Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.387
Cevap
160
Favori
1.632.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alla alla. ne bileyim arçeliğe baktım pek beğenmedim modelleri. bekoya baktım bayan satıcı çok övdü yeni çıkan bir modelmiş memnun kalırsınız 7 yıl garantisi bize ait sorun yaşamazsınız dynce aldım bende.bugün 3 defa çalıştırıldı olumsuz hiç bir yönünü görmedik gayet sorunsuz çalışıyor.beyaz eşya şans işi derler demek şans bu yönden pek yaver gitmemiş sizde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -burhan-

    alla alla. ne bileyim arçeliğe baktım pek beğenmedim modelleri. bekoya baktım bayan satıcı çok övdü yeni çıkan bir modelmiş memnun kalırsınız 7 yıl garantisi bize ait sorun yaşamazsınız dynce aldım bende.bugün 3 defa çalıştırıldı olumsuz hiç bir yönünü görmedik gayet sorunsuz çalışıyor.beyaz eşya şans işi derler demek şans bu yönden pek yaver gitmemiş sizde



    Dediğiniz gibi bazen şans işi olabiliyor. Bazense bu sorunların ardında hatalı kullanımdan kaynaklanan tüketici hataları veya üretim sırasında kalite kontrol aşamasındaki hatalarda olabiliyor. cool-jojuk un kullandığı 7 kg bekodan bende 5 senedir kullanıyorum. Çok şükür bugüne kadar servis yüzü görmedi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -burhan-

    merhaba arkadaşlar. forumu yeni fark ettim yorumlar dikkatimi çekti. bugün eşime bekodan D3 8101 E model çamaşır makinesi aldım sürpriz amacıyla.getirip hemen kurdular.eşim çok ama çok beğendi yıkamasını.kazan temizleme tazeleme express 14 gibi özel programlar mevcut. bu makine hakkında bilgi sahibi olanların yorumunu bekliyorum


    yeni makineniz hayırlı olsun,gerçekten güzel bir cihaz iyi günlerde kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeef



    quote:

    Orijinalden alıntı: -burhan-

    merhaba arkadaşlar. forumu yeni fark ettim yorumlar dikkatimi çekti. bugün eşime bekodan D3 8101 E model çamaşır makinesi aldım sürpriz amacıyla.getirip hemen kurdular.eşim çok ama çok beğendi yıkamasını.kazan temizleme tazeleme express 14 gibi özel programlar mevcut. bu makine hakkında bilgi sahibi olanların yorumunu bekliyorum


    yeni makineniz hayırlı olsun,gerçekten güzel bir cihaz iyi günlerde kullanın.


    sağolun. evet eşim çok memnun kaldı.benim için en önemlisi de buydu zaten.tek söylediği sey eski makinemiz nerdeyse camın yarısına kadar suyla doldururken bunda hiç su görülmüyormuş. sanırım A++ enerji sınıfının verdiği bir özellik az su tüketmesi.ama yıkama performansı gayet güzel.umarım hiç sorun yaşamadan yıllarca kullanırız.hayırlı geceler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: canverse


    quote:

    Orijinalden alıntı: robotica

    Candoğan carboran ya da polinox kazan içermeyen, mümkün mertebe çelik kazanlı makinelerden örnek verebilir misiniz? Herkes için faydalı bilgi olur. En ummadığım makinelerde carboran yazısını görünce hayal kırıklığı yaşadım.


    ben gorenjenin bir modelini kullanıyorum wa 74123. çelik kazanlı, 7kg, 1200 devir. kesinlikle çok memnunuz. izmirde servisi var (7 adet) ve oldukca da ilgili arkadaslar calısıyor servislerde. kullanıcısı olarak kesinlikle gorenjeyi tavsiye ederim.


    Gorenje bayisinde birçok modelini görmüştüm gerçekten güzel makineler. Sıkarken çok sesli değiller. Yedek parçaları pahalı sadece. Arızasız kullanımlar dilerim.

    2000 devirlik 65205 modelinin sıkma videosu


    siyah renk WA72145BK modeli son derece şık
     EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ




  • Orijinalden alıntı: Jeef


    Orijinalden alıntı: -burhan-

    alla alla. ne bileyim arçeliğe baktım pek beğenmedim modelleri. bekoya baktım bayan satıcı çok övdü yeni çıkan bir modelmiş memnun kalırsınız 7 yıl garantisi bize ait sorun yaşamazsınız dynce aldım bende.bugün 3 defa çalıştırıldı olumsuz hiç bir yönünü görmedik gayet sorunsuz çalışıyor.beyaz eşya şans işi derler demek şans bu yönden pek yaver gitmemiş sizde



    Dediğiniz gibi bazen şans işi olabiliyor. Bazense bu sorunların ardında hatalı kullanımdan kaynaklanan tüketici hataları veya üretim sırasında kalite kontrol aşamasındaki hatalarda olabiliyor. cool-jojuk un kullandığı 7 kg bekodan bende 5 senedir kullanıyorum. Çok şükür bugüne kadar servis yüzü görmedi.[

    hatalı kullanımdan kaynaklandığını zannetmiyorum.çünkü öyle birsey ki evde çamaşırlar ne kadar çıkarsa çıksın gruplar halinde yıkanır.asla normal beyazların içine beyaz tişört yada açık renkli atılmaz.kotları bile koyu renklilerin içine atmıyoruz makineyi çalıştırırken çok nadir 1 yada 2 tane.ve bir sene kullandım o makineyi bir sene içinde tam yükte 7 kg yük ile çalıştığını hatırlamıyorum.büyük bir ihtimal fabrikasyon bir hata ile geldi bir yerden sorun çıkınca devamı da geldi.değişim için gelen elemanlar bile bekonun en sağlam modelleri arasında 7122E modelinin olduğunu söylemişti ama şans işte (: umarım sorunsuz bir şekilde yıllarca kullanırsınız makinenizi




  • Beko, Vestel, Ariston gibi makinelerin mühendislik tasarımları baştan savmadır. Bu yüzden yük dengeleme, sarsıntı emme konularında başarısızdırlar. Nitekim dengesiz yükte helikopter gibi ses yapan, az miktardaki yükleri dengelemek için defalarca uğraşan, sıkamayan Beko'ları oldukça fazla görmekteyiz. Memnuniyet daha çok beklenti ile ilgilidir. Bir Miele'den beklenen bir Bosch ile; bir Bosch'tan beklenenler Beko ile kıyaslanamaz. Farklı sınıflar farklı sonuçlar getirir. Kağıt üzerinde incelerseniz hepsi harikadır zaten. Beko'yu tavsiye etmememin sebebi düşük kalite ve performansına rağmen fiyatta bu işin liderleriyle rekabete girmesidir. Yurtdışında Beko bir Regal değeri görürken, yani 2-3 yıl kullanılıp çöpe atılır düşüncesiyle çok ucuza alınırken bizim halkımız bu cihazlara milyarlar ödüyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersanturk

    Ben öğrenciyken apartmanda bosh marka çamaşır makinesi vardı.Hiç durmadan bir sene çalıştığını gördüm.Ben gelirken hala çalışıyordu Evdeki Arçelik 4 sene dayanmadı...

    Neden bizim evdeki Arçelik yıllarca dayanıyor?? Sizin kullanımınızda bi probelem olabilir belki?? Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Beko, Vestel, Ariston gibi makinelerin mühendislik tasarımları baştan savmadır. Bu yüzden yük dengeleme, sarsıntı emme konularında başarısızdırlar. Nitekim dengesiz yükte helikopter gibi ses yapan, az miktardaki yükleri dengelemek için defalarca uğraşan, sıkamayan Beko'ları oldukça fazla görmekteyiz. Memnuniyet daha çok beklenti ile ilgilidir. Bir Miele'den beklenen bir Bosch ile; bir Bosch'tan beklenenler Beko ile kıyaslanamaz. Farklı sınıflar farklı sonuçlar getirir. Kağıt üzerinde incelerseniz hepsi harikadır zaten. Beko'yu tavsiye etmememin sebebi düşük kalite ve performansına rağmen fiyatta bu işin liderleriyle rekabete girmesidir. Yurtdışında Beko bir Regal değeri görürken, yani 2-3 yıl kullanılıp çöpe atılır düşüncesiyle çok ucuza alınırken bizim halkımız bu cihazlara milyarlar ödüyorlar.

    Bu söylediğimi bi kaç sayfa önce yazdım gene yazayım: Çünkü bizim ülkemizde ÖTV denen başımızın belası bi vergi var. O söylediğiniz Avrupa ülkelerinde yok, o yüzden onlar ucuza biz pahalıya alıyoruz. Bunun Beko yada başka bir üreticiyle alakası yok. Bilginize. Saygılar.




  • Ben fiyat karşılaştırması yaparken vergisiz fiyatla kıyaslıyorum. Ayrıca diğer markalarda bu kadar uçurum sözkonusu değil. Avrupa'da 1400 devir 8kg Beko aldığınız fiyata burada 6kg 800 devir Beko zor alınıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Ben fiyat karşılaştırması yaparken vergisiz fiyatla kıyaslıyorum. Ayrıca diğer markalarda bu kadar uçurum sözkonusu değil. Avrupa'da 1400 devir 8kg Beko aldığınız fiyata burada 6kg 800 devir Beko zor alınıyor.


    http://uk.shopping.com/xPP-washing_machines--beko
  • Ülkemizde Beko D3-D4 7101 1000 devir modeliyle tanınan 1150 tl fiyattan satılan bir cihaz yurtdışında, yabancı piyasada diğer ürünlerle rekabet edebilmek için Beko WME7267W model numarasıyla 1600 devir 268 sterlin (630tl) gibi düşük bir fiyattan satılmaktadır.

    Yurtdışı fiyatı £ 256.99 - £ 370.00 aralığında değişmekte birçok yerde ortalama 268 £ fiyatından satılmaktadır.
    http://www.appliancedeals.co.uk/product_information.aspx?Productid=10928&selectedimage=1&ProductCode=WME7267W_WH&ProdColourID=19706&specification=false

    Kendi ülkemizin bir ürünü olan böyle bir ürünün ülkemizde daha düşük devirle daha pahalıya satıldığı açıktır. Tüketicilerden ister istemez haksız fiyat uygulaması nedeniyle tepkiler gelecektir.

    Beko yurtdışında tüketiciler için fiyat ve özellik bakımından cezbedici bir cihazdır. Şimdi makinenin yabancı bir tüketicinin video paylaşımlarıyla ne kadar iyi ne kadar kötü olduğuna gözatalım.


    Program başlangıcı çamaşırları ıslatma



    Burda hemen bu ilk videonun altına bir açıklama eklemek istiyorum. Gerçi üzerinde durulacak konu değil yine de yazayım. Görüldüğü üzere makine ilk su alımında kapak seviyesine kadar su almaktadır.

    Tambur hareketsizken alınan suyun kapak hizasında gözükmesinin esas sebebi markalar arası kazan,tambur tasarımlarındaki farktan kaynaklanmaktadır. 7 kg bsh makinelerin kazanlarının kapak seviyesine kadar olan derinliği fazladır. Su altta kalır ve kapak seviyesinde gözükmez.

    Beko,arçelikler de bu derinlik oldukça azdır haliyle alınan su hemen kapak seviyesinde gözükmektedir. Durumun doğru olup olmadığını merak edenler. Bayilere elinde metreyle gidip ölçüp karşılaştırabilirler. Gerçi buna da gerek göz algısı iyi olan her insan bunu farkedecektir. Bu duruma rağmen arçelik/bekoların durulama esnasında bir miktar fazla su aldığı kesindir. Bsh ürünlerin 47, beko/arçeliklerin 52 lt tüketmesi bunu açıklar niteliktedir.


    Ana Yıkama



    Ana yıkama sonrası tahliye ve ilk ara sıkma



    Durulama aşamaları



    Durulama sonrası 1600 devir son sıkma



    Son sıkma sonrası çamaşırları dağıtma



    Yıkamasıyla, su tahliyesi, durulaması, sıkmasıyla Bekoyu aklında daha iyi düşünen veya daha kötü olarak düşünenler için faydalı bir izlenim olmuştur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeef


    quote:

    Orijinalden alıntı: canverse


    quote:

    Orijinalden alıntı: robotica

    Candoğan carboran ya da polinox kazan içermeyen, mümkün mertebe çelik kazanlı makinelerden örnek verebilir misiniz? Herkes için faydalı bilgi olur. En ummadığım makinelerde carboran yazısını görünce hayal kırıklığı yaşadım.


    ben gorenjenin bir modelini kullanıyorum wa 74123. çelik kazanlı, 7kg, 1200 devir. kesinlikle çok memnunuz. izmirde servisi var (7 adet) ve oldukca da ilgili arkadaslar calısıyor servislerde. kullanıcısı olarak kesinlikle gorenjeyi tavsiye ederim.


    Gorenje bayisinde birçok modelini görmüştüm gerçekten güzel makineler. Sıkarken çok sesli değiller. Yedek parçaları pahalı sadece. Arızasız kullanımlar dilerim.

    2000 devirlik 65205 modelinin sıkma videosu


    siyah renk WA72145BK modeli son derece şık
     EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ


    bizim burda da var gorenje bayisi benim çok hoşuma gidiyorlar her çarşıya gidip gelmemde yolumun üstündeler hep görüyüyorum fakat çok kaliteli değillermiş önceden daha iyiymiş kalitesi




  • ben de çamaşır makinesi almak istiyorum da hangisini tavsiye edersiniz

    Profilo CM 0801 CTR
    Bosch WAE 16262 TR Maxx 6 VarioPerfect çamaşır makinesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menekşe12 -- 28 Ağustos 2010; 23:58:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: robotica


    quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Ben fiyat karşılaştırması yaparken vergisiz fiyatla kıyaslıyorum. Ayrıca diğer markalarda bu kadar uçurum sözkonusu değil. Avrupa'da 1400 devir 8kg Beko aldığınız fiyata burada 6kg 800 devir Beko zor alınıyor.


    http://uk.shopping.com/xPP-washing_machines--beko

    Evet o siteyi inceleyip biraz baktım. Harbiden yaa 2 kat bi fiyat farkı olduğunu şaşırarak gördüm. Ucuz satıldığını biliyordum ama bu kadar fark olduğunu bilmiyordum. Bizdeki fiyat uygulamasının ana sebebinin yinede vergi olduğunu unutmamak gerekiyor. Çünkü bizde %18 KDV alınıyor sonra KDV li fiyat üzerinden birde ÖTV alıyorlar. Bu yüzden yüksek+üretici satış politikası. Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: menekşe12

    ben de çamaşır makinesi almak istiyorum da hangisini tavsiye edersiniz

    Profilo CM 0801 CTR
    Bosch WAE 16262 TR Maxx 6 VarioPerfect çamaşır makinesi

    İkisi aynı kasa tipidir ama Profilo daha üstündür. Profilo'nun farkı 55lt daha geniş tamburla max 7kg çamaşır yıkayabilmesi, eko plus programda A++ enerji sınıfı ile yıkaması ve lastik körüğün tepesindeki su girişi sayesinde 3 boyutlu duşlama sistemine sahip olmasıdır.

    Bosch'un bu modeli 53lt tamburla 6kg kapasiteli, ecoperfect programda A+ enerji sınıfı ve 2 boyutlu duşlama sistemlidir.

    Bunun yanında Profilo daha uygun fiyatlı ve bana göre daha hoş tasarıma sahip.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jeef


    quote:

    Orijinalden alıntı: canverse


    quote:

    Orijinalden alıntı: robotica

    Candoğan carboran ya da polinox kazan içermeyen, mümkün mertebe çelik kazanlı makinelerden örnek verebilir misiniz? Herkes için faydalı bilgi olur. En ummadığım makinelerde carboran yazısını görünce hayal kırıklığı yaşadım.


    ben gorenjenin bir modelini kullanıyorum wa 74123. çelik kazanlı, 7kg, 1200 devir. kesinlikle çok memnunuz. izmirde servisi var (7 adet) ve oldukca da ilgili arkadaslar calısıyor servislerde. kullanıcısı olarak kesinlikle gorenjeyi tavsiye ederim.


    Gorenje bayisinde birçok modelini görmüştüm gerçekten güzel makineler. Sıkarken çok sesli değiller. Yedek parçaları pahalı sadece. Arızasız kullanımlar dilerim.

    2000 devirlik 65205 modelinin sıkma videosu


    siyah renk WA72145BK modeli son derece şık
     EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ


    bizim burda da var gorenje bayisi benim çok hoşuma gidiyorlar her çarşıya gidip gelmemde yolumun üstündeler hep görüyüyorum fakat çok kaliteli değillermiş önceden daha iyiymiş kalitesi



    siz nerden aldınız acaba bu makinelerin kalitesinin düşük olduğu bilgisini? çnkü ben de alım sürecinden önce, eskiden yaptıgı fason üretimlerden itibaren oldukça inceledim. ve neredeyse diğer makinelerle aynı fiyata bahsetiğim makineyi aldım. şu anda 3 yıl garntisi var ama istediğim takdirde 100 lira gibi bir farkla garantiyi 8 yıla uzatabiliyorum. ki bence bu da müthiş bir özellik. şimdiy kadar ben böyle güzel çalışan bir makine olacağını düşünmemiştim. çokşükür ki herhangi bir sorunu kesinlikle yok ve evde bir ayda biriken tüm çamaşırları, tüm tülleri ve spor ayakkabıları (spor programı da mevcut) hiç sıkıntısız sessizce ve çok güzel temizledi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: robotica


    quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Ben fiyat karşılaştırması yaparken vergisiz fiyatla kıyaslıyorum. Ayrıca diğer markalarda bu kadar uçurum sözkonusu değil. Avrupa'da 1400 devir 8kg Beko aldığınız fiyata burada 6kg 800 devir Beko zor alınıyor.


    http://uk.shopping.com/xPP-washing_machines--beko


    Bu türkiyede üretilip yurt dışına gönderilen modeller mi ? burda 5 kglık makinenin bile 1400 devirlisi var yani öyleyse şayet bu büyük bir haksızlık.türkiyede satışa sunulan modellerden de çok çok farklı modeller var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orijinalden alıntı: menekşe12

    ben de çamaşır makinesi almak istiyorum da hangisini tavsiye edersiniz

    Profilo CM 0801 CTR
    Bosch WAE 16262 TR Maxx 6 VarioPerfect çamaşır makinesi

    İkisi aynı kasa tipidir ama Profilo daha üstündür. Profilo'nun farkı 55lt daha geniş tamburla max 7kg çamaşır yıkayabilmesi, eko plus programda A++ enerji sınıfı ile yıkaması ve lastik körüğün tepesindeki su girişi sayesinde 3 boyutlu duşlama sistemine sahip olmasıdır.

    Bosch'un bu modeli 53lt tamburla 6kg kapasiteli, ecoperfect programda A+ enerji sınıfı ve 2 boyutlu duşlama sistemlidir.

    Bunun yanında Profilo daha uygun fiyatlı ve bana göre daha hoş tasarıma sahip.

    Teşekkürler, peki vestel jundo 800tl nasıl sizce?
    Ayrıca güvendiğiniz alışveriş siteleri var mı? Çünkü profilo katalogta 1020 gibi internette 800'e bulunabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menekşe12 -- 29 Ağustos 2010; 14:53:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cool-jojuk

    Bu türkiyede üretilip yurt dışına gönderilen modeller mi ? burda 5 kglık makinenin bile 1400 devirlisi var yani öyleyse şayet bu büyük bir haksızlık.türkiyede satışa sunulan modellerden de çok çok farklı modeller var.


    Beko yurtdışında en iyi en yeni ve en yüksek devirli modellerini ingiltere pazarına sunmaktadır. Sonra sırasıyla modeller ingiltere piyasasındaki kadar çok olmasada diğer yüksek devirli ürünleri hollanda,rusya,polonya,fransa,almanya vb ülkelere satmaktadır.

    İtalya,İspanya,Lübnan,Litvanya,Ukrayna ülkelerinde bizdeki gibi yüksek devirli çok alternatif yoktur.

    Haliyle gönül isterdi ki ülkemizde bu modellerin de satılmasını. Beko'ya bu konuda şikayet maili atılmalı.

    .




  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.