Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Asus P5B kullananlar buraya...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Cevap: Asus P5B kullananlar buraya... Sayfa: <<   < önceki  21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
rizamarangoz

25 Temmuz 2007; 11:19:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bu ara ses için bi çözüm bulundumu bileniz var mı?

asus p5b, pentium d 925, ddr2 2*512 ram, 250 gb wd, 19'' samsung 940 bw.....
Tayfun483

25 Temmuz 2007; 11:31:25 

slm arkadaslar bende asus pb5 kullanıyorum 1 ay oldu işlemcim ıntel d925 3.0 işemci sıcaklıgı masaustunde iken 60-65 derecede de oyun oynadıgımda ise 70-73 derece arası oluyo bu neden kaynaklanabilir yoksa genel bi sorun mu anakartla ilgili işlmeciylemı alakalı yada birde bıos nsl guncellıyebilirim tşk

red a!ert

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Temmuz 2007; 11:48:06 

quote:

Orjinalden alıntı: zuguzugu

arkadaşlar iii akşamlar

önemli bir sorunum var benim işlemcim pentium d (dual core) core2dou değil ve ben biosdan peci özelliğini açtım daha sonra coretemp programını kurdum program hata verdi bu işlemci göbek işlemci değildir devam edilemez diye

ve anakartın probe programı şuan 76 derece oldu kasam everestti değiştirdim feel hurricane 550 watt kasaya taktım gene farketmedi
genelde hep 60 derecede çekirdek sıcaklıklarını nasıl görebilirim ve sizce anakart yada işlemcide bi sorunmu var!!!!:::::::::::

penitum D ile nerde buldun o peci seçeneğini??ben bulamıyorum??

lütfen yanlış birşey yaptığımı gördüğünüzde yöneticilerden önce bana ulaşın yanlışı düzeltirim çünkü yanlış anlaşılmalardan aldığım cezalardan dolayı sabıkam kabardı ve ceza alırsam sorgusuz sualsiz sınırsız ceza yiyeceğim. 6.5 senelik emeğim de boşa gidecek...teşekkür ederim[\b]
ahmet273

26 Temmuz 2007; 12:06:37 

Arkadaşlar şu esata kablosundan birde bana bulalım yaw lütfen...

yucel_kandemir

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2007; 14:53:55 

Arkadaşlar bende yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum anakartı. ısınma ile ilgili problem yaşamıştım. sistemim şu şekilde

p4 541
2x 1 gb kingston hyperx dual 800 mhz
8800 gts (Msi)
ninja scyhte b plus ve 120 mm fan (1100 devir civar)
80 mm kasa fanı (işlemcinin arkasında
80 mm fan ekran kartı ile soğutucu arasında boarda doğru hava üflüyor.

soğutucuyu arctic silver 5 ile taktım.

makina bu haliyle 65 70 derecelere bile çıkıyordu. bir gün kafayı yedim bu halde neden ısınır diye söktüm ne varsa yeniden taktım şimdi durağan anakart 35 derece işlemcide 47 falan. anlaşılan ilk taktığımda tam oturtamamışım. sıcaklıktan şikayet edenler bir denesin.

soracağım bir şey var

şu aralar piyasada e 6750 diye bir işlemci var 1333 mhz fsb süper özellikler fiyatta acaip düşük bizim p5b ler bu işlemciyi çalıştırırmı?

Bilgisi olan lütfen yazsın bir kaç gün içerisinde alacağım çünkü işlemciyi. ona göre anakartı satacağım çünkü.

Şimdiden teşekkür ederim.

umuttacir

1 Ağustos 2007; 12:26:18 

Assus P5B anakartımı aşağıdaki donanımla kullanıyorum.

ASUS TA951 P4 ATX Kasa
Asus P5B İ965 DDR2 ANAKART
İNTEL E6320 CORE 2 DUO LGA775 İŞLEMCİ
PALİT 8600GT PCI-E ekran KARTI
KİNGSTON 2GB 667MHZ Ram
SEAGATE 320GB SATA2NCQ HDD
LG 18X dvd-WRITTER

İşlemcinin, çekirdeklerin ve diğer kartların sıcaklığını nasıl ölçebilirim? Ayrıca bu sıcaklıklar hangi limitler içinde olmalı?
Resimde görünen sıcaklık neyi ölçüyor? Bu sıcaklık bilgisayarı ilk açtığımda dahi 48 derecenin altına inmiyor. Bana, her neyi ölçüyorsa yanlış bir değer gibi geldi.

Ekteki dosya (1)

1.3 Opel Corsa Essentia
yucel_kandemir

Sisteme Gözat

1 Ağustos 2007; 12:30:06 

quote:

Orjinalden alıntı: umuttacir

Assus P5B anakartımı aşağıdaki donanımla kullanıyorum.

ASUS TA951 P4 ATX Kasa
Asus P5B İ965 DDR2 ANAKART
İNTEL E6320 CORE 2 DUO LGA775 İŞLEMCİ
PALİT 8600GT PCI-E ekran KARTI
KİNGSTON 2GB 667MHZ Ram
SEAGATE 320GB SATA2NCQ HDD
LG 18X dvd-WRITTER

İşlemcinin, çekirdeklerin ve diğer kartların sıcaklığını nasıl ölçebilirim? Ayrıca bu sıcaklıklar hangi limitler içinde olmalı?
Resimde görünen sıcaklık neyi ölçüyor? Bu sıcaklık bilgisayarı ilk açtığımda dahi 48 derecenin altına inmiyor. Bana, her neyi ölçüyorsa yanlış bir değer gibi geldi.

kurbağadan tanıdım palit bu senin ekran kartının sıcaklığı

not:anakartt sıcaklığı şu aralar 35 ile 42 derece arasında değişiyor benim. ama hava esmezse (benim bilgisayarı kullan dığım odada pencere sürekli açıktır) sıcaklı 50 lerin üzerine çıkıyor. bende bir tane intel p3 işlemci fanı buldum onu bir yöntemle anakartın soğutucusuna takacağım. ne olur ne olmaz diye.

ekran kartının sıcaklığı bana normal geldi, bende 8800 gts var oda 60 70 lerde geziniyor valla. bir resimde görmüştüm yumurta pişiriyorlar. 48 50 derece ekran kartı için yüksek değil.gerçi 8600 kullananlar daha iyi bilir.

ayrıca anakartın yanında gelen pcprobeII diye bir program var onunla anakartın işlemcinin sıcaklıkları yanında voltaj değerlerinide ölçebilirsin ben kullanıyorum ve kullanışlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel_kandemir -- 1 Ağustos 2007; 12:38:34 >

umuttacir

1 Ağustos 2007; 13:28:06 

Cevabınız için teşekkürler Sayım Kandemir.
Mümkünse değerlerin ne anlama geldiğini de açıklayabilirmisiniz?
Sadece CPU nun anlamını biliyorum. Chassis sanırım kasa ile ilgili emin değilim.4 adet voltaj değeri var ve MB nin anlamlarını bilmiyorum.
Birde magnetin enable veya disable olması ne demek?

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuttacir -- 1 Ağustos 2007; 13:29:27 >

1.3 Opel Corsa Essentia
yucel_kandemir

Sisteme Gözat

1 Ağustos 2007; 13:37:51 

elbette rica edrim

yukarda görülen 3,3 - 5 ve 12 değerleri psunuzdan gelen voltajın stabilitesini anlamanız için. yani 3,3 ü ne kadar 3,3 e yakın veriyor bu değer her anakartta belirli tolerans dahilindedir.sanırım asus p5b için +/- 0.2 v gibi, bu töleranslar anakartın kullandığı kapasitorlerin kalitesi pcb nin kalitesi kaç katlı olduğu , yani anakartta kullanılan malzemelerin değerleriyle alakalıdır.

chassis de anakart üzerinde chassis e takılı olan fanın dönüş hızı
vcore işlemci çekirdeğinizin çektiği voltaj değeri, bu değerde overclockçular ilgilenir.

cpu anakart üzerinde cpu yazan bölüme (Genelde cpunuzun fanıdır - en azından öyle olmalı çünkü anakart işlemci sıcaklığına göre bu fanın hızını ayarlar) cpu fanının dönüş hızı yazar (RPM - rotate per minute yani dakikadaki dönüş sayısı)

NOT:umarım yardımcı olabilmişimdir. eğer yanlış verdiğim bir bilgi varsa düzeltiniz.

bu arada magnet in ne anlama geldiğini bilmiyorum acaba manyetik ile ilgili bir şeymi bilmiyorum ancak internetten baktım sanırım kartın üst modelleerin de kullanılan wifi anteni ile alakalı o tip modele sahip olan arkadaşlar buraya yazarlarsa bilgilenmiş oluruz.

bu arada yukarda verdiğim voltaj tolerans değeri sallamadır sadece konuyu açıklamak için yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel_kandemir -- 1 Ağustos 2007; 13:45:51 >

denizonur1985

4 Ağustos 2007; 4:23:05 

merhaba arkadaşlar şöyle bir sorunum var ve yardımcı olursanız çok makbule geçecek...

bilgisayarımın özelliklerini imzamda belirttim...1 yıldır anakartı kullanmama rağmen ilk kez cd sini yükledim ve asus probe cpu sıcaklığını hiç bir işlem yapmazken 82-83 C gösterip alarm veriyor..kasa içi sıcaklık olan mb 43-45 C civarı olup oda alarm veriyor...aynı sıcaklıkları biostada görüyorum...cpu-z programını yükledim ve ne göreyim millet overclock yaparken benim makina downclock filan yapıyor heralde 1600mhz da çalışıyor fsb 266 gösteriyor ve çarpanı 6....ramler hepsi 333 olarak görünmesine rağmen neden 266 fsb oluyor ve zaten normalde 2130 mhz olcak işlemcimi 1600de kullanıyorum???üstelik bu düşk hızda 83 C...Asus AI nosu çalıştırmayı denedim 2 dk içinde işlemci sıcaklığı 111 C yi buldu ve tam bu sıcaklıkta makina kapandı...bidaha denedim yine aynı...yakamadım bi türlü lütfen biri yardım etsin...thermaltake fan sipariş ettim 2-3 güne elime geçer...bende overclock yapmak istiyorum ama önce bi normal değerine çıkarmayı öğrenebilirsem???
şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için......

Asus p5b // Core2Duo e6400 // 2*1gb twinmos ddr2 667 mhz + 1gb corssair ddr2 667 mhz // Ati X1900XT 512 mb // 320 Gb samsung Sata II +250 Gb WD Sata II Hrddisk // creative x-fi ses kartı // 550 watt Psu...
yucel_kandemir

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2007; 9:38:13 

quote:

Orjinalden alıntı: denizonur1985

merhaba arkadaşlar şöyle bir sorunum var ve yardımcı olursanız çok makbule geçecek...

bilgisayarımın özelliklerini imzamda belirttim...1 yıldır anakartı kullanmama rağmen ilk kez cd sini yükledim ve asus probe cpu sıcaklığını hiç bir işlem yapmazken 82-83 C gösterip alarm veriyor..kasa içi sıcaklık olan mb 43-45 C civarı olup oda alarm veriyor...aynı sıcaklıkları biostada görüyorum...cpu-z programını yükledim ve ne göreyim millet overclock yaparken benim makina downclock filan yapıyor heralde 1600mhz da çalışıyor fsb 266 gösteriyor ve çarpanı 6....ramler hepsi 333 olarak görünmesine rağmen neden 266 fsb oluyor ve zaten normalde 2130 mhz olcak işlemcimi 1600de kullanıyorum???üstelik bu düşk hızda 83 C...Asus AI nosu çalıştırmayı denedim 2 dk içinde işlemci sıcaklığı 111 C yi buldu ve tam bu sıcaklıkta makina kapandı...bidaha denedim yine aynı...yakamadım bi türlü lütfen biri yardım etsin...thermaltake fan sipariş ettim 2-3 güne elime geçer...bende overclock yapmak istiyorum ama önce bi normal değerine çıkarmayı öğrenebilirsem???
şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için......

öncelikle işlemcinin windowstaki sıcaklığı aşırı yuksek. ve bu sıcaklıkta işlemcini kullanmamalısın 3 seçenek var

1. işlemcinin soğutucusu yerine oturmamış veya macun çok az veya çok fazla veya soğutucu yok:). .

2. bios ayarların yanlış işlemciye yanlış voltaj gidiyor veya çarpanlarında anormallik var.

3. bilgisayarın bulunduğu yer hava akımına maruz kalmıyor.

1.işlemci montajını forumdan bilgilenerek tekrar yap.
2. Load default settings i işaretleyip bios ayarlarını baştan yap.
3.bilgisayarın kasasını dört taraftan boşluk olacak şekilde bir yere konumlandır.

bu arada işlemci frekansının düşük olması aşırı sıcaktan işlemci kendi kendine düşürüyor olabilir iyi soğutursan o sıorununda geçecektir.

Çıkacak sonuca göre tekrar buraya yaz. ona göre yapacaklarını gözden geçirelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel_kandemir -- 4 Ağustos 2007; 9:55:24 >

klimpomaniac

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2007; 11:23:56 

@ denizonur1985

yücel arkadaş sıcaklık ile ilgili açıklamaları yeterince yapmış,biraz daha forumu araştırarak sıcaklığı nasıl düşüreceğin hakkında extra bilgi edinebilirsin..

downclock :D olayına gelince ;bu kullandığınız işlemcinin sahip olduğu bir özelliktir,makina yük altında olmadığı zaman otomatik olarak çarpanı 6 ya çeker,böylelikle hem daha az ısı hemde daha az enerji tüketimi amaçlanır.Ama ihitiyaç olduğunda merak etmeyin katsayı kendiliğinden 7 ye çıkar,yani bu bir arıza değildir ama isterseniz bu özelliği biostan kapatıp katsayıyı devamlı 7 de tutabilirsiniz.Eğer dilerseniz ben nereden yapıldığını size anlatırım lakin şu anda biosa girip nasıl yapıldığına bakmalıyım...

intel e6300 1.86 GHz@3.43 GHz,gigabyte x38 dq6,zalman cnps 9500AT,msi 8800 gt,2x1 Gb GEIL ULTRA Cas3 ddr2 667 MHz@980 Mhz cas 5,wd 250 GB 16 MB SATA II,feel hurricane II kasa,FSP Blue Storm II 500 watt psu

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=295389
umuttacir

4 Ağustos 2007; 13:08:06 

Birde buraya yazayım.
P5B anakartımda PC probe'un ölçtüğü değerler resimdeki gibi. chassis1 ve power fanlarının dönmediğini söylüyor. +3.3 3,25V Vcore 1,3V +5 5,02V+12 11,99V değerleri ölçülüyor.
Bu doğru olabilirmi? Tehlikeli bir şeymidir? Chassis denilen parça 2 tanemidirki 1 ve 2 olarak iki ayrı değer var?Ayrıca yazın çalışma sıcaklıklarını maksimum ne kadara sınırlamamız gerekir? Ayrıca bu gibi terimlerin açıklamalarını yapan bir yer varmıdır?
şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuttacir -- 4 Ağustos 2007; 13:12:40 >

1.3 Opel Corsa Essentia
yucel_kandemir

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2007; 13:14:43 

quote:

Orjinalden alıntı: umuttacir

Birde buraya yazayım.
P5B anakartımda PC probe'un ölçtüğü değerler resimdeki gibi. chassis1 ve power fanlarının dönmediğini söylüyor. +3.3 3,25V Vcore 1,3V +5 5,02V+12 11,99V değerleri ölçülüyor.
Bu doğru olabilirmi? Tehlikeli bir şeymidir? Chassis hangi parça üzerindeki fandır?Ayrıca yazın çalışma sıcaklıklarını maksimum ne kadara sınırlamamız gerekir? Ayrıca bu gibi terimlerin açıklamalarını yapan bir yer varmıdır?
şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

chassis aslen bilgisayar kasası demek. ve burdan kasıt kasa üzerinde takılı olan (önde veyahut arkada) fanların hızlarını göstermek. resimden anlaşılan voltajlar normal hatta güzel. zaten yukleme anında voltaj değişir idle yani windowsta bir işlem yapmadan aldığın voltaj değerleri idaellere yakın. işlemci ve mb sıcaklıklarında normale dönmüş. burda minimum fan hızını fanının kendi değerlerine göre ayarlamalıısn işlemci soğutucun stock herhalde. 120 mm lik fanı 3000 devir döndürsen bayağı ses çıkar çünkü. treshholdlarını fanının normal dönüş hızına göre ayarlamalısın yani direk 12 voltta kaç devirle dönüyor onu bilmen lazım ben bilmiyorum bu yuzden 800 de bıraktım ama sen 1000 falan yapabilirsin böylece 1000 in altına düşen fanın oldumu alert verir.

sorunda cevabı şu sen anakart üzerinde chassis1 adındaki bölüme fanı takmışsın ki muhtemelen başka fan yokki takmamışsın bir tane kasa fanın var bir tanede işlemci fanın var. sorun yok.

birde birşey soracağım makinanda floppy disk ve 1 den fazla hdd varmı yanında cd veya dvd rom.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel_kandemir -- 4 Ağustos 2007; 13:18:39 >