@hasanalia ben p5b elime ilk geçince ide hd e sistem kurup anında bir kenara bırakmıştım özellikle ide hd de sistem çok çok yavaş açılıyor ve çok yavaş çalışıyor yükleme süreleri çok uzuyor. Madden uygun olduğunuzda sata2 16 mb ön bellekli bir hd alırsanız j micron portuna takınca sistem çok hızlı çalışacaktır. Gerçi sistem çok hızlı açılıyor mu hayır ama en azından makul bir sürede açılıyor yani sıkıntı vermiyor. Windows içinde ise hd çok hızlı çalıştığı için her şey hızlı geliyor.
@hikmetim sizde neden böyle bir sorun var çözmek zor 0806 veya 0908 sürüm biosları yüklerseniz bence sorun giderilecek. sizin hd in j micron içinde bu şekilde yavaş çalışması çok tuhaf. birde j micron driverlarını kurarsanız belki işe yarayabilir
@hasanalia ben p5b elime ilk geçince ide hd e sistem kurup anında bir kenara bırakmıştım özellikle ide hd de sistem çok çok yavaş açılıyor ve çok yavaş çalışıyor yükleme süreleri çok uzuyor. Madden uygun olduğunuzda sata2 16 mb ön bellekli bir hd alırsanız j micron portuna takınca sistem çok hızlı çalışacaktır. Gerçi sistem çok hızlı açılıyor mu hayır ama en azından makul bir sürede açılıyor yani sıkıntı vermiyor. Windows içinde ise hd çok hızlı çalıştığı için her şey hızlı geliyor.
saygılar
İlgin için çok teşekkür ederim yurt bilgisayar yavaş açılıyor hele dvd rom a dvd takınca bilgisayar durma aşamasına geliyor. Ama en kısa sürede tavsiyene uyup 320 GB Seagate 7200.10 !6 mb önbellekli bi harddisa alacam. Fakat benim kafama bi önceki mesajdaki resimde gösterdiğim gibi harddiski SCSI olarak görmesi takıldı. Aynı zamanda optik sürücüyü de SCSI olarak tanıyo. Acaba ben bios ayarlarında mı bi yanlışlık yaptım diye düşünüyorum. Bİostan Sata modu olarak J micron seçili. Bir de çok cahilce mi olacak bilmiyorum ama ide harddisk ile yeni alacağım Sata2 harddiski raid yapabilir miyim?
Cevaplar için çok teşekkürler...
zaten hdd seegate sata2 320 gb 16MB bellekli yani hızlı olması gerekir neyse onu geçtim dvd veye cd okuması yavaş acaba tek dvd mi kullansam diğerini çıkarsam hızlanırmı yada ıde-sata dönüştürücü alsam iki tane dvdrw sata portlarına taksam birşey farkedermi.bu arada en biaos yüklü ve driverlarda yüklü.
arkadaşlar sorunum hala sürüyor.şimdi ben windowsu kurarken harddiski 4lü lerden birine takıp sata modunu ide yapmıştım.şimdi bunu tekliye takıp sata modunu ahci yapıyorum ancak windowsa geldiğimde pci device bulunuo anladığım kadarıyla buraya kadar herşey normal.ancak bu pci device yi bir türlü kuramadım nasıl ve nerden kurabilirm?(disket,cd vs)bu arada biosu hiç update etmedim.harddiskim seagate 160gb sata2 ncq,hd tach:133,8MB/s
Intel® Core™ 2 Duo E6420 @ 2.13GHz │ Gigabyte 965P-DS3 Rev:3.3 │ Kingston 2 X 1GB Kingston 800Mhz DDR2 │ Sapphire Ati Radeon X1650XT │ Seagate ST3250410as 250Gb 16Mb Cache Sata2 │ Asus TA5A1 │ Asus 1608P DVD RW │ A4Tech X750F │ Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000 │
www.jmicron.com Buradan son sürücüyü indir ve kur. Ayrıca windows kurarken diğer 4 lüye takmana gerek yok. Jmicron sürücülerini disket yardımı veya sürücüleri windows cd sine ekleyerek(benim kullandığım yöntem) windows u yükleyebilirsin.
Jmicron u achi yapınca dvd-rom/cd rom gözükmüyor. Aygıt yöneticisinden bulunamayan aygıtı manuel olarak Standard Dual Channel PCI IDE controller olarak yükle. Bu sayede optik aygıtları görebilirsin.
Windows kurarken sürücü yüklersen başka bir şey yapman gerekmiyor.(4 lü porta tak falan filan) Bir tek windows a gelince dvd-rom/cd-rom için aygıt yöneticisinden sürücü yüklemen lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bhd1R -- 14 Ocak 2007; 21:58:47 >
Jmicron u achi yapınca dvd-rom/cd rom gözükmüyor. Aygıt yöneticisinden bulunamayan aygıtı manuel olarak Standard Dual Channel PCI IDE controller olarak yükle. Bu sayede optik aygıtları görebilirsin.
Windows kurarken sürücü yüklersen başka bir şey yapman gerekmiyor.(4 lü porta tak falan filan) Bir tek windows a gelince dvd-rom/cd-rom için aygıt yöneticisinden sürücü yüklemen lazım
bahadır benim ide kablosunda ide harddisk ve dvd rom takılı.ne yazık ki sata harddiskim yok.ben biostan jmicronu ahci yapmadım yapsam daha hızlı olur mu? 9. sayfada everst ve hd tachtan alınmış bi resim eklemiştim kalabalık olmaması için buraya eklemiyorum cevap verebilirsen çok teşekkür ederim.
Hd Tech de önemli olan Average Read. Normal bir sata veya ide 7200rpm hdd 45 ile 55 mb arası okuma hızına sahiptir. 2 sata disk ile raid yapılırsa bu değer 90/125 mb arası değişir. 4 lü raid yapıldımı 165/190mb arası bir okuma performansınız olur.
Brust Speed veriyolu genişliğidir. İde nin maxsimum veri yolu genişliği 133mb Sata 1 bağlantısının 150mb sata 2 bağlatısının 300mb
Sata 1 de 4 tane hdd ile raid yapıldımı maximum 150mb okuma hızına ulaşabiliyor.(Veriyolunun maksimum sınırı) Ama sata 2 de 4 hdd ile 190mb seviyesine çıkabiliyor. 6 Hdd vs devam ediyor bu olay.
@hasanalia Verdiğin ss de brust speed normal çıkmıs İde nin maksimum limiti 133mb. dvd-rom takman harddisk e kalan veriyolunu biraz azaltıyor. Bu değerler normal. Avarage Read geyet iyi çıkmıs. Sata disk performansında bir harddisk in var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bhd1R -- 15 Ocak 2007; 16:22:06 >
Kurduğum sistem E 6300 + P 5B + 1Gb 667 Kingston Ram İçeriyor...
Yalnız daha önce Asus anakrt kullanmadığım için ve bu sayfada okuduklarımdan dolayı bazı şüphelerim var...Bana bu konuda Yardımcı olurmusunuz ! Çok ACİL 2 Gün içinde Alınacak ! NOT : Topladığım Pc'de en önemki etken STABİLİTE ! ! ! NOT 2:Pc 'de hiçbir zaman OYUN OYNANMAYACAK...Sadece masaüstü bilgisayarı(surf,msn vb...) işlemlerde kullanılacak... NOT 3:HİÇBİR ZAMAN OC olmayacak !
Böyle Bir pc toplamaya çalışıyorum...Gördüğünüz gibi pc,kullanıcı tarafından zaten adam akıllı ZORLANMİCAK...Zorlanamicak
Dolayısıyla STABİLİTE en önemli etken oldu...
1) Okuduklarım arasında Kartın stabilitesi konusunda problemler yaşandığı vardı...Stabilite durumu olarak bu kart nasıldır ? 2)Bazı arkadaşlar OC olmadığı halde ısıdan şikayet etmiş.Bu durum herkeste aynı mı ? Yoksa o arkadaşlara özgü bi durum mu oluştu ? 3?Alır almaz biosu güncellemenin gerektiğini söylüyor herkes...Bu kesinlikle gerekli mi ? Ne gibi hatalar oluştu ki bu güncelleme,bu kart iin çok can alıcı olmuş ???
Arkadaşlar,Bana en kısa zaman da yardımcı olursanız inanın çok ama çok işime yarıyacak...Yarın akşam mesai bitimine kadar sipariş vermek zorundayım...
Acil bi şekilde cevaplarınız bekliyorum...Saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazm_Track -- 16 Ocak 2007; 1:06:20 >
1) Okuduklarım arasında Kartın stabilitesi konusunda problemler yaşandığı vardı...Stabilite durumu olarak bu kart nasıldır ? 2)Bazı arkadaşlar OC olmadığı halde ısıdan şikayet etmiş.Bu durum herkeste aynı mı ? Yoksa o arkadaşlara özgü bi durum mu oluştu ? 3?Alır almaz biosu güncellemenin gerektiğini söylüyor herkes...Bu kesinlikle gerekli mi ? Ne gibi hatalar oluştu ki bu güncelleme,bu kart iin çok can alıcı olmuş ???
Arkadaşlar,Bana en kısa zaman da yardımcı olursanız inanın çok ama çok işime yarıyacak...Yarın akşam mesai bitimine kadar sipariş vermek zorundayım...
Naçizane tecrübelerime dayanarak sorularına cevap vermeye çalışayım
Yaklaşık 4 ay önce bende bu kartı aldım. İlk iki ay hiç overclock, bios update yapmadan kullandım.
1-)Bios update yapmadığım halde yanılmıyosam 0201 yüklüydü ilk geldiğinde hiç stabilite problemi yaşamadım. 2-)Isı problemi olduğu doğru denilebilir şöyle ki kartın kendi sensörleri ısı 5-6 derece fazla okuyor. Mesela CPU ısısını 55 derece gösterdiğinde bile heatsink(işlemcinin üzerindeki bakır veya alüminyum soğutucu) elle dokunulduğunda çok sıcak değil. Aslında bu da kartın ısı problemi olmadığını gösteriyor. 3-)Bios update kesinlikle gerekli mi? Belki hayır belki evet. Çünkü bios update ile 4 çekirdekli işlemci desteği geliyor vs. vs. Ama oyu oynanmayacak, oveclock yapılmayacak diyosan bence bios update yapmadan da kullanabilirsin.
Şunu da belirtmeden geçemicem bu kartı alanların çoğu overclock kapasitesi için alıyo. Yani overclock yapılmayacaksa daha ucuz anakartlara da bakabilirsin.
Yalnız daha önce Asus anakrt kullanmadığım için ve bu sayfada okuduklarımdan dolayı bazı şüphelerim var...Bana bu konuda Yardımcı olurmusunuz ! Çok ACİL 2 Gün içinde Alınacak ! NOT : Topladığım Pc'de en önemki etken STABİLİTE ! ! ! NOT 2:Pc 'de hiçbir zaman OYUN OYNANMAYACAK...Sadece masaüstü bilgisayarı(surf,msn vb...) işlemlerde kullanılacak... NOT 3:HİÇBİR ZAMAN OC olmayacak !
Böyle Bir pc toplamaya çalışıyorum...Gördüğünüz gibi pc,kullanıcı tarafından zaten adam akıllı ZORLANMİCAK...Zorlanamicak
Dolayısıyla STABİLİTE en önemli etken oldu...
Sizin yerinizde olsam hiçbir zaman oyun oynanmayacak ve oc yapılmayacak bir sistem için p5b almazdım. Asrock Dual vsta 880pro/ultra varken fazladan parayı anakarta yatırmazdım. Onboard ekran kartıda oldukça yeterli bu anakartın sizin için belki tek eksiklik sata 2 değil düz sata olması olacaktır ki buda iyi bir sata diskle farkedilmez bile...