Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Asus P5B kullananlar buraya...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... Sayfa: <<   < önceki  22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
fenerista07

28 Ağustos 2007; 12:35:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: sez_gooo

Arkadaşlar kuzen bi format attı.Öldürdü beni.Ses kartında problem var.(Baddirectsound driver.Please install proper drivers or select another device in configuration.Error code : 88780078) Müzik dinleyemiorum :( Onun dışında 200gb lık hard diskim 150 gb görünüo.(daha önceden 4 diskken şimdi 3.) 50 gb görünmüo.Bunu nasıl düzeltebilirim?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

format sırasında sanırım bölüm oluşturmayı unutmuş kuzenin 50 gb boş olarak duruyor format atma ekrarnından C: BÖLÜM OLUŞTURDAN olur
ses sürcüsünü de www.asus.com da download da anakartını bul search de audio kısmından yeni sürcüyü indir işletim sistemine göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista07 -- 28 Ağustos 2007; 12:35:19 >

gencertx

4 Eylül 2007; 18:34:55 

ASUS SES PROBLEMİ ÇÖZÜMÜ!!!
AŞAĞIDAKİ ADIMLARI KESİNLİKLE ASUS P5B PREMIUM VISTA İLE DENEMEYİNİZ. SADECE P5B VE DELUXE İÇİNDİR.

1- Öncelikle asus kartınızı ne zaman aldıysanız farketmez eğer işinize yarayacağını düşünmüyorsanız Driver cd sini bi zahmet atıverin... Komple hatalı sürücüler var o cd lerde!!!
2- Asus web sitesinden Windows XP tabanlı ADI_DTS dts sürücüsünü indirin. Kurun. (Öncekini kaldırın yeniden başlatın sonra yenisini kurun)
3- Asus web sitesinden son biosu indirin (1206 idi sanırım) EzFlash 2 yöntemi ile güncelleyin. Ayarlarınızı sıfırlayın (ezflash yapanlar bilir) ve Windowsunuzu açın.
4- Saatin orada bulunan Ses ikonuna (Windowsun hoparlör simgesi değil, Soundmax ikonu) tıklayın ve hizmeti açın.
5- Genel seçeneklerden DTS yi kapatın. Disable Digital Output seçeneğinin seçimini kaldırın.
6- Tamama basın. Ana menüye döndünüz. Şimdi Multimedya kısmına girerek hoparlör ayarlarınızı yapın (Stereo ise ellemeyin 5+1 kullanıyorsanız ona göre ayarlayın)
7- PC Yi kapatın biraz bekleyin geri açın. Patır kütür sesler artık yok :)

Ben hala problem yaşıyorum diyenlerdenseniz Rev. Sürümünüz düşük ve/veya yukarıdaki adımlardan birilerini atladınız ya da hatalı yaptınız.

Dikkat edin Vista driverlerinde DTS kurulmuyor. :D Hiç düşündünüz mü neden? :D :D

p5b deluxe kullanıcısıyım ilk aldığımda acayip sorunlarla karşılaştım aklıma esti biosu güncelledim makina uçuyor şu anda ;)

Yöntem2: (1. Yöntemi denemeden buna geçmeniz Önerilmez)
1- Dos ortamını açın. Biostan SoundMAX HD Audio Driver seçeneğini Disable yapın (Front Panel dahil)
2- Windwosu açın Driverleri kaldırın. Yeniden başlatın asus dts sürücüsünü baştan kurun olay bitecektir.

Önceleri dts sisteminde "Cinema ve Music" arasında geçiş yaparken makina reset atıyordu şimdi ise sorun kalktı... Anlayacağınız denenmiştir...

Umarım sorununuz çözülür.

Benden bir tavsiye almak isterseniz şu yazıyı okuyun:
Sakın Windows çubuğunun kaç defa geçtiğini p5b ye yüklemeyin. Bu aşağıdaki kriterlere bağlıdır:
1- Anakarta
2- Hard Diskin çokluğuna, Hard Diskin doluluk oranına
3- Sistem başlangıcında kaç dosya olduğuna (Ben 3ds max kullanıyorum ve kasıyor açılışı)
4- Ek kartlara (bkz: Tv Kartları, Harici PCI ex. kartlar...)

Yani bu 3 maddeyi atıp sadece "abi bu kart dandik ya 50 defa geçti çubuk" demeyin. :D Ben windowsu kurduğumda çubuk 1 defa bile geçmeden açıldı :D ne zamanki 2. hdd yi taktım 10 defa geçmeye başladı şimdi kartı sorunlu diye geri mi götürcem :D:D

Evet P5B hatalı olabilir ancak alanında başarılı bir kart. Ben sevdim kullandım öneririm. Hiç değilse ilgileniliyor kartla ya bios felan güncelleme çıkmasaydı :D işte ozaman suçlamalıyız ;) Lütfen yazdıklarımı potansiyel suç olarak algılamayın ve buna karşın sitemli cevap yazmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencertx -- 4 Eylül 2007; 18:35:24 >

newmonarch

4 Eylül 2007; 18:49:25 

Bende yukarıda yazılanları yaptım, ancak DTS vs. işlemlerle uğraşmadım. Biosunu güncelledim ve son anakart&ses sürücülerini kurdum, aldığımdan beri en ufak sorunu yok.

Saygılar.

Asus P5B R1.03G//Pentium Dual Core E2180@3.2 Ghz@ 1.55V//2*1 Gb Kingston Ddr 2 667@800 4-4-4-12 Dual//256 Mb 256 Bit Palit 7900 Gs Sonic@ 620/1650//40 Gb Samsung Sata+320 Gb WD MyBook//Lg Cd-Rw+Samsung 18X Dvd-Rw//Sony Floppy//Fsp 300W 120 Mm//Pegasus Atx//Airties RT205@1 Mbps//Canon Powershot A550+4 Gb Sandisk SDHC//Canon Selhpy CP 740//Microsoft 1.3 Mp VX 1000 Web Cam//Logitech Mouse//Hp Officejet F2180//Arçelik 2*40W+Snopy 2 Mids//Nokia 6600+512 Mmc//Benq FP202W V3 20" Lcd//Sennheiser Pc 130//Windows Xp Pro TR SP3//Spi 1M=18 Sn//
Lancelot_Real

7 Eylül 2007; 11:15:47 

tarafimdan silindi, update edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 12 Ekim 2007; 19:42:14 >

Forum Linklerim - Donanim Bilgilerim - Tavsiyelerim/Yazdigim cevaplarda kim oldugun degil ne yazdigin onemli.
Razorback

Sisteme Gözat

7 Eylül 2007; 21:27:57 

anakartımın üstündeki "sata2" çıkışlardan birini "sata to e-sata" kablosu ile e-sata'ya çevirip harici bir hdd'ye takabilirmiyim?

Anakartım Asus P5LD2

Teşekkürler..

||Core 2 Duo E2180 2000@3500 - 3700mhz||Gigabyte G33-DS3R G33-ICH9R||Twinmos 2x1gb DDR2 667@840+Mhz Cas5||
||Gigabyte 8800GT Type.B Zalman@800/1950/1900||2x80gb Raid0 Seagate sata2 ncq 8mb 7200.9 115.5mb||
||Logitech MX3000 klavye-mouse set||BenQ FP91G+ 19" LCD||

Sony NW-A3000/1000 Hakkında Herşey
Lancelot_Real

7 Eylül 2007; 23:40:18 

quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

anakartımın üstündeki "sata2" çıkışlardan birini "sata to e-sata" kablosu ile e-sata'ya çevirip harici bir hdd'ye takabilirmiyim?

Anakartım Asus P5LD2

Teşekkürler..

evet yapabilirsin iste urunde bu:
http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?product=A2360

ama bu urun bayagi pahaliya geliyor, ebay de 5 ile 3 dolar arasinda bi urun icin vegateknomarket kazik bi fiyat koymus, alti ustu kablo :(

lakin raid0 yada raid1 yapmayacaksan zaten anakartin arkasinda esata cikisi mevcut onu kullan
(afedersin, Asus P5LD2 kullaniyor isen tabiki anakartin arkasinda esata cikisi yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 8 Eylül 2007; 5:11:13 >

Forum Linklerim - Donanim Bilgilerim - Tavsiyelerim/Yazdigim cevaplarda kim oldugun degil ne yazdigin onemli.
loveisgod

8 Eylül 2007; 1:41:35 

arkadaşlar altta topiğimdede sordum şuan 1604 bios versiyonu kullanıyorum ve 1333 destekliyormu kartım asus p5b şuan destekleyip desteklemediğini nerden anlayacağım bi yardım hele burda anlayanlar var herhalde everest 1066 gösteriyor

İNTEL CORE 2 DUO E8200 2.66--ASUS P5B--ZOTAC 9600GT--HI-LEVEL 2*1GB 800MHZ--FEEL TWISTER 460W--160GB SEGATE 2MB--SONY DVD-WR DOUBLE LAYER 18X8X18--LG DVD-WR DOUBLE LAYER 16X8X16--SKYSTAR2 TV--PHILIPS 170C 5MS LCD-- MİCROSOFT DIGITAL MEDIA PRO KLAVYE MAUSE--LOGITECH 2+1 X230 32W RMS HOPARLÖR--A4 TECH WEBCAM 1.3MP--CNET MODEM--HP 3940 YAZICI-- KULAKLIK MİKROFON SPİKE--4 gb KINGSTON FLASH BELLEK :)-SUPPORT KART OKUYUCU-EDDING142M CD KALEMİ :) vs.

Lancelot_Real

8 Eylül 2007; 4:45:48 

quote:

Orjinalden alıntı: loveisgod

arkadaşlar altta topiğimdede sordum şuan 1604 bios versiyonu kullanıyorum ve 1333 destekliyormu kartım asus p5b şuan destekleyip desteklemediğini nerden anlayacağım bi yardım hele burda anlayanlar var herhalde everest 1066 gösteriyor

P5B anakartin sitesinde cpu support sayfasi var, ordan bakabilirsin, belki islemcin 1333 desteklemiyordur ondan 1066 goruyorsundur, sitesinden desteklenen cpu ya bi ornek:
Core 2 Duo E6540 (2.33GHZ,1333FSB,L2:4MB,rev.G0)

Razorback

Sisteme Gözat

8 Eylül 2007; 14:42:39 

İşte bende onu diyorum bu kadar pahalıya sattıkları aslında sadece bir sata to E-sata kablosu. üstüne üstlük kablo bile vermiyorlar.. üstüne birde kablo almak gerekiyor.. çok pahaluya çıkıyor...

yani sadece kablo şeklinde Sata to E-sata yok mudur??

quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

quote:

Anakartım Asus P5LD2

Teşekkürler..

ama bu urun bayagi pahaliya geliyor, ebay de 5 ile 3 dolar arasinda bi urun icin vegateknomarket kazik bi fiyat koymus, alti ustu kablo :(

lakin raid0 yada raid1 yapmayacaksan zaten anakartin arkasinda esata cikisi mevcut onu kullan
(afedersin, Asus P5LD2 kullaniyor isen tabiki anakartin arkasinda esata cikisi yok)

||Core 2 Duo E2180 2000@3500 - 3700mhz||Gigabyte G33-DS3R G33-ICH9R||Twinmos 2x1gb DDR2 667@840+Mhz Cas5||
||Gigabyte 8800GT Type.B Zalman@800/1950/1900||2x80gb Raid0 Seagate sata2 ncq 8mb 7200.9 115.5mb||
||Logitech MX3000 klavye-mouse set||BenQ FP91G+ 19" LCD||

Sony NW-A3000/1000 Hakkında Herşey
Lancelot_Real

8 Eylül 2007; 23:39:12 

quote:

İşte bende onu diyorum bu kadar pahalıya sattıkları aslında sadece bir sata to E-sata kablosu. üstüne üstlük kablo bile vermiyorlar.. üstüne birde kablo almak gerekiyor.. çok pahaluya çıkıyor...

yani sadece kablo şeklinde Sata to E-sata yok mudur??

quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

quote:

Anakartım Asus P5LD2

Teşekkürler..

bole bi kablo var, cok pahalida diil, ama Turkiye m de yok, izmir ve istanbulda araaadim taraaadim bulamadim.
http://www.kenable.co.uk/product_info.php/cPath/23_69/products_id/908?osCsid=807863b47d86ae531ee700317584f9a9
esata harddiskin varsa icinden esata to esata kablo cikmadi mi?

Lancelot_Real

9 Eylül 2007; 2:15:36 

2 gun icinde e bayden esata to sata kablo aliyorum, izmirde olup da almak isteyen varsa forumdan haber versin, bi kablo icin o kadar kargo ucreti odemeyelim, kirisalim....

wanted4finn

15 Eylül 2007; 13:15:32 

arkadaslar pb5 anakarta sahibim ve sorum su yönde olucak..mini dv bir kameram var ve kasete kayıt ettiğim görüntüleri pc ye aktarmak istiyorum.gittigidiyordan baktıgımda sanırım bu aktarım için bi pci kart ve firewire kablo oldugunu gördüm..bende pci express var bunu nasıl hallederim..acaba pb5 te firewire girişi varmı bilgisayarım uzak oldugu için şuan bakamıyorum..yardımlarınız için teşekkür ederim..

yucel_kandemir

Sisteme Gözat

15 Eylül 2007; 15:18:45 

quote:

Orjinalden alıntı: wanted4finn

arkadaslar pb5 anakarta sahibim ve sorum su yönde olucak..mini dv bir kameram var ve kasete kayıt ettiğim görüntüleri pc ye aktarmak istiyorum.gittigidiyordan baktıgımda sanırım bu aktarım için bi pci kart ve firewire kablo oldugunu gördüm..bende pci express var bunu nasıl hallederim..acaba pb5 te firewire girişi varmı bilgisayarım uzak oldugu için şuan bakamıyorum..yardımlarınız için teşekkür ederim..

bu anakartta 4 adet pci ve 1 adet pci express giriş vardır yani anakartınız pci kart takmaya musait eğer hepsini doldurmadıysanız :)

merihumut

22 Eylül 2007; 10:45:09 

bende P5B anakart kulanıcısıyım yalnız bir sorunum var dos ortamında cd rom sürücü gözükmüyor ne yaptıysam bir türlü dos ortamında cd rom gözükmedi böyle oluncada dos ortamından ghostunuda alamadım ghost olmayıncada her hafta format atmak zorunda kalıyorum bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsa sevinirim. şimdiden teşekkürler..

Lancelot_Real

23 Eylül 2007; 22:37:51