|
aldirma128 -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (31 Ağustos 2006; 5:08:53)
|
Ben de P5B kullanıyorum.. Keşke belirtilseydi deluxe den mi bahsediyoruz yoksa sadece p5b den mi? Aralarında epey fark var sanırım... Ben P5B (deluxe olmayan) kullanıyorum... Hangi bios sürümünü kullanıyorsunuz ? Ben bugün 0309 u yükledim, yeni çıkmış... Onu yükledikten sonra sanki sıcaklılar düştü gibi geldi bana... Oda sıcaklığı dün de 30 lardaydı burda bugün de öyle... Bugün hem sistem kararlılık testi yaptım, hemde bir sürü program çalıştırdım ama sıcaklık 58 i geçmedi.. Önceden 68 i bile görmüştüm... Kasanın içine ön tarafa bir fan koydum 3-4 gün önce, geçici olarak, o zamanda 65 e çıktığı felan olmuştu... Bilmiyorum ama p5b sanırım eski bios sürümünden dolayı conroe işlemcilerin sıcaklıklarını biraz fazla ölçüyor... Bugün birde 6 saat kesintisiz oyun oynandı (prince of persia) bilgisayarda, elimle kontol ettim, ne ekran kartında nede anakartta çok fazla bir ısınma var... Programlar ekran kartının sıcaklığını göstermiyor (asus eax1600pro) [X(]... Aşağıda aynı anda çalıştırdığım programlar var... Everest ultimate edition sistem kararlılık testi yapıyordu ve aynı anda diğer pogramlar da açıktı... Aynı anda açık olan 3 oyun biraz takılarak da olsa oynanabiliyordu (most wanted, prince of persia, call of cuthulhu) ve mouse takılmadan hareket edebiliyordu... [image]http://img169.imageshack.us/img169/1927/test1qq4.jpg[/image] Conroe kullanıp sıcaklık probleminiz varsa ve bios update yapmadıysanız yapın... Önceki ve sonraki sıcaklıkları yazın, bakalım değişme olacak mı? P5B kullananlar, bu topiği kaybetmeyin, problemlerimizi ve deneyimlerimizi önce buraya yazalım... Konu açan arkadaşa teşekkürler, faydalı bir konu olabilir... [:'(]
|
|
|
|