Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (286. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.387
Cevap
160
Favori
1.632.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orijinalden alıntı: h_öztuna06

    Mrb. candoğan üstad. Profilo 1000ETR'yi kullanım klavuzu bölümünden bulup inceledim. Satıştan kaldırılan 1000STR'nin hemen hemen aynısı. Farkları anti vibration design olması ve 1-2 program eksik olması. Ben anlayamadım mantığı 1000STR güzel program alternatifleri olan kaliteli bir modeldi, onu neden kaldırdılar da daha az programlama özellikleri olan sadece antivibration design olan 1000PTR'yi satışa sundular. Şimdi ise sadece jetplus ve ecoplus tuşu koydukları; 1000STR'den perde ve nevresim çarşaf programları eksik olan 1000ETR'yi çıkartıyorlar. 8 kg. modelde önce çıtayı düşürdüler, sonra eski seviyesine geri çekiyorlar gibi geldi bana
    Tabi engin deneyim ve bilginizle siz durumu çok daha bilimsel ve gerçekçi yorumlayabilirsiniz. Saygı ve hürmetler.

    Sanırım ucuzlatma yoluna gittiler.

    CM1000ETR'de tek şüphelendiğim şey tambur hacminin küçültülmüş olması. 58lt tambur hacmine sahip olma ihtimali yüksek, çünkü yeni kasa olarak çıkan Bosch Avantixx de öyle; teknik değerleri aynı. Yani gerçekte bu cihazlar 7kg.

    Yine de muhtemelen Almanya üretimi olacağından ve 1000TL çıtasında kalacağından CM1001CTR'den daha iyi bir alternatif.

    Teşekkürler yorumunuz için. Birde bazı konularda tavsiye ettiğiniz LG1481TD ve 1248QDP yi inceledim. (Uzun zamandır otomobil bölümüne takıldığım için beyaz eşya ile ilgili değişim ve gelişimlerden yeni yeni haberdarım.) Makinaların kapasitelerinde bir yanlışlık var herhalde dikkatimi çekti.

    F1248QDP1
    Weight (Kg) 7
    Drum Volume (litres) 62

    F1481TD
    Weight (Kg) 8
    Drum Volume (litres) 59




  • 20 yıldır AEG Eko-Lavamat 2503 kullanıyoruz. Bu süre zarfında 2-3 kez arıza çıkardı. Bazen anneme "Değiştir artık şu külüstürü, A+ bir makine al. Elektrik ve su faturasında farkı hissedersin" diyorum. "Yaptırılmayacak şekilde bozulana kadar kullanacağım" diye cevap veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yc#1

    20 yıldır AEG Eko-Lavamat 2503 kullanıyoruz. Bu süre zarfında 2-3 kez arıza çıkardı. Bazen anneme "Değiştir artık şu külüstürü, A+ bir makine al. Elektrik ve su faturasında farkı hissedersin" diyorum. "Yaptırılmayacak şekilde bozulana kadar kullanacağım" diye cevap veriyor.

    Anneniz yıkama yaparken 1/2 tuşuna basarsa enerji ve sudan epey bi tasarruf etmiş olur. Tavsiye derim. Lavamatlar bol su harcar ama güzel yıkar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orijinalden alıntı: aliug1

    merhaba

    WAS20763 BOSCH marka cihazımız var memnunum fakat 1000 devir olmasına raqğmen yeterli kurutma elde edemiyoruz ve sıkma programında tekrar sıktırıyoruz.Program akışını izledim sıkmaya geldiğinde 2 dakika civarında sıkıp program bitiyor haliyle bu kadar kısa sıkınca çamasırlar ıslak çıkıyor.Bu sorun herkesde varmı acaba.

    Speedperfect fonksiyonuyla kullanıyorsunuz sanırım, bu programda sıkmayı az tutar. Enerjiden tasarruf ve iyi performans için acil durum olmadığı sürece normal veya ecoperfect seçeneğini kullanmanızı öneririm.

    Candoğan üstat,
    Bende de Bosch İdos çamasır makinesi var,geçen hafta speed perfect te calıstırdım ama istedigim sonucu alamadım,deterjanı mı yanlıs ayarlıyorum diye düşünüyorum.Deterjan ayarlama konusunu biliyorsanız lütfen yardımcı olun.İ-DOS 1 ve İ-DOS 2 de hafif-normal-güçlü olmak üzere üç ayar var,bunun dısında deterjan ve yumusatıcı baz diye bir secenek var,burada da ml. cinsinden rakamları artı eksi yapabiliyorsunuz.Bu ayar ne işe yarıyor.Benim tahminimce örnegin deterjan baz için konusuyorum ,onu 90 ml. yaptıgımızda i-dos 1 normaldeyken 90 ml deterjan alıyor,güçlüdeyken örnegin 90 * 2 kadar alıyor.Umarım sorumu dogru iletebilmişimdir.
    İlginiz için teşekkürler.




  • Candogan62 bey siemensin şu 7/4 kg olan kurutmalı çamaşır makinesinide yenilemişler.A sınıfı olmuş yıkamada da kurutmada da.Üstelik kurutma için su harcamıyor.Hemde IQ Drive motorda koymuşlar.Aynı s serisi gibi.Ne diyorsunuz youtubede videosu var.
  • WAS20461TR almaya karar verdik aldığımız ürünün
    çok fazla teferruatlı olması ilerde daha fazla sorun açabilir mantığıyla
    WAS20763TR den vazgeçtik arada çok fiyat farkı da yok birde fiyatından dolayı Vestel CMH - XXL 9412 TE var sizce hangi ürün tercihi doğrudur.
    teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgili_bilgili -- 23 Eylül 2011; 23:14:30 >




  • Candogan hocam tecrübelerinize dayanarak,beyazlar ve renklileri ayrı ayrı kac derecelerde yıkamalıyız.Açıkcası ben cok yüksek sıcaklıklara karsıyım,hem renklilerin rengini kaybetmesine yol acıyor,hem de camasırı küçültüyor diye düşünüyorum.Bir de ortalama bir yıkamada kac ml sıvı deterjan kullanmalıyız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertas1 -- 23 Eylül 2011; 23:47:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwertas1
    Candoğan üstat,
    Bende de Bosch İdos çamasır makinesi var,geçen hafta speed perfect te calıstırdım ama istedigim sonucu alamadım,deterjanı mı yanlıs ayarlıyorum diye düşünüyorum.Deterjan ayarlama konusunu biliyorsanız lütfen yardımcı olun.İ-DOS 1 ve İ-DOS 2 de hafif-normal-güçlü olmak üzere üç ayar var,bunun dısında deterjan ve yumusatıcı baz diye bir secenek var,burada da ml. cinsinden rakamları artı eksi yapabiliyorsunuz.Bu ayar ne işe yarıyor.Benim tahminimce örnegin deterjan baz için konusuyorum ,onu 90 ml. yaptıgımızda i-dos 1 normaldeyken 90 ml deterjan alıyor,güçlüdeyken örnegin 90 * 2 kadar alıyor.Umarım sorumu dogru iletebilmişimdir.
    İlginiz için teşekkürler.


    Merhabalar.
    I-dos bildiğiniz üzere makinenin deterjan tankından yıkama başına belirli bir miktarda deterjan alarak kullanmasıdır. Yıkadığınız çamaşırın kiri, deterjan miktarı konusundaki kişisel tecrübeleriniz ve deterjan üreticisi değişmesi gibi durumlardan ötürü menüden bir kereye mahsus bir ön ayar yapılması gerekir.

    Örneğin Bim'deki Bill sıvı deterjanında yıkama başına 37,5ml koymanız gerekiyorken Perwoll'de bu miktar 90ml'dir. Aynı şekilde yumuşatıcıda da normal ve normalin yarısından az doldurma gereken konsantre yumuşatıcılar var. (Yumoş ve Yumoş ekstra arasındaki fark gibi)

    Bu farklılıklarla doğru yıkama sonucu alınabilmesi için deterjan şişesinin arkasındaki etikette orta su sertliği ve normal kir için önerilen deterjan miktarı ml cinsinden öğrenilerek i-dos baz menüsüne kaydedilmelidir. Yani sorduğunuz ml ayarı deterjan şişesindeki öneriye göre ayarlanmalıdır. Her deterjan değişiminde önerilen miktar da değişeceğinden bu ayarı değiştirmeniz gerekebilir. Aynı durum yumuşatıcı için de gerekli.

    Makine otomatik ve otomatik hassas programlarında çamaşırın kirini ve miktarını algılar. Diğer programlarda da çamaşırın miktarı algılanır, ancak kiri algılanmaz. Bu yüzden çamaşırlarınızın kirine, tecrübe ettiğiniz köpürme miktarına göre vs. dozajlama miktarını değiştirebilirsiniz. Örneğin çok kirli ve lekeli beyazları yıkarken güçlü, lekesiz renkli çamaşır yıkarken hafif seçeneğini seçebilirsiniz. Bu da zaten panodaki tuş vasıtasıyla direkt kolayca ayarlanır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwertas1

    Candogan hocam tecrübelerinize dayanarak,beyazlar ve renklileri ayrı ayrı kac derecelerde yıkamalıyız.Açıkcası ben cok yüksek sıcaklıklara karsıyım,hem renklilerin rengini kaybetmesine yol acıyor,hem de camasırı küçültüyor diye düşünüyorum.Bir de ortalama bir yıkamada kac ml sıvı deterjan kullanmalıyız.

    Kişisel fikirlerimi sorarsanız;

    Son 1-2 yıldır popüler olan sıvı deterjanlar beyaz çamaşırlarda çok kötü performans sergiliyorlar. Şimdiye dek Almanya'dan ithal Bill konsantre beyaz deterjanı ile Omo Total'i denedim. İkisinde de kötü performans gözlemledim. Tahminimce bu deterjanlara ağartıcı eklenmediğinden özellikle gömlek yaka ve kolları, bir de iç çamaşırlarındaki dikiş noktalarına işleyen ter lekelerini çıkaramıyor. Bu lekeler çok hafif olsa da 2-3 yıkamadan sonra çıkmadığı için belirginleşmeye başlıyor. Bu açıdan beyaz çamaşırlarınızı beyazlar/renkliler 60'C+ ecoperfect programında toz deterjan ile yıkamanızı tavsiye ederim.

    Bana kalırsa I-dos renkli sıvı deterjanı ile yumuşatıcı için kullanılmalı. Günlük renkliler 8kg'den az miktardaysa ve gömlek, kot, pamuklu t-shirt gibi değişik dokumalardan oluşuyorsa Mix 40'C veya otomatik programı idealdir. Çoğunlukla pamukludan oluşan 8kg çamaşırınızı yine beyazlar/renkliler 40'C programında, aceleniz yoksa ecoperfect seçeneğini de işaretleyerek yıkayabilirsiniz. Otomatik programını yüksek sıkma devirlerini seçmeye ihtiyaç duymadığınızda kullanmanız daha mantıklıdır.

    Evde çalışan ve öğrenci vs çoksa dolaylı olarak gömlekler de çok çıkar. Bu durumda 10-15 gömleği ayrı biriktirerek gömlek özel programında yıkayabilirsiniz. Gömlekleriniz kırışıksız ve iyi yıkanmış olarak çıkacaktır.

    Alerji sorununuz varsa da Sensitive programını kullanmanızı öneririm. Hem beyazlar hem de renklilerde kullanılabilecek bol suyla yıkama yapan bir programdır. Ecarf Alerji kurumunca da onaylıdır.

    Tül perdelerinizi hassas/ipek 40'C programında ön yıkama ve eco perfect seçenekleri açık olarak 400 devir sıkmayla yıkamanızı öneririm. Ön yıkama için deterjan kullanmayın, normal deterjan gözüne yarım bardak toz deterjan ve gerekiyorsa tül beyazlatıcı ilave ederek yıkayabilirsiniz.

    Yazın birkaç saat giyilerek ter çekmiş kıyafetler, misafire ait nevresimler vs 2kg sınırını aşmamak kaydıyla süper hızlı 15' programında yıkanabilir. Sıvı deterjan kullanmanızı öneririm.

    Yorgan, battaniye gibi eşyalar için de yine ön yıkamalı hassas/ipek programını 600 ya da 800 devirle kullanmanızı öneririm. Sıvı deterjan tavsiyemdir.

    I-dos tankına doldurduğunuz sıvı deterjan ve yumuşatıcı markasını değiştirdiğinizde bölmeyi mutlaka çıkarıp yıkayın. Pratik kullanım için şimdilik aklıma gelenler bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 24 Eylül 2011; 11:34:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orijinalden alıntı: qwertas1
    Candoğan üstat,
    Bende de Bosch İdos çamasır makinesi var,geçen hafta speed perfect te calıstırdım ama istedigim sonucu alamadım,deterjanı mı yanlıs ayarlıyorum diye düşünüyorum.Deterjan ayarlama konusunu biliyorsanız lütfen yardımcı olun.İ-DOS 1 ve İ-DOS 2 de hafif-normal-güçlü olmak üzere üç ayar var,bunun dısında deterjan ve yumusatıcı baz diye bir secenek var,burada da ml. cinsinden rakamları artı eksi yapabiliyorsunuz.Bu ayar ne işe yarıyor.Benim tahminimce örnegin deterjan baz için konusuyorum ,onu 90 ml. yaptıgımızda i-dos 1 normaldeyken 90 ml deterjan alıyor,güçlüdeyken örnegin 90 * 2 kadar alıyor.Umarım sorumu dogru iletebilmişimdir.
    İlginiz için teşekkürler.


    Merhabalar.
    I-dos bildiğiniz üzere makinenin deterjan tankından yıkama başına belirli bir miktarda deterjan alarak kullanmasıdır. Yıkadığınız çamaşırın kiri, deterjan miktarı konusundaki kişisel tecrübeleriniz ve deterjan üreticisi değişmesi gibi durumlardan ötürü menüden bir kereye mahsus bir ön ayar yapılması gerekir.

    Örneğin Bim'deki Bill sıvı deterjanında yıkama başına 37,5ml koymanız gerekiyorken Perwoll'de bu miktar 90ml'dir. Aynı şekilde yumuşatıcıda da normal ve normalin yarısından az doldurma gereken konsantre yumuşatıcılar var. (Yumoş ve Yumoş ekstra arasındaki fark gibi)

    Bu farklılıklarla doğru yıkama sonucu alınabilmesi için deterjan şişesinin arkasındaki etikette orta su sertliği ve normal kir için önerilen deterjan miktarı ml cinsinden öğrenilerek i-dos baz menüsüne kaydedilmelidir. Yani sorduğunuz ml ayarı deterjan şişesindeki öneriye göre ayarlanmalıdır. Her deterjan değişiminde önerilen miktar da değişeceğinden bu ayarı değiştirmeniz gerekebilir. Aynı durum yumuşatıcı için de gerekli.

    Makine otomatik ve otomatik hassas programlarında çamaşırın kirini ve miktarını algılar. Diğer programlarda da çamaşırın miktarı algılanır, ancak kiri algılanmaz. Bu yüzden çamaşırlarınızın kirine, tecrübe ettiğiniz köpürme miktarına göre vs. dozajlama miktarını değiştirebilirsiniz. Örneğin çok kirli ve lekeli beyazları yıkarken güçlü, lekesiz renkli çamaşır yıkarken hafif seçeneğini seçebilirsiniz. Bu da zaten panodaki tuş vasıtasıyla direkt kolayca ayarlanır.

    Açıklamalarınız ve aydınlatmalarınız için çok teşekkürler,yine her zamanki gibi döktürmüşsünüz,iyi ki varsınız.O zaman acıklamalarınızdan anladığım kadarıyla, deterjan bazı örnegin 50 ml ye getirirsem,i-dos ayarı normaldeyken makine 50 ml. deterjan alacak,güçlüdeyken de onun 1,5 veya iki katı kadar(kaç katı oldugunu biliyorsanız lütfen aydınlatın).İlginiz için çok teşekkür ederim.




  • Rica ederim. Kaç katı olduğunu bilmiyorum ama muhtemelen deterjan paketlerinde önerilen ek miktarlarla benzerlik gösteriyordur. Ortalama %50 daha fazladır tahminimce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Rica ederim. Kaç katı olduğunu bilmiyorum ama muhtemelen deterjan paketlerinde önerilen ek miktarlarla benzerlik gösteriyordur. Ortalama %50 daha fazladır tahminimce.

    Candogan bey siemensin kurutmalı modeli çıkmış WD14H540 kurutmada a sınıfı imiş.Üstelik s serisindeki gibi İQDrive motora sahip.Yıkama sesi 46db kurutma sesi ise 59 db bence çok iyi .sizce şu lgnin 6 motion modelinden iyimidir?
  • forumda yeniyim ufak bir sorunum var yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

    samsung 7 kilo 1000 devir
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/CAMA-IR-MAK-NES-/SAMSUNG/WF0700NCE-p-43633-c-83.htm

    indesit 8 kilo 1200 devir
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/Cama-r-Makinesi/INDESIT/IWE81282SL-ECO-EU--p-59097-c-83.htm

    bu iki üründe şu an indirimle """677""" TL'ye geliyor.

    sizce hangisini tercih etmeliyim yoksa ikiside işe yaramaz mı, eğer durum böyleyse 700 liraya kadar bundan daha iyi makina var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orijinalden alıntı: orse


    Sayın candoğan62;
    Almayı düşündüğüm 12 kg'lık makinalar hakkında bir fikriniz varmı acaba? LGF1443KDS7 ve Samsung WF1124XAC .Seçimim hangisinden yana olmalıdır.Her ikisinde kendine göre farklı özellikleri var.Sessiz ve enerji tasarruflu olması ilk tercihlerimdir.LG direct drive ama Samsug'un kullandığı digital inverter motor yine kayış kullanarakmı hareketi iletiyor yoksa direkt olarakmı motora hareket veriyor.Bosch'un kullandığı fırçasız motorla aynı prensiplemi çalışıyor.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

    LG güzel makinedir, ancak gerçek 11kg'dır diyemeyiz. 78lt tamburla 9,5-10kg arasıdır. Değişik süspansiyon (darbe emme) sistemiyle rakipsiz. Amortisör ve büyük yaylar kazana değil, direkt tambur miline bağlı. Kazan ise sabit, hiç oynamıyor.

    Samsung da inverter olarak geçer ama kayışsız diye biliyorum. Kore üretimi cihazlar (Daewoo, LG, Samsung) aşağı yukarı aynı teknolojiyi kullanır.

    Samsung'un tambur hacmini bilmiyorum ama onun da gerçek 12kg olduğunu hiç sanmıyorum.

    İkisi arasında kesinlikle LG derim.

    Alternatif olarak Panasonic'in 10kg modelini düşünebilirsiniz. Onda da 78lt tambur vardı yanlış hatırlamıyorsam.

    Sayın candoğan62;
    Lg f1443kds7 de belirttiğiniz değişik süspansiyon sistemini show room'da görme imkanım oldu.Dışı şeffaf bir makina koymuşlar.Bazı programların demosu var.Yalnız kazan sabit olduğundan, tambura sanki biraz yük koymuş gibi bastırınca ,eğimli olarak yerleştirilmiş tambur kazana değecekmiş gibi oluyor.Böyle birşeyin normal yıkama veya sıkma sırasında olması mümkün olabilirmi.Satış elemanının fazla bilgisi olmadığı için sorularıma açıklayıcı cevap veremedi. Satışta olan normal makinalarda kazanın normal yapısının böyle olmadığı zaten böyle çalışamıyacağı gibi garip bir yorumu oldu.Yorumunuzu bekliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreakin21

    forumda yeniyim ufak bir sorunum var yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

    samsung 7 kilo 1000 devir
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/CAMA-IR-MAK-NES-/SAMSUNG/WF0700NCE-p-43633-c-83.htm

    indesit 8 kilo 1200 devir
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/Cama-r-Makinesi/INDESIT/IWE81282SL-ECO-EU--p-59097-c-83.htm

    bu iki üründe şu an indirimle """677""" TL'ye geliyor.

    sizce hangisini tercih etmeliyim yoksa ikiside işe yaramaz mı, eğer durum böyleyse 700 liraya kadar bundan daha iyi makina var mı?

    Samsung'u alın İndesit çok dandik.




  • 10 yıllık boschumuz için yani.....helikopter gibi ses çıkarmaya başlayan çamaşır makinamız için yetkili servisi çağırdık...kazanı tutan bir conta çıkmış epeyce bir zorlanmış....onu takınca doğal olarak sorun kalmadı....
    Bu makina çok arıza veriyor diye yeni makina bakmaya başlamış hatta yukardıa görüldüğü gibi tavsiyeleride almaya başlamıştım....Şimdilik yeni çıkan modeller gelene CM1000ETR yada LG F1248QDP vb ucuzlayana kadar bekleyelim bakalım...
  • Merhaba,

    12 yıllık arçelik 5500E makinemiz beyni değiştikten hemen hemen her yılda arıza yaparaktan artık nihayet hakkın rahmetine kavuştu

    yeni çamaşır makinesi alacağız. baharda siemens çamaşır kurutma makinesi aldık ve gayet memnunuz. A sınıfı aldık ve çamaşır makinesini de siemens almayı düşünüyoruz. ancak siemensin çamaşır makineleri hakkında sikayetvar'daki şikayetler, kurutma makinesinden farklı olarak direkt yıkamasının da sorunlu olduğu yönünde.... o yüzden niyetimiz bulandı...
    A+ (tercihen A++) sınıfı, en az 7 kg'lık bir makine almayı düşünüyoruz. sessiz olursa daha iyi olur tabi (devir yüksek olunca mecburen daha mı sesli oluyor?? o zaman düşük devirli mi almayı? yoksa yüksek devirin ne avantajı var? bilen söylesin lütfen!!!)

    Siemens WM12E463TR varioPerfect 1200 Devir Çamaşır Makinesi-7 Kg.
    alsak mı? yoksa onun yerine arçelik (yani artık "beko" oluyor herhalde???) mi tavsiye edersiniz???

    önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler




  • bosch20761 makinam var, sıvı deterjan kullanıyorum, özellikle renklilerde. Ama deterjanı makinanın bölmesine doldururken bazen içerden çamaşırlara aktığını görüyorum, normal mi bu?yani hemen daha doldururken akması mı gerekiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamzaberk

    Candoğan abi aldığım makina için lütfen bir yorum yapabilir misiniz. Sizin önceki tavsiyelerinize uyarak almıştım. Lütfen bir yorumu esirgemeyin. Yani memnun kalacağız mı ? ya da ilk kullanımda herhangi birşey yapmak gerekiyor mu? Makinanın kullanımının püf noktaları var mı?

    Şimdiden çok teşekkür ederim abi, Allah razı olsun


    763 serisi fiyatının hakkını en iyi veren modellerden biridir. Gerek mekanik aksam sağlamlığı, gerek kullanışlılık, gerek performans olsun en iyi seçimlerden birini yapmışsınız. İnşallah çok memnun kalırsınız, hayırlı olsun. Fiyat da iyi, son zamanlarda hükümet teğet geçtiğini sansa da geçen seneye göre her şeye inanılmaz zam geldi.

    Candogan Bey bir konuda yardımınıza ihtiyacım var,
    Anneme camasır makinesi alacagım,2200 arcelik makinesi arıza veriyor artık sürekli.Fiyat önemli degil,önemli olan temiz yıkaması ve kullanıslılık saglamlık.Takip ettigim kadarıyla Siemens İQ modellerini cok tavsiye ediyorsunuz(arastırıp bulmaya calısacagım),bosch un was serilerini tavsiye ediyorsunuz(bu serilerin hepsi ana hatlarıyla aynı mıdır),bosch i-dos ve lg nin 8 kg lık makineleri var tavisyeleriniz arasında.Bunların dısında bir marka-model var mı.Siz olsanız önceliğe hangisini ya da hangilerini koyardınız.İlginiz için çok teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: honan

    bosch20761 makinam var, sıvı deterjan kullanıyorum, özellikle renklilerde. Ama deterjanı makinanın bölmesine doldururken bazen içerden çamaşırlara aktığını görüyorum, normal mi bu?yani hemen daha doldururken akması mı gerekiyor?

    makineniz su almaya başladıktan sonra deterjanı ilave ediniz.
  • 
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.