Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Asus P5B kullananlar buraya...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... Sayfa: <<   < önceki  23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Lancelot_Real

6 Kasım 2007; 18:32:43 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

pesin hukumlu olmakta ne kadar hakliyim:
bisiler okumussun, ama dikkatli okumamissin belli
onuda ben yazdim
vegada satilan esata-esata bi kablo ve bi aparat var, o sekildede yapilabilecegini ama pahali olacagini yazan yine bendim.
ayrica
2 sayfa onceki yazimda gayet net bi sekilde tüm cozumleri ayrintili bi sekilde de derleyip yazmistim.

cebrailin ozlu sozu ile noktalayim, 'oku'

Forum Linklerim - Donanim Bilgilerim - Tavsiyelerim/Yazdigim cevaplarda kim oldugun degil ne yazdigin onemli.
gunaydinbahadir

6 Kasım 2007; 18:57:41 

Neyse sen haklısın 27 sayfalık forumu dikkatli okumalıydım.

Lancelot_Real

6 Kasım 2007; 19:00:38 

anakartimi aldim, hepsini okudum,
boşuna yazılmışlar demektir senin düşüncene göre,
bense cok mutlu oldum bu forumdan cunku %80 problemi yaşamadan çözmüş oldum.
cebrail 'oku' ii bişidir
2armut piş agzima düş' ii bişi diildir.

ayrica forumlarda arama yapmak, sondan başa okumak die bişi de var.
neyse, keyif senin, zaten soruna cevap da verdik. afiyet olsun.

Forum Linklerim - Donanim Bilgilerim - Tavsiyelerim/Yazdigim cevaplarda kim oldugun degil ne yazdigin onemli.
gunaydinbahadir

6 Kasım 2007; 19:18:05 

Kardeşim zahmetin için çok sağol. Ben arama yapamıycak kadar cahil diilim onu baştan söyleyim ama konu çok dallanıp budaklanmış. Bir çok yerde konu var bununla ilgili benimse çok acelem var. Harddisk sürekli doluyo biran önce bir yere yedeklemek lazım. Herneyse konuyu uzatmayalım istersen mesleğimi bilseydin, zati sürekli araştırma yapmak zorunda olduğumu bilirdin. Forumu kişisel yazılarımızla doldurmaya hakkımız yok.

Keşke zamanını hiç harcamasaydın bana mesajı atmak için. Anlaşılan bu forumda sen armut pişirip dağıtmaya devam ediceksin. Bu konu ikimizinde ortak noktası aslında ama sen forumda dağıtıyosun ben kurumda.

Tekrar teşekkür ettim iyi çalışmalar.

Lancelot_Real

6 Kasım 2007; 19:20:24 

quote:

Orjinalden alıntı: gunaydinbahadir

Kardeşim zahmetin için çok sağol. Ben arama yapamıycak kadar cahil diilim onu baştan söyleyim ama konu çok dallanıp budaklanmış. Bir çok yerde konu var bununla ilgili benimse çok acelem var. Harddisk sürekli doluyo biran önce bir yere yedeklemek lazım. Herneyse konuyu uzatmayalım istersen mesleğimi bilseydin, zati sürekli araştırma yapmak zorunda olduğumu bilirdin. Forumu kişisel yazılarımızla doldurmaya hakkımız yok.

Keşke zamanını hiç harcamasaydın bana mesajı atmak için. Anlaşılan bu forumda sen armut pişirip dağıtmaya devam ediceksin. Bu konu ikimizinde ortak noktası aslında ama sen forumda dağıtıyosun ben kurumda.

Tekrar teşekkür ettim iyi çalışmalar.

daha büyük adammışsın, kurumda olduğuna göre..... neyse p5b kullaniyorsan gerekli tüm bilgiler 2 sayfa once ozet halinde tarafimdan kondu, kurumda, forumda, zevkine sefa kullan.

hakcolak

11 Kasım 2007; 15:01:04 

quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

quote:

Orjinalden alıntı: hakcolak

Arkadaşlar alttaki sisteme sahipim tek sorunum anakarttan gelen cızırtı ses kartı denedim gene aynı şeyi yapıyo neden yapıyo anlamadım p5b kullanan arkadaşlar sorunu çözdük dediler ama yaptım bunun yüzünden ses kartı aldım yine aynı, biosla bi alakası var yada anakartla mı çözemiyorum mesala oyunlara girince yapıyo (Tom raider diye son oyunu var onda yapıyo) daha çok, winampta müzik dinlerken yapmıyo neden anladım gitti çözen varsa yardımcı olsun lütfen..]

ASUS P5B Intel P965** iNTEL CORE DUO 1,8GHZ (6320)**FSP EPSILON 600W**GEFORCE 7300 GS 256MB 128 BİT**KINGSTON 2X1GB 667MHZ DDR2 **SAMSUNG 1x250GB 7200RPM 8MB SATA2**SAMSUNG 226BW 19" WİDE SCREEN**CREATIVE AUDIGY VALUE 7.1 SES KARTI**SKYSTAR 2 2.26D DİJİTAL PCI TV KARTI**NEC FLOPY SÜRÜCÜ**PEGAUS EN UCUZ KASASI**LG DVDRW**TUNÇMATİK 650VALİNE İNTERAKTİF**NEXUS 120MM SOĞUTUCU FAN**ZALMAN ZM FB123 FAN**WİN XP PRO İŞLETİM SİSTEMİ[:o

bi kaç onerim olacak,
1. si
bulundugun binanin topraklamasi düzgün mü,
odanin lambasini açıp kapadiginda cızırtı oluyor mu?????
(winamp yada oyun oynarken denersin)
2.
anakart uzerinde ki ses karti ayari icin:
Bios-->Advanced-->Chipset-->Onboard Devices Configuration-->Hd Audio Controller--->Front Panel Support Type--->
de
AC97
ve
HD Audio var
ben ac97 kullaniyorum, bi sorunum yok.
winamp, quake4, ut3 de soun cikmadi.
lakin madem sen bunu kullanmiyorsun, disable ettinmi?
2b.
hic o seskartini kullanmadim, o ses kartin icin ayarlarinda hdaudio yu disable edip dene bakalim ne olacak?
3.
FSP EPSILON 600W iyi bi powersupply a benziyor, fiatina bakaraktan.., umarim sorun onda diildir.
4.
creative in driverlarini kurmadan once windows update den driver update i varsa once onu yukledin mi?

ve hangi isletim sistemini kullaniyorsun.

(umarim birinden biri yardimci olabilir sana)

Lancelot_Real

Önerdiğiniz şeyleri hepsini denedim ilginize tşk bu arada tek cevap veriyim isterseniz
dediğiğiniz elektrik sorunu yok ayrıca güç kaynağım var
FSP EPSILON 600W aldığım yeni güç kaynağımdır 1 ay oldu
biosten ac97 ve hdavdio seçenklerini disable yapı denedim
hepsi güncel driverler xp kullanıyorum oyun oynarken cızıltı geliyor..!

Lancelot_Real

12 Kasım 2007; 14:11:16 

uzgunum, aklima gelen tek başka şey kablo baglantilarinin duzgun olmasi, eskiden hoparlor ve kulakliga ayri ayri baglanti yapmak icin splitter kullanirdim, cizirti yapinca vazgectim.

aklimada başka bisi gelmiyor.

exdp

Sisteme Gözat

19 Kasım 2007; 20:09:26 

uzun süre sonra bios update yaptım 1801 beta bios çıkmış, yeni biosda peci ayarını bulamadım ama esas sorunum overclock, deneyimim pek fazla diil ama fsb yi 300 yapınca sorun olmuyor fakat 320de açılmıyor ilginç diğer ayarlarım spread spectrum disable yapıyorum, pci expressi 100 mhz yapıyorum, nb 1.55v, c1e enchanched halt state disable, ram voltajı 1.9 dram 533mhze getiriyorum, speedstep disable c2d 6300 320 fsbde açılmaması ilginç geliyor bana nerde hata yapıyorum cpu fanım stok fan diil ama 6300 ün fanının okadar kötü olmadığını biliyorum psu'm biraz kötü feel kasanın 550watt psu su ama %100 onla alakalı olduğunu sanmıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim
rizamarangoz

20 Kasım 2007; 14:23:45 

p5b anakarta win 98 yükledim.kullanmak zorunda olduğum program sadece 95-98-me çalışıyo.şimdi ekran kartını görmüyo. fakat sonrada öğrendim ki p965 çipsetler win95-98-me desteklemiyomuş. bu kart için win95-98-me bios güncellemesi çıkmış. bunu yüklersem sorunum ortadan kalkarmı. yada başka nasıl bi çözüm önerirsiniz. saygılarımla..

asus p5b, pentium d 925, ddr2 2*512 ram, 250 gb wd, 19'' samsung 940 bw.....
Lancelot_Real

20 Kasım 2007; 15:50:14 

exdp:
Bios-->Advanced-->Cpu configuration-->PECI->Enabled

ayrica bi kaç sayfa once "ASUS P5B KURULUM Kullanim bilgileri ozet" isimli yazimda gerekli tüüüüüüüm bilgileleri bulursun, en azindan bi kere olesine okusan bile aklina bayagi bisi girer.

oc yapmiyorum, yardimci olamiycam

rizamarangoz :
cevabi pm de attim, burayada yazayim, vmware workstation kullan.

exdp

Sisteme Gözat

20 Kasım 2007; 16:55:40 

tabiki okudum araştırıyorum ama 1801 biosda göremedim peci ayarını belki başka bişeyi disable ettikten sonra çıkıyo olabilir bilmiyorum ama coretemp programında çekirdek ısıları baya uygun olduğu için sorun etmiyorum şuan için fps 333 işlemci voltajı1.25 ram 2.1v stabil çalışyor fpsyi aynı ayarlarla 400 e getirdim ama açılmadı belki cpu birazda northbridge voltaja eklemem gerekiyordur
Lancelot_Real

22 Kasım 2007; 1:16:20 

quote:

Orjinalden alıntı: exdp
tabiki okudum araştırıyorum ama 1801 biosda göremedim peci ayarını belki başka bişeyi disable ettikten sonra çıkıyo olabilir bilmiyorum ama coretemp programında çekirdek ısıları baya uygun olduğu için sorun etmiyorum şuan için fps 333 işlemci voltajı1.25 ram 2.1v stabil çalışyor fpsyi aynı ayarlarla 400 e getirdim ama açılmadı belki cpu birazda northbridge voltaja eklemem gerekiyordur

PECI ayari core2duo islemcilerde cikiyor, digerlerinde cikmadigini okudum forumdan.

Lancelot_Real

22 Kasım 2007; 3:03:26 

quote:

Orjinalden alıntı: exdp

foruma yazdigim yazi silinmis (25. sayfada idi), senin mesajindan sonra epeey aradim, sonunda anladim.

yazim fazla alıntı kullandıgıma dair bi yanlış anlamadan dolayı silindigi icin yazima buradan ulaşabilirsin.

25. sayfadaki eski yazimda artık "Mesaj içeriğinde çok fazla alıntı bulundu ve gösterimi engellendi" yaziyor, sanırım mesaji silen admin arkadaş quote komutunun yazıyı duzenlemek maksadi ile yapildigini anlamamış, içiçe kutulari gorunce bole bisi yapmis, yazinin buyuk cogunlugu bana aittir, alinti yapilan yerler cooook azdir ve sonlardadir ayrica alinti yapilan kisinin ismi de verilerek yapilmistir. Ilerde silinen mesajim okunursa herhalde yapilan hata duzeltilecektir. Eger bu yaziyi admin okursa reca ederim o yaziyi 1. sayfaya koysun, ben insanlar faydalansin die cimrilik etmeyip kendim aldigim notlari foruma birakmak istedim, sonradan yaziyi silen admine mesaj atmak istedim ama sanirim forumda yaziyazmak konusundaki acemiligim yuzunden yanlis bisiler yaptim, simdide bulamiyorum kimin sildigini.

neyse, yazimdada yazdigim gibi, p5b isi gostergesinin yanlis gostermesi disinda gayet saglam bi kart. herkes gule gule kullansin, ben seve seve kullaniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 4 Aralık 2007; 16:02:56 >

alpimis

3 Aralık 2007; 16:32:39 

E6400 kullanıyorum. İlk zamanlarda bende peci enable ile sıcaklık sorununu çözmüştüm fakat aylardan sonra sıcaklık tekrar yükseldi, şu an 50 derecede. Fanları temizledim macun sürdüm fakat değişen birşey yok. Eski bios sürümlerine dönmek istiyorum fakat eeprom uyumsuz diyor. daha so peci seçeneğide yok artak bios menude.

thinqs

4 Aralık 2007; 15:54:45 

Arkadaşlar ben intel 945 chipset family anakart kullanıyordum pentium d lere kadar destek vereninden...

İşlemcimi degiştirmek içi,n doğal olarak anakartımıda degiştirmem gerekti..Çünkü öncekiş anakartım pentium d serisine kadr destek veriyordu...
Alacewğım anakartt hem hesablı hem stabil hemde sorunsuz olmnalıydı...Hiç bir foruma bakmadan alışveriş sitelerinde gezerek hem hesaplı hemde özellikleri ve hemde desteklediği işlemci bakımından asusu p5b p965 modelini tercih ettim...Anakarıt aldım ...Pc ye montaj etmeden birazda forumlarda araştırdım 2 günümü aldı bu olay .Herkes bir sürü sorundan bahsetmiş...Yok ses boızuk..yok bios update ettim sorunlu..(Böyle yorumlar ve tartışmalar duyunca gerçekten çok tırstım acaba elimdemi patladı diye bu anakart...)iş işten geçmişti sorunsuz bir şekilde montaşı yaptım....Sonra sitabilitersini daha iyi anlamak için formatı bastım ..5+1 ses sisteminide bağladım....Cillop gibi sorunsuz bir şletim sistemine kavuştum...Bu anakartta sorun bulan bir çok arkadaş overlock manyağı buda anakartın metabolızmasını etkılediği için yok ses sisteminden çızırtı geliyor yok iki microfopnum bir tv kartım iptal oldu...Biri bios güncellemenıin rtiskini anlamadan bu işlere girişir sonra anakartı parçalar...Uzun lafın kısası arkadaşlar bunca olumsuz yoruma rağmen bu anakartı aldım ve bu lafları söyleye biliyorum aldanmayın yorumlara çunku cogu ya anakartı dogru duzgun takmamıstır yada overlock manyağıdır....(Verin 1000 Watta sonnda kurtulun türk mucitler:)))) ornegın power ledlerı yanlıs takıp sorunu 1 hafta baska yerlerde aramıs ınsanlar bıle var...

Lancelot_Real

4 Aralık 2007; 16:01:51