Asus P5B Kullananlar Buraya... (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart

erndvc -> Asus P5B Kullananlar Buraya... (30 Ağustos 2006; 23:38:43)

Arkadaşlar son günlerin popüler kartlarından olan Asus P5B i kullananlar olumlu ve olumsuz yönlerini yaşadıkları sorunları yada beğendikleri tarafları OC potansiyelini buraya yazsınlar.

irfanyus -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (30 Ağustos 2006; 23:50:21)

ben de p5b liyim. 2 li 1gb kingston ram aldım ve sarı slotlara taktım. siyahlarla bir farkı yoktur inşallah diyerek size soriyim dedim. bu dual olma meselesi işte...

rengi siyah olsa daha karizmatik olacakmış. bir de hangi soğutucuları kullanıyorsunuz onları da yazalım

aldirma128 -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (31 Ağustos 2006; 5:08:53)

Ben de P5B kullanıyorum.. Keşke belirtilseydi deluxe den mi bahsediyoruz yoksa sadece p5b den mi? Aralarında epey fark var sanırım... Ben P5B (deluxe olmayan) kullanıyorum...

Hangi bios sürümünü kullanıyorsunuz ? Ben bugün 0309 u yükledim, yeni çıkmış... Onu yükledikten sonra sanki sıcaklılar düştü gibi geldi bana...

Oda sıcaklığı dün de 30 lardaydı burda bugün de öyle... Bugün hem sistem kararlılık testi yaptım, hemde bir sürü program çalıştırdım ama sıcaklık 58 i geçmedi.. Önceden 68 i bile görmüştüm... Kasanın içine ön tarafa bir fan koydum 3-4 gün önce, geçici olarak, o zamanda 65 e çıktığı felan olmuştu...

Bilmiyorum ama p5b sanırım eski bios sürümünden dolayı conroe işlemcilerin sıcaklıklarını biraz fazla ölçüyor... Bugün birde 6 saat kesintisiz oyun oynandı (prince of persia) bilgisayarda, elimle kontol ettim, ne ekran kartında nede anakartta çok fazla bir ısınma var... Programlar ekran kartının sıcaklığını göstermiyor (asus eax1600pro) [X(]...

Aşağıda aynı anda çalıştırdığım programlar var... Everest ultimate edition sistem kararlılık testi yapıyordu ve aynı anda diğer pogramlar da açıktı... Aynı anda açık olan 3 oyun biraz takılarak da olsa oynanabiliyordu (most wanted, prince of persia, call of cuthulhu) ve mouse takılmadan hareket edebiliyordu...

[image]http://img169.imageshack.us/img169/1927/test1qq4.jpg[/image]

Conroe kullanıp sıcaklık probleminiz varsa ve bios update yapmadıysanız yapın... Önceki ve sonraki sıcaklıkları yazın, bakalım değişme olacak mı?

P5B kullananlar, bu topiği kaybetmeyin, problemlerimizi ve deneyimlerimizi önce buraya yazalım... Konu açan arkadaşa teşekkürler, faydalı bir konu olabilir... [:'(]

aldirma128 -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (31 Ağustos 2006; 5:11:29)

Birde o.c. yapmadım ve yapmaya da korkuyorum... Garanti meselesi de var tabi... O.C. ile bir arıza çıksa, intel bana sen kendin kaşınmışsın der... En iyisi kaşınmamak değil mi? [;)]

erndvc -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (31 Ağustos 2006; 10:42:08)

P5B den kastım Deluxe olmayandır.

aldirma128 -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (31 Ağustos 2006; 18:07:17)

Sanırım yok fazla deluxe kullanmayan...

shadowparty -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (9 Eylül 2006; 16:19:52)

ben de yeni aldım P5B (deluxe olmayan :P ).

Bu topic cidden iyi olmuş. Teşekkürler açana.

Benim merak ettiğim bu anakartla nasıl RAID yapabileceğim. Aldığım bilgisayarcı RAID desteği var görünse de aslında yok dedi. Sizce nedir durum?

BIOS son güncellemede.

shadowparty -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (9 Eylül 2006; 19:04:04)

bir de bukartın ses özellikleri sizce nasıl? ayrıca bir ses kartına gerek var mı, 5.1 sistem için

Kotiledon -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (9 Eylül 2006; 19:11:03)

quote:

Orjinalden alıntı: shadowparty

ben de yeni aldım P5B (deluxe olmayan :P ).

Bu topic cidden iyi olmuş. Teşekkürler açana.

Benim merak ettiğim bu anakartla nasıl RAID yapabileceğim. Aldığım bilgisayarcı RAID desteği var görünse de aslında yok dedi. Sizce nedir durum?

BIOS son güncellemede.

anakart üzerinde raid yapman için gereken 2 SATA portu var...
ama gel gör ki zeki asus mühendisleri bu portun birini e-SATA olarak dışarı koymuşlar...
raid yapmak istiyosan bilgisayarın dışından içerdeki hdd'ye kadar uzanacak uzuunn bi sata kablosu bul.. (varsa tabi...)
anlayacağın teorikte raid var, pratikte ise imkansız değil ama olanaksız...

shadowparty -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (9 Eylül 2006; 19:46:32)

Kotiledon cevap için teşekkürler. Anlamadığım içeride 4 port var ( 2 siyah + 2 kırmızı ) bunlar ne işe yarıyor ?!

Kırmızı ve siyah port'un farkları ne?

Bir de 5.1 (CREATIVE SBS 580 5.1) için üstündeki ses çipi yeterli mi? Yoksa hariçi almak gerekir mi?

Caniggia -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (9 Eylül 2006; 21:04:04)

P5B(sade) için 6 Eylül tarihli yeni Bios çıktı(509).
Ben takoz RAM'ler yüzünden 8*440'ta takılmış durumdayım. Bu yüzden yeni Bios OC yönünden ne getiriyor pek bakamadım.

Mesajın ana konusuna dönersek, bu anakarttan çok memnunum. 155$ fiyatıyla Conroe'lar için fiyat performans anakartı kesinlikle budur. O üzerinde abuk subuk borular olan bakır yığını kartlara 260 dolar vermeye gerek yok çünkü bu anakart zaten RAM'inizin ya da işlemcinizin gittiği yere kadar sizi götürüyor.

shadowparty -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (9 Eylül 2006; 21:34:13)

konumuz dışı sormadığımı göz önüne alırsak; bu konularda bilgisi olan var mı?

Kotiledon -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (9 Eylül 2006; 21:44:57)

quote:

Kotiledon cevap için teşekkürler. Anlamadığım içeride 4 port var ( 2 siyah + 2 kırmızı ) bunlar ne işe yarıyor ?!

Kırmızı ve siyah port'un farkları ne?

Bir de 5.1 (CREATIVE SBS 580 5.1) için üstündeki ses çipi yeterli mi? Yoksa hariçi almak gerekir mi?

ben p5b kullanıcısı değilim..
sadece DS3 ve P5B arasında kalınca ikisini de detalıca araştırmıştım...
bilgilerim oradan geliyor... [&:]

Anakart üzerinde 4 değil 5 sata potu var.. kırmızı ve siyahların farkını bilmiyorum...
Asuslardaki ses çözümü 7.1 HD.. ama markasında ötürü(ADI) linux altında vs. sorun çıkarabiliyo sürücüleri...
5.1 sistemi tabiki bağlarsın, ama beklediğin ses kalitesi direk kişinin kendiyle alakalı...
bizzat kullanmadığım için kalitesi hakkında bilgim yok...

yassino -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (9 Eylül 2006; 22:13:05)

@Kotiledon

quote:

ben p5b kullanıcısı değilim..
sadece DS3 ve P5B arasında kalınca ikisini de detalıca araştırmıştım...
bilgilerim oradan geliyor...

peki hocam imzanda da yazmışsın. DS3 ü tercih etmişsin.
seni araştırmaların sonucu DS3 e iten noktalar neydi

bunları bizimle paylaşırsan iyi olur.

hem anakart araştıran hemde senin gibi bu iki kart arasında kalanlar için iyi olur

benim merak ettiğim bi husus var. P5B den yanlış hatırlamiosam "Güney Köprüsü: Intel ICH7", DS3 te "Güney Köprüsü: Intel ICH8"

bunların farklı olması nelere etki ediyor

shadowparty -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (9 Eylül 2006; 23:36:20)

Hayır P5B'nin güney köprüsü ICH8.

Kotiledon doğru 5 :) pardon.

Ya şu kartı kullanan yok mu ?! Ses ve RAID için sabahtan beri aranmadık yer bırakmadım ama sonuç sıfır.

Bir de bu kartın deluxe'ü "Superbeam Array Mic." ile geliyormuş. Nedir bu mikrofonun alamet-i farikası ?!

Edit: Yazım hatası

yassino -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (10 Eylül 2006; 0:18:06)

quote:

Hayır P5B'nin güney köprüsü ICH8.

pardon

başka kartla karıştırdım o zaman. onunla ilgili forumda bi yorum okumuştum.ordan aklımda kaldı demekki

Akşahin -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (10 Eylül 2006; 1:25:49)

asus p5b anakart kardeşimin pc sindede var bugün uydu receiverine yazılım atacaktı rs232 kablo ile ama birde ne görsünki!!!!!!!!
boardun üzerinde com port yok..
ne yapacağız yardım edecek biri vardımıdır buralarda[:'(]

shadowparty -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (10 Eylül 2006; 1:36:25)

evet malesef yok :( ve dahası ide bir tane.

usb-com dönüştürücü çözüm olur sanırım

Vals -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (10 Eylül 2006; 2:10:43)

Arkadasim bahsettigin takoz ramlerin marka ve modelini yazarmisin ?

quote:

Orjinalden alıntı: Caniggia

Ben takoz RAM'ler yüzünden 8*440'ta takılmış durumdayım. Bu yüzden yeni Bios OC yönünden ne getiriyor pek bakamadım.

Mesajın ana konusuna dönersek, bu anakarttan çok memnunum. 155$ fiyatıyla Conroe'lar için fiyat performans anakartı kesinlikle budur. O üzerinde abuk subuk borular olan bakır yığını kartlara 260 dolar vermeye gerek yok çünkü bu anakart zaten RAM'inizin ya da işlemcinizin gittiği yere kadar sizi götürüyor.

shadowparty -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (10 Eylül 2006; 15:26:51)

Ya şu kartı kullanan yok mu ?! Ses ve RAID için sabahtan beri aranmadık yer bırakmadım ama sonuç sıfır.

Raskol -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (10 Eylül 2006; 20:20:20)

Benmde de aynı akrt var sistemi bugün kurdum.
Sorun yok şimdilik ama kafama takıldı SATA 2 HDD aldım sanki IDE den farkı yok.
Bunun sata çalışıp çalışmadığını (performans olarak yani) nerden anlayabilirim.

Birde bu anakart nasıl Oc ediliyor ?

Kotiledon -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (10 Eylül 2006; 20:43:52)

quote:

Orjinalden alıntı: ultraaslans

asus p5b anakart kardeşimin pc sindede var bugün uydu receiverine yazılım atacaktı rs232 kablo ile ama birde ne görsünki!!!!!!!!

anakartın üzerinde 2 tane com portu var...
onları kullanabilmen için ankarttan dışarı taşıyacak kablo lazım...
ikinci el bilgisayar malzemeleri satan yerlere sor, belki bulabilirsin öyle bi kablo...

radio2019 -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (11 Eylül 2006; 12:15:43)

Bu haftasonu aldığım imzamdaki sistemde çok rahat 3.15 gördüm, gözlerime inanamadım. Ddr2 800 ram olsaydı hiç zorlamadan daha da üst hıza çıkabilen bir anakart- ve işlemci-
Gayet stabil, oc profili gibi gayet işe yarayan özellikleri var, profil ve çarpan gibi değişimlerden sonra, bios kendini otomatik olarak resetliyor, sonra açıp yoluna devam ediyor.
2 günlük deneyimlerim bunlar..

hasanalia -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (11 Eylül 2006; 12:22:17)

p5b board ı aldığımda üzerinde bios 0211 yüklü idi onu 0309 a update ettikten sonra makina yaklaşık olarak saatte bir reset atıyo sıcaklıkla voltajlar vs. hepsi normal. Acab format atsam düzelir mi?Yoksa eski bios u tekrar mı yükelemeliyim? Eski bios ile yeni bios arasında can alıcı fark var mı?

radio2019 -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (11 Eylül 2006; 12:45:47)

quote:

Orjinalden alıntı: hasanalia

p5b board ı aldığımda üzerinde bios 0211 yüklü idi onu 0309 a update ettikten sonra makina yaklaşık olarak saatte bir reset atıyo sıcaklıkla voltajlar vs. hepsi normal. Acab format atsam düzelir mi?Yoksa eski bios u tekrar mı yükelemeliyim? Eski bios ile yeni bios arasında can alıcı fark var mı?

En son 509 çıkardılar, ingilizceniz varsa, yeni bios özellikleri aşağıdaki özelliklere sahip:
Version 0509 2006/09/08 update

Description P5B Release BIOS version 0509
1. Support DDR2 double side x16 module
2. Enable support for CPU ratio adjustment on Kentsfield B0 stepping CPU
3. Enable conroe/kentsfield ratio overclocking higher above default value
4. Fix CPU Fan profile mode not correct after system shotdown
5. Revise temperature reading algorithm
6. Update MRC code
7. Enhance memory compatibility for DDR533 and DDR667 modules.
8. Revise S3 fuction not stable when CPU FSB over 300MHz.
9. Add dram frequency help string

hasanalia -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (11 Eylül 2006; 14:09:33)

yapılan düzeltmelerin çoğu everclock ile ilgili ben de overclock yapmadığım için en iyisi eski biosla yola devam

irfanyus -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (12 Eylül 2006; 1:05:22)

vallads3 mü alsaydım diye düşünmeye başladım ama!

daha hiç overlock yapmadım bir soğutucu aliyim o zaman denizcez. bende biosu güncelleyince bikaç saat saçmaladı. restart atarken 3-4 sn bekleme falan yaptı makine kapandıktan sonra. şimdi ise yapmıyor..

shadowparty -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (12 Eylül 2006; 1:50:10)

Bence yeni bios'ları ile kendini biraz daha geliştirmiş - ki güncelleştirmenin amacı da bu değil m izaten :) - muhteşem bir anakart. Deluxe ya da E versiyonundan da öyle aman aman bir farkı yok. Çok param var saçarım diyorsan Deluxe al zaten, E'ye hiç gerek yok ama bence bu kartı almakla pişman olan kişi çok çok azdır. Oda ya kişiel hatalardır ya da şansızlık sonucu denk gelen kartlardır.

Bunun yanında negatif yönleri yok mu?
Var tabiki; mesela ide sayısının azlığı ( sadce 1) ya da görünüşte 3 olan ama pratikte 2 hatta nerdeyse 1 olan PCI girişi, SLI desteklememesi, ICH8R değil ICH8 köprülü olması vs. gibi ufak farklar.

Aradaki fiyat farkına değer mi?
Bence değmez ama ihtiyaçlar da, tabiki, kişiden kişiye değişir.

Thermaltake -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (12 Eylül 2006; 2:13:47)

Bende 0509 u kullanıyorum şimdilik bi sorun olmadı, P5B özellikle oc yapınca fazla ısınıyo, sisteminde genel sıcaklık sorunu olanlar için Zalman Fan Bracket tavsiye ederim, benim yaptığım şekilde ters monte ederseniz anakartla birlikte ramleri,ekran kartını ve chipsetleri çok iyi soğutuyor. Şimdilik 9 luk fan var 12 lık takıcam. [:'(]

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/6453/5DB3047281AA4021BD9D262BCC7ECA12.jpg[/image]

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/6453/8E31C59571B74C589ECC5DE41E49F53B.gif[/image]

sezaikale -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (12 Eylül 2006; 11:46:55)

quote:

Bunun yanında negatif yönleri yok mu?
Var tabiki; mesela ide sayısının azlığı ( sadce 1) ya da görünüşte 3 olan ama pratikte 2 hatta nerdeyse 1 olan PCI girişi, SLI desteklememesi, ICH8R değil ICH8 köprülü olması vs. gibi ufak farklar.

Bahsettiğiniz ICH8R ile ICH8 arasında ne gibi bir fark var? Bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler

street_catt -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (12 Eylül 2006; 21:35:14)

arkadasLar bu kartta sata II hdd kuLLanıpta tam performans aLabiLen var mı??ben wd 320gb 16mb kuLLanıyorum HD TACH Burst 200mb gosteriyor saygıLar...

Senatör -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (12 Eylül 2006; 22:02:54)

arkadaslar bende p5b kullanıyorum acaba yanlısmı olcuyo bu alet sıcaklık 59 derece fan hızı 2700rpm, 0509 bios yuklu ama anlamadımki nedir bunu derdi

Caniggia -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (12 Eylül 2006; 22:07:17)

quote:

Orjinalden alıntı: Vals

Arkadasim bahsettigin takoz ramlerin marka ve modelini yazarmisin ?

quote:

Orjinalden alıntı: Caniggia

Takoz ram dediklerim GSkill Cas5 DDR2-800. 800 Mhz olarak etiketlenmiş. Allah için 800 Mhz'de sorunsuz çalışıyorlar. Ama hızı 805 bile yapsam Prime çakılıyor. Adamlar bu kadar keskin bir geçişi nasıl başarmış anlamadım.

Arkadaştan ödünç aldığım Corsair VS 667'ler 2.0V'ta 440x2=880Mhz'i gördü. 667Mhz olarak etiketlenen bir RAM için bayağı iyi. Üstelik latency'leri gevşetmeden.

Sonuç olarak Core2 alacak olup da fantezi yapacak kadar çok parası olmayanlara tavsiyem E6400 - Corsair VS 667 Mhz ve ASUS P5B üçlüsü. Bunlarla günlük kullanımda 3.4-3.5 Ghz arasını rahatlıkla görüyorsunuz.

shadowparty -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (13 Eylül 2006; 14:55:53)

quote:

Bahsettiğiniz ICH8R ile ICH8 arasında ne gibi bir fark var? Bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler

ICH8R'nin Intel RAID desteği var, diğerinin yok. Kartı RAID destekli diye satıyorlar ve raid'i sadece Jmicron üzerinden yapabiliyorsun. Onu yapmak içinde harici SATA kapısına uzanacak kablo bulman lazım. Diyelim ki buldun (ben buldum mesela) o zaman da bu kablonun "SATA On-The-Go" olması gerekiyor. Normal sata ucundan farklı, daha ince-uzun bir uca sahip. Diğer uç ise normal olacak tabi. Bu da Türkiye'de yok. Dünyada nerde var bilmiyorum [:)]

Kısaca RAID isteyenler bu kartı almasın ama onun dışında f/p'si güzel bir kart.

my54 -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (14 Eylül 2006; 15:44:26)

Bu kartın sahipleri!!

P5B ile gördüğünüz max FSB değerlerini yazzarmısınız.

Lazm_Track -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (14 Eylül 2006; 15:50:15)

Arkadaşlar Asus P5LD2-SE (I945P,SATA,GLAN,LGA775) 120+kdv

Almayı düşünüyorum,,,İşlemci ise Pentium D820 2.8 olacak ...

Acaba uyumsuzluk doğururmu ? ? ?

Ekran kartı Saphhire X1800 gto ...

Bu anakartı bu işlemci ve ekran kartı için tavsiye edermisiniz ?????

Cevaplarsanız sevinirm ....

KRALL -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (14 Eylül 2006; 16:33:26)

arkadaşlar P5B DELÜXE bu gün aldım akşam kurucam buraya ss leri atarım inş.yakmaz makmaz sak [;)]
işlemci 6300 ramler ise micron d9d 512x2 667..[:'(]

KHakans -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (14 Eylül 2006; 23:34:31)

Arkadaşlar benim P5B Deluxe ile ilgili yapmış olduğum testlere aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz. Umarım biraz fikir verir kart hakkında.

http://csg.cizgi.com.tr/viewtopic.php?t=15422

hasanalia -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (15 Eylül 2006; 11:44:50)

quote:

Orjinalden alıntı: qozmo 2

arkadaslar bende p5b kullanıyorum acaba yanlısmı olcuyo bu alet sıcaklık 59 derece fan hızı 2700rpm, 0509 bios yuklu ama anlamadımki nedir bunu derdi

ASUS P5B bios 0211 yüklü idle fan 890 rpm sıcaklık 32(everest) 41(pc probe)
everest sistem kararlılık tstinde fan 1790 rpm sıcaklık 43(everest) 53(pc probe)

seninkiler baya bi fazla ama fan devrine bakarak sıcaklık normal gibi duruyo bence ya termal macunda bi sorun var yada fan tam oturmamış

Senatör -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (15 Eylül 2006; 11:51:12)

quote:

Orjinalden alıntı: hasanalia

quote:

Orjinalden alıntı: qozmo 2

ASUS P5B bios 0211 yüklü idle fan 890 rpm sıcaklık 32(everest) 41(pc probe)
everest sistem kararlılık tstinde fan 1790 rpm sıcaklık 43(everest) 53(pc probe)

seninkiler baya bi fazla ama fan devrine bakarak sıcaklık normal gibi duruyo bence ya termal macunda bi sorun var yada fan tam oturmamış

ala ala anlamadımki nedir problem. dediklerinin ikisindede problem yok. ama işlemci fanını elimle kontrol ettigimde gayet normal geliyo bana, 55-60lardaki sıcaklık adamın elini yakmazmı ya yanlış olcuyo [8|]

hasanalia -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (15 Eylül 2006; 17:22:30)

sıcaklık yanlış ölçüyo olabilir ya da fazla gösteriyo diyelim ama fan eğer stock fan ise 2700 rpm fazla bende stock fanla maksimum yükte bile 1800 deviri geçmiyo fan

ShoCkwave -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (15 Eylül 2006; 18:26:16)

Beyler,

Bu P5B anakarti 4'lu Sata2 Raid e izin veriyormu ?
Sitesinde Dual raid yaziyor ama ben 4 HD yi Raid0 yapmak istiyorum.

Bide bu P5B de Intel 965 chipset war. Oysaki MSI da 975X chipset kullaniliyor. Gorunus itibariyle MSI daha iyi degilmi ?

Tesekkurler

KRALL -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (15 Eylül 2006; 18:56:17)

quote:

Orjinalden alıntı: KHakans

Arkadaşlar benim P5B Deluxe ile ilgili yapmış olduğum testlere aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz. Umarım biraz fikir verir kart hakkında.

o skorları hangi biosla ve hangi ramlerle yaptınız acaba?

tiger cage -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (15 Eylül 2006; 19:34:03)

quote:

aynı sorun bendede var ne yapcam bilmiyorum sunny 7010 dcı ma yazılım atamıyorum

tiger cage -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (15 Eylül 2006; 19:36:26)

quote:

evet malesef yok :( ve dahası ide bir tane.

usb-com dönüştürücü çözüm olur sanırım

olacağını sanmıyorum çünkü yazılım atan program direk olarak com 1 ve 2 olarak görüyor

KHakans -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (15 Eylül 2006; 22:32:21)

quote:

Orjinalden alıntı: KRALL

quote:

Orjinalden alıntı: KHakans

o skorları hangi biosla ve hangi ramlerle yaptınız acaba?

Bios versiyonu 0614 , ram ise standart 1 gb 533 ddrII Kingston 1 adet.

gvz -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (17 Eylül 2006; 19:59:47)

arkadaşlar sata2yi nasıl kuruyoruz asus p5bde???
şu forumda eğer harddiskiniz sata2 modunda çalışıyosa HD TACH programıyla 250-300MB/s değeri alırsınız diyo. bende samsung sata2 250gb harddisk var, aldığı değer 200MB/s. Yani sata2de değil sanırım.
Harddiski sata2 modunda çalışanlar nasıl yaptıklarını anlatırlarsa sevinirim.

Ayrıca asus anakartın cdsinden boot edince ICH8 disketi oluşturma seçeneği fln çıkıyo. nerde kullanıyoz bu disketi???

street_catt -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (18 Eylül 2006; 0:57:51)

gvz evet aynı sorun bendede var 320 gb western sata II 200mb cıkıyo bendede neden acaba saygıLar...

demircibu -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (18 Eylül 2006; 14:00:55)

Asus P5B kullanan arkadaşlar kullandıkları ramleri ve aldıkları en son cpu hızı değerlerini yazabilirlermi teşekkürler

radio2019 -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (18 Eylül 2006; 18:53:36)

Diğer sürümünü kullanan arkadaşlardan tavsiyelerimle, vista64 5600rc1 indiriyorum, ama aklıma takıldı, anakartımızda herhangi bir uyumsuzluk olmayacaktır herhalde değil mi?

ozankardes -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (18 Eylül 2006; 22:42:12)

Bende bi şeyi merak ediyorum p5b anakartım var bios sürümü 0.509 200 gb normal ide hdd em var açılışta 5 saat hdd yi dvd romu tarıyor. gıcık oluyorum bu duruma varmı bunun bi çözümü bilen varsa bi el atında çalıştıralım. overlocktan soğudum o ekranı görmekten.[sm=s20.gif]

he84 -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (18 Eylül 2006; 23:07:09)

arkadaşlar Asus P5Bnin desteklediği ram listesini nerden bulabilirim?Gskill 2x1gb pc2 6400 ddr2 800mhz le uyumlumu acaba?kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..

tigrisi -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (19 Eylül 2006; 11:26:36)

quote:

Orjinalden alıntı: he84

arkadaşlar Asus P5Bnin desteklediği ram listesini nerden bulabilirim?Gskill 2x1gb pc2 6400 ddr2 800mhz le uyumlumu acaba?kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..

zamanlaması 5-5-5-15 olan kırmızı soğutuculu 2x1 gb olan seriden bahsediyoranız,
bir arkadaşa topladığım sistemde kartın üstünde gelen biosla hiç açılmadı 309 biosuyla açıldı ama resetlenme yaptı ve nihayet 509 ile sorunsuz kullanıyor şu an.

benim imzamdaki ramlerle de sorunsuz kullanıyorum.

yusufchuk -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (19 Eylül 2006; 16:18:36)

quote:

Orjinalden alıntı: tiger cage

quote:

aynı sorun bendede var ne yapcam bilmiyorum sunny 7010 dcı ma yazılım atamıyorum

Abi anakartın üstünde com port için pinler var.

1- Ya gidip anakartlardan çıkan extra com port lardan bulursunuz takarsınız o yuvalara
2- Ya da pcı com port alacaksınız

KalkVeSavaş -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (19 Eylül 2006; 23:08:38)

anakart çok iyi.
ben de kullanıyorum şuan.

tek eksiği Dvdrw ve cdrw i taktıktan sonra ..normal cd-romu takmaya ide portu kalmamasıydı.

onun dışında azına kadar sata disk takabilirsiniz.

deluxe ye gerek yok derim.

he84 -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (19 Eylül 2006; 23:11:22)

quote:

Orjinalden alıntı: KalkVeSavaş

anakart çok iyi.
ben de kullanıyorum şuan.

tek eksiği Dvdrw ve cdrw i taktıktan sonra ..normal cd-romu takmaya ide portu kalmamasıydı.

onun dışında azına kadar sata disk takabilirsiniz.

deluxe ye gerek yok derim.

2 tanemi ide kablosu var toplam?cdromu nasıl taktınız peki?ben dvdrw,cdrw,dvdrom,cdrom takmayı düşünüyordum oysaki,gigabyte ds3 emi yönelsemki?varmıdır bir çözümü?

Raskol -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (19 Eylül 2006; 23:16:40)

1 ide girişi var P5B de
buda demekki en fazla 2 aygıt bağlanabilir..

Bende bişi sorayım. Sistemimde SATA2 hdd var.
Ayrıca Ide den de bi DVDrw bağlı
aynı ide ye birde 160 Gb IDE Hdd bağlasam performans kaybı olur mu ?

KalkVeSavaş -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (20 Eylül 2006; 2:12:59)

quote:

Orjinalden alıntı: Raskol

1 ide girişi var P5B de
buda demekki en fazla 2 aygıt bağlanabilir..

Bende bişi sorayım. Sistemimde SATA2 hdd var.
Ayrıca Ide den de bi DVDrw bağlı
aynı ide ye birde 160 Gb IDE Hdd bağlasam performans kaybı olur mu ?

yani ne açıdan performans. ide den sataya veri aktaracaksan, hız ide olanın elverdiği kadar olur.
ide yi kullanmadığın vakit,sisteme ağırlık yapmaz heralde.

he84' e cevap :

1 tane ide kablosu ve 1 tane ide deliği var, yani 2 ide aygıtı takabilirsin.

diğer dediğinin anakartta güzel,onun özelliklerini bilmiyorum ama.

irfanyus -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (20 Eylül 2006; 3:07:35)

arkadaşlar

1. sata2 yi yükleyemeyen arkadaşların sorunu anakartla ilgili değil. windowsu kurarken başta f6 ya basın diyor o zaman yükleyecekler.

2. 1 tane ide girişi var yani 2 tane optik sürücü bağlayabilirsiniz ya da 1 optik 1 ide hard dics falan filan. ayrıca ds3 de de 1 tane ide girişi var yoksa ondan alacaktım fiyatı aynı nede olsa.

3. kartı kullanıyorum ama fiyatına göre özellikli değil açıkcası. o kadar para verdikten sonra daha iyisini beklerdim ama buna da şükür. onun dışında bir sorun yaşamadım. overlock yapmadım çünkü harbi bir soğutucu almadan overlock yapmıcam. ne olur ne olmaz.

4. daha önceki orumlara baktığımda deluxe modelinin bundan pek farkı yok dediler. normal kullanıcı için alınabilinir ama ben overlock atarım falan diyorsan deluxe al. tavsiye edilir.

herkeze saygılar

demircibu -> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... (20 Eylül 2006; 7:32:35)

quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

Asus P5B kullanan arkadaşlar kullandıkları ramleri ve aldıkları en son cpu hızı değerlerini yazabilirlermi teşekkürler

soruma cevap alamadım[X(][X(][X(]

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.46875