Şimdi Ara

LG 2013 TVlerde Dahili Uydu ve USB ile Kanal Listesi Ekleme Ayrintili Anlatim[RESIMLI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
21
Favori
52.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim çok dertler çektigim malesef LG'nin de bizi biraz ugrastirdigi dahili uyduyu tam verimle ve maksimum rahatlikta kullanmak isteyen arkadaslar için bu anlatimi yapma ihtiyaci hissettim. Birkaç baslikta yapacagim anlatim umarim birçok kullaniciya faydali olur.

1-Eksik Kanal Sorunu ve Manuel Kanal Ekleyememe

Televizyonunuzu ilk kurdugunuzda yaptiginiz otomatik arama ile istediginiz tüm kanallara ulasamamis olabilirsiniz. Bu durumda manuel arama ile istediginiz tek tük kanallari eklemek istediginizde bunlara ulasamadiginiz olabilir. Bu durumun çözümü su sekilde.

-Ayarlarda uydu kismina gelin.
    -Altta uydu ayarini seçin.
    -Uydu ekle'ye gelin.
    -Eklenen ikinci uyduda, uydu olarak en alttan 'Diger X' i seçin, Disecq'yu 'A' yapin. Diger ayarlara dokunmayin.
    -Tekrar Ayarlar => Uydu => Transponder Düzenle ye gelin.
    -Uydu 2'yi seçip, 12015-Yatay-27500 'ü ekleyin.(Arzu ettiginiz diger transponder lari de ekleyebilirsiniz.)
    -Bu kisimdan sonra Manuel arama kisminda 'Uydu' yu '2' seçip transponder seçin.
    -Sinyal gelince 'Güncelle' ile arama yapabilirsiniz.

2-Kanal Listesi Ayarlama

Bu konuda LG bize çok kötü bir menü sunmus. Öyle ki kendi yazilimi ile kanal dahi silemiyorsunuz. Otomotik arama ile buldugunuz 500 kanal size bakiyor. Ayrica tek tek ayarlama da çok büyük külfet. Bir de çok basit bir islem olan USB ile kanal listesi düzenlemeyi asil menüde göremiyoruz. Bunun için gizli menüye girmeliyiz.

Gizli Menüye Girme(SON GÜNCELLEME 19.09.14 02:09)

Arkadaşlar bunun için modeliniz önemli LA ve LN serisi için:

-Isleme baslamadan FAT32 formatli bir USB yi TV nizin 1 nolu USB girisine takin
    -Normal TV kumandanizda 'Settings' tusuna basili tutun.
    -Önce menü açilacak ardindan o kapanip yukarda program bilgisi kismi çikacak.
    -Bu çikinca 'Settings'i birakin ve 1 , 1 , 0 , 5 , OK tuslarini hizlica tuslayin
    -Çikan menüde USB Cloning'i seçin.
    -Eger USB'ye liste aktaracaksaniz 'Send to USB' , USB'den alacaksaniz 'Receive from USB' seçin.

LB Serisi için:

-Isleme baslamadan FAT32 formatli bir USB yi TV nizin 1 nolu USB girisine takin
    'Q-Menu' tuşuna 8 saniye kadar basın.
    Tuşu bırakıp 1 , 1 , 0 , 5 , OK tuslarini hizlica tuslayin.
    Menüde istediğiniz işleme göre seçimlerinizi yapın

3-Bilgisayarda Kanal Listesi Düzenleme

Bunun için birçok markaya hizmet veren ChanSort'u kullaniyor ve öneriyorum.

Link

Program kullanimi için asagida açiklayici birkaç resim var.

LG 2013 TVlerde Dahili Uydu ve USB ile Kanal Listesi Ekleme Ayrintili Anlatim[RESIMLI]

4-Örnek Kanal Listesi (Türksat)

Ayrıca kendi kullandığım Türksat Listesini de veriyorum , kanalları kendimce sıraladım ve lüzumsuz kanallardan da arındırdım.
    Bu liste benim seçimim olduğundan bazı kanallar olmayabilir. Siz anlatıma göre ekleyebilir ve program ile düzenleyebilirsiniz.

Listeyi eğer USB'ye attığınızda televizyonda göremezseniz listenin adının TV modelinizle aynı olmasına dikkat edin. Yani benim xxLN575S-ZE00002.TLL dosyamın adını değiştirip kullanın.

EDIT(18.09.2014) YENI KANAL LISTESI:

Buyrun

5- Kanal Listesini TV'ye atma

3. maddedeki adimlari uygulayin.Son kisimda 'Receive from USB' den sonra USB deki listenizi seçin.

ALINTI DEGILDIR. ISTEYEN KULLANABILIR. BIR TESEKKÜR KAFIDIR.

Iyi Günler Dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstf9696 -- 19 Eylül 2014; 11:06:01 >

• Güzel olmuş eline sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık... Kanal listesi için manuel kumanda gerekli değil mi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler emeğine sağlık.

• Teşekkürler elinize sağlık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    Sanırım sizde akıllı kumanda var açıkcası onunla ilgili bir bilgim yok eğer öyle bir bilgiye ulaşırsam eklerim.

Teşekkür edenlere ben de teşekkür ediyorum.

• güzel çalışma olmuş teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mstf9696 M kullanıcısına yanıt
    bu işlem sanırım normal kumandayla olmuyor çünkü denedim defalarca servis kumandası lazım
  • ulus60 U kullanıcısına yanıt
    Hayır işin güzel tarafı bu zaten. Talimatlardaki koyu renkli kısımlara dikkat ederek bir daha deneyin. Ben resimdeki kumandayla yaptım eğer yine olmazsa videolu bir anlatımı da önümüzdeki günlerde ekleyebilirim.

• mstf9696 M kullanıcısına yanıt
    lg nin bu kumandasını ilk kez görüyorum nerden aldınız bu seride böle bi kumandası olan tv yok bildiğim kadarıyla
  • ulus60 U kullanıcısına yanıt
    Siz hangi modele yapıyorsunuz?

O kumanda LN575S orijinal kumandası .

• Bended aynı kumanda var LB serisi. Harici flash disk Fat32 formatında, 1. usb girişine taktım, kumandamda aynı fotodaki gibi ama settings tuşuna basılı tutunca ayarlar çıkıyor sadece.
  • Mükemmel paylaşım. İnşallah webos işletim sistemin'dede oluyordur. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assar -- 4 Ağustos 2014; 1:44:51 >
  • cilekci kullanıcısına yanıt
    Uzun süre basınca ayarlar kapanıp kanal bilgisi kısmı açılıyor.
  • Eline sağlık arkadaşım.
  • Guzel paylaşım

İlerde lazım olur mesajım bulunsun

• quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

Eline sağlık arkadaşım.

Önemli değil . Faydamız olduysa ne ala..
  • paylaşım güzel faydalı bilgi
  • Çok teşekkür ederim. Bulunmayan kanalları da anlattığınız manuel transponder ekleme yöntemiyle halledebildim en sonunda. Ellerinize sağlık.

Ben şu versiyonu kullandım: ChanSort_2014-07-14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi criminal57 -- 11 Ağustos 2014; 23:41:26 >
  • ustalar ben usb'ye kaydediyorum ama tvde dosya açılmıyor, yardımcı olur musunuz ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.