Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Asus P5B kullananlar buraya...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... Sayfa: <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Senatör

Sisteme Gözat

10 Aralık 2006; 17:51:42 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: GFBurak

quote:

Orjinalden alıntı: Senatör

quote:

Orjinalden alıntı: xxiii

arkadaşlar ben bu Bios update olayını bilmiyorumda...
asusun sitesine girdim BIOS 0806 versionunda bi Other var birde Dos. hangisini indireceğim.
Birde BIOS-Utilities diye bişey var. onuda indirecekmiyim.

bunlar nasıl yükleniyor. yüklerken bişeye dikkat etmem gerekiyormu. anlatırsanız sevinirim.

asusun cd sinde bu programlar var zaten arkadaşım. bios update programını yükledikten sonra other olanını indir ve programdan yüklemesini gerçekleştir.

aman arkadaslar asus update programina dikkat edin ben update yaparken anakarti ucurdum sizde ucurmayin garantiyi bekliyorum pazartesi gelcekler bakmaya bilmiyorsaniz hic ellemeyin bilen bir kisiye yaptirin saygilar.

nasıl olduki o problem ole. eve t bilmiyosan yapmıyacaksın birazcık sakıncalı bir iş bilmeyene ama yanlış yapmadanda programda bios ucmaz be arkadasım sonucta bir okadar kulanıcı var ve sanıyorum herkeste update programı ile yapıyor bios versiyon yükseltmeyi

GFBurak

10 Aralık 2006; 19:44:33 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: GFBurak

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: xxiii

arkadaşlar ben bu Bios update olayını bilmiyorumda...
asusun sitesine girdim BIOS 0806 versionunda bi Other var birde Dos. hangisini indireceğim.
Birde BIOS-Utilities diye bişey var. onuda indirecekmiyim.

bunlar nasıl yükleniyor. yüklerken bişeye dikkat etmem gerekiyormu. anlatırsanız sevinirim.

asusun cd sinde bu programlar var zaten arkadaşım. bios update programını yükledikten sonra other olanını indir ve programdan yüklemesini gerçekleştir.

aman arkadaslar asus update programina dikkat edin ben update yaparken anakarti ucurdum sizde ucurmayin garantiyi bekliyorum pazartesi gelcekler bakmaya bilmiyorsaniz hic ellemeyin bilen bir kisiye yaptirin saygilar.

nasıl olduki o problem ole. eve t bilmiyosan yapmıyacaksın birazcık sakıncalı bir iş bilmeyene ama yanlış yapmadanda programda bios ucmaz be arkadasım sonucta bir okadar kulanıcı var ve sanıyorum herkeste update programı ile yapıyor bios versiyon yükseltmeyi

yanlismi dogrumu bilmiyorum valla ben imzamdaki ankart kullaniyorum P5Nsli update yapiyordu program yani windows üzerinden 1defa yapmisdim olmustu 2defa uctu yani anakart gitti yarin sabah garantiden gelcekler yani ben bioslan oynadim demiycem ama :) anlarlarsa neyapalim katlancaz artik yani windows üzerinden de garanti yok ama bence en iyi yol dos üzerinden cogu tanidigimda dosdan yapiyor gine tekrarlayim bilmiyorsaniz fazla kurcalamayin bilen kisilere gösterin ögrendikden sonra yapin saygilar...

Intel Core 2 Duo E6700 - Asus P5NSLI NVIDIA - 460 Watt Netzteil Active PFC -2048 MB DDR2 RAM - Western 250 GB Festplatte S-ATA - Sparkle NVIDIA GeForce 7950GT - 16x Dual Layer Light Scribe - Monitor ASUS PG191
yurt

10 Aralık 2006; 22:22:15 

quote:

Orjinalden alıntı: xkut

p5b altında tüm ayarları denedim ama acronis ile boot etmeme rağmen diskleri görmüyor, image atamıyorum. Fikri olan ya da deneyen var mı? ghost 10 işe yarar mı acaba?

acronisin yeni sürümü sorunsuz çalışıyor

saygılar

yurt

10 Aralık 2006; 22:28:00 

[/quote]

[/quote]

elinizde disket sürücünüz varsa mutlaka disket ile bios update yapınız
ups kullanıyorsanız asla başınıza bir problem gelmeyecektir

disket bozuk ise update olayını program gerçekleştirmez yani en güvenlisi dos ortamında awdflash ile yapılandır

saygılar

xkut

10 Aralık 2006; 22:38:24 

quote:

Orjinalden alıntı: powerser

Arkadaşlar sorun çözüldü intel son p965 chipset driver ını yükleyin

www.intel.com

cpu ve ramlar default ayardayken restartta problem yok, ama timingleri değiştirip cpu yu 2300 vb. hızlara çıkarınca makinayı restart edince her seferinde önce stop ediyor, sonra yeniden başlıyor. cpu ve ramlar gerçek hızında iken bunu yapmıyor, bios 0806

beta bios atıp geri buna döndüm değişen bir şey yok.

|Asus P5b| |2*1GB ADATA Vitesta 800Mhz (970 mhz oc)| |WD. 320gb 16cache| |Samsung 160GB SATA II| |E6300 C2D (3400 MHZ)| |Asus 7950 GT (600 mhz-1500 mhz o/c)| |Enermax Liberty 400 PSU| |Arctic Cooling Freezer Pro| |Enermax Chakra Kasa| |22" Viewsonic Lcd| |Vista Home Premium|
NemesisR3

11 Aralık 2006; 10:58:41 

çoğu kişi twinmoss ramlerde sorun yaşamış sanırım,bende sorun olmadı hiç
ama bilgisayarı ilk aldığımda bios update yapmıştım,şimdide 0806 yüklü.

AAAragorn

Sisteme Gözat

12 Aralık 2006; 16:28:46 

arkadaslar

bios update yapmak ıstıyorum ancak burda okuduklarım benı bıraz tırstırdı...

sıstemım:c2duo 6300/asus 5b/kingston 1 gb 667/7600 GT/

bu 806 yı yuklersem bı sorun yasar mıyım?* sadece bunu sormak ıstedım...su an bios 702 yada 706 da galıba..

Kötülerin Kazanması icin İyilerin Seyirci Olması Yeterlidir-Edmund Burke
NemesisR3

12 Aralık 2006; 19:01:06 

quote:

Orjinalden alıntı: arakabdullah

arkadaslar

bios update yapmak ıstıyorum ancak burda okuduklarım benı bıraz tırstırdı...

sıstemım:c2duo 6300/asus 5b/kingston 1 gb 667/7600 GT/

bu 806 yı yuklersem bı sorun yasar mıyım?* sadece bunu sormak ıstedım...su an bios 702 yada 706 da galıba..

bi sorun yaşamassın ,güzel bios bir çok fix var.windowsdan ausus un programı ile yap,kolay oluyo.

P5B Release BIOS version 0806
1. Enable support for WiFi-TV card
2. Enable PreslerXE 3.73 support
3. Enable USB like support for SATA HDD connected to JMICRON controller when JMicron option is set to IDE or AHCI mode
4. Drop CPU fan low limit to 600rpm when Conroe CPU is in use.
5. Enhance ATA ODD compatibility
6. Support Conroe-L CPU
7. Fix CPU VCORE too high after overclocking fail

hasans

13 Aralık 2006; 15:27:39 

Bugüne kadar Asus anakartlarda internetten update yapıp sorun yaşamadım.(Asus p5ld2 hariç) Bu anakartla yükleme yaptım hatalıydı ve analkart cd sinden eski bios yukleyip durumu duzelttim.

Toshiba 46XF350, Toshiba HD-EP30--- Harman Kardon Avr 255 ---Pure Acoustics Dream 77 Slw 10 Sub ---Logitech Harmony® 880---Tunçmatik Digitech 900 ---HP Pavilion dv6650et Intel® Core� 2 Duo islemci T7500 2,20 GHz, 2048 MB 667 MHZ Ram, HDMI---Next 8000 XCAM Plus
CeSsPoOL

13 Aralık 2006; 21:09:10 

Arkadaşlar benim hdd sata girişlerinden ayrı olan tekbir sata girişi daha var ona başlı.
şuanda elimde bir adet seagate 200gb var. ama sata1 portuna takınca windosta göremedim.

iki adet sata disk kullanan arkadaşlar hangi sata kanallarını kullanıyo?

İntel Core2Duo E6300 (1,86@3,15 Ghz)
Asus P5B Mainboard/Kingston HyperX PC6400 2 GB Dual Channel/Western Digital 250Gb Sata2 16Mb Buffer HDD/Asus TA5A1 350W PSU/Palit 9800GT/Asus 22" Wide/ Creative SB X-Fi XtremeGamer/Logitech LX300 Wireless Set
Grande Punto Fire Dynamic Skydome+KP+AJ
f@Zus

13 Aralık 2006; 21:30:07 

quote:

Orjinalden alıntı: CeSsPoOL

Arkadaşlar benim hdd sata girişlerinden ayrı olan tekbir sata girişi daha var ona başlı.
şuanda elimde bir adet seagate 200gb var. ama sata1 portuna takınca windosta göremedim.

iki adet sata disk kullanan arkadaşlar hangi sata kanallarını kullanıyo?

O tekli olan sata ve kasanın dışındaki sata portu jmicron kontnrolcüsünün yönettiği sata portları. Eğer windowsu yükleme prosödürüne uyduysan harddiski nereye taksan çalışması lazım. Yazdığından prosüdüre uymadığını anladım. Yapabileceğin tekşey ich8 in kontrolü altındaki portların birine takıp windows altından ich8 sürücüsünü yüklemen gerekir. Bu noktada dikkat etmen gereken şey sonradan takacağın harddiski ikincil harddisk olarak tanıtman. Büyük olasılıkla diğer harddiskin windows altında tanınmaz lakin yükleyip restart atınca çalışması lazım.

CeSsPoOL

13 Aralık 2006; 22:20:35 

hmm haklı olma ihtimalin yüksek, çünkü jmicron sürüleri yüklü değil. deniyorum:)

Asus P5B Mainboard/Kingston HyperX PC6400 2 GB Dual Channel/Western Digital 250Gb Sata2 16Mb Buffer HDD/Asus TA5A1 350W PSU/Palit 9800GT/Asus 22" Wide/ Creative SB X-Fi XtremeGamer/Logitech LX300 Wireless Set
CeSsPoOL

13 Aralık 2006; 22:25:04 

ich8 sürücüleri jmicron değil mi?

CeSsPoOL

13 Aralık 2006; 22:28:19 

Yoksa seçili olanı mı tanımtmam gerekicek?

Ekteki dosya (1)

CeSsPoOL

13 Aralık 2006; 23:15:45 

sorun çözülmüştür.

ahci yi ide moduna çevirdim

FaTaLL

14 Aralık 2006; 1:04:16