Cevap: kullanım memnuniyeti (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (2 Nisan 2007; 3:15:14)

quote:

Orjinalden alıntı: Cihan.Yılmaz

@gurcan1 hocam saygılar....Yarın çamaşır makinesi alıcam....konu dışına tavsiye istemek için ilan açtım bu topicin linkini verdi bi arkadaş sağolsun...Tecrübelerinize güvenerekten 800-900 ytl ye kadar bi makine almak istiyorum...Bosch ta karar kıldım ...2 model var aklımda arasındaki fiyat farkına değermi sizce ucuz olanı almak mantıklımı olur incelerseniz sevinirim...

1------ http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboswaa2011gtr

2------ http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboschwaa16160

900 YTL'ye 7 kg 1000 devirli siemens/bosch alabilirsiniz.Ya da İstanbul'daysanız ben size başka bir model tavsiye edeceğim
http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=8&intProductID=897
Normalde fiyatı 1100 YTL'nin üzerinde ama darty mağazasında ve Carrefour'da 799YTL.Kesinlikle emsallerine göre çok daha ucuz.1200 devir 6,5 kg'dir.Tip olarak Bosch maxx sensitive ve Siemens siwamat senseplus ile birebir aynı cihazdır.Aralarında kalite ve özellik anlamında fark yoktur,aynı fabrikadan çıkıyorlar.Eğer istanbuldaysanız bence bu makineyi alın.Yoksa da siemens bosch E serisi tavsiyemdir.Profilo'daki özellikler de
1200 devir
A+ sınıfı enerji
A sınıfı yıkama
6.5 kg yıkama kapasitesi
Tek su girişi
Elektronik kontrol
Dijital gösterge
Ön yıkama, yoğun yıkama, ekstra su ve kırışık azaltma
Kalan zamanı gösterme ve erteleme
60 derecede su tüketimi 50 lt,enerji tüketimi 1.1 kWh
Bosch makinesinin de benzer modelini buldum karşılaştırırsanız profilo aynı olduğunu görürsünüz.E serisinden bir önceki versiyondur.

http://www.nekadar.com/53933.html

smyrnali_35 -> Cevap: bırak hocam çamaşırı falan... (19 Nisan 2007; 12:21:24)

quote:

Orjinalden alıntı: doors

quote:

Orjinalden alıntı: doors

haklısın tuyu@ [:'(]
neyse yanlışım varsa özür dilerim kendi adıma...

özürdilemek erdemdir...anlayana!!!!

[:'(]

@dministrator -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (23 Nisan 2007; 11:07:36)

whirpool

@dministrator -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (23 Nisan 2007; 11:13:39)

bu arada devrini falan kullanıyom

abavf -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (24 Nisan 2007; 8:30:51)

quote:

Orjinalden alıntı: EBK

whirpool

Hangi modelini kullanıyorsunuz ve de hangi özellikleri iyi, biraz bahsederseniz seviniriz.

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (28 Nisan 2007; 20:16:55)

Ben de haftaiçi "Bosch WFX 286S" Çamasir Makinesi almayı planlıyorum ve makinayı yatak odama bağlı ebeveyn banyosunda kullanacağım. Ses açısından doğru bir tercih mi bilemedim. Ya da derinliği 54.8 cm olan modeller ve yakın fiyatlar arasında benzer özelliklerde olup önerebileceğiniz başka model/marka var mı?

Teşekkürler.

gurcan1 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (28 Nisan 2007; 20:46:04)

quote:

Orjinalden alıntı: stto

Ben de haftaiçi "Bosch WFX 286S" Çamasir Makinesi almayı planlıyorum ve makinayı yatak odama bağlı ebeveyn banyosunda kullanacağım. Ses açısından doğru bir tercih mi bilemedim. Ya da derinliği 54.8 cm olan modeller ve yakın fiyatlar arasında benzer özelliklerde olup önerebileceğiniz başka model/marka var mı?

Teşekkürler.

sayın arkadaşım özelliklerine baktıgımız zaman iyi bir makinedir ama çok sessiz degildir

siemens ve bosch çamaşır makinelerinin sadece ithal olanları sessizdir

iyi akşamlar

gurcan1 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (28 Nisan 2007; 20:48:50)

whirlpool çamaşır makinelerinin türkiyedeki en iyi ürünü aşagıda verecegim modeldir

http://www.whirlpool.com.tr/TR/urun_detay.aspx?uid=20212327&lgid=15

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (28 Nisan 2007; 22:04:22)

quote:

Teşekkürler.

Ben o modelden ziyade aynı fiyata aşağıdaki makineyi tavsiye ediyorum
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboscwas24760
Neden derseniz dediğiniz model önceki seri,bu yeni model.Tek eksiği 1400 değil 1200 devirli olması.Ama buna karşılık
-çamaşırı tartıp size deterjan tavsiye ediyor,fazla çamaşır ve deterjan koyunca uyarıyor
-14 tane lekeyi seçerek programı lekeye özel hale getirebiliyorsunuz(mesela yumurta lekesi olunca makine çamaşırları önce soğuk suya basıp proteini çözüyor,sonra yıkamaya geçiyor)
-suyun bulanıklığına göre durulama süresi ve sayısına karar veriyor
-8 kg kapasiteli
-daha iyi tasarımlı
-Almanya'dan ithal
-sıkmada biraz daha sessiz
-çamaşırları hassas yıkayan özel tamburu var
-15 dakikada 2kg az kirli çamaşır,60 dakikada 5 kg çok kirli çamaşır yıkayabiliyor
-kapağı daha geniş(32cm).
-yıkama boyunca çamaşır ekleyip çıkarabiliyorsunuz
Bence tüm bunlar o model yerine bunu almanız için kafi sanırım[:D]Fazla deterjanda uyarma dışında sizin söylediğiniz modelde bu özellikler yoktur.Tek eksiği devir,fiyat aynı.Bence şu an fiyat/performans/kalite/teknoloji oranına göre piyasadaki en mükemmel makine.Aynı özellikteki benzerleri 2500-3000YTL arasında geziyor.

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (28 Nisan 2007; 22:15:48)

Çok teşekkür ederim. Bu makinayı incelemiştim ve ben de çok beğendim ancak derinliği 59 cm olduğu için düşünemiyorum. Benim için birincil kriter derinlik (yer probleminden ötürü).

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (28 Nisan 2007; 22:19:15)

dolap derinliğiniz tam olarak ne kadar?
quote:

Çok teşekkür ederim. Bu makinayı incelemiştim ve ben de çok beğendim ancak derinliği 59 cm olduğu için düşünemiyorum. Benim için birincil kriter derinlik (yer probleminden ötürü).

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (28 Nisan 2007; 22:22:40)

55-56 arası ve daha fazlası mümkün değil çünkü makinayı yerinden çıkarttığımda kalan hareket alanı 4-5 cm oluyor yani dolap önü boşluk da 61-62 cm kadar.

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (28 Nisan 2007; 22:39:13)

Anladım.
O zaman size 54,8 cm oalrak önerebileceğim modeller
1)Bahsettiğiniz model:)
2)Profilo CM1201HTR bu makine de WFX286STR ile hemen hemen aynıdır.Farkları Profilo 1200 devirli,çok deterjan koyunca ekrandan uyarmıyor ama ek durulama yapıyor otomatik olarak(Ayrıca sıkma devri de ekranla değil çevirmeli tuşla ayarlanıyor.).Bunun dışında aynı cihazlar,bir de ek olarak Profilo 6 değil 6,5 kg kapasiteli.Ama kalite manasında bir farkları yok,aynı fabrikada üretiliyor.Profilo şu an Darty mağazasında ve Carrefour'da 799YTL.Fiyatı uygun ve iyi bir makine olduğundan özellikle önerdim.Ayrıca şu an Profilo'nun diğer modelleri de Bosch'un bir önceki serisi olan maxx sensitive'in birebir aynısı ve hepsi 54,8cm derinlikte.
www.profilo.com.tr

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (28 Nisan 2007; 23:25:40)

Çok teşekkür ederim, harikasınız...

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (28 Nisan 2007; 23:51:32)

quote:

Çok teşekkür ederim, harikasınız...

Ben de teşekkür ederim,bir sorunuz olursa beklerim her zaman.Ayrıca aldığınızda da sonuçları yazarsanız(neyi aldınız,memnun musunuz)sevinirim.İyi günler

Deitel -> Cevap: kullanım memnuniyeti (29 Nisan 2007; 16:15:54)

arçelik var ve memnunuz

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (29 Nisan 2007; 16:22:31)

Hangi modeli???

Collezione -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 15:12:23)

walla bizde arçelik fullautomatic 2200 var 8 senelik falan..hala taş gibi çalışıyor sanırım bosch ya da siemens üretimi..yoksa şimdiye 10 kere patlardı..[:D]

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 15:19:50)

Yerli üretim arçelikler bu kadar mı kötü yahu? Herkes olumsuz konuşuyor. Annemlerin evinde de herşey Arçelik ve çalışıyor. Hele o çamaşır makinasının başına gelenleri bilseniz, ona rağmen tangır tungur devam ediyo :). Ama ben yine de kendi evime almakla ilgili tereddüt ettim. Yine de aldım çünkü istediğim özellikleri barındıran modeller Arçelikte var sadece.

Bosch WFX 286S Çamasir Makinesi
Arçelik 62101 EI Bulaşık makinası
Arçelik 5194NF Buzdolabı nda karar kıldım. Kullanmaya başladıktan sonra düşüncelerimi paylaşacağım.

Sevgiler...

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 15:22:40)

quote:

Yerli üretim arçelikler bu kadar mı kötü yahu? Herkes olumsuz konuşuyor. Annemlerin evinde de herşey Arçelik ve çalışıyor. Hele o çamaşır makinasının başına gelenleri bilseniz, ona rağmen tangır tungur devam ediyo :). Ama ben yine de kendi evime almakla ilgili tereddüt ettim. Yine de aldım çünkü istediğim özellikleri barındıran modeller Arçelikte var sadece.

Arçelik 62101 EI Bulaşık makinası
Arçelik 5194NF Buzdolabı nda karar kıldım. Kullanmaya başladıktan sonra düşüncelerimi paylaşacağım.

Sevgiler...

Buzdolabını düşünebilirsiniz ama bulaşık makinesini asla tavsiye etmem.Kesinlikle almayın.Önceki tercihiniz çok daha iyidi.Sonradan pişman olmayın.

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 15:24:59)

quote:

Orjinalden alıntı: Collezione

walla bizde arçelik fullautomatic 2200 var 8 senelik falan..hala taş gibi çalışıyor sanırım bosch ya da siemens üretimi..yoksa şimdiye 10 kere patlardı..[:D]

O makine piyasadaki en sağlam makinelerden biridir.15-20 sene çok rahat kullanabilirsiniz.Hatta kullanma klavuzuna uyarak kullanırsanız bu süre içinde bozulmaz da.Arkasındaki siyah plakete bakarsanız Siemens lisanslı üretim olduğunu görürsünüz.İçindeki parçalar orijinal Alman malıdır.

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 15:41:54)

yaaaa.... :( Ama enerji, su tüketimi açısından bu çok daha iyi gibi. Bir de hassas program falan var. Ayrıca üst sepet ayarlanabilir raf avantajı var. Sipariş verdim. Değiştireyim mi yani???

Collezione -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 15:42:08)

candoğan üstad,

birkaç gündür bu beyaz eşyalar ile ilgili bölümleri okuyorum..sizin ve gürcan beyin bir hayli bilgili olduğunu gördüm..kardeşim yakında evleniyor ve buzdolabı ve çamaşır makinesi alacaklar..ben bosch siemens electrolüx alın diyorum ama onlarda bir arçelik özentisi var nedense..bana toplam fiyatı 2.300 civarında buzdolabı ve çamaşır makinesi tavsiye edebilirmisiniz?

birde bu electrolüx, bosch siemens ve diğer yabancı ürünlerin yerli üretim yada ithal olduğunu nasıl anlayabilirim..???
örneğin siemens WM06A160TR modelindeki TR ifadesi yerli üretim olduğu anlamına mı geliyor ?

teşekkürler, saygılar..

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 15:52:37)

Bir de Candoğan Bey, Rackmatic özelliği nedir, ne işe yarar?
Bosch SE25E850EU bulaşık makinasında bu özellik var da.
Valla sizden gelecej cevaba göre siparişimi değiştireceğim sanırım.

afacan! -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 16:02:02)

quote:

yaaaa.... :( Ama enerji, su tüketimi açısından bu çok daha iyi gibi. Bir de hassas program falan var. Ayrıca üst sepet ayarlanabilir raf avantajı var. Sipariş verdim. Değiştireyim mi yani???

sayın stto bu saydığınız özellikler bosch ve siemens'te fazlasıyla var zaten. Üstelik rafların yüksekliğini doluyken de ayarlayabiliyorsunuz

deathofmelody -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (30 Nisan 2007; 16:04:02)

evimde siemens camasır makınası var 15 dk da camasır yıkama ozellıgı gusel,kırısık onleme tusuna bastıgım zaman devir 1000 den 800 e dusuyor tusa basmadan ayar secenegınden 1000 ıle 0 devir arasında zaten secım yapabılıorum gereksız bı mantık demek ıstedınız sey burda ayrıntıda ortaya cıkıo fakat camasır makınasından cok memnunum sadece deterjan yumustıcı ve kırec cozucu kullanarak 60 derecede beyaz camasırları cok gusel yıkıor extra beyazlatıcı vs gerekmıor lekelerı gusel cozuyor bu anlamda siemens ten cok memnunum tavsıye ederım 15 dk camasır yıkama ozellıgınde asırı bı sarfıyat yuksek anı ısınma vb akla gelebılecek suphelere yer yok

quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

Arkadaşlar o kadar para verdiniz aldınız şu özellik var bu özellik var peki tamamde bu özellikler cidden varmı yada siz kullanıyormusunuz bu özellikleri 1600 devirse niye 1600, kullanıyormusunuz yoksa komşununkinden daha devirli olsun diyemi aldınız, elektronik algılaması varmı yok be oda nemi diyorsunuz calgon kullanıyormusunuz yoksa aristonun 5 yıl giden parçasınımı aldınız calgon kullanmamak için, çamaşır makineniz evinizin neresinde benimki yatak odasında böyle absürd yere takılan makinesi olan varmı sesi ne kadar 7 mahalleyi ayaga kaldırıyormu kuruturken, hangi programda kaç kilo yıkıyosunuz sallamı diyorsunuz yoksa tartarakmı yıkıyorsunuz yumuşatıcının dogaya zaralı oldugunu biliyormusunuz, 100 program varsa makinede illede hepsini kullanıyormusunuz sizinki egimli kazanmı eski tipmi, 5 kilo kapasiteli makinede battaniye yıkıyarak makineyi katletmeye başladınızmı, evde en çok bayanlarmı yoksa erkeklerde eşlerine yardım ediyormu çamaşırda gerçi bir dügme çevrilecek yada basılacak ama maksat gönüller bir olsun,hangi deterjanı kullanıyorsunuz ariel,omomu dandik bir şey kullanıp bu çamaşır niye morardı diyormusunuz,sizin daha ariston ve lg nin deterjansız çamaşır yıkayan makinesinden haberiniz yokmu eletrik frekansı ile harikalar yaratıyor ama yurduma ne zaman gelir acep şimdilik yeter be gelsin ilginç arkadaşlar

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 16:04:31)

Sayın Afacan,
Ama ben yukarıda kodunu verdiğim üründen (SGS55E28EU)
bahsediyorum. Onda üst sepet yükseklik ayarı vs yok sanırım.

ehckelem -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 16:05:25)

vestel var memnun değilim [X(]

afacan! -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 16:36:07)

quote:

Sayın Afacan,
Ama ben yukarıda kodunu verdiğim üründen (SGS55E28EU)
bahsediyorum. Onda üst sepet yükseklik ayarı vs yok sanırım.

evet bende internetten baktım şimdi öyle bir özelliği yok sanırım. Bu konuda candogan62 arkadaşım size daha fazla yardımcı olur. O daha iyi biliyor bu makineleri[:'(] iyi günler.

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 16:54:08)

Evet, Candoğandan yardım istedim ama sanırım online değil. Benimse siparişimi değiştirmek için azami 1 saatim var. Sanırım Arçelik kalacak. Kısmet artık...
Teşekkürler.

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 17:32:47)

quote:

Evet, Candoğandan yardım istedim ama sanırım online değil. Benimse siparişimi değiştirmek için azami 1 saatim var. Sanırım Arçelik kalacak. Kısmet artık...
Teşekkürler.
Geçmediyse süreniz acilen değiştirin derim.Üst sepet yükseklik ayarı verdiğiniz modelde mevcuttur.Ancak sepet doluyken değil,boşken ayarlanır.
Rackmatic'te ise doluyken de sepet yüksekliği değiştirilebilir.
Arçelik kalitesizliği,üst sepette ortada amaçsız tümsek bölmesi oluşu(bardak konmasına engel,dengeli durmuyor)ayrıca iç süzgecinin çelik değil,metal olması(zamanla paslanması)ve sepet tellerinin özensiz yamuk yumuk olması nedeniyle önermiyorum.Bosch bulaşık makinesinde açık ara liderdir.Özellikle kalite ve kullanılan malzemede.Tuzu çok daha uzun süre kullanır.Orijinal Alman malıdır.
Ayrıca Bosch'ta auto3in1 yani 2'si 3'ü 4'ü 5'i bir arada deterjanları otomatik olarak algılama ve bulaşıkların temiz ve kurumuş çıkmasını sağlama özelliği vardır.Bu özelllik başka hiçbir makinede yoktur.
Bence süreniz geçmediyse değiştirin.Geçtiyse de iade etme hakkınız saklı,ambalajını açtırmayın ve para iadesi isteyin.

s£stavina -> Cevap: bırak hocam çamaşırı falan... (30 Nisan 2007; 17:46:37)

Şuan piyasasında olanlar son çıkan ürünlerden çamaşır+ bulaşık makinası için en uygun verilebilecek fiyat nedir?_
Ben ikisi için en fazla 1600 ayırmayı planlıyorum ama [sm=alala.gif] hayalim suya düşmez umarım

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 18:29:07)

quote:

candoğan üstad,

birkaç gündür bu beyaz eşyalar ile ilgili bölümleri okuyorum..sizin ve gürcan beyin bir hayli bilgili olduğunu gördüm..kardeşim yakında evleniyor ve buzdolabı ve çamaşır makinesi alacaklar..ben bosch siemens electrolüx alın diyorum ama onlarda bir arçelik özentisi var nedense..bana toplam fiyatı 2.300 civarında buzdolabı ve çamaşır makinesi tavsiye edebilirmisiniz?

birde bu electrolüx, bosch siemens ve diğer yabancı ürünlerin yerli üretim yada ithal olduğunu nasıl anlayabilirim..???
örneğin siemens WM06A160TR modelindeki TR ifadesi yerli üretim olduğu anlamına mı geliyor ?

teşekkürler, saygılar..
Arçelik özentiliği Arçelik'in eskiden lisanslı olarak ürettirdiği veya direkt ithal ettirdiği malların kalitesinden gelir.(2100/2200 çm,leydi prenses bm,4562/4565 bul.mak.eski gri no frost buzdolapları gibi)Arçelik bu orijinal Siemens-Whirlpool üretimi modellerini çok sattığından halkın güvenini kazanmıştır.Ancak şu anki ürünleri direkt taklit ve kalitesi yerlerde.Zaten ondan önermiyoruz.Kime sorsanız memnun olduğu Arçelik'ler saydığım modelleridir.Kısacası kalite kavramı Arçelik'te mazide kaldı.

Bosch/Siemens'te şu an çoğu beyaz eşya Türk montajlı.İthal olanlar:5 prog. ve üstü bulaşık makineleri,XL,XXL buzdolapları,S ve IQ serisi çamaşır makineleri,kurutma makineleri elektrikli süpürgeleri,ankastre ürünleri diye sayabiliriz.Sonunda TR yazmasına aldanmayın bazı sonunda tr yazan modeller de Almanya'dan ithal olabiliyor.
Electrolux'te ise Vestel'le birebir aynı kasaya sahip üstte donduruculu olan orta sınıf no frostlar dışında kalan ürünleri ithaldir.Ancak ithal ürünleri İsviçre,Avustralya,İtalya gibi değişik ülkelerden gelir.
Toplamda 2300 civarı için alternatifler veriyorum.Ama net oalrak nasıl modeller aradığınızı(örneğin çamaşır makinesinde kapasite,devir,renk;buzdolabında yer ölçüsü sınırı var mı,renk gibi)söylerseniz daha net tavsiyelerde bulunabilirim.
1)
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155993&productid=mtsiewm10e160tr (carrefour'da 799 YTL)
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232361&productid=mtsharpsj68mgy

2)Carrefour'a gidebiliyorsanız
Profilo CM1201HTR(1200dev,6,5kg,A+) veya Siemens WM10E160TR(1000 dev.6 kg,A+) (ikisi de 799YTL)+Samsung RT49MAEW(400lt no frost) 1199 YTL toplam 2000YTL
http://www.samsung.com/tr/products/Refrigerator/topfreezer/rt49maew.asp

3)http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234838&productid=mtsieks59u920ne
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232928&productid=mtboschksu56920ne
(bu ikisi aynı dolaptır)
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155993&productid=mtsiewm10e460tr
veya
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboschwae1816ktr

Ayrıca Samsung buzdolaplarını da ucuza bulabileceğiniz mağazalar mevcut(1700-1200YTL arasında)
http://www.samsung.com/tr/products/Refrigerator/topfreezer/rt58kaew.asp?page=Specifications
http://www.samsung.com/tr/products/Refrigerator/topfreezer/rt62kaew.asp
http://www.samsung.com/tr/products/Refrigerator/topfreezer/sr_l629evs.asp

Ürün seçenekleriniz bunlar olabilir.Toplamı 2300 YTL'yi geçmeyecek şekilde kendiniz seçebilirsiniz.
Electrolux de alınabilir ama verdğiniz fiyat sınırını aştığından tavsiyede bulunamadım.

Bana sorarsanız şu an en ideal tercih 1200-1700YTL arasında Samsung dijital NF(değişik mağazalarda değişik fiyatlar var) ve Profilo CM1201HTR çamaşır makinesi almak.İkisi de fiyatlarına göre çok üstün cihazlardır.

candogan62 -> Cevap: bırak hocam çamaşırı falan... (30 Nisan 2007; 18:34:47)

quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Şuan piyasasında olanlar son çıkan ürünlerden çamaşır+ bulaşık makinası için en uygun verilebilecek fiyat nedir?_
Ben ikisi için en fazla 1600 ayırmayı planlıyorum ama [sm=alala.gif] hayalim suya düşmez umarım

Profilo CM1201HTR ve Siemens SE24E240EU iyi bir kombinasyon olabilir.İkisi de son özellikleri barındıran fiyatı uygun cihazlardır.(Carrefour'da cam.mak. 799 YTL-Bul.Mak 760YTL)Peşin fiyatına taksit de var.Özelliklerini incelemek için:

http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE24E240EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d2%2628%3d26%253d2320

Ayrıca hepsiburada.com'da Siemens bulaşık makinesinin fiyatı daha uygun
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu

Yani çamaşır makinesini Carrefour'dan bulaşığı hepsiburada.com'dan alırsanız toplam 1478 YTL yapıyor.

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 19:37:40)

Yarın sabah ilk iş deneyeceğim şansımı. Çok teşekkürler.

gurcan1 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 21:07:29)

quote:

Yarın sabah ilk iş deneyeceğim şansımı. Çok teşekkürler.

candogan beyinde dedigi gibi arçelik bulaşık makinesi alınacak ürün degildir, mutlaka almış olsanız bile geri verin,almak zorundalar ben neleri geri verdim 3 sene sonra bile

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 21:16:11)

Zaten bugün ısmarladım Gürcan Bey. Henüz kargoya verilmedi. Yarın sabahtan siparişi değiştirmem mümkün olacaktır sanıyorum. Üstelik Boschun fiyatı yaklaşık 350 YTL daha uygun. Zaten o modeli de bana ya siz ya da Candoğan Bey önermişti...

Collezione -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 22:52:20)

candoğan teşekkürler..

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (30 Nisan 2007; 23:31:32)

quote:

candoğan teşekkürler..

Önemli değil,bunları bir düşünün takıldığını birşey olursa bana her zaman sorabilirsiniz iyi günler

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 9:59:03)

Arkadaşlar, bayiden aradılar ürünlerinizi yükledik diye. Ben de sabah erkenden aramıştım Arçelik yerine Bosch istiyorum demiştim. Mırın kırın yaptılar yüklendi vs diye. Gelse de geri göndereceğim dedim. Değiştirdiler. Aradaki farkı da iade yapacaklar. Umarım memnun kalırım makinadan.
Fikirleriniz, özerileriniz için çok teşekkürler.

Beyaz eşya setimin son hali;

Bosch SGS55E28EU Bulaşık makinası

Arçelik 5194NF Buzdolabı

(Herbiri ayrı renk oldu valla :)

Ben bunları Ağustostan itibaren kullanmaya başlayacağım.

Düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım.

Şimdi sıra geldi LCD TV ve elektrikli süpürgeye karar vermeye.

Onlarla ilgili fikirleriniz varsa da memnun olurum. Aslında LCD Tv nin ayrı forumları var ama burası kadar verimli bulmadım orayı.

Çok teşekkürler. (Özellikle Candoğan Bey ve Gürcan Bey)

Sevgiler.

gurcan1 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 10:20:04)

quote:

Arkadaşlar, bayiden aradılar ürünlerinizi yükledik diye. Ben de sabah erkenden aramıştım Arçelik yerine Bosch istiyorum demiştim. Mırın kırın yaptılar yüklendi vs diye. Gelse de geri göndereceğim dedim. Değiştirdiler. Aradaki farkı da iade yapacaklar. Umarım memnun kalırım makinadan.
Fikirleriniz, özerileriniz için çok teşekkürler.

Beyaz eşya setimin son hali;

Bosch SGS55E28EU Bulaşık makinası

Arçelik 5194NF Buzdolabı

(Herbiri ayrı renk oldu valla :)

Ben bunları Ağustostan itibaren kullanmaya başlayacağım.

Düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım.

Şimdi sıra geldi LCD TV ve elektrikli süpürgeye karar vermeye.

Onlarla ilgili fikirleriniz varsa da memnun olurum. Aslında LCD Tv nin ayrı forumları var ama burası kadar verimli bulmadım orayı.

Çok teşekkürler. (Özellikle Candoğan Bey ve Gürcan Bey)

Sevgiler.

iyi yapmışsınız,inanın memnun kalacaksınız

süpürgede ise sulu sistemmi yoksa normal bir süpürgemi alacaksınız ona karar verin

LCD tv içinde samsunglara bakın benim düşüncem ,ama önce dediginiz gibi tv konularına şöyle bir genel bakıp ön bilgi sahibi olun kim nede sorun yaşamış,ama aklınızda şu bulunsun sakın yerli montaj bir ürün almayın çok problemler çıkıyor

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 10:29:54)

Sanırım sulu sistem daha hijyenik. Sulu sistem düşünüyorum ancak en önemli şeylerden birisi ufak olması ve tabii iyi çekmesi. (Bütçem ise max 500 YTL)

TV olarak da samsungların tasaroımını beğeniyorum teknik olarak hiçbirşey anlamasam da. Oradaki konulara bakıyorum ama buradaki gibi faydalanamadım pek...

gurcan1 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 10:45:06)

quote:

Sanırım sulu sistem daha hijyenik. Sulu sistem düşünüyorum ancak en önemli şeylerden birisi ufak olması ve tabii iyi çekmesi. (Bütçem ise max 500 YTL)

TV olarak da samsungların tasaroımını beğeniyorum teknik olarak hiçbirşey anlamasam da. Oradaki konulara bakıyorum ama buradaki gibi faydalanamadım pek...

orada cevap alamama durumu olsa bile bilgiler için okuyun ,mesela LCD tv'lerde tepkime süresi ve ölü piksel olayına dikkat edin,çözünürlük konusunda önemli mesela HD ready'mi yoksa FULLHD'mi alacaksınız sanırım şu an forumdaki arkadaşlar HD ready yeterli buluyorlar(1368x768)

sony,samsung,phılıps bu konuda baya iyiler,ama şuda var yaza dogru çok farklı tv'lerde piyasaya girecek

gurcan1 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 11:06:55)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17752&productid=evfakirpresduo

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 11:18:27)

Ama fakiri pek önermiyorlar, çok arıza çıkarıyormuş.

abavf -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 11:18:58)

Candoğan bey daha önce yazmıştım. Profilo ya da bosch alacağım diye. Spotçudan Bosch WAE 16160 aldım. 800 devir, fiyatı da 600YTL. 1000 devir olanı 700 YTL idi. Bana 800 devir çok rahat yeter, 100 YTL fazla vermeyi de gerek görmedim, umarım memnun kalırım . Buzdolabında da çamaşır makinasında da sizin tavsiyenize göre karar verdim. Yardımlarınız için teşekkürler

gurcan1 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 11:24:24)

quote:

Ama fakiri pek önermiyorlar, çok arıza çıkarıyormuş.

sadece incelemeniz için, ama ben pek duymadım fakirin 1750 ytl kadar süpürgeleri var ve çok güzel

ama daha iyileri aşagıdaki gibi fiyatlarda

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=154357&productId=evthomgenius

s£stavina -> Cevap: bırak hocam çamaşırı falan... (1 Mayıs 2007; 12:45:10)

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Profilo CM1201HTR ve Siemens SE24E240EU iyi bir kombinasyon olabilir.İkisi de son özellikleri barındıran fiyatı uygun cihazlardır.(Carrefour'da cam.mak. 799 YTL-Bul.Mak 760YTL)Peşin fiyatına taksit de var.Özelliklerini incelemek için:

http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE24E240EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d2%2628%3d26%253d2320

Ayrıca hepsiburada.com'da Siemens bulaşık makinesinin fiyatı daha uygun
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu

Yani çamaşır makinesini Carrefour'dan bulaşığı hepsiburada.com'dan alırsanız toplam 1478 YTL yapıyor.

Bu ürünlere baktım çok güzeller fiyatlarda aklım hep grilere gidiyor ama aynı özelliklerde ürünü sadece rengi için neredeyse 1000 ytl farkla satıyorlar.
Acaba bu aradaki fark kadar pahalımı kullanılan bu boyalar merak ediyorum[sm=s15.gif]

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 15:25:27)

Bu önerdiğiniz model gerçekten iyi görünüyor. İyi birşey için üst limitimi de artırabilirim tabii... Teşekkürler.

candogan62 -> Cevap: bırak hocam çamaşırı falan... (1 Mayıs 2007; 15:30:45)

Inox ürünlerde gerçekten maliyet farkı var.Ama gri boyada bu söz konusu değil.hepsiburada.com'daki fiyat farkını ben de anlamış değilim ama uygun fiyatla ideadl kombinasyon istiyorsanız

http://www.ticaretmerkezi.com.tr/index.php?p=show&pid=2962&k_id=156
Bu makine şimdiki profilo'nun bir önceki versiyonudur.Tek farkı yarım yük yıkama yerine üst sepet yıkama tuşunun olmasıdır.Bir de sitede yanlış yazılmış makine A sınıfı enerjili,B sınıfı yıkamalıdır
5X2 programlı 3ü1 arada gibi kombine temizlik ürünlerini otomatik tanıma özelliği vardır.
Fiyatı da 797YTL.

Veya şimdiki yeni versiyonu 820YTL bunda da yarım yük yıkama özelliği var
http://www.erolmobilya.com/beyaz/bm5200.htm

Ayrıca Carrefour'da Profilo CM0920KGTR 900 devir 5 kg A sınıfı çamaşır makinesi yanılmıyorsam 649YTL idi.
Özelliklerini incelemeniz için linki:
http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=8&intProductID=912

İkisini de Profilo önermemin nedeni fiyatlarının Bosch ve Siemens'e göre daha uygun olmasıdır.Yoksa özellik olarak hemen hemen,kalite olarak birebir aynı cihazlardır.

Fiyatları toplamı da en uygun 1446YTL yapıyor

Ama bu çıtayı aşabiliyorsanız size önerim(bu üç link aynı makineye aittir,sadece alabileceğiniz değişik adresler için)
http://www.ticaretmerkezi.com.tr/index.php?p=show&pid=3598&k_id=1586
http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=710
http://www.erolmobilya.com/beyaz/cm1220ghtr.htm
1200 devir A+ çift su girişli 6kg dijital ekranlı gri çamaşır makinesi

Çamaşır makinesinin en uygun fiyatı 1044YTL
Çamaşır+bulaşık=1841YTL
Bu şekilde alırsanız en iyi teknolojiyi en iyi fiyata almış olursunuz.Tek eksik bulaşık makinesinni B sınıfı yıkaması,bunun da sorun oluşturacağını sanmıyorum.B sınıfı da iyi bir yıkama performansıdır.

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 15:34:52)

quote:

Orjinalden alıntı: abavf

Candoğan bey daha önce yazmıştım. Profilo ya da bosch alacağım diye. Spotçudan Bosch WAE 16160 aldım. 800 devir, fiyatı da 600YTL. 1000 devir olanı 700 YTL idi. Bana 800 devir çok rahat yeter, 100 YTL fazla vermeyi de gerek görmedim, umarım memnun kalırım . Buzdolabında da çamaşır makinasında da sizin tavsiyenize göre karar verdim. Yardımlarınız için teşekkürler

Hayırlı olsun.Son derece iyi bir seçim.Cihaz programları,dokunmatik tuşları ve A+ olması ile öne çıkıyor.Fiyatı da son derece iyi.800 devir size yeterliyse son derece iyi bir seçim olmuş.Güle güle kullanın.

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 15:37:39)

quote:

Bu önerdiğiniz model gerçekten iyi görünüyor. İyi birşey için üst limitimi de artırabilirim tabii... Teşekkürler.

Gürcan bey'in önerdiği o modeli ben de özellikle tavsiye ederim.Orijinal Alman malıdır.Burada bir arkadaş ta onun bir üst modelini aldı memnun kaldı.Bende de 8 senelik aynı kasanın torbalı Siemens halı yıkama makinesi var,son derece memnunum.Kesinlikle boyutlarının büyük olması ve ağır olması dezavantajını saymazsak en iyi sulu elektrikli süpürgedir.

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 15:53:22)

Aslında benim bütçelediğimin bira üstünde fiyatı. Motorun gücünün emiş gücüyle ilintili olduğunu biliyorum yanlış değilse... Ama bana 1600 watt’lık motor biraz güçsüz gibi geliyor. Sizce de öyle değil mi? Sanki emiş gücü yetersiz kalacakmış gibi... 2500 watt a kadar çıkan makineler var sanırım piyasada.

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 16:01:24)

Evet haklısınız ama bir 1600w süpürge ile başka bir 1600w süpürge arasında korkunç bir fark olabiliyor.Mesela bende Profilo 1600w süpürge var Carrefour'da denediğimde birçok süpürgeden çok daha yüksek emiş gücü var.Yani orantılı olduğu doğru ama asıl önemli olan emiş gücü.Zaten sulu süpürgeleri incelediğinizde motor gücünün daha üst seviyelere çıkmadığını görürsünüz.Yüksek motor gücü daha çok torbalılarda tercih ediliyor.

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 16:07:59)

Anladım. Bu ayrıntıyı bilmiyordum. Teşekkürler.

Bu arada bulaşık makinamı son anda bir hamleyle Bosch a çevirmeyi başarabildim ve ürünler gelmiş. İşten çıkıp biran önce eve gittiğimde görebileceğim ürünler.

(Şimdi aldığım yerin aradaki farkı kartıma iade etmesi problemi var tabii...)

candogan62 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 16:21:51)

Hayırlı olsun.Para iadesini de aldığınız zaman işiniz tamam olacak.İyi günlerde kullanın inşallah Ağustos'daydı sanırım ama

gurcan1 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 22:38:35)

quote:

Anladım. Bu ayrıntıyı bilmiyordum. Teşekkürler.

Bu arada bulaşık makinamı son anda bir hamleyle Bosch a çevirmeyi başarabildim ve ürünler gelmiş. İşten çıkıp biran önce eve gittiğimde görebileceğim ürünler.

(Şimdi aldığım yerin aradaki farkı kartıma iade etmesi problemi var tabii...)

kartınıza para iadesi çok kolaydır 5 dakikalarını almaz

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 23:02:25)

Evet çok kolay, bugün yaptıklarını söylediler, yarın geçer sanırım hesaplara. Bu arada Bosch WFX 286 S modeli sadece almanyadan ithal ediliyor sanırım. Burada üretimi yok galiba değil mi? Bu modelin ithalatının durduğunu söylüyorlar. Doğru mu acaba? Bilginiz var mı?

gurcan1 -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 23:06:35)

quote:

Evet çok kolay, bugün yaptıklarını söylediler, yarın geçer sanırım hesaplara. Bu arada Bosch WFX 286 S modeli sadece almanyadan ithal ediliyor sanırım. Burada üretimi yok galiba değil mi? Bu modelin ithalatının durduğunu söylüyorlar. Doğru mu acaba? Bilginiz var mı?

bu ürün eski bir ürün ve şimdi üretilmiyor sanırım
ama önemli degil benim makinede artık üretilmiyor (IQ 1633)

her zaman parçasını bulabilirsiniz ,isterse yurt dışından gelmiş olsun, türkiyede olmayan bir makine bile olsa her zaman servis ve yedek parça garantisi var

stto -> Cevap: kullanım memnuniyeti (1 Mayıs 2007; 23:38:54)

Şöyle bir sıkıntı var. Bu gün gelen ürünlere baktığımda çamaşır makinasının orjinal ambalajında olmadığını gördüm. Bayiyi aradım ve orjinal ambalajlı bir ürünle değiştirilmesini istedim. Bayi de bana ürünün üretiminin ve ithalatının durdurulduğunu, hiçbiryerde bulamadıklarını, bulabilfdikleri tek makinanın bir bayinin teşhirinde olduğunu söylediler. Üründe çizik, bombe, kırık vs hiçbir defect yok. Ama yine de içim elvermiyor. Hemen geri almaya geldiler. Yeni ürün bulamıyoruz, iadesini yaparız dediler. Servis orjinal ambalajında olmayan ürünlerin garantisini onaylıyor mu bilemiyorum. Offff çok üzüldüm ya. Aldığım fiyata da başka yerde bulamıyorum. Modeli değiştirmek zorunda kalacağım sanırım. Daha önce WAS 24760 önermiştiniz. Derinlik sıkıntısı vardı onun da ama riske girip onla değiştirebilirim. Aralarında 15 YTL fark var. Naapıcam ben şimdi yahu???

Sayfa: <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.71875