az değer gösteriyorlar ya da başka bir durum var.
Eğer deneyebilirsem biosu güncellemeden önce ve sonraki chipset sıcaklığını fan controllerdaki probe ile ölçüp farka bakmak.
Ancak böyle sağlıklı bir sonuc alınabileceğini düşünüyorum.

Sonuçlar nasıl çıktı? Ona göre bende bios update yapmayı düşünüyorum.

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 14:24:22)

quote:

quote:

Merhaba,

O yapacağınız işlemin boot up hızına hiç bir etkisi olmayacaktır. Sadece diskin performansını belki arttırır o da iyi bir diske sahipseniz zaten çok büyük bir performans artışı hissedemeyeceksiniz RAID vs. yapmadıktan sonra...

Boot up yavaşlığı bir problem değildir bütün P5W DH Deluxe kartlar bu şekilde çalışır.

Teşekkürler,

Hicks

açıklama için teşekkürler hicks

Tauris -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 17:06:02)

hicks

dostum satayi tam olarak randimanli kullanabilmek icin ahci moda mi alalimda ahci moda alip isletim sistemini kurun demissin. suanda xp pro yuklu biosdan ahci moda alsak birsey degisirmi ? yoksa illa bastan mi windows kuralim. bu arada imzamdaki hdd yi kullaniyorum 16 mb cache bellekli 250 gb seagate 7200.10. bunu aldigimda disketi falan cikmadi. yani windowsu tekrar bastan kursak ahci modda hdd yi nasil tanitacagiz dostum.yardimlarin icin cok tesekkur ederim.

hicks -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 17:36:19)

Merhaba,

Bu şekilde kurulduktan sonra AHCI'ye çekmeniz halinde Windows açılmayacaktır ve hata verecektir. Bunun Windows'u yeniden kurmadan nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiyi daha önce başka bir başlığa yazdığım postun linkinden alabilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_9301602/mpage_1/key_ahci//tm.htm#9323332

Teşekkürler,

Hicks

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (16 Kasım 2006; 22:49:35)

selam

yeni Beta1602 bios sürümü çıkmıştır arkadaşlar bu linkden yükleyebilirsiniz

ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/socket775/P5W%20DH%20Deluxe/

ısı ve voltajlarda artıs var benim farkedebildigim bu benim odamın sıcaklıgıda etkiliyo olabilir tabi bakalım zaman ne göstercek

demircibarış -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (17 Kasım 2006; 13:28:22)

YAW ARKADAŞLAR BU ZAMAZİNGODA SLI OLMUYOR MU [:o][:o][:o]bilen arkadaşlar detaylı bi şekilde yardımcı olurlarsa çok memnu olacağım...

Serhat İşkodra -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (17 Kasım 2006; 14:02:21)

Nvidia Modlu driver kullanırsan yapabilirsin.

demircibarış -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (17 Kasım 2006; 14:35:54)

quote:

Orjinalden alıntı: serhatiskodra

Nvidia Modlu driver kullanırsan yapabilirsin.

hocam sen daha önce bi kere daha yardımcı olmuştun çok sağol.[:'(]ama performans olayı nasıl bide o kadar aralığa SLI köprüsünü nasıl uzatacam.

hicks -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (18 Kasım 2006; 10:34:32)

quote:

selam

ısı ve voltajlarda artıs var benim farkedebildigim bu benim odamın sıcaklıgıda etkiliyo olabilir tabi bakalım zaman ne göstercek

Merhaba,

Isı ve voltajda ne gibi farklılık gördünüz? Daha detaylı yazarsanız çok sevinirim.

Teşekkürler,

Hicks

MP4 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (18 Kasım 2006; 11:21:58)

quote:

Orjinalden alıntı: snicker

quote:

Orjinalden alıntı: MP4

Saol sorularima cok guzel cevap olmus...

Tesekkurler...

senin sorularına cevap versem, senin yazdıklarına alıntı yapardım. genel olarak konuştum ben ;)

hicks -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (18 Kasım 2006; 12:02:06)

Kapışmayın [:D]

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (18 Kasım 2006; 12:43:55)

quote:

quote:

selam

Merhaba,

Isı ve voltajda ne gibi farklılık gördünüz? Daha detaylı yazarsanız çok sevinirim.

Teşekkürler,

Hicks

sanırım oda sıcaklıgımdan kaynaklanıyormus hiç bir değişiklik yok pek farklı bişey farkedemedim. ısı voltaj normal herşey 1506 ile aynı benim derdim harddiski sata gösterebilmek sunu bi yapabilsem rahatlicem

Serhat İşkodra -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (18 Kasım 2006; 13:25:52)

quote:

quote:

quote:

selam

Merhaba,
Teşekkürler,
Hicks

sanırım oda sıcaklıgımdan kaynaklanıyormus hiç bir değişiklik yok pek farklı bişey farkedemedim. ısı voltaj normal herşey 1506 ile aynı benim derdim harddiski sata gösterebilmek sunu bi yapabilsem rahatlicem

Bende bunu anlamıyorum sata HDD,sata anakart nasıl sata olmuyor !
Nasıl tespit ettinez sata olmadıgını ?

Rockford Fosgate -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (18 Kasım 2006; 13:50:42)

Beyler nasıl raıd kuracagız detaylı anlatım ıstıyorum resımlı fln zahmet olacak ama[:)]

Serhat MSN[8D]

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (18 Kasım 2006; 14:33:45)

arkadasım biosda ide olarak yazdımı sata olmadıgı essek gibi belli oluyor

mustafasturan -> Cevap: E6600+Asus P5W DH Dlx.+G.Skill PC6400 O/C Denemeleri (18 Kasım 2006; 15:19:07)

P5w dh deluxe anakartı ile gelen kablosuz internette daha önceden problem yaşamıyordum.Windows Update'lerinde ne var ne yok update edince daha önceden bağlandığım ağa bazen hiç bağlanamıyorum , bazen bağlanıyorum ama aşırı bir yavaşlıkta halbuki ağa kablolu bağlanan arkadaşlarımda her hangi bir problem yok.
Bu sorunla karşılaşan ve çözümünü bilen varmıdır ? Teşekkürler.
İşletim Sistemi : Windows Xp Professional
Adsl Modem : Airties Rt 211 Kablosuz + 4 port kablolu.

Serhat İşkodra -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (18 Kasım 2006; 15:23:00)

quote:

arkadasım biosda ide olarak yazdımı sata olmadıgı essek gibi belli oluyor

Ah ah ...
Bios yazan mühendisler Hdd leri biosa IDE olarak tanıtmışlar yoksa sata hdd'den IDE calışmaz IDE slotuna takmadıgın sürece...

hicks -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (18 Kasım 2006; 19:36:25)

Merhaba,

Asus P5W DH Deluxe modelinde BIOS'da IDE Settings alanında 3 farklı ayar vardır, biri RAID, biri AHCI ve diğeri de Enhanced IDE'dir. BIOS yüklendiğinde default seçenek Enhanced IDE dir ve bu modda diskiniz SATA olarak değil emule edilmiş bir IDE modunda calisir. Bunun farkını söyle izah edebiliriz; Enhanced IDE modunda Windows XP kurulumunda hiç sorun olmaz, ama AHCI veya RAID modunda kurarsanız F6 ve floppy disk ile driver yüklemeniz gerekir. En basit haliyle bu örnek bile diskinizin sadece AHCI ve RAID modlarında SATA olarak çalıştığını, Enhanced IDE modunda ise IDE olarak emule edilmiş bir yapıda çalıştığını gösterir.

Burada şimdi ilk sorulacak olan "Ben Enhanced IDE olarak işletim sistemimi kurdum şimdi ne yapacağım?" sorusu; Buna cevap olarak "Hiç birşey yapmanıza gerek yok, bırakın Enhanced IDE kalsın." cevabını rahatlıkla verebilirim fakat yine de ısrarla değiştirmek isteyen varsa http://forum.donanimhaber.com/m_9301602/mpage_1/key_ahci//tm.htm#9323332 bu linkten nasıl yapılacağını inceleyebilir. Fakat yine söylüyorum hiç bir performans farkı göremeyeceksiniz. Çünkü şu anki diskler zaten belli bir ortalama transfer değerinin üzerine çıkamıyor, SATA olsada emule IDE olsada sonuç olarak performansınız farkedilir derecede değişmeyecek. Performans istiyorsanız bu ayarı RAID yapın, RAID yaparkende işletim sistemini sıfırdan kurup F6 ile floppy den RAID driverlarını yükleyin. (RAID için en az ayrı ayrı 2 adet aynı diske sahip olmanız gerektiğini hatırlatırım.)

Windows Vista kullananlar ya da kullanacak olanlar varsa hiç driver sorunu yaşamayacaklardır, istediginiz modda Vista kurabiliyorsunuz.

Umarım faydalı olmuştur...

Teşekkürler,

Hicks

Serhat İşkodra -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (18 Kasım 2006; 20:00:19)

Bende bunu anlatmaya calısıyorum normal sata ''Enhanced IDE ''dir,ama raid,ahcı modları normal sata'dan farklıdır.Bios ta IDE görülebilir ama SATA'dan farkı yoktur.Bizzat bogaziçi teknik servisine sordum ve bundan önceki P5LD2/LD2 DLX gibi anakartlardada aynı durum oldugunu söyledi.Ayrıca P5W Dh'dan önceki anakartımda LD2 DLX'dü,bu yüzen ketcap98 eşşek gibi IDE yazsada HDD sata'dan farksız calısmaktadır...

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (19 Kasım 2006; 4:27:34)

quote:

Bende bunu anlatmaya calısıyorum normal sata ''Enhanced IDE ''dir,ama raid,ahcı modları normal sata'dan farklıdır.Bios ta IDE görülebilir ama SATA'dan farkı yoktur.Bizzat bogaziçi teknik servisine sordum ve bundan önceki P5LD2/LD2 DLX gibi anakartlardada aynı durum oldugunu söyledi.Ayrıca P5W Dh'dan önceki anakartımda LD2 DLX'dü,bu yüzen ketcap98 eşşek gibi IDE yazsada HDD sata'dan farksız calısmaktadır...

eheuehue ok cok tesekkürler arkadaslar ama yeniden kurcam hicks ayrıca sanada tesekkür ederim bakalım senin dedigin gibi kurayım nasıl olcak merak ettim

hicks -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (19 Kasım 2006; 10:22:27)

quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

Beyler nasıl raıd kuracagız detaylı anlatım ıstıyorum resımlı fln zahmet olacak ama[:)]

Serhat MSN[8D]

Merhaba,

@Rockford Fosgate size yine resimli bir anlatim sunmak isterdim fakat RAID benim pratikte bildiğim birşey değil sadece teorik olarak yardımcı olabilirim. Uygun durumdaki bir arkadaşım @Rockford Fosgate'in isteğini yerine getirmeye çalışırsa çok sevinirim.

Teşekkürler,

Hicks

hicks -> Cevap: E6600+Asus P5W DH Dlx.+G.Skill PC6400 O/C Denemeleri (19 Kasım 2006; 10:29:31)

quote:

Orjinalden alıntı: mustafasturan

P5w dh deluxe anakartı ile gelen kablosuz internette daha önceden problem yaşamıyordum.Windows Update'lerinde ne var ne yok update edince daha önceden bağlandığım ağa bazen hiç bağlanamıyorum , bazen bağlanıyorum ama aşırı bir yavaşlıkta halbuki ağa kablolu bağlanan arkadaşlarımda her hangi bir problem yok.

Merhaba,

Wi-Fi bağlantısında sorun yaşıyorsanız ilk yapmanız gereken ASUS sitesindeki en güncel driverları kurup bu şekilde denemektir, sonucu bekliyorum...

Teşekkürler,

Hicks

Rockford Fosgate -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (19 Kasım 2006; 12:49:22)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

Serhat MSN[8D]

Merhaba,

@Rockford Fosgate size yine resimli bir anlatim sunmak isterdim fakat RAID benim pratikte bildiğim birşey değil sadece teorik olarak yardımcı olabilirim. Uygun durumdaki bir arkadaşım @Rockford Fosgate'in isteğini yerine getirmeye çalışırsa çok sevinirim.

Teşekkürler,

Hicks

Saol hocam [:'(]

RAID ı resımlı anlatabılecek bır arkadasımız warsa cok cok ıyı olur[sm=s18.gif]

Serhat İşkodra -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (19 Kasım 2006; 13:50:33)

Baran senin için raid video su buldum nasıl yapılır diye istersen upload ediyim mns acamadım dün kusura bakma dün dogum günümdüde ayıptır sölemesi...[8D]

Serhat İşkodra -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (19 Kasım 2006; 13:59:20)

quote:

quote:

eheuehue ok cok tesekkürler arkadaslar ama yeniden kurcam hicks ayrıca sanada tesekkür ederim bakalım senin dedigin gibi kurayım nasıl olcak merak ettim

Sırf senin için bogaziçindeki servisle yarım saat konustum ve ne oldu desin ?
IDE bir baglatı veri yolu ismiymiş yani I.D.E bir baglantı kısaltması dediler (ama kızgınlıkla aklımda kalmadı o an[8D] neyse ) IDE den kasıt eger eski hdd'lerdeki kalın kablo baglantı aklına geliyorsa yanlışmış o baglantını adı pata imiş şimdikiler sata sende bilirsin.
Senin bios'ta IDE yazısından aklına hdd eski pata hdd gibi çalıştıgından performans düşüklügü yasıyorum aklına gelmesin.Çünkü hdd sata olarak calışmakta her ne kadar biosta IDE yazısını gördsende bu yazı baglantı anlamında oldugu aklına gelsin.
Diger ahcı,raid modları daha performanslı dersen bunlar baglantı degişikligi yuzunden daha performanslı calısmasını saglamaktadır.
Yani hiç bir degişiklik yapmadan taktıgın sata 2 hdd IDE yazısını görsende normal pata gibi calışmıyor.
Heralde bus sefer anlatabildim.

ketcap98 -> Cevap: Asus P5W DH Deluxe Problemleri + Çözümleri (19 Kasım 2006; 17:08:03)

quote:

quote:

quote:

Sırf senin için bogaziçindeki servisle yarım saat konustum ve ne oldu desin ?
IDE bir baglatı veri yolu ismiymiş yani I.D.E bir baglantı kısaltması dediler (ama kızgınlıkla aklımda kalmadı o an[8D] neyse ) IDE den kasıt eger eski hdd'lerdeki kalın kablo baglantı aklına geliyorsa yanlışmış o baglantını adı pata imiş şimdikiler sata sende bilirsin.
Senin bios'ta IDE yazısından aklına hdd eski pata hdd gibi çalıştıgından performans düşüklügü yasıyorum aklına gelmesin.Çünkü hdd sata olarak calışmakta her ne kadar biosta IDE yazısını gördsende bu yazı baglantı anlamında oldugu aklına gelsin.
Diger ahcı,raid modları daha performanslı dersen bunlar baglantı degişikligi yuzunden daha performanslı calısmasını saglamaktadır.
Yani hiç bir degişiklik yapmadan taktıgın sata 2 hdd IDE yazısını görsende normal pata gibi calışmıyor.
Heralde bus sefer anlatabildim.

VALLA kardeş ne diyeyim eline diline sağlık allah sevdigine kavustursun yüzüm kızardı cahilligime kusura bakma cok cok cok ama cok tesekkür ediyorum

mustafasturan -> Cevap: E6600+Asus P5W DH Dlx.+G.Skill PC6400 O/C Denemeleri (19 Kasım 2006; 23:19:58)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mustafasturan

Merhaba,

Wi-Fi bağlantısında sorun yaşıyorsanız ilk yapmanız gereken ASUS sitesindeki en güncel driverları kurup bu şekilde denemektir, sonucu bekliyorum...

Teşekkürler,

Hicks

Asus'un sitesindeki en güncel Wi-fi driverını kurmama rağmen herhangi bir düzelme olmadı.Sorunum sanırım windows updatelerle alakalı ama hangi updatein sıkıntı yarattığını bulamadım.Sonuç olarak öğrendiğim şey her update iyidir diye atlamamak lazımmış.Spesifik olarak sebebi ve çözümünü bilen varsa yanıtları bekliyorum.

Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.671875