merhaba arkadaşlar...işlemcim e6400 2.13ghz overclock yapmak istiyorum.jumper free configurationa girdim...sonra ne yapcam...manuel yaptım...cpu fsb yi 333 yaptım diğerleri autoda...sistem 2.667ghz gibi açıldı ama 1-2 dakka içinde kitleniyor...ne yapmam gerek?2.8 filan yapsam yeter..ramlar 3*1gb 667 mhz..bana tam olarak vcore vram fsb olaraak hangi değerleri girmem gerek söyleyebilcek bi arkadaş varmı??bikaç uğraştım ama olmadı...yardım ederseniz çok sevinirim..
Ai net i yükle öyle yapmaya çalış eğer bilgisayarın 1-2 dk içinde kitleniyorsa büyük ihtimalle cpu n çok ısınıyordur dikkat et alinde kalır sen %40 a yakın bi artış istiyorsun o biraz zor işteastarı yüzünden pahalıya gelir, heleki tecrübesizsen başına iş alma derim, yuzde 10 luk bir artışla yetin derim ne şiş yansın ne kebap bu arada sistemin ne marka model hiç bilmiyorum şunuda belirteyim aynı marka model 2 cpu alırsın birini atıyorum 2.8 ghz e kadar overclock edeersin ama diğerini yine atıyorum 2.6 ghz in üstüne overclock edemezsin bu birazda şanş işi. makinam hızlı çalışacağına kararlı çalışsın.
bir tavsiyem de su olur, ben kendi bilgisayarim haric kuzenimin ve sevgilimin (uzun sureli sevgilimin, ole her tanistigim kiza yapmam) bilgisayarlarini, ve evdeki fazla 2 bilgisayar icin kurduktan, ayarladiktan, updateleri yukledikten, bi suru ufak tefek (winrar, java vs) programi yukleyip ayarladiktan sonra (bu islerin bi kismini unattend yapiyorum, tabi tamamini yapmiyorum cunku fazla anlamsiz oluyor) ghost imajini cd ye alip (bootable cd yaparak) ufak bi torbaya koyup kasanin tabanina bantliyarak koyuyorum.
bi kac defa kullandik bole, tabi yil icinde hergun windows cokmuyor.
bu yontem isine yararmi yaramazmi bilmem ama yazayim dedim.. (server kurarken yaramaz herhalde ama belkide yarar :>)
bende ghostları makinayı kuruyorum ıvırdı zıvırdı çok fazla şey yüklemeden ghostlarını benim bir hdd ım var ona alıyorum, her dakika yeni bir yazılım çıkıyor o yuzden fazla bişey yüklemeden ghost alıyorum. bakımını yaptığım yerlerin her farklı chipsete sahip makina grubunun bir ghostunu alıyorum ama hiç raid 1 de ghost almayı denemedim, ghostu alınırda ghostu yükleyince çalışırmı çalışmazmı bilemiyorum işte raid kartı kullanıyorsan zaten çalışmaz heleki birde linux yüklüyorsan ama bu basit anakarta çaklı raid kontrolcülerinde muhtemelen çalışır.
selam arkadaslar asus p5b-mx wifi-ap board mavi ekrana düşüyor yardım edecek kimse varmı cpu intel 2.20 4500 board malumunuz bios update sorunsuz yapıldı suan 0702 sata samsung 200 video onboard lg dwd writer onboard wireless hersey guzel ama belirsiz zamanlarda mavi ekran ve kilit. cıkamadım icinden bi turlu
selam arkadaslar asus p5b-mx wifi-ap board mavi ekrana düşüyor yardım edecek kimse varmı cpu intel 2.20 4500 board malumunuz bios update sorunsuz yapıldı suan 0702 sata samsung 200 video onboard lg dwd writer onboard wireless hersey guzel ama belirsiz zamanlarda mavi ekran ve kilit. cıkamadım icinden bi turlu
ram lerinde problem vardır yada hdd ında bad sektör vardır
slm arkadaşlar bu kartta ramlerin çalışma hızlarını nerden değiştiriyoruz ben bulamadımda yardımcı olursanız sevinirim :D
Bios a gir oradan Advenced-->JumperFree Configuration-->Dram Frequency
dostum ilgin ve yardımın için çok teşekkür ederim ama ben yanlış sormuşum benim sorduğum şey 4-4-4-12 timing oluyor galiba onu sorcaktım nerden değişiyor diye yardımcı olursan sevinirim.
slm arkadaşlar bu kartta ramlerin çalışma hızlarını nerden değiştiriyoruz ben bulamadımda yardımcı olursanız sevinirim :D
Bios a gir oradan Advenced-->JumperFree Configuration-->Dram Frequency
dostum ilgin ve yardımın için çok teşekkür ederim ama ben yanlış sormuşum benim sorduğum şey 4-4-4-12 timing oluyor galiba onu sorcaktım nerden değişiyor diye yardımcı olursan sevinirim.
Bios Advanced-->Chipset-->North bridge Chipset Configuration-->Configure DRAM Timing by SPD [disable] yap orada ayarlar çıkacak karşına.
merhaba arkadaşlar...işlemcim e6400 2.13ghz overclock yapmak istiyorum.jumper free configurationa girdim...sonra ne yapcam...manuel yaptım...cpu fsb yi 333 yaptım diğerleri autoda...sistem 2.667ghz gibi açıldı ama 1-2 dakka içinde kitleniyor...ne yapmam gerek?2.8 filan yapsam yeter..ramlar 3*1gb 667 mhz..bana tam olarak vcore vram fsb olaraak hangi değerleri girmem gerek söyleyebilcek bi arkadaş varmı??bikaç uğraştım ama olmadı...yardım ederseniz çok sevinirim..
senin ramlar galiba kingstone falan ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy3500 -- 15 Ekim 2007; 8:25:15 >
Lancelot_Real çok teşekkürederim yardımların için az önce bimel izmirden kablo siparişini verdim, ihtiyacı olanlarada kalsın diye yalnızca 2 tane sipariş verdim yardımların için çok teşekkürederim şimdi sabırsızlıkla kabloyu bekleyeceğim
yanlis mesaj oldu. :> bende az once aradim 1 tane 1.5m lik daha ayirttim, yarin alacagim.
1 tane alman yeterli idi, demek 2 makinen var, hadin hayirlisi
sonunda dun tum forumu okuyup bitirebildim yazilanlara gore bu kartin oc performanci cok yuksek, bende mi yapayim?? hic yapmadigim icin bisi diemiyorum. tavsiyelere acikim.
Sistemim: Asus P5B (düz versiyon) (Bios:P5B-ASUS-1604.ROM) (Rev 1.04G) Intel Core 2 Duo E4400 2Ghz 2x1 GB DDR2 PC2-6400 (400Mhz) Kingston RAM (KTC1G-UDIMM) Asus Geforce 8500 GT 512MB Aopen 350 W powersupply (tas gib tas tas) Aopen nin en ucuz bir kasasi Samsung SP2504C SATA II 250GB HD *2 Raid0 durumunda Hdtach3 ten aldigim sonuc: Average read: 101.1 MB/s Burst Speed: 250 MB/s Seagate ST3400620AS SATA II 400GB HD Kasada CD-DVD writer yada rom takili diil (2.5 senedir usbden dvdwriter kullaniyorum (aparat ile) herkese tavsiye ederim) Kasada disket surucu takili diil (2 senedir takmiyorum, halen ihtiyacim olmadi :=)) Eide de hicbisi takili diil. Avermedia AnalogTV karti (eskilerden) Com Portuna External Modemimi taktim (arasira fax icin gerekiyor), gayet duzgun calisiyor. Tuncmatik UPS
bi de foruma "ASUS P5B KURULUM Kullanim bilgileri ozet" yazimi update etmek istiyorum, ama buraya koyarsam asirida yer kapayabililr, bi .txt dosyasi olarak yada .zip olarak foruma attachleyemedim acemi forum kullanicisiyim, :>
Bütün mesajları okumadım ama geçen genel muhabbet P5B ızdırapları mı?
forumun basinda bios 0600 larda idi, simdi 1600 larda, eskinin izdiraplarida eski bios ve bilgi eksikligindendi geride kaldi. simdi makina tas gibi calisiyor. bilgiler tastamam, bende foruma yeni update imi koyunca kimse sorun yasamayacak,
geriye sadeeece oc kaldi. (Orrange Country :>) ondada ilk sayfadan beri cok iyi performans verdigi soleniyor :> yani kartimiz super guzelim, laf ettirmem :)