|
rapid -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (23 Kasım 2006; 21:30:32)
|
quote:
Orjinalden alıntı: makinecialt Insan heyecanla ,ilk etapta duygularla yaklasinca bir konuya,yanlis kararlar verebiliyor,aynen 5200le ilgili yanlis kararlarimda oldugu gibi.hani birine ilk goruste asik olursunuz da kriterlerinize uygun olmadigi hayata dokulunce kısa zamanda ayrilirsiniz ya,sanki onun gibi :) Saatin tıkırtısıyla rahatsiz olanlardan degilim,ama tıkırtısız saat tercihim olabilir.Sadece yılların olusturttugu listelerdeki sartlara haiz beyaz esyalar olsun istiyorum ulkemde,cevremde.evet,arcelik'in ilk otomatik çamaşır makinesi TOÇ tan beri tum modellerini takip ettim,ister takinti,ister merak,ister iş,isterse inat densin buna.en yuksek notlar tarafimdan 2200 ve 4500e verildi,bu islerle ugrasan bircok dostumun da bana katildigi bir durum.Maalesef 2200 de siemens lisansli bir urundu,hala kaliteli sayılabilecek urunlerinin Turkiye'de uretilmedigine,baska urunlerin uzerine "ARCELİK"yazdirildirildigina benzer bir durum bu.Ozellikler listesi yaptıgınızda ust seviyede kalabilecegini,fakat fiyatindan dolayı tercih edilmeyeceginizi dusundugunuz bir urun 5200,ama yine hatali Arcelik kararlari.hatasini anladigi için once ucuza verme numarasi,sonra da piyasadan toplatma olaylari.nedense hep Arcelik,yıllardir suregelen fiyasko,ortada bir yıgın model,bir yıgın deneme,sonuç: 0 elde var 0 :) ustelik bu sefer ben de kandim iyi birseye giristigi ihtimaline,yanildim.az kaldi milli duygularimla affediyordum Arcelik'i,cabuk ayıldim :) Evet,zamaninda işimdi,bir hobi durumunda artık beyaz esya,ozellikle de iclerinde elektrik,elektronik ve mekanik anlamda en kompleks olarak gordugum "çamaşır makinesi",ama dediginiz gibi "takinti" veya "takilmislik"degil!(daha guzel kelimeler var Turkce'de durumu anlatabilen,seciminiz hic hos degil!İngilizce'yle cok hasir nesir olup Turkce'yı biraz unutmus olabileceginize sayiyorum bunu).belirtmek isterim,su ana kadar kullandigim,performanslarini uygulama platformunda karsilastirdigim 200 kusur temel model var,daha da cokları olacak.bugune kadar onerdigim modellerden memnuniyetsiz herhangi bir kimse olmadi,onermedigim modelleri gerek inat ederek,gerekse mali sebeplerden alanlar ise sonunda ya arizalar,ya dusuk yıkama performansi,ya da diger ozellikler yuzunden razi olmak suretiyle kullanmaya devam ettiler,tercih onlarindi,o kadar. bugune kadar inanarak edindigim,bir o kadar da sevindigim,ama ilk defa hataya dustugum modeldi 5200,bir model bari gercekten "super"olsaydi "Arcelik"te!benim yurdumun markasinda "isimizi goruyor yeter"in otesinde biseyler gormek istedim ama uzun yıllar gerek belki,hala ogreniyor bizimkiler,halbuki konumlarını oyle yuce,oyle mukemmel gosteriyorlar ki.."Dunya markasiyiz!!!!"halbuki ben biktim artik yurt disinda yasayanlarin"evet,beko var buralarda ama cok kotu,alacaksan siemens veya miele alacaksin"sozlerinden. arkadasim,utopyalar ve derslerde,kitaplarda okutulanlar gercekten guzel,fakat biraz da gozlemleyin etrafi,hersey bilimadamlarinin yazdiklari degil.kac maildir okuyorum yazdiklarinizi,hep hocalar,hep kitaplar,birilerinin sizi hayran etmis sozleri.neden yorumlar,uygulamalar,tecrubeler,magdurıyetlerden cıkılıp yapılan arastirmalar sonucu elde edilen veriler degil? Cok konustum,gereksizdi belki.denebilecek cok sey var ama bir onceki mailimde bu konuyu bitirdigimi soylemistim,dayanamadim yine.size de çamasir makinalarini konu olarak exclude ettiginiz,cok daha muhim mevzulari umarım birgun gelip mukemmel mantık ve bilginizle,bilimadamlarinin lablarda urettikleri ve kitaplara,derslere doldurduklari fikirlerle cozebildiginiz basarili bir hayat diliyorum.acikcasi yıllarca bu metodu kullandim,fen lisesi hayatimdan beri,ama bosa yasanmis cok anlarima uzulmekteyim simdi.dedigim gibi,muhim olan gonul rahatligidir;siz utopyalarla mutlu olun,ben de pratiğe doktugum hayatımla,ve her seferinde oyle ya da boyle yalanlarinı ortaya cikardigim durumlarin acizligini gorup en azindan kendimce mutlu olarak... size katılıyorum gürcan bey gibi ,dogru kitapta yazılanlar asla gerçek hayata uymuyor ve biz her zaman çuvallıyoruz[:'(]
|
|
|
|