Bu anakartı kullanıpta o/b sesi sorunsuz kurup kullanan bir arkadaş sesi yüklemek için kullandığı yolu bir iyilik yapıp yazabilirmi?
valla arkadaşım ben direk cd den otomatik kurmuştum.sırasıyla herşeyi kurup gereken yerlerde kendisi makineyi restart ediyordu.ve düzgün şekilde çalışıyor şu anda.her formattada aynı şeyi yapmıştım.
valveTRonic: biosunun versiyonu kaç? biosunu 1604 yapip bide oyle denermisin?
asusun windows ta çalışan biosupdate programi ile ve sitesinden 1604 bios dosyasini indirerek kolaylikla yapabilmen gerekir. (ben böyle yapmıştım)
hocam bios eski versiyon olduğu için asus updatele yüklenmiyor.biosdan yapmaya çalıştım EZFlash la.oda yine ski versiyon olduğu için biosu yüklemiyor.yine havada kaldım yani anlıcan
asusun windows ta çalışan biosupdate programi ile ve sitesinden 1604 bios dosyasini indirerek kolaylikla yapabilmen gerekir. (ben böyle yapmıştım)
hocam bios eski versiyon olduğu için asus updatele yüklenmiyor.biosdan yapmaya çalıştım EZFlash la.oda yine ski versiyon olduğu için biosu yüklemiyor.yine havada kaldım yani anlıcan
Tulgacan 1803 biosundan 1604 e afudos ile dostan dondu. gecen 56 ve 55 inci sayfalarda var. Umarim Tulgacan yardim gordugu gibi yardim da eder yada sen okursan gerekli neticeyi alirsin. ben disari cikiyorum, sonra gelir durumlara bakar yine yardim ederim tabi.
ayrica daha once verdigim asusp5b linkinin sonlarinda da Tulgacan ile yaptiklarimizin ozeti var. sonra görüşürüz.
Tulgacan 1803 biosundan 1604 e afudos ile dostan dondu. gecen 56 ve 55 inci sayfalarda var. Umarim Tulgacan yardim gordugu gibi yardim da eder yada sen okursan gerekli neticeyi alirsin. ben disari cikiyorum, sonra gelir durumlara bakar yine yardim ederim tabi.
ayrica daha once verdigim asusp5b linkinin sonlarinda da Tulgacan ile yaptiklarimizin ozeti var. sonra görüşürüz.
Tamam hocam buldum.p P5B linkinde varmış.şimdi bide onu deniyelim bakalım.çok teşekkür ederim tekrardan.
Tamam hocam buldum.p P5B linkinde varmış.şimdi bide onu deniyelim bakalım.çok teşekkür ederim tekrardan.
yok abicim olmuyor.ordaki adımları tek tek uyguluyorum.dosyaları cd ye yazıyorum.cd (boot ) olarak.sonra .rom ve afudos.exe dosyalarını cd ye atıyorum ve yazıyorum.bilgisayarı cd-rom desteğiyle açıyorum ama cd nin içinde afudos.exe ve .rom dosyalarını göremiyorum.nası olucak anlamadım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valveTRonic -- 31 Aralık 2007; 19:36:29 >
valveTRonic: disket ile yapabilirsen disket sürücü ile anlatalim?????? Tulgacan disket ile yapmisti.
ben ordaki yaziyi cd icin yazdim cunku herkeste disket sürücü artik olmuyor. orda ya 2 resim arasindaki yaziyi atladin yada dos bilgin yetmedi, o yaziyi biraz daha aciklayici yapip disket i de ekleyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 31 Aralık 2007; 20:18:41 >
valveTRonic: Asus P5B forumunun sonundaki bios update seceneginde disket ile bios update yapmayi ekledim ve cd ile bios update yapmaya daha fazla aciklama koydum.
Tulgacan 1803 bios var iken disketten 1604 bios yukleyebildigine gore seninde yapabilmen gerekir.
valveTRonic: Asus P5B forumunun sonundaki bios update seceneginde disket ile bios update yapmayi ekledim ve cd ile bios update yapmaya daha fazla aciklama koydum. \ Tulgacan 1803 bios var iken disketten 1604 bios yukleyebildigine gore seninde yapabilmen gerekir.
neticeleri yazarsin.
1. si disket sürücüm yok. 2. si hiç bir yanlış yok disk falan doğru oluşturdum.cd-rom desteğiyle başlat dediğim halde bi cd-rom sürücüsü tanımlayamıyor.aygıt bulunamadı diyip direk a:\> ya düşüyor.a nın içinde cd ' ye attığım yani boot olarak seçtiğim imaj var.dosyalar gözüküyor.fakat X: veya her hangibi bir şeye giremiyor.sürücü driverını yüklemiyor yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valveTRonic -- 1 Ocak 2008; 6:00:24 >
Orjinalden alıntı: valveTRonic 1. si disket sürücüm yok. 2. si hiç bir yanlış yok disk falan doğru oluşturdum.cd-rom desteğiyle başlat dediğim halde bi cd-rom sürücüsü tanımlayamıyor.aygıt bulunamadı diyip direk a:\> ya düşüyor.a nın içinde cd ' ye attığım yani boot olarak seçtiğim imaj var.dosyalar gözüküyor.fakat X: veya her hangibi bir şeye giremiyor.sürücü driverını yüklemiyor yani.
Anladim, bi yerlerde okumustum bu durumu, neyse, neticede cdrom dan boot yinede sorunsuz calisiyor Asus P5B nin sonuna gerekli eklemeyi yaptim, yukarda yazdiklarin olduguna gore bu son yontem %100 calisacaktir.
STRIPES: 17xx den forumda bende yanlis hatirlamiyorsam kotu bisi okumadim forumdan. 18xx ile ilgili yazilari okumussundur umarim. ilerde kazara yaptigin biosupdate sana sorun olursa bios un versiyonunu assagiya cekmek windows taki programla olamiyor sanirim.
genel tavsiye, biosun dan kaynakli olan bir sorunun yoksa update yapma su anda bilinen cozulemeyen tek sorun sicakligin yanlis gosterilmesi. Oda onemli bisi diil zaten. (belki senin 1705 de düzelmistir, kim bilir)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 1 Ocak 2008; 11:57:18 >