Şimdi Ara

Analiz : Kill Switch özelliği ile ABD'li tüketiciler yılda 2.6 milyar dolar tasarruf edebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Kill Switch özelliği ile ABD'li tüketiciler yılda 2.6 milyar dolar tasarruf edebilir





    Günümüzde en çok artış gösteren suç şekillerinden birisi mobil cihaz hırsızlığı. Zaman zaman yanımızdaki taşıdığımız akıllı telefonların sayısı ikiye çıktığı için bu da hırsızların iştahını kabartıyor.




    ABD'de bazı akıllı telefon üreticileri Kill Switch adını verdiği bir özellik geliştirmişti. Bu özellik çalınan bir akıllı telefona uzaktan bağlanarak kilitlenmesini ve kullanım dışı bırakılmasını sağlıyor. Cihazı sadece gerçek sahibi açabiliyor. 




    Ancak ABD'li operatörler tüketiciye sundukları sigorta hizmetlerinin yeterli olduğunu ve Kill Switch özelliğinin gelirlerine darbe vuracağını belirterek karşı çıkmaktaydı. ABD Kongresi'ne kadar giden bu tartışma devam ederken önemli bir analiz yayınlandı.




    Creighton Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Kill Switch özelliği tüketicilere yılda 2.6 milyar dolar tasarruf sağlayabilecek. ABD'de tüketiciler çalınan akıllı telefonlarının yerine yenisini almak için yıllık 580 milyon dolar para ayırıyor. Ayrıca operatörlere sigorta için de 4.8 milyar dolar ödeniyor. Ancak bazı sigortaların çalınmayı kapsam altına almaması da cabası.




    Analizde Kill Switch özelliğinin cihaz hırsızlarına karşı caydırıcı bir tedbir olduğu ifade edilmiş. Böylece hem 580 milyon dolar cepte kalacak hem de geniş kapsamlı sigorta ihtiyacı ortadan kalkarak 2 milyar dolar harcanmamış olacak. 




    Analizde tüketicilerin Kill Switch özelliğini kullanmak istedikleri ortaya konmuş. Ayrıca ABD Kongresi'de bu konuda somut adımlar atmayı planlıyor. Ancak ABD'de Sadece 4 büyük operatörün mobil cihaz sigortası gelirlerinin 7.8 milyar dolara ulaşması bunun önündeki en büyük engel.  

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/New-study-2.6-billion-a-year-can-be-saved-in-the-U.S.-by-adding-a-Kill-Switch-to-smartphones_id54587







  • ABD´de degil burasi ?

    ne yapalim KILL SWITCH veya Sigortayi ??? eger akrabagn varsa amerikada haber verisirsin o baska ama bu haberin burdaki amaci ne yarari ne simdi .
    Türkiye´de avrupada yapilan sorunlu bir sey olsa neyse de..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 1 Nisan 2014; 15:48:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis

    ABD´de degil burasi ?

    ne yapalim KILL SWITCH veya Sigortayi ??? eger akrabagn varsa amerikada haber verisirsin o baska ama bu haberin burdaki amaci ne yarari ne simdi .
    Türkiye´de avrupada yapilan sorunlu bir sey olsa neyse de..

    Hay zeki bak burda kill switch ve önündeki engelden bahsedilmiş
  • 1995 ten beri hiç telefon çaldırmadım. çünkü telefonu çıkarıp masanın üzerine koyup sonrada unutup devam etmem. daima bel çantamdadır.

  • bu program bizde sökmez bi format atarız olur biter :))

  • Türkiyeye sıgınan suriyelilerin içinde ajanlar var ve bu ileride türkiyenin başına bela olacaktır.

  • Kill Switch Engage Howard Jones Vokaldeyken Mükemmel Ötesi Müzik Yaparlardı..Şimdi Jesse Leach Geldi Batırdı..

  • Bazı uygulamaların cihazlara sistem uygulaması gibi görünmesi gerekli. Rootlamayı kolaylaştırmalılar, uygulamalar için. Örneğin Avast'ın Anti-Theft uygulaması. Kendini rootlayamadıktan sonra hiç bir işe yaramıyor. Telefonum bir ay önce çalındı. Çalışma sahamda unutuvermişim, farkettiğimde telefonum kapalıydı ulaşamıyordum. Anti-Theft'e boşuna para vermiş oldum.

  • Telefonu çalan hırsızın çaldığı telefonu, Kill Switch'le uzaktan kilitledin, kullanım dışı bıraktın. Hırsız telefonu kullanamadım diye geri sahibine mi getirecek. Telefonu çaldıran mecburen gidip yeni telefon alacak. Bunun neresi tasarruf olacak??

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.