Şimdi Ara

Enermax Galaxy 1000W - Geleceğin güç kaynağı şimdiden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gelişen bilgisayar teknolojileri ile beraber artan stabil güç ihtiyacı her zaman kullanıcılar için sorun olmuştur. Çok değil 2 sene öncesine kadar 300watt' lık kaliteli bir güç kaynağı herkesin ihtiyacını fazlası ile karşılayabilirken, bugün SLI yada Cross-Fire sistem kurmak isteyen biri en az 450-500Watt' lık bir güç kaynağına ihtiyaç duyuyor. Çift çekirdekli işlemciler, çift ekran kartı derken artan güç ihtiyacı artık yerini quad (dörtlü) sistemlere bırakıyor. nVidia' nın 7950GX2 ekran kartından iki tane alıp QuadSLI modunda çalıştırıp bir de çift işlemci destekli bir anakart üzerinde 2 adet çift çekirdekli işlemci kullandığınız zaman 4 işlemciye de sahip oluyorsunuz. Amd ve Intel' in tek işlemcide 4 çekirdek çözümlerinin de hazırlandığı düşünürlürse yakında quadcore işlemciler de standart hale gelecekler. Hal böyle olunca kaliteli bir güç kaynağı alayım ve birkaç sene PSU değiştirmeye ihtiyaç duymak zorunda kalmıyım diyen kullanıcılar için seçim yapmak hayli zor oluyor.

    En kaliteli güç kaynağı üreticilerinden biri olan Enermax, Galaxy adı ile duyurduğu güç kaynakları ile geleceğin ihtiyaçlarını şimdiden karşılama amacında gibi. Galaxy serisi 850 ve 1000Watt' lık iki ayrı model ile geliyor. Guru3D adlı site serinin 1000Watt' lık modelini incelemiş.


    Modüler kablo sistemi

    Bir güç kaynağını incelerken bakılacak olan ilk şey hangi hatta ne kadar güç sağlayabildiği. Galaxy 1000W, tam olarak 5 adet 12V hattına sahip ve herbiri 17A güç sağlayabiliyor. Ekran kartı ve işlemci bilgisayar bileşenleri arasında en çok güce ihtiyaç duyanlar olduğundan dolayı ve bunlar 12V hattından beslendiği için bu değerler çok daha anlamlı hale geliyor. PSU ile beraber gelen diğer özellikler şöyle;

    Smart fan  : Bir adet 12cm fan (üstte) ve bir adet 8cm fan (arkada), sistem kapandıktan sonra bile psu' nun iç sıcaklığı 40 derecenin altına düşene kadar çalışmaya devam ederek, iç komponentlerin ve dolayısı ile psu' nun ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor.

    Quad GPU: 4 adet ekran kartını ayrı ayrı kanallardan besleyerek, onların duyduğu gücü maksimum stabilitede sağlamayı amaçlıyor. Ekran kartları ve işlemciler stabil olmayan voltajdan en çok etkilenen bileşenler olduğundan dolayı, bu özellik stabilite için maksimum verimi sağlıyor.

    Power Guard: PSU' nun arka tarafında bir led ve düğme ile yer alan bu koruma sistemi, herhangi normal olmayan bir durumda sistemi kapatarak alarm vermeye başlıyor. Ve siz bu düğmeye basana kadar sistemi tekrar açmıyor.


    Paketten çıkan modüler kablolar. Bu kablolar sayesinde tam 24 adet sürücü bağlanabiliyor

    Galaxy, modüler kablo sistemini kullanıyor. Yani temel ihtiyaç olan kablolar haricindekiler isteğe göre takılabilecek şekilde dizayn edilmiş. Kutudan çıkan kabolar ile beraber bu güç kaynağının desteklediği bağlantılar şöyle;

    1. 3x SATA
    2. 3x 4 Pin Molex (her kabloda 3 adet molex)
    3. 1x PCI-Express (2 tanesi psu üzerinde sabit)
    4. 2x 4 Pin Molex + FDD kablosu
    5. 2x2 12V gelecekteki QuadCore işlemciler için

    Psu' nun üzerindeki 2 adet fan normal çalışma altında duyulmacak kadar ses üretiyorlar. Zaten normal kullanıcı için bu güç kaynağını zorlayacak kadar güçlü bir sistemi şu anda oluşturmak neredeyse imkansız gibi. Guru3D, yaptığı incelemede Conroe dual-core E6800 Extreme işlemci, 2 tane 7950GX2 (quadSLI), 2GB bellek ve 2 adet sabit disk kullanarak kurduğu sistem ile Galaxy' yi test etmiş. Bu sistem tabiki oldukça yüklü fakat hala Galaxy 1000W' ı zorlyacak seviyede değil. Zaten Guru3D' de bunun farkında, yaptıkları incelemede yük altında voltaj dalgalanmalarını incelemişler. Sonuçlardan görüleceği üzere beklendiği gibi Galaxy kaya kadar sağlam. Zaten fabrika verilerinde bu güç kaynağının 1100W' a kadar dayanabildiği belirtilmiş.

      
    PSU' nun arkasındaki Power Guard özelliği ve güç tablosu

    Metalik parlak kaplaması ile göze ve modifiye kasalara da hitap eden Galaxy serisi yazıda da belirttiğimiz gibi şu an için ihtiyaçların çok ötesinde. Ama bizi bekleyen 2 revizyon sonrası teknoloji için quad sistemler yaygınlaştıkça güç ihtiyacı bu seviyelere dayanacak gibi duruyor. Bu sebeple, Galaxy serisinin hitap ettiği kesim, ya bu işin modifiye olarak fanatikleri yada ileriye dönük güç kaynağı ile ilgili kafasında soru yaşamamak isteyenler olarak beliriyor. İncelemeler için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz;

    Firebal yetkilileri ile yaptığımız görüşme sonrasında Galaxy 1000W modelinin eylül ayı içerisinde stoklarında olacağını ve Avrupa ile yaklaşık aynı fiyattan (320€) satılacağını öğrendik. Bu arada Enermax ile ilgili birkaç sevindirici haber daha var. Türkiye pazarındaki potansiyelin farkında olan Enermax, ülkemize özel güç kaynakları ve orta seviye kasalar ile giriş yapmaya hazırlanıyor. Böyle kaliteli firmaların Türkiye pazarına yöneldiğini görmek oldukça sevindirici.


    Sayfanın Linki : http://www.enermax.com/english/product_Display1.asp?PrID=60








  • bu aleti alıp 2 tane bilgisayarıda bununla çalıştırabilirim galiba. Şaka biyana ben bu derece güç tüketen bileşenlere karşıyım. Bu alet verimi %80 olsa 1250 watt güç çeker. buda elektirikli sobanın yada 18000 btu klimanın çektiği kadar elektirik demek. sınırsız adsl sayesinde ortalama bir kullanıcının bile bilgisayarını kapamadığı düşünülürse.... baya bi elektirik faturası eder, onu geçtim dünyanın kaynakları sınırsız değilki... nereye kadar tüketeceğiz...
    sonuçta cpular akıllandı güç tüketimleri azalıyor. gpularda çok olmasada tasarruf emeğe başlıyor ki iyi bir gelişme. ben gelecekte güç tüketimine bir sınırlama getiriliceğine inanıyorum (özellikle AB tarafından) ve gelecekte bu tip ürünlere ihtiyaç duyulmamasını umuyorum.




  • 1000w çok ses yapar yaa iki tane kocaman fan var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakoşsayar -- 29 Ağustos 2006; 21:29:38 >
  • 2 tane fanı olması sessiz olması için+ olarak halen yanlış bilgiler içindeyiz psunun 1000wlık olması ssiteme bağlı iken 1000w elektrk tütkettiği anlamına gelmez sistem bilşenleri ne kadar harcıyorsa o ölçüde verimi ile doğru orantılı olarak güç çekecektir..Yani bu psuyu taksanızda eğer sistem %80 verimle 300w tüketiyorsa300wlık bir başka psu taksanızda verim aynı ise aynı tüketimi gösterecektir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fenomenhaa

    2 tane fanı olması sessiz olması için+ olarak halen yanlış bilgiler içindeyiz psunun 1000wlık olması ssiteme bağlı iken 1000w elektrk tütkettiği anlamına gelmez sistem bilşenleri ne kadar harcıyorsa o ölçüde verimi ile doğru orantılı olarak güç çekecektir..Yani bu psuyu taksanızda eğer sistem %80 verimle 300w tüketiyorsa300wlık bir başka psu taksanızda verim aynı ise aynı tüketimi gösterecektir..


    Tamamda 1000w lik psu aldigina gore demekki en azindan 800-900w guc harcayan bir sistemi var demekdir haliyle buda elektrik faturasina fazlasiyla yansiyacak demekdir.Tabi boyle sisteme sahip zengin insanlar icin elektrik faturasinin hic bir onemide olmayacakdir.Daha oncede dedigim gibi minimum gereksinimler 600w in uzerine cikdigi zaman cogu kisi mecburen notebook lara gececek zaten notebooklarda ozamana kadar fazlasiyla gelismis ve ucuzlamis olurlar.Veya bu guc harcamalarini cok assagilara cekecekler 1000w dunyada bile herkesin harci degil altindan zor kalkilir o faturalarin.




  • bu teknolojiye aklım ermiyor artık daha kullanışlı ve küçük boyutlarda yüksek performans sunacaklarına hem tüketimleri artıyor hem boyutları büyüyor en fazla 3 sene sonra devran tersine dönmeye başlayacak hem elimizdeki performans artarken hemde enerji tüketimi azalmaya başlayacak.
  • Direk 1000w ya nedemek dusunemıyorum bırde 1000w ıhtıyac duyan bır sıstem
  • Geleceğin elektrik faturaları hakkında da bi topic açmak gerek ehuheu
  • hocam bunla gemimi çalıştıracaz ev kullanıcıları için çok çok fazla ancak iş istasyonlarında kullanılabilir
  • bu alet bizi aşar abi!!!
    ama enermax yine konuşturmuş valla
    biz 400W liberty'i bile alamazken
  • tamamen saçmalıktan başka bişey değil..aylık 40-50ytl elektrik faturası geliyor tagan 430watt psu ile..şimdi buna vereceğin para 700ytl e bunun ayda yakacağı elektrikte cabası 1kaç aya pc toplarsın..çok çok gereksiz işlemcilerin çalışma voltajı düşüyor ekran kartlarınada bu olay uygulanmalı..elektrik gerçekten sorun..
  • resmen sacmalık gercekten yük altına girildiği anda 1000w tketicek bir psu gercekten ilginç taganında 1100w ı cıktı bunlarla beraber bizim eski TRK yapısı binalarımız herhalde bi camasır makinesı bi tv bide bu olsa sigortalar mutlaka bi ara atıcaktır
  • nm üretim teknolojileri gelişiyor bileşenlerin güç ihtiyacı düşüyor
    extreme oc yapılmadığı sürece böle birşey israflıktan başka bir şey değildir
  • bilmediimden soruyorum psu nun veya sistemin tükeettii enerjiçok etkiliyormu elektirik faturasını?
  • ya harbi fritöz mü kullanıyoz yoksa pc mi walla 2 sene önce coolermaster 450w aldım daha da deiştirmem herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rusty -- 30 Ağustos 2006; 0:57:51 >
  • yine ağzım sulandı henüz güce doymadım
  • Firebal a 2 hafta önce yazdım

    Eylül ayı içinde gelicek dediler yaklaşık fiat olarak 310 euro artı kdv olucak

    Alırsam bunu alıcam yoksa vantec devam
  • 1000 watt olunca 1000watlık güçmü harcıyor şimdi bana pek mantklı gelmedi açıkcası.Sistemin çektiği toplam güç kadar bir sarfiyat olması gerekmezmi.?
    Thermaltake psulari pek sevmem ama 700Watt lık Trought power ları yapılan testrde oldukça iyi gözüküyor 12volt 4 kanaldn 18A veriyor, fiyatıda 120E civarı,gerçi önemli olan psu'yu limitlerin de test edebilmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alobar -- 30 Ağustos 2006; 19:27:38 >
  • "Geleceğin güç kaynağı" yazılmış ama böyle bir "gelecek" olmasını hiç istemem!

    Intel bile artık "watt/performans" değerlendirmesinden bahsediyor. Bence bilgisayarlar daha az güç tüketmeye yönelecek. Yüksek watt sadece elektrik faturası değil "yüksek ısı" da demek, yüksek ısı da fan gürültüsünü getiriyor! Yani böyle bir alete "yüksek teknoloji" filan denemez. 1000 watt çeken ve 2 pervaneli PSU :)... Milyarder olsam bunu almam. Celeron kullanırım daha çabuk varırım güverteye. :)
  • Heralde 1000w çeken psu ların yanında 2000-3000w lık ups ler satılacak, yoksa 600w lık bir ups i 1 dk da emer bu alet valla.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.