eski pc de vardı macun şimdikinde yok vermediler ki sürelim sanırım işlemci kutusunda oluyor ama vermediler.sürmesek nolur zarar sanmıyorum ama ısı düşüşü söz konusu galiba yanlışmıyım
Ben de aldım sonunda P5B ve e6400. Bu ısı konusuna kafam takıldı benim de. Board ısısı sürekli 41-42 idle da load da değişmiyo geziniyo aynı sıcaklıkta, cpu sıcaklığı ise idle 45-46, yükte 51-52. İşlemci fanı zalman cnps9000, arkada, önde ve yanda olmak üzere 3 adet 80 lik fan var. Hepsi en düşük hızda (900 devir civarı) çalışıyor. İşlemci fan hızını arttırsam da sıcaklık düşmüyor hep sabit. Bu sıcaklıklar fazla değil mi biraz sizce, bu soğutucuyla bu kadar ısınması imkansız geliyor bana. yanlış ölçüm olabilir mi gerçekten?
imzamda gordugunuz size yakin bir sisteme sahibim benimde sizin gibi 3 kasa fanim var su anda max yukte cpu sicakligi 41 ° C ( o/c yapilmis halde 2450 mhz sistem calisirken !!) internet sorf te 38 °C
size bir kac sorum var termal macun kullandinizmi ??? kullandiysaniz iyi bir macunmu ?? biosunuz guncel mi , kendi tecrubelerimden macun degistirerek 5 ° C fark gozlemledim
ayrica forumlarda gordugum kadariyla p5b nin sicakligi tam dogru olcmedigi kanisi hakim
Termal macun kullandım tabi, zalman ın fanının içinden çıkan macunu kullandım. Ama elimde arctic silver 5 de var değiştirebilirim yani problem değil. Sizin bios versiyonu kaçacaba? Bios versiyonuna bağlı olarak sıcaklıkların yanlış ölçüldüğünü yazmış bazı arkadaşlar.
Intel Core 2 Duo E8400@3600 | Zalman 9700 Led | Asus P5B | Kingston 2*1GB 667@800Mhz | Revoltec Bakır Ram Soğutucu | Seagate 3250410AS&3250620AS 250GB SATAII NCQ 7200RPM | MSI 8800GT TD512OC @712-2052 | Arctic Cooling Nv Silencer | Lian Li 007 | Enermax Liberty 450W PSU | Liteon 16XDvD-RW | Creative Audigy | ViewSonic 2245 Lcd | Logitech MX 518 | NOVA MicrOptic Killer Mousepad | Powercom 1000 watt Ups | Canon MP520 Photoprinter | Vista Ultimate
eski pc de vardı macun şimdikinde yok vermediler ki sürelim sanırım işlemci kutusunda oluyor ama vermediler.sürmesek **** zarar sanmıyorum ama ısı düşüşü söz konusu galiba yanlışmıyım
Bence mutlaka bir tane edinip kullanmalısınız çok fark eder, işlemcin yanabilir bile dikkat et. İşlemci ile fan arasındaki micron düzeyindeki temassızlıkları doldurup ısının düşmesine çok büyük katkısı vardır macunların.
Intel Core 2 Duo E8400@3600 | Zalman 9700 Led | Asus P5B | Kingston 2*1GB 667@800Mhz | Revoltec Bakır Ram Soğutucu | Seagate 3250410AS&3250620AS 250GB SATAII NCQ 7200RPM | MSI 8800GT TD512OC @712-2052 | Arctic Cooling Nv Silencer | Lian Li 007 | Enermax Liberty 450W PSU | Liteon 16XDvD-RW | Creative Audigy | ViewSonic 2245 Lcd | Logitech MX 518 | NOVA MicrOptic Killer Mousepad | Powercom 1000 watt Ups | Canon MP520 Photoprinter | Vista Ultimate
eski pc de vardı macun şimdikinde yok vermediler ki sürelim sanırım işlemci kutusunda oluyor ama vermediler.sürmesek **** zarar sanmıyorum ama ısı düşüşü söz konusu galiba yanlışmıyım
Bence mutlaka bir tane edinip kullanmalısınız çok fark eder, işlemcin yanabilir bile dikkat et. İşlemci ile fan arasındaki micron düzeyindeki temassızlıkları doldurup ısının düşmesine çok büyük katkısı vardır macunların.
Ben de aldım sonunda P5B ve e6400. Bu ısı konusuna kafam takıldı benim de. Board ısısı sürekli 41-42 idle da load da değişmiyo geziniyo aynı sıcaklıkta, cpu sıcaklığı ise idle 45-46, yükte 51-52. İşlemci fanı zalman cnps9000, arkada, önde ve yanda olmak üzere 3 adet 80 lik fan var. Hepsi en düşük hızda (900 devir civarı) çalışıyor. İşlemci fan hızını arttırsam da sıcaklık düşmüyor hep sabit. Bu sıcaklıklar fazla değil mi biraz sizce, bu soğutucuyla bu kadar ısınması imkansız geliyor bana. yanlış ölçüm olabilir mi gerçekten?
imzamda gordugunuz size yakin bir sisteme sahibim benimde sizin gibi 3 kasa fanim var su anda max yukte cpu sicakligi 41 ° C ( o/c yapilmis halde 2450 mhz sistem calisirken !!) internet sorf te 38 °C
size bir kac sorum var termal macun kullandinizmi ??? kullandiysaniz iyi bir macunmu ?? biosunuz guncel mi , kendi tecrubelerimden macun degistirerek 5 ° C fark gozlemledim
ayrica forumlarda gordugum kadariyla p5b nin sicakligi tam dogru olcmedigi kanisi hakim
Termal macun kullandım tabi, zalman ın fanının içinden çıkan macunu kullandım. Ama elimde arctic silver 5 de var değiştirebilirim yani problem değil. Sizin bios versiyonu kaçacaba? Bios versiyonuna bağlı olarak sıcaklıkların yanlış ölçüldüğünü yazmış bazı arkadaşlar.
su anda 806 yi kullaniyorum aldigimdan beri 3. bios bu kesinlikle tavsiye ederim.ben iki farkli macun kullandigim ilki sizin kullanmis oldugunuz un aynisi sonuncu kullandigim ve cok memnun kaldigim liq pro ilk yukledigim original bios ta mainboard sicakligi 41-42 °C iken ikinci biostan itibaren 31°-32 °C e dustu
su anda 806 yi kullaniyorum aldigimdan beri 3. bios bu kesinlikle tavsiye ederim.ben iki farkli macun kullandigim ilki sizin kullanmis oldugunuz un aynisi sonuncu kullandigim ve cok memnun kaldigim liq pro ilk yukledigim original bios ta mainboard sicakligi 41-42 °C iken ikinci biostan itibaren 31°-32 °C e dustu
701 i yükledim az önce sonuç aynı, bir de açılışta error verdi çalışma hızı ile ilgili o neden oldu anlamadım? Şİmdi 806 yı yüklüyorum. Bahsettiğiniz Termal macunu nerden aldınız?
ben yurt disinda almanyada yasiyorum macunu almanyada aldim fakat forumlarda gordugum kadariyla turkiyedede satiliyor .12-13 usd civari diye duydum sadece bakir alasimli sogutucularda kullaniliyor , sitem yeni biosla acildiginda eger sisteminizde o/c varsa hata veriyor original load default yaptiktan sonra sistem kullanima tam hazir tekrar o/c degerlerine donebilrisiniz ayrica zalman 9500 i monte ederken ufleme yonu kasa emici faniyla ayni yonde olacak (ters basinc olmamasi icin) kolay gelsin
hocam ACPI çok işlemcili bilgisayarı görüyoruz.. makineyi normal windowsda iken yeniden başlat dediğimizde makine kapanıyor ancak ne kadar beklersek bekleyelim makine açılmıyor..normal fanlar falan çalışıyor..aynı sorun biosdan çıkıncada oluyor..ama makineden elektriği kesip power tuşuna bastığımızda makine sorunsuz açılıyor..anlamadım gitti..Neden yeniden başlat çalışmıyor acaba???
Bence de e6300 için günlük kullanımda bu seviyeler ideal, işlemci için 1.275 V. bazı işlemcilerde yeterli olabilir. Çünkü ne kadar azı ile sistem stabil çalışırsa o kadar az işlemci, kasa içi vs. ısınır. bu arada bendeki e6300 ile 480 fsb standart fanla ulaşabildim daha ilerisi için tavsiye bekliyorum. bakınız http://forum.donanimhaber.com/m_10531971/tm.htm
Asus p5b ile e6300 ile 500 fsb*7 gören arkdaş var mı acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nm1 -- 20 Kasım 2006; 22:32:14 >
Asus P5B nin yeni biosunu yükledikten sonra (806) bilgisayarı ilk açılışta power tuşuna basınca monitöre sinyal gelmiyor ama kasa çalışıyor kasa üzerinden bir kaç defa restat yapınca bilgisayar açılıyor ve windows başlıyor yeni biostan olduğunu düşünüyorum daha önce böyle bir problem yoktu biosta ne gibi ayar yapmam lazım bana bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim saygılarımla
yaa ben biosa update yapmadım yapmalımıyım. bide ben bişi duydum biosu update ederken elektrik falan kesilince bios iptal oluyomuş o nsl düzeltilebilir zor bişi midir bilgilendirirseniz sevinirim
Asus P5B / İntel E8400 /Palit HD4870 Sonic kutuda 512mb yazıyo ama 1024mb lık göndermişler:D / 2*1gb Gskill / Asus TA250 / SilverStone 500W / Benq FP94VW(hdmi kablo ile bağlantı) / 320gb hdd / A4Tech X-750bf / 1adet asus dvdrw :D / 1 tane A4Tech klavye :D / dandik bi masa / dandik bi 4+1(Voica) / oyunlar /programlar / ............