arkadaşlar ben bu Bios update olayını bilmiyorumda... asusun sitesine girdim BIOS 0806 versionunda bi Other var birde Dos. hangisini indireceğim. Birde BIOS-Utilities diye bişey var. onuda indirecekmiyim.
bunlar nasıl yükleniyor. yüklerken bişeye dikkat etmem gerekiyormu. anlatırsanız sevinirim.
asusun cd sinde bu programlar var zaten arkadaşım. bios update programını yükledikten sonra other olanını indir ve programdan yüklemesini gerçekleştir.
aman arkadaslar asus update programina dikkat edin ben update yaparken anakarti ucurdum sizde ucurmayin garantiyi bekliyorum pazartesi gelcekler bakmaya bilmiyorsaniz hic ellemeyin bilen bir kisiye yaptirin saygilar.
nasıl olduki o problem ole. eve t bilmiyosan yapmıyacaksın birazcık sakıncalı bir iş bilmeyene ama yanlış yapmadanda programda bios ucmaz be arkadasım sonucta bir okadar kulanıcı var ve sanıyorum herkeste update programı ile yapıyor bios versiyon yükseltmeyi
arkadaşlar ben bu Bios update olayını bilmiyorumda... asusun sitesine girdim BIOS 0806 versionunda bi Other var birde Dos. hangisini indireceğim. Birde BIOS-Utilities diye bişey var. onuda indirecekmiyim.
bunlar nasıl yükleniyor. yüklerken bişeye dikkat etmem gerekiyormu. anlatırsanız sevinirim.
asusun cd sinde bu programlar var zaten arkadaşım. bios update programını yükledikten sonra other olanını indir ve programdan yüklemesini gerçekleştir.
aman arkadaslar asus update programina dikkat edin ben update yaparken anakarti ucurdum sizde ucurmayin garantiyi bekliyorum pazartesi gelcekler bakmaya bilmiyorsaniz hic ellemeyin bilen bir kisiye yaptirin saygilar.
nasıl olduki o problem ole. eve t bilmiyosan yapmıyacaksın birazcık sakıncalı bir iş bilmeyene ama yanlış yapmadanda programda bios ucmaz be arkadasım sonucta bir okadar kulanıcı var ve sanıyorum herkeste update programı ile yapıyor bios versiyon yükseltmeyi
yanlismi dogrumu bilmiyorum valla ben imzamdaki ankart kullaniyorum P5Nsli update yapiyordu program yani windows üzerinden 1defa yapmisdim olmustu 2defa uctu yani anakart gitti yarin sabah garantiden gelcekler yani ben bioslan oynadim demiycem ama :) anlarlarsa neyapalim katlancaz artik yani windows üzerinden de garanti yok ama bence en iyi yol dos üzerinden cogu tanidigimda dosdan yapiyor gine tekrarlayim bilmiyorsaniz fazla kurcalamayin bilen kisilere gösterin ögrendikden sonra yapin saygilar...
Intel Core 2 Duo E6700 - Asus P5NSLI NVIDIA - 460 Watt Netzteil Active PFC -2048 MB DDR2 RAM - Western 250 GB Festplatte S-ATA - Sparkle NVIDIA GeForce 7950GT - 16x Dual Layer Light Scribe - Monitor ASUS PG191
p5b altında tüm ayarları denedim ama acronis ile boot etmeme rağmen diskleri görmüyor, image atamıyorum. Fikri olan ya da deneyen var mı? ghost 10 işe yarar mı acaba?
aman arkadaslar asus update programina dikkat edin ben update yaparken anakarti ucurdum sizde ucurmayin garantiyi bekliyorum pazartesi gelcekler bakmaya bilmiyorsaniz hic ellemeyin bilen bir kisiye yaptirin saygilar. [/quote]
elinizde disket sürücünüz varsa mutlaka disket ile bios update yapınız ups kullanıyorsanız asla başınıza bir problem gelmeyecektir
disket bozuk ise update olayını program gerçekleştirmez yani en güvenlisi dos ortamında awdflash ile yapılandır
cpu ve ramlar default ayardayken restartta problem yok, ama timingleri değiştirip cpu yu 2300 vb. hızlara çıkarınca makinayı restart edince her seferinde önce stop ediyor, sonra yeniden başlıyor. cpu ve ramlar gerçek hızında iken bunu yapmıyor, bios 0806
beta bios atıp geri buna döndüm değişen bir şey yok.
bu 806 yı yuklersem bı sorun yasar mıyım?* sadece bunu sormak ıstedım...su an bios 702 yada 706 da galıba..
bi sorun yaşamassın ,güzel bios bir çok fix var.windowsdan ausus un programı ile yap,kolay oluyo.
P5B Release BIOS version 0806 1. Enable support for WiFi-TV card 2. Enable PreslerXE 3.73 support 3. Enable USB like support for SATA HDD connected to JMICRON controller when JMicron option is set to IDE or AHCI mode 4. Drop CPU fan low limit to 600rpm when Conroe CPU is in use. 5. Enhance ATA ODD compatibility 6. Support Conroe-L CPU 7. Fix CPU VCORE too high after overclocking fail
Bugüne kadar Asus anakartlarda internetten update yapıp sorun yaşamadım.(Asus p5ld2 hariç) Bu anakartla yükleme yaptım hatalıydı ve analkart cd sinden eski bios yukleyip durumu duzelttim.
Arkadaşlar benim hdd sata girişlerinden ayrı olan tekbir sata girişi daha var ona başlı. şuanda elimde bir adet seagate 200gb var. ama sata1 portuna takınca windosta göremedim.
iki adet sata disk kullanan arkadaşlar hangi sata kanallarını kullanıyo?
Arkadaşlar benim hdd sata girişlerinden ayrı olan tekbir sata girişi daha var ona başlı. şuanda elimde bir adet seagate 200gb var. ama sata1 portuna takınca windosta göremedim.
iki adet sata disk kullanan arkadaşlar hangi sata kanallarını kullanıyo?
O tekli olan sata ve kasanın dışındaki sata portu jmicron kontnrolcüsünün yönettiği sata portları. Eğer windowsu yükleme prosödürüne uyduysan harddiski nereye taksan çalışması lazım. Yazdığından prosüdüre uymadığını anladım. Yapabileceğin tekşey ich8 in kontrolü altındaki portların birine takıp windows altından ich8 sürücüsünü yüklemen gerekir. Bu noktada dikkat etmen gereken şey sonradan takacağın harddiski ikincil harddisk olarak tanıtman. Büyük olasılıkla diğer harddiskin windows altında tanınmaz lakin yükleyip restart atınca çalışması lazım.