Şimdi Ara

8 model ile sadece 7 yıl sürdü: 500 milyonuncu iPhone satıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
3.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 8 model ile sadece 7 yıl sürdü: 500 milyonuncu iPhone satıldı


    Satışa sunulduğu 2007 yılından bu yana mobil telefon sektörünün evrim geçirmesinde büyük rol oynayan iPhone, başarılarını dolu dizgin sürdürüyor. Apple'ın son çeyrek raporunda 2007-2013 yılları arasında 472 milyon adet olarak açıklanan iPhone satış sayısı, raporun üzerinden geçen yaklaşık 3 aylık periyotta yapılan satışlarla 500 milyonu aştı.


    İş ve ekonomi dünyasının önde gelen yayın organlarından Forbes'da yayınlanan ve analistlere dayandırılan analize göre Apple, 500 milyonluk kilometre taşını birkaç hafta önce geçmeyi başardı. Analistlerin derledikleri veriler ışığında, Apple'ın 8 Mart civarında 500 milyonuncu iPhone'u sattığı tahmin edilirken; birkaç gün içerisinde sona erecek ilk çeyrek itibariyle toplam iPhone satışlarının 510 milyonu aşması, ancak 520 milyonun altında bekleniyor.


    iPhone satışlarıyla ilgili diğer bir dikkat çekici nokta ise satış hızının artışında. Buna göre Apple, son 100 milyon adet iPhone'u, bir önceki 100 milyona (300-400 arasındaki) göre, yaklaşık 2 ile 6 hafta arasında daha kısa sürede gerçekleştirmeyi başardı.


    Apple'ın ulaştığı bu başarıda, şüphesiz, iPhone 5 ve 5s'in payı oldukça büyük. Ancak dün sizlere aktardığımız gibi satış sayısı açısından iPhone 5 ve 5s'in, daha büyük ekranı, güçlü donanımı ve yeni tasarımıyla öne çıkacak olan iPhone 6'nın gölgesinde kalması bekleniyor. iPhone 5 ve 5s'in elde ettiği başarıya iPhone 6 faktörünü de ekleyecek olursak; Apple'ın iPhone 6 öncülüğünde 650-700 milyon adet iPhone satış sayısına ulaşacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.








  • Akademik çalışmalara konu olacak bir başarı öyküsü bu. Helal olsun adamlara. Telefon konusunda deneyimleri hiç yokken, inanılmaz bir cihaz ortaya koyup sektöre yön verdiler. Sadece Steve Jobs'ın değil, Tim Cook'dan Ive'a ve onların altında çalışan binlerce mühendisin eseri bu başarı.

  • Helal olsun. Iphone 6 çok bekleniyor, rekoru daha da arttıracaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha gayret 1 milyar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görüntüsü çok şık cihazlar.

    wp metro arayüzünden kaybediyor.estetik facia.
  • amerikalı yapıyor hem sağlam hem kullanımı kolay, takdir etmekten başka bişey diyemiyoruz inş. bizde kendi ürünlerimizi kullandığımız günleri görürüz
  • Hala ekranda 8-10 ikon gösterimi olan kullanışsız bir arayüze sahip... Bu hali ile bana, eski basmalı (1,2,3 ... *) telefonları anımsatıyor. Numara yerine ikonlar var sadece, ısıtıp ısıtıp önümüze sürüyorlar...

    WP Metro arayüzü uzaktan miğde bulandırıcı gibi gözükse de, kullanınca harika olduğunu anlıyorsun.
    Kendine göre özelleştiriyorsun, başkası bakınca anlaşılmaz bir kargaşa gibi görünüyor ama sen ayarladığın için herşey kristal berraklığında. Bir bakışta her şey ortada.

    Bence iphone arayüzünü değiştirmeli. Android ve WP bu konuda çok yol kat etti.
  • Apple demek sadelik demek. Zen güzelliği. Steve Jobs bu felsefeye yıllarını verdi. Çıktığı günden beri kullanan biri olarak iOS için kullanışsız demenize izin veremem. Herşey apaçık gün gibi ortada, programı bul ve üstüne bas. Bunun nesi kullanışsız. Aksine çok basit. Hele hele WP ile kıyaslanmaz bile.. WP ve/veya Microsoft arayüz konusunda daha çok ekmek yemeli. Evet artık değişmeli diyorum ama Metro veya Android örnek alınmamalı.
  • 500 milyon mu helal olsun adamlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstatistikler her şeyi gösterir.İphone ve diğerleri dememiz daha doğru olur.Android ne kadar çalışsada ios androdi hep dövüyor.Bir tarafta 2 çekirdek 1 gb ram ile iphone diğer tarafta 4 çekirdek 3 gb ramli android tellerin karşılaştırmalarında dahi iphone başa baş performans veriyor.Bu yıl 4 çekirdeli 2gb ramli bir iphone bütün telleri süpürür.Ben android düşmanı değilim elimde xperiaz ve iphone 5 var her şey ortada.Sadece objektif açıdan bakıyorum olaya...

  • 8 modelle bu satışı yakalamak çok büyük başarı
    Samsung gibi ,58 model çıkarmaya gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ne derse desin apple

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:


    Çıktığı günden beri kullanan biri olarak iOS için kullanışsız demenize izin veremem. Herşey apaçık gün gibi ortada, programı bul ve üstüne bas. Bunun nesi kullanışsız. Aksine çok basit. Hele hele WP ile kıyaslanmaz bile..


    Ben de iphone kullandım, bozuluncaya kadar bir 3gs vardı... Şimdi 1320 kullanıyorum.
    Sıkıntı zaten programı bulmakta. Çok program yükleyince, bu hangi sayfadaydı, hangi grup altına koymuştum diye aranıyorsunuz. WP'de arayüzü kendim şekillendirdiğim için bir şey aradığımı hatırlamıyorum.
    Iphone'da program ikonunu bulduktan sonra basmanız şart, çünkü o sadece ikon. WP - Metro arayüzünde ise herşey dinamik, widget gibi. Basmanıza gerek olmadan, birçok bilgiye ulaşabiliyorsunuz.
  • Su apple kendisi gibi super bi firma ile ortak calissa 500 milyonu birak 2.5 milyar satarlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi 500 milyonuncu iphone satıldı diye kampanya yapsalar çok güzel olur şöyle bi yüzde 30 indirim yapsalar s3 ü satar s5 alırım.

  • osatışın yarısı gösteriş meraklıları sayesinde olmuştur
  • Bu ilgiyi hak ediyor gerçekten. Malzeme kalitesinden ,teknik desteğine kadar hak ediyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: drfree1

    şimdi 500 milyonuncu iphone satıldı diye kampanya yapsalar çok güzel olur şöyle bi yüzde 30 indirim yapsalar s3 ü satar s5 alırım.

    5S mi demek istedin, ironi mi yaptın anlamadım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janti


    quote:

    Orijinalden alıntı: drfree1

    şimdi 500 milyonuncu iphone satıldı diye kampanya yapsalar çok güzel olur şöyle bi yüzde 30 indirim yapsalar s3 ü satar s5 alırım.

    5S mi demek istedin, ironi mi yaptın anlamadım

    bence 5S istiyor ama bilinçaltı S5 diye diretiyo :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereden nereye.. İlk iphone da installer'ı hatırlayanınız var mı ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.