lancelot 1) Bios-->Main-->Ide Configuration-->SATA Configuration-->Configure SATA as-->IDE Bios-->Advanced-->Chipset-->Onboard Devices Configuration-->Jmicron Sata/PATA Controller-->Jmicron Sata Controller Mode-->IDE bu ayarlari yap.
bu ayarlar zaten aynıydı bende bu şekilde wind. kurulurken gelen ilk ekranda enter a bastığımızda takılıyo kalıyor burda diskleri kontrol ediyor bildiğim kadarıyla
tanimladigin soruna hatirlayabildigim kadari ile bu forumun hicbiryerinde gormedim. (nice bioslar geldi geçti ve nice sorunlar, ama bu yazdigini hic hatirlamiyorum)
en son diebilecegim bilgisayarinda tek hd takili olsun (cd yide sök),
o da olmaz ise windows kurulum cdin (eger orjinal diilde eklemeli ise) den kaynaklanabilir.
yeri gelmisken soyliyeyim: nette bulacagin "xp kurulumuna sata destegi eklemek" ile ilgili tüm yazilar az once oldugunu soyledigin 1. adim dan sonra gereksiz bilgidir. Yinede denemek isteyebilirsin diye bilgilendiriyim.
ancelot ben manisa akhisarda bilgisayarcıyım bu arada sistem tamamen yenidir(tek bir ide kablo bile 2, el değil) elimden bu güne kadar 1000 bilgisayar geçmiştir belkide fazlası en az 100 tane sistem topladım ömrümde böyle bir hata görmedim servisi arıyorum bios güncelle diyor hadi diyoruz bios desteklemiyordur ama yine aynı yine aynı
win. kurulum başladığında gelen ilk ekranda kura hoşgeldiniz filan diyor ya ondan sonra enter a basıyorum diskler inceleniyor diyor orda kalıyor kafayı yicem yaaa neyse yarın irsaliyesini kesip garantiye yoluucam yeni bir tanede yedek p5b alıcam aynı şeyi yaparsa gigabyte in asus out olucak
ynsmr eger son sorumunda cevabi hayir ise aynen dediginizi yapiniz.
forumda 2 arkadasinda ses çipleri bozuk gelmis, birisini bilgisayarcisi tamire gonderip ses cipini degistirmis, diger arkadasta sizin yaptiginiz gibi garantiye geri gonderdi.
bu sorun ne yazikki sadece asusta diil bircok elektronik cihazlarda yasaniyor. tabi benim basima asustan hic bisi gelmedi (tum anakartlarim asus oldu bugune kadar), forumlar saolsun okudukca bilgileniyoruz.
arkadaşlar anakartım Asus p5b..ramler 1gb kingston 667mhz 2 tane yanlız kit değil ayrı ayrı zamanlarda aldım...şimdi aşağıdaki sslere göz atın sonra sorunun ne olduğunu söyliyeceğim:
arkadaşlar bu ayarlar kullandığım en stabil ayarlar...orthos falan filan ne yaptırsam kilitlenmedi sitem çok iyi çalışıyor...fakat bilndiği gibi hastalık ya bu oc daha yukarı çıkmak istiyorum....
bu değerlerde çıkamadığım değerler ne yaptıysam olmadı arkadaşlar...ramlerin frekansımı az yada frekans da bi şey yok o frekansa dahamı voltaj gerekiyor voltajıda 2.10 dan fazla veremediğim için anakrtmı bana engel oluyor yada en son seçenek ram timnglerimi yanlış ram timngleri resminide veriyorum:
bunlarda ram timngleri...
şimdi arkadaşlar ne eksikse alıcam kafaya koydum ve uyuz oldum...bimeks teknoportda ocz nin ddr2 800mhz vista upragde ramleri var ve çok uygun...bimeksde görevliye anlattım olayı.. sorun anakartda dedi yani anakart da çakılıyor sistem dedi...arkadaşlar o kadar kararlıyım anakartsa anakart ram se ram ne gerekiyosa alıcam ama bana acil yardım gerekiyor...
arkadaşlar oc bölümüne açtım konuyu ama fazla bi yardım eden olmadı bende bu anakartı kullananların bölümüne açayım dedim...şimdi bu konmuyu buraya taşırken sistemi 3.8ghz de açtım ama ramler 850mhz oldu volt 2.1 de ama orthos testinde reset atıyor pc.. şimdi 850mhz de 2.1v da ramlerin timnglerini 5-5-5-15 yapınca sistem açıldı önceden 4-4-4-12 ken yada 4-4-4-8 ken açılmıyodu şimdi açılıyor ama orthos testinde reset atıyor işin kötü yanı cpu frekansı 400 ramler 800mhz de voltlarda ss lerde görüldüğü gibiykende orthosu tamamlamamaya başladı anlamadım gitti yardım edin çok acil arkadaşlar....
EDİT:yazım hatası...!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIPES -- 7 Ocak 2008; 23:27:15 >
STRIPES o/c yapmadigim icin cevap yazmamistim. Bu forumun baslarinda (ilk 25 sayfada) epey o/c denemesi bulunuyor. Bikac sayfa oncede bir arkadas o/c sorusu sormustu. aklimda kalanlardan biri p5b nin ram secici oldugu idi. Tabi bunun senin durumunla alakasi var mi bilemiyorum.
not: ile 25 sayfada eski bios sorunlarida var, aldirma.
kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 9 Ocak 2008; 16:05:55 >
STRIPES o/c yapmadigim icin cevap yazmamistim. Bu forumun baslarinda (ilk 25 sayfada) epey o/c denemesi bulunuyor. Bikac sayfa oncede bir arkadas o/c sorusu sormustu. aklimda kalanlardan biri p5b nin ram secici oldugu idi. Tabi bunun senin durumunla alakasi var mi bilemiyorum.
not: ile 25 sayfada eski bios sorunlarida var, aldirma.
kolay gelsin.
ilgin içn çok teşkkürler ben kurtuluyorum bu anakrttan galiba...1 2 hafta sonra gigabyte p35 ds3r alıcam...bide sağlam ram aldımmı bide raid yaptımmı sistem uçar o zaman...