Şimdi Ara

Apple Store Istanbul: Son Detaylarıyla...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
3
Favori
2.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple Store Istanbul: Son Detaylarıyla...

    Güncelleme: Aşağıdaki haberimizde belirttiğimiz gibi Apple Store Istanbul, 5 Nisan'da kapılarını açıyor. Daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


    Türk teknoloji severlerin merakla beklediği Apple Store Istanbul için artık geri sayım başladı. Konseptiyle Apple'ın New York 5.Caddedeki mağazasından sonraki en özel mağazası olacak olan Apple Store Istanbul hakkında öğrendiğimiz son detaylar bu haberde.


    İnşası uzun sürdü, çünkü...


    Apple Store Istanbul'un inşası tahmin edilenden çok daha uzun sürdü, en azından teknoloji severler için. Peki neden? Aslında sorumuzun cevabı haberimizin başında yazıyor: Konsept ve tasarım.


    Apple'ın mağazalarında camları kullanmayı ne kadar çok tercih ettiğini biliyoruz. Ancak Apple, Istanbul mağazasında bu alışkanlığını bir boyut daha öteye götürmüş durumda. Mağazayı, Zorlu Center'dan camlar ayırıyor. Aşağıda fotoğraflarda gördüğünüz koyu lacivert kaplamanın arkasında, aslında her biri 40 mm kalınlığında ve 16 metre yüksekliğinde, genişliği ise (değişmekle birlikte) ortalama 60-70 cm olan devasa, yekpare camlar yer alıyor. Yani mağazanın en alt katından en üst katın tavanına kadar yekpare camlar, mağazanın duvarlarını oluşturuyor. Mimaride cam duvarların kullanılmasının temel sebebi ise Zorlu Center içerisinde gezen insanların, Apple Store Istanbul'un içini görmelerini sağlamak. Buralarda kullanılan camlar da özel tasarım olunca, mağazanın inşası tahmin edilenden daha uzun sürdü.


    Mağazanın temel taşıyıcılarının ise Apple'ın ürünlerinde kullanmaktan vazgeçmediği özel alüminyum kaplama ile kaplı olduğunu belirtelim.


    Çalışmalar ne durumda?


    En çok merak edilen sorulardan biri bu. Hemen cevabını verelim. Çalışmalar hemen hemen bitmiş vaziyette. Şu an mağaza içerisinde temel temizlik çalışmaları yürütülüyor. Aynı zamanda Turkcell'den bir ekip de entegrasyon çalışmalarını yürütüyor. Birkaç gün içerisinde tüm bu çalışmalar bitecek.


    Hali hazırda mağaza içerisinde masalar ve masaların üzerinde tabureler yer alıyor. Ancak masalar sabitlenmiş değil (mağaza içerisinden görüntü almak yasak olduğu için bu konuda bir görsel sunamıyoruz). Zaten masaların sabitlenmesi (Daha doğrusu masaların mağaza içerisinde bulunmaları gereken yerlere konulması. Masaların tam yerleşimi esnasında lazer ile ölçüm aletleri kullanılıyor), sistem entegrasyonu, ince temizlik ve ürünlerin yerleşiminden sonra mağaza açılışa hazır hale gelmiş olacak.


    Tabi bir de mağazanın kübik cam girişi için ayrı bir paragraf açmakta fayda var. Apple'ın en özel mağazalarında yer verdiği bu kübik cam yapı, çoktan hazır durumda. Yani aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz gibi beyaz perde ve tahtaların altında mağazanın ana girişi olacak olan kübik cam yapı bulunuyor.


    Ancak dışarıdan baktığınızda bu yapının çevresinde harıl harıl bir çalışma yürütüldüğünü görüyoruz. Zorlu Center yönetimi tarafından yürütülen bu çalışmalar sonunda karşımıza hiçbir Apple Store'da olmayan bir farklılık çıkacak: Havuz. Istanbul'daki mağazaya özel olarak Apple logolu kübik cam yapıyı özel bir havuz çevreleyecek.


    Büyük Açılış...


    Gelelim herkesin merak ettiği konuya; fafı da uzatmadan müjdeyi verelim; Istanbul'un konumuyla en özel yaşam merkezi olan Zorlu Center'ın kalbinde yer alan Apple Store Istanbul için açılış sayacı işlemeye başlamış durumda.


    Aldığımız bilgilere göre, eğer bir aksilik olmaz ise Apple Store Istanbul, nisan ayının ilk haftasonunda açılmış olacak. Net bir gün veremiyoruz, çünkü açılış için iki farklı gün konuşuluyor: 4 ya da 5 Nisan. Fakat hemen belirtelim; hali hazırda Apple Store içerisindeki çalısmalar açılış 5 Nisan'da olacakmış gibi yürütülüyor.


    Apple Store Istanbul, birçok detayıyla Apple'ın en özel mağazası olunca, açılışa da üst düzeyde katılım söz konusu olacak. Daha önceki haberimizde de sizlere aktardığımız gibi, eğer son dakika bir değişiklik olmaz ise, Tim Cook Apple Store Istanbul'un açılışını bizzat yapacak. Tim Cook'un yanı sıra Apple yönetim kurulunun en yeni üyesi olan, eski Burberry CEO'su ve nisan ayından itibaren Apple'ın Mağazalardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı görevini yürütmeye başlayacak olan Angela Ahrendts'in de Apple'daki ilk iş günlerinde, ayağının tozuyla İstanbul'daki açılışa gelmesi bekleniyor.


    Diğer yandan daha önce dile getirilen Cumhurbaşkanı Gül'ün ya da Başbakan Erdoğan'ın açılışa katılacağı yönündeki iddiayı doğrulatabilmiş değiliz.


    Uzun lafın kısası, Türkiye'deki Apple kullanıcılarının uzun süreli bekleyişi çok yakın zamanda sonlanacak; bekleyişin sonuna konulacak nokta da dünyadaki birçok Apple takipçisini kıskandıracak.




    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Apple Store - İstanbul l Zorlu Center
    Apple Store - İstanbul l Zorlu Center
    Apple Store - İstanbul l Zorlu Center
    Apple Store - İstanbul l Zorlu Center
    Apple Store - İstanbul l Zorlu Center
    Apple Store - İstanbul l Zorlu Center
    Apple Store - İstanbul l Zorlu Center
     



  • kübik cam çok önemli yavv , en önemlisi kübik cam.
  • CaM merdiven olmazsa gitmem aga

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk defa bu kadar ayrıntılı bilgiler, merakla bekliyorum. istanbul'a özel bir şeyler yapılırsa, diğer mağazalar arasında öne çıkmasını sağlayacak bir şey; çok güzel olacağı fikrindeyim.

  • Orayı yıkarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakak görek
  • Fotoğraf sadece bende mi gözükmüyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al bende n de o kadar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • resimler gözükmüyor!

  • Fotoğraflar mobilde gözükmüyor

  • kadınlar için zor olacak o zaman etek falan
  • Resim gözükmüyor.
  • Apple Store'da masalar sabitlenmiyor. Masalar çok ağırlar sabitmiş gibi duruyor fakat temizlik zamanlarında masalar çekiliyor.
    New York'taki Fifth Avenue'daki temizliğe denk gelmiştim gece saatinde, belli bir bölümünü kapatıp masaları çekip temizlemeler yapılıyor.

    Umarım NY'da olduğu gibi Apple Store v2.0 konsepti gibi tüm cihazların yanında tanıtım amaçlı. Fiyatlar da burada oluyor ayrıca müşteri temsilcisi de çağırabiliysunuz iPad'den
    Temsili Resim: Apple Store Istanbul: Son Detaylarıyla...

    Ayrıca diğer bir artısı da direk ürünü satın almak istediğinizde kutusunu size getiriyorlar, direk ellerindeki iPod Touch'tan kredi kartı ile çekimi yapıyorlar ve o anda teslim ediyorlar. Git kasaya gir falan derdi olmuyor. Aynı zamanda kişisel kurulum da yapabiliyorsunuz hemen o anda yardımcı oluyorlar.

    Bir de diğer mağazalarda bolca dersler oluyor. En ufak 101 derslerinden tutun ta Logic Studio gibi uygumaların tanıtımlarına kadar. iPhone-iPad-Mac hepsi için geçerli. Ayrıca NY'da şahit olduğum bir olay:
    Adam sunumu yapıyordu her şeyi tek tek anlatıyordu fakat bir dinleyici bile yoktu. O sunumun/dersin saati gelmişti ve kimse olmamasına rağmen kendi kendine anlatıyordu.

    Bu aklıma gelen bir kaç küçük detay. Benim için bu kücük detaylar yanında şeker gibi geliyor.

    Benim için Apple Store Istanbul'ü önemli kılacak olan, diğer ülkelerde özellikle Amerika'da şahit olduğum Müşteriye verilen önem ve Servis Kalitesi.
    Garantisi geçmiş bilgisayarımın BİR ÜST model ile ücretsiz değiştirilmesi.
    iPhone'da ufacık kıl çizik yüzünden değiştirdiğim iPhonne
    Retina MacBook Pro alırken, Samsung ekran çıkana kadar değiştirileceğini söylediğimde anlayışla karşılamaları.
    Rezervasyonla çalışan teknik servis hizmeti.
    MacBook'ların bile 5 GÜN içinde teknik arızasının yapılıp iade edilmesi, evet BEŞ GÜN..
    Mevcut olarak Türkiye'de her şeye kullanıcı hatası denilip geçilmesi olmayan bir teknik servis.
    Bir de AppleCare hizmeti Türkiye'de de satılırsa tadından yenmez

    New York'daki gibi 24 Saat hizmet verecek mi acaba?

    Bir kaç detaylı resim için:
    http://www.elmadergisi.com/apple-store-zorlu-centera-aciliyor/


    Son olarak:
    Eğer @Shady bizzat kendin gördüysen, kübik tasarımda yuvarlak dönen merdiven ve ortasında asansör olduğunu doğrulayabilir misin?
    Fifth Avenua mağazası da kübik ve sprial merdivenleri var. Merdivenlerin ortasınd da cam asansör bulunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuray -- 26 Mart 2014; 18:38:24 >
  • çok şişirdiler ya,bilinçli olmalı

  • İnternette bu kadar sansür ve kısıtlama varken, vergiler inanılmaz şekilde yüksek ve dövizin de yüksek seyrettiği şu dönemde talep ne kadar olur merak ediyorum. İlk bir iki ay iyi gider de sonrasında ne olur bilmiyorum.

  • herkesi eksiledim

  • Fotoğraf'lar sansürlenmiş;)

  • Sanki istanbul appstore gibi mağaza doluda cam yapısına laf söyleniyor.

  • Resimler gözükmüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O hafta sonu game of thrones var açmazlar :))

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.