Cevap: bırak hocam çamaşırı falan... (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği

candogan62 -> Cevap: bırak hocam çamaşırı falan... (8 Ekim 2006; 16:18:58)

quote:

Orjinalden alıntı: Falco.N

AEG, sadece AEG
17. senesi
Türk üretimi ve Türk işçilerin ellerinden çıkma
Bir kere battaniye yüzünden rulmanı değişti.
Bu aralarda motoru sesli çalışmaya başladı.
Yakında emekli olacak ama bu makina emekli olduktan sonra çalılmayı bırakamayan insanlara benziyor.
Daha bi 5 sene çalışır.

Benim de halamda 14 senelik yerli,Profilo üretimi AEG LV34 makina var.Makina İstanbul'dan Hakkariye,Hakkari'den Tunceli'ye olmak üzere tam 10 ev(!) değiştirdi.Tek arızasını alındığı ilk sene yapmıştı.(vidaları gevşemişti,servis sıkmıştı o kadar!) Bunun dışında makine hiç arıza yapmadı.Üstelik acayip sessiz.Hem de halam bu makinede kilim falan yıkıyor,2 sepetlik çamaşır sıkıştırıyor.Makine banamısın demiyor.Çıktı mı iyisi çıkıyor demekki.Bizim eski makinemiz Bosch'tu ama orjinal alman malı değil,Brezilya malı çıktı.Değişmeyen parçası kalmadı.Sonunda lastikten su sızdırınca onu atıp Siemens aldık.Çok iyi çıktı çok şükür

gurcan1 -> Cevap: bırak hocam çamaşırı falan... (8 Ekim 2006; 19:49:02)

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: Falco.N

AEG, sadece AEG
17. senesi
Türk üretimi ve Türk işçilerin ellerinden çıkma
Bir kere battaniye yüzünden rulmanı değişti.
Bu aralarda motoru sesli çalışmaya başladı.
Yakında emekli olacak ama bu makina emekli olduktan sonra çalılmayı bırakamayan insanlara benziyor.
Daha bi 5 sene çalışır.

Benim de halamda 14 senelik yerli,Profilo üretimi AEG LV34 makina var.Makina İstanbul'dan Hakkariye,Hakkari'den Tunceli'ye olmak üzere tam 10 ev(!) değiştirdi.Tek arızasını alındığı ilk sene yapmıştı.(vidaları gevşemişti,servis sıkmıştı o kadar!) Bunun dışında makine hiç arıza yapmadı.Üstelik acayip sessiz.Hem de halam bu makinede kilim falan yıkıyor,2 sepetlik çamaşır sıkıştırıyor.Makine banamısın demiyor.Çıktı mı iyisi çıkıyor demekki.Bizim eski makinemiz Bosch'tu ama orjinal alman malı değil,Brezilya malı çıktı.Değişmeyen parçası kalmadı.Sonunda lastikten su sızdırınca onu atıp Siemens aldık.Çok iyi çıktı çok şükür

Arkadaşlar eski mallara bakıp aaa ne güzel deyip gene aynı markaları almayın bakın ne güzel internet var ben demiyorum millte herşeyi arçelik alın çamaşır makinesinde 8124 SJ-5980 modelleri iyi gerisi yaramaz sıemensinde bazı bulaşık makineleri güzel üzerine bakın mutlaka yazmaları lazım kanun geregi yerli ithal diye yani kısacası her markanın alınacak alınmayacak ürünleri var saygılar

candogan62 -> Cevap: bırak hocam çamaşırı falan... (8 Ekim 2006; 22:21:28)

Katılıyorum.Mesela çoğu kişi Siemens lisanslı üretim olan full automatic 2100/2200 serisinden memnun kaldığı için gidip yine Arçelik alıyor.Aeg'yi ise örnek olarak verdim,o zamanki Profilo/Aeg (PEG)firması şu an yok mesela.Alacağınız ürünün aslında nerede üretildiğine dikkat edin derim.Memnunsanız yine asıl üretici firmanın malını alın.

gurcan1 -> Cevap: bırak hocam çamaşırı falan... (8 Ekim 2006; 22:42:54)

quote:

Katılıyorum.Mesela çoğu kişi Siemens lisanslı üretim olan full automatic 2100/2200 serisinden memnun kaldığı için gidip yine Arçelik alıyor.Aeg'yi ise örnek olarak verdim,o zamanki Profilo/Aeg (PEG)firması şu an yok mesela.Alacağınız ürünün aslında nerede üretildiğine dikkat edin derim.Memnunsanız yine asıl üretici firmanın malını alın.

Bak ortak noktada buluştuk degilmi ,beni izmirde her magaza tanır ama iyi ama kötü ben dogruyu söyledigim için pek sevenim yoktur, çokta umurumda degil yalakalık yapmak

BLUESTREAM -> Cevap: bırak hocam çamaşırı falan... (12 Ekim 2006; 17:52:02)

Vestel intraton 1000 var ve şimdilik memnunum.

fitnat06 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (14 Ekim 2006; 1:49:04)

butür ev cihazlarında yani çamaşır bulaşık buzdolabı v.s. kesinlikle BOSH başkasına bakma ben şuan 24 yaşındayım annemin dediğine göre bizim aletler tam 15 sene olmuş daha tık yok...... (maşallah bu arada)...
sadece BOSH 'un kendi arasındaki modelleri karşılaştır yeterli bence PİŞMAN OLMAZSINIZ...
şimdiden hayırlı olsun saygılar....06

acr -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (16 Ekim 2006; 17:14:41)

arçelik 4450 sj bir yıldır kullanıyoruz taş gibi a+ enerji 1000 devir 7 kg Ram üstelik koreden ithal değil Türk Malı arçelik üretimi PATENTSİZ. Arçelikin çamaşır makinesinde en sorunlu serisi orbitaldir ve üretimden kalkmıştır bu makinenin sonunda yeni nesil sj serisine geçilmiştir yani orbital serisi sj serisinin doğmasını sağlamıştır onun için orbital doğuş sancısıdır.Sj serisinin arıza çıkarma sorunu yoktur çünkü orbital serisinin eksileri üzerine yapılmıştır arçelikin orbitalden dili fazlasıyla yandı .8 kg sj serisi makinelerin mühendisliği tasarımı ve parçaları türkiyede yapılmaktadır. Sj serisi üzerine yapılan ve tamamiyle TÜRK MALI olan blomberg makinalarda avrupanın en iyi çamaşır makinesi ödülünü almıştır.Blomberg kurutma makinasında bulaşık makinasında çamaşır makinasında buzdolabında birçok dergide yapılan testler ve tüketici anketlerinde genel olarak avrupanın en iyi ve en kaliteli ürün yapan markası seçilmiştir. Bu arada Blomberg üretimleri ve mühendisliği tamamiyle Türkiyede Arçelikte yapılmaktadır. BLOMBERG ARÇELİKİN yakın zamanda almış olduğu bir Alman markasıdır.

bekap -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (16 Ekim 2006; 20:32:10)

quote:

Orjinalden alıntı: acr

arçelik 4450 sj bir yıldır kullanıyoruz taş gibi a+ enerji 1000 devir 7 kg Ram üstelik koreden ithal değil Türk Malı arçelik üretimi PATENTSİZ. Arçelikin çamaşır makinesinde en sorunlu serisi orbitaldir ve üretimden kalkmıştır bu makinenin sonunda yeni nesil sj serisine geçilmiştir yani orbital serisi sj serisinin doğmasını sağlamıştır onun için orbital doğuş sancısıdır.Sj serisinin arıza çıkarma sorunu yoktur çünkü orbital serisinin eksileri üzerine yapılmıştır arçelikin orbitalden dili fazlasıyla yandı .8 kg sj serisi makinelerin mühendisliği tasarımı ve parçaları türkiyede yapılmaktadır. Sj serisi üzerine yapılan ve tamamiyle TÜRK MALI olan blomberg makinalarda avrupanın en iyi çamaşır makinesi ödülünü almıştır.Blomberg kurutma makinasında bulaşık makinasında çamaşır makinasında buzdolabında birçok dergide yapılan testler ve tüketici anketlerinde genel olarak avrupanın en iyi ve en kaliteli ürün yapan markası seçilmiştir. Bu arada Blomberg üretimleri ve mühendisliği tamamiyle Türkiyede Arçelikte yapılmaktadır. BLOMBERG ARÇELİKİN yakın zamanda almış olduğu bir Alman markasıdır.

SAYIN ARKADAŞLARIM BÜTÜN ARÇELİK SATIŞ VE SERVİSLERİNİ GEZDİM BU ARKADAŞ YALAN SÖYLÜYOR 8124 SJ serisi çamaşır makineleri tamamen kore malıdır ,kapagını açın kapagın geldigi yerin üst kısmını okuyun yada kullanma kulavuzuna bakın yada kullanma kulavuzunu internetten indirin madeın kore LG oldugunu göreceksiniz , ayrıca ben bu makineyi evde test ettim herkese kanıtlarım direct diriwe motor olmasına ragmen ses fazla ama yerli arçelikten bin kat iyidir.

Birde blomberg yalanı bu tamamen alman malıdır sadece arçelik satın almıştır hazıra konan teknolojisi vardır

Arçelik 300 buluş falan yapamaz bu teknik yok onlarda 21 tane beyaz eşya fabrikası satın aldılar bunların etinden sütünden faydalanıyorlar,gerisi laf'ı güzaf (boş laf yani) arçelik kaliteli üretemedigi herşeyi almanyadan kurutma makinelerini,gibi getirir klimaları kullanma kulavuzlarına bakın sitelerine girin yalan yazamazlar kanun böyle LG patentli buradan sallamakla olmaz dükkanları gezmesem bende bu arkadaşın laflarına kanıp arçelik alacagım

candogan62 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (16 Ekim 2006; 22:11:27)

te
quote:

Blomberg Alman markasıdır ve kendine ait patentetleri zaten mevcuttur.Bunlar Arçelik'e de tasarım olarak benzer ama malzeme kalitesini karşılaştırırsanız dağlar kadar fark vardır.İnanmıyorsanız Koçtaş'ta ikisini karşılaştırın.Arada uçurum var.Ayrıca yalan söylemeyin,8 kg'lik model LG'nin malıdır(Kore).Türkiye'ye aynen Beko/Arçelik damgası vurulup getirtilir.Ayrıca o 4450 sj'yi görürüm ben.Bakın bakalım kapak ile kilidi aynı hizada mı yoksa kapak aşağıya şimdiden düşmüş mü?4450 blomberg ile aynı kalitede mi?

acr -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (17 Ekim 2006; 0:34:45)

size cevap vermiyecektim ama dayanamdım ben blomberge Türk markası demedim zaten alman dedim lütfen yazıyı iii okuyunuz blomberg in türkiyede üretidiğine inanmıyorsanız arçelik çayırova tesilerini gezip blomberg markasını görünce heralde bana hk verirsiniz ayrıca arçelik satın aldığı bütün markların ya markasını ismini satın almıştır yada aldığı marakalrın fabrikalarını kapatmıştır türkiyeye taşımıştır blomberg dediğin kadar ii bir marka olsaydı batmazdı kendi kendini geçindiridi lütfen biraz mantık ve arştırma yapın ayrıca 21 tane avrupada fabriaksaı var diyen arkadaş keşke herşey o kadar kolay olsaydı keşke 21 tane fabrikası olsaydı ama o günlerde gelecek. Blombergi malzeme kalitesi olarak arçelik le karşılaştırmayın bile çünkü blomberg üst sınıfa hitap eden ürün portfötüne sahiptir.Ve türkiye fiyatıyla en ucuz ürünleri 2500 ytl gibi dir.
Ben 4450sj yi blomberg le karşılaştırmadım ii oku lütfen arçelik kurutma makinelerini 12 ay öncesine kadar kendisi üretmiyordu ama şu anda onlarda yerli.8 kg'lik model ben türk malı demdim zaten çarptırıyorsunuz parçaları türkiyeden gidip orada toplanıyor dedim inamayanlar içini açıp bakabilirler.Üretilen mal nerde montajlanıyorsa oranın malıdır yani bizim yerli marcedeslerimiz gibi bunun amacı işcilk ücretini en aza indirmektir. Lütfen bişey yazmadan biraz araştırma yapın.

targu -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (17 Ekim 2006; 0:58:12)

8124 SJ-5980 tamamen LG ürünüdür işte site kör kör parmagım gözüne

http://us.lge.com/products/category/list/home%20appliances_laundry_washers.jhtml

burayı gözünüzle inceleyin arçelik buldugu motoru,braya ne dalavere ile sattı acaba adi bir direct diriwe motor ayrıca siz iyi okuyun o arkadaş bu arkadaş neyse size 21 fabrikası var dememiş 21 marka satın aldı anlamında demiş 521 markada satın alsa boş adi bir ürün 15-20 sene önceki malları sıemens patentli idi onlar farklı sıemense saygı duyarım ithal ürünlerine

acr -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (17 Ekim 2006; 17:23:11)

quote:

Orjinalden alıntı: targu

http://us.lge.com/products/category/list/home%20appliances_laundry_washers.jhtml

burayı gözünüzle inceleyin arçelik buldugu motoru,braya ne dalavere ile sattı acaba adi bir direct diriwe motor ayrıca siz iyi okuyun o arkadaş bu arkadaş neyse size 21 fabrikası var dememiş 21 marka satın aldı anlamında demiş 521 markada satın alsa boş adi bir ürün 15-20 sene önceki malları sıemens patentli idi onlar farklı sıemense saygı duyarım ithal ürünlerine

Yukarıdaki arkadaş 21 tane fabrikası var demiş ama senin dediğin anlamda bile demiş olsa ;
hiçbirşey değişmiyor çünkü arçelik ne 21 tane fabrika satın aldı nede 21 tane marka .
Aldığı marka sayısı emin olmamakla berber 6 diye biliyorum ve aldığı markların hiçbiride ne mühendislik ne teknoloji nede üretim açısından doğru düzgün bir birikim yoktu .Yani arçelik hazıra kondu gibi bir yakıştırma karalamnın kralı. Arçelik bu markalrı satın alma amacı bu ülklerde pazar payını arttırmak güçlenebilmektir .
Yani boch un paroflloyu almasından farkı yok boch profiloyu türkiye pazarında güçlenebilmek pazar
payını arttırmak için aldı.
Arkadaşlar bu kadar sözden sonra sizinle daha fazla tartışmıyacam istediğiniz gibi düşünün yabncı hayranlığı gözlerinizi kör etmiş basit gerçekleri dahi göremeycek ve anlayamayacak kadar.. ben size siemensl'e boshl a vb gibi başka markaların ürünleriyle baş başa bırakyım bol bol bakın, bol bol hayran olun.

targu -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (17 Ekim 2006; 20:23:11)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: targu

Yukarıdaki arkadaş 21 tane fabrikası var demiş ama senin dediğin anlamda bile demiş olsa ;
hiçbirşey değişmiyor çünkü arçelik ne 21 tane fabrika satın aldı nede 21 tane marka .
Aldığı marka sayısı emin olmamakla berber 6 diye biliyorum ve aldığı markların hiçbiride ne mühendislik ne teknoloji nede üretim açısından doğru düzgün bir birikim yoktu .Yani arçelik hazıra kondu gibi bir yakıştırma karalamnın kralı. Arçelik bu markalrı satın alma amacı bu ülklerde pazar payını arttırmak güçlenebilmektir .
Yani boch un paroflloyu almasından farkı yok boch profiloyu türkiye pazarında güçlenebilmek pazar
payını arttırmak için aldı.
Arkadaşlar bu kadar sözden sonra sizinle daha fazla tartışmıyacam istediğiniz gibi düşünün yabncı hayranlığı gözlerinizi kör etmiş basit gerçekleri dahi göremeycek ve anlayamayacak kadar.. ben size siemensl'e boshl a vb gibi başka markaların ürünleriyle baş başa bırakyım bol bol bakın, bol bol hayran olun.

Siz adi mal meraklısıysanız ne yapalım bana buluş lazım onun bunun artıgını bana kakalayan arçeligide ,vestelide,bekoyuda kınıyorum ne bulmuşlar çamaşır makinesinimi bulaşık makinesinimi buzdolabını hiç hepsinide yabancılar bulmuş bizde adi bir direc diriwe bulmuşuz gürültüden geçilmiyor evde ik tane var ben geri verdim siemens AQ 1633 aldım süper sessiz arçelik kim makine yapmak kim evler adi mallarla dolu siz kendinizi avutun yerli ürünlerle siz alın turşuunu kurun

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (27 Ekim 2006; 16:36:45)

kesinlikle haklisin IQ1600 hakkinda!bundan 3 yıl once bekonun lg ye urettirip turkiyede sattigi 3070A model makinayı 2.el olarak ankara itfaiye meydanindan aldim.imaj super,7 kg yıkıyor,gri,panel muhtesem gorunuyo.ama kullandikca cildirmaya basladim,nasil bir dengesiz yuk kontrolu varsa makinada,yaptiği her sıkma isleminde programı rahat 4-5 dak uzatıyo,bu da kisa program bile secseniz 20 dak uzama demek.satıyorum su an bir arkadasima ve de kurtuluyorum.miele aldim,yıkama ve sıkmada cıkardıgı bir miktar ses harici cok memnunum.ama bilemiyorum,ses olayı bana batıyo,98 yılına ait bu miele modelinin gece yıkarken sesini duymak sinir ediyo beni.

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (27 Ekim 2006; 16:40:04)

Arkadaslar bana ariston avg 16 hakkinda bilgisi olan varsa lutfen bilgi versin.5 kg yıkaması harici hatasını bulamadım.Evet,siemensIQ1800 almak istiyorum ama cok pahalı su an benim için.ona en yakin teknolojide avg 16yı goruyorum.ariston diye onyargıda bulunmayın lutfen!

opos -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (29 Ekim 2006; 2:09:47)

quote:

Orjinalden alıntı: makinecialt

Arkadaslar bana ariston avg 16 hakkinda bilgisi olan varsa lutfen bilgi versin.5 kg yıkaması harici hatasını bulamadım.Evet,siemensIQ1800 almak istiyorum ama cok pahalı su an benim için.ona en yakin teknolojide avg 16yı goruyorum.ariston diye onyargıda bulunmayın lutfen!

bence sıemensten şaşma IQ serisinden asla ariston alma ben hepsini test ettim yaramazlar sadece BS 1400 serisi iyi oda 2500 ytl onu alacagına sıemens IQ daha iyi

bak arkadaşım benim arkadaşımda eski 5 senelik ariston var margarita dialogic hah onu bulursan al o çamaşır makinalarının babası IQ nun bile o mükemmel ötesi ama ben bulamadım kalmamış artık getirilmiyor getirlsede aşırı pahalı kıssadan hisse paraya kıy SIEMENS IQ

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (29 Ekim 2006; 17:54:11)

ariston margarita dialogic benim bir arkadasta da var sıkarken cıkan ses gece yıkamaya musait degil cunku fircali motor kullanılmis.yeni cıktıgında hayli degisik goronmustu ama sonra kullanınca cok hoslanmadım.benim alacagım makine cok sessiz ve teknolojı olarak ustun olmalı.direct drive motorlular bosta ya da tam kapasite calisirken sessiz ama az camasır kondugunda muthis ugultu yapıyo.arcelik 5950 zaten kullanım zorlugu olan bir makina,tavsiye edilecek gibi degil.habire elektrolux tavsiye ediliyo ama motor teknolojisinde geri kalmis maalesef.yıkamada 59dB ve 1200 d/d sıkarken 72 dBses yeni model bir makineye yakismiyo.arceligin lg ye yaptırdıgı 8 kglik makine de sıkarken ugultulu.siemensin alt modelleri bile darbe emici ozellikler acısından basarılı,sıkmaya gecerken camasırı dengeli yakalamamis olsa bile kaporta disarıya hic ses ve titresim belli etmiyo.ki bu IQda cok daha mukemmeldir,sanki Miele gibi. ama makine uzerinde genis lcd ekran olması cok cekiyo beni.ayrıca mielenin 40-50 yıl omru olması yıne cezbetmiyo cunku 10 sene sonra bile teknolojı eskıyecek,daha az su ve enerjiyle yıkayan bir makineye karsi benim coooook saglam ama kaba ve demode mielem olacak elimde.bu da bana hic uygyn degil.sirf gurultusu yuzunden arcelik 2200 makinemi 12 yıl kullanıp halama verdim.su an elimde miele novotronic 903,bosch wft 2800 ve beko3070A(lg uretimi)var,hepsi 98 uretimi,tıkır tıkır calisiyolar,mieleyi modofoyeyle 1550 devir yaptim.bosch 1400 devir,lg 1200 devir ama 7 kg yıkıyo.ama miele gece yıkarken ses yapıyo,lg sıkmada dengeleme yuzunden programı uzattıgı gibi yorgan yıkamada hic basarılı degil,dengesia yuk sinyali verip programı durduruyo,bosch ise hem ses yapıyo,hem kaba gorunuslu(estetik kesinlikle yok)ve en kısa programı 1 saat.bu yuzden aradıgım ozelliklere sahip ilk makina artık IQ1800,ikinci ariston avg 16.bunlar cok sessiz,genis lcd ekranları cok kullanıslı,sensorleri var ve de cok estetik.avg 16 1750 ytl den 1050 ytl ye inince bir internet sitesinde,5 kg yıkamasına ragmen almak istedim.15 yıl kullansam yeter bence.haksiz miyim arkadaslar?

candogan62 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (29 Ekim 2006; 20:29:05)

Arkadaşlar,Siemens iq serisi çok pahalı geliyorsa Bosch maxx comfort'u alternatif olarak düşünebilirsiniz.Aynı kalite(ama 1400 devirli ve daha küçük ekranlı),fiyat daha iyi.Ama ben internetten Bosch ve Siemens'in yeni 8 kg'lik serisini inceledim,çok beğendm,bence biraz bekleyin Türkiye'ye gelir herhalde.

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (30 Ekim 2006; 21:26:24)

quote:

Arkadaşlar,Siemens iq serisi çok pahalı geliyorsa Bosch maxx comfort'u alternatif olarak düşünebilirsiniz.Aynı kalite(ama 1400 devirli ve daha küçük ekranlı),fiyat daha iyi.Ama ben internetten Bosch ve Siemens'in yeni 8 kg'lik serisini inceledim,çok beğendm,bence biraz bekleyin Türkiye'ye gelir herhalde.

asla yerli montajla ithal sıemens aynı kalite degil sizlere heryerde ispatlarım insan internetten bile özelliklerine baksa anlar

asla 8 kilo ,9 kilo,10 kilo çamaşır makinaları almayın pişman olursunuz asla 1-2 kilo çamaşırı düzgün yıkayamıyorlar dengesiz yük kontrol sistemi az çamaşırı asla sıkmaya geçiremiyor bakın kendiniz sıemens,elektrolux,ariston sitelerine kullanma broşürlerini indirip okuyun kendi gözlerinizle görün bir evde 3-4 kişi varsa 5-6 kiloluk çamaşır makinesi fazla fazla yeter ben o hatayı yaptım 3 tane aldım geri verdim bir pardede bile sorun çıkarıyorlar koca kazanda denge sorunu oluyor yorganda her zaman yıkamayıverin temizliyiciye verirsiniz yok ben 15 senelik çamaşır makinemde yıkıyorum diyebilirsiniz onlarda elektronik dengesiz yük kontrol sistemi yoktu çatır çatır yıkıyorduda sıkıyorduda ses oluyordu ama taş gibi idiler

candogan62 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (30 Ekim 2006; 22:06:01)

Birkere maxx comfort Almanya'dan ithaldir(hatta exclusiv serisindendir),insanları yanıltmayalım.Sanırım maxx sport modeliyle karıştırdınız.
Ayrıca 3-4 kişilik aile ne zaman 1-2 kg çamaşır yıkar ki?Tabi insanların tercihi ama evde 3 kişi olmamıza rağmen 6 kg.'lık makinemiz bize anca yetebiliyor.Gerçi tek kişilik yorganı rahatlıkla yıkayabiliyor.Bana kalırsa 3-4 kişilik aileye en uygun model 7 kg'lıklar.Ama 8 de fena olmaz.9-10 kg.nin ev kullanımı için ideal olduğuna inanmıyorum,zaten ebatları da uygun değil.

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (30 Ekim 2006; 23:39:54)

quote:

Birkere maxx comfort Almanya'dan ithaldir(hatta exclusiv serisindendir),insanları yanıltmayalım.Sanırım maxx sport modeliyle karıştırdınız.
Ayrıca 3-4 kişilik aile ne zaman 1-2 kg çamaşır yıkar ki?Tabi insanların tercihi ama evde 3 kişi olmamıza rağmen 6 kg.'lık makinemiz bize anca yetebiliyor.Gerçi tek kişilik yorganı rahatlıkla yıkayabiliyor.Bana kalırsa 3-4 kişilik aileye en uygun model 7 kg'lıklar.Ama 8 de fena olmaz.9-10 kg.nin ev kullanımı için ideal olduğuna inanmıyorum,zaten ebatları da uygun değil.

anlamanız açısından perde 1,5-2 kilo civarı ve 8 kilo ve üstü sorun çıkarıyor siz çamaşır diyince iç çamaşırımı anlıyorsunuz ayrıca bu makinelerde kısa proğramlar var 2-3 kilo için bunlar peki niye kondu az çamaşırlar hemen yıkansın diye ama dengesiz yük kontrol sistemi 8 kilo üstünde sorun çıkarıyor, birde siz halkı yanıltmayın yorgan programı olmayan çamaşır makinesinde yorgan yıkanmaz kaynak izmir gültepe sıemens-bosch servisi içi alıyor diye içine kaktırmaca yapılıp çamaşır yıkanmaz kullanma kulavuzunu okuyalım ben sadece yerli malla ithal bir olmaz dedim sizin dediginiz malı demedim ben halkı 30 senedir hiç yanıltmadım

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (31 Ekim 2006; 9:42:21)

Ya Gurcan bey size sonuna kadar hak veriyorum ama uslup boyle yok ben halki yanıltmadim gibi sozlerle olunca ve biraz da argoyla yaklasinca insanların dogal olarak tepkisini aliyosunuz.Neyse,sadece dostçaydı.Bence de denge problemini yasıyo bu makinalar.hatta uzakdogu kokenli abartısız 6 ayrı model makinaaldım evime,7-7,7-8 kg kapasiteli,hepsi de cildirtti beni ve sattim akrabalara vs.super ozelliklere sahipler ama mini programlari maxi program gibi çalisiyor.su an evimde bekonun lg ye urettirdigi 3070Aduruyo,makine 7 kg kapasiteli,7 kg doldurunca ve 3 kgden asagı doldurunca cok problem cıkarıyo.makineye 5-6 kg doldurdugunuzda eger o an halet-i ruhiyesi musaitse :) uzatmadan bitiriyo işi.bu da sacmalik.uzakdogu firmalari hangi marka olursa olsun makinanın mekanik donanimini iyi yapamadigindan ki bu bir muhendislik basarisidir ve sanirim argelerinde adam gibi makine muhendisleri yok,butun gici elektronil dengesiz yuk kontrolune vermisler,o da hababam ugrasiyor.orta markalardan siemensin alt modellerinden birini almisti dayım,inanirmisiniz,tek parca haric diger tum dolumları tek seferde sıkmaya geciriyor ve kaporta disarı asla titresim belli etmiyo.elbette kaliteli modeller degil bunlar,alali 4 yıl oldu,kollektorden tuhaf sesler geliyor ama yıkıyo makina ve yengem bunu umursamiyo.ben sirf bu yuzden avrupanın beyaz esya ozellikle de çamaşır makinesi konusunda kim ne derse desin uzakdogudan 8 gobek yukarda oldugunu iddia ederim.parasi olan mielenin herhangi bir modelini ya da siemens IQ lardan birini ,blomberg modellerini ya da electrolux ailesini tercih etmeli.acikcasi aristonun aqualtislerini test etmedim ya da avg 16 sini.belki eski urunlerinin kalitesizligini farkedip argeyle harikalar da yaratmis olabilirler.ama dedigim gibi artik ben ve tanidiklarimin evine lg ve samsung giremeyecek!(ha arcelik vs gibi dandik seyleri de sirf servis guvencesi icin alıyolar,ben karismam :))

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (31 Ekim 2006; 9:47:37)

bir de arkadaslar cidden aristonun siemens IQ ya benzeyen AVG16 modelini hic test eden olmadi mi yahu?o makine bence diger aristonlara benzemiyo,acıkçası test etmek istiyorum,sirf bir markanin adı çıkmıs kotuye diye top urunlerini kotulemek yanlis gibi geliyo bana.haber bekliyorum.hani varsa bilginiz soyleyin,haber gelmezse ben ya onu ya da aqualtis aqxxf12 modelini alip deneyecem.

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (31 Ekim 2006; 11:29:32)

quote:

bir de arkadaslar cidden aristonun siemens IQ ya benzeyen AVG16 modelini hic test eden olmadi mi yahu?o makine bence diger aristonlara benzemiyo,acıkçası test etmek istiyorum,sirf bir markanin adı çıkmıs kotuye diye top urunlerini kotulemek yanlis gibi geliyo bana.haber bekliyorum.hani varsa bilginiz soyleyin,haber gelmezse ben ya onu ya da aqualtis aqxxf12 modelini alip deneyecem.

Sayın arkadaşım AQUALTİS alma ne yapıyorsun bundada denge problemi ve üzerinde eski modeller dönüş dügmesi var nedir bu mini yıkama tuşu sitesine gir ve kullanma kulavuzunu indir bak bir çok özelligi eski sistem ve iyi degil sadece bu ürünün reklamları güzel bu kadar ve yorgan yıkama programı sadece 2 kiloluk yorganları yıkayabilir iyi bir yorgansa 3 kilodan başlıyor eskra durulama tuşu da olası kötü bir önceki modelinde mükemmel durulama özelligi vardı halbuki

kısaca benim size tavsiye edecegim pahalı gelebilir ama BS 1400 ariston bu alınabilecek çok güzel bir makine gerisini size bırakıyorum bende bir çok model beyaz eşya test ediyorum mesela sizin sordugunuz 1600 devirlik aristonuda kullandık ama ilk gelen bozudu servis degiştirdi şimdi arkadaş memnun ama gözüm korktu bir kere bu yüzden bunu tavsiye etmem ben alınacak tek ariston BS 1400

ben toparlamak istiyorum kusura bakma şu an 5 işi birden yapıyorum

mini yıkama tuşu eskilerdeki 1/2 tuşudur yani makine aldıgı çamaşır miktarını algılamaz siz dügme ile halledersiniz az çamaşırsa yani 3,5 kilonun (beyazlar için ) altındaysa bu tuşa basacaksınız (her çamaşırın tipinin yıkama kapasitesi farklıdır yünlü 2 kilo bu makinede 1 kilo yıkayacaksanız gene bu tuşa basacaksınız ) yani eskiye özlem duyanlar alabilir

eksra durulama tuşuda rezalet idger eski aristonlarda bile mükemmel durulama özelligi varken bundan özeligi kaldırmalarıda ayıp fazla dterjan attınızmı deterjanlı bırakıyor ancak bu tuşa basarsanız 1 kere fazla duruluyor sırf ugraştırıcı bir ürün

illa aristona alacaksanız BS 1400 yada AVG 16 size kalmış ama whirpool 10961 güzel makine kullanan arkadaşlarım var saygıyla arkadaşım ben sadece bana kızana kızarım iyi günler

http://www.ariston.com.tr/ariston/_pdf/manuals/19505530202_CSI-TK.pdf

alın arkadaşım size 13. sayfadan itibaren AQUALTİS kullanma kulavuzu iyice incele saygılar tekrar tekrar

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (31 Ekim 2006; 13:22:41)

size cok benziyo arastırma tarzim.internete ilk verildiginde indirdim aqualtıslerin kılavuzlarını,inceledim,dediginiz gibi 1/2 tusu ptalca geldi,hatta aristona mail attim,1/2 tusu sadece yıkama suresini azicik azaltmaya yarayan bir tusmu yoksa su kullanımı da azaliyor mu diye ama cvp gelmedi.bi de program sureleri uzun geldi bana,sadece mini prgramla olmaz bu is,camasirlarim genelde az kirli,bu da beyazlar haric 1 saat civari bir ana yıkama programı demek.evde mielem de var onun programları super,sureyi ve kullanımı kendi ayarliyor,camasır azsa kisa tusuna basmaya gerek birakmadan hem isitma sonrasi sureyi azaltıyo,hemde durulama sayısını otomatıkman 2ye dusuruyo.ama hosuma gitmeyen tarafı beyazları az koydugumda da aynı islemi yapıyo,yogun yıkama tusu olmadigindan beyazları en az 60 derecede yıkamam gerekiyo.halbuki 40 derecede yogun program olsa arielle mukemmel temizlik elde ediliyor.bir de gece yıkamaya pek uygun degil,firca seslerini duyuyorsunuz.yeni modelleri elbette cok daha iyi teknolojide ama onlara param yetmiyo acıkçası.miele novotroni 903 u de ankara itfaiye meydanindan cok ucuza dusurdum,zaten aldigim diger makinalari da ordan almistim.sadece gecen sene 850 ytl ye siemns IQ1630 denk gelmisti,onu alamadigima lanet ettim.gerci o modelin motoru super sessiz degil,fircalari var,1633e koydular fircasiz motoru.acikçasi BS1400 cok kaba bir makina,çamasirhane makinasi gibi yapmislar.keske estetigi olsaydi diyecem ama ne bileyim iste.zaten o kadar param da yok onu alacak.

candogan62 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (31 Ekim 2006; 20:09:29)

quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

quote:

anlamanız açısından perde 1,5-2 kilo civarı ve 8 kilo ve üstü sorun çıkarıyor siz çamaşır diyince iç çamaşırımı anlıyorsunuz ayrıca bu makinelerde kısa proğramlar var 2-3 kilo için bunlar peki niye kondu az çamaşırlar hemen yıkansın diye ama dengesiz yük kontrol sistemi 8 kilo üstünde sorun çıkarıyor, birde siz halkı yanıltmayın yorgan programı olmayan çamaşır makinesinde yorgan yıkanmaz kaynak izmir gültepe sıemens-bosch servisi içi alıyor diye içine kaktırmaca yapılıp çamaşır yıkanmaz kullanma kulavuzunu okuyalım ben sadece yerli malla ithal bir olmaz dedim sizin dediginiz malı demedim ben halkı 30 senedir hiç yanıltmadım

Gürcan bey,ben maxx comfort modelini yazıyorum,siz buna yorum yazıyorsunuz,sonrada ben ürüne yorum yazmadım diyorsunuz.Burada yanıltan benim doğru!!?!Neyse uzatmayacağım konuyu,yazılar neyin yanıltıp neyin yanıltmadığını gösteriyor.
Ayrıca o servis yanlış yorum yaptıysa beni ilgilendirmez.Programlarda parçanın türü değil,kumaşın türü önemlidir.Yorganın kumaş cinsi de o makinede belirtildiğine göre elbette yıkanabilir.Ayrıca yorgan 6kg zaten gelmez(Hassas programların kapasitesine uygun).Ki ben tek kişilik yorgandan bahsediyorum.Evet 1-2 kg.derken pamuklu çamaşırdan bahsettim onu belirteyim.Kullanma klavuzunu ben de biliyorum,çokbilmişlik taslamaya lüzum yok.Ayrıca "makinecialt"arkadaşın dediği doğru,benim makinem tek parça çamaşır olmadıkça tek düzenlemeyle sessiz sıkabiliyor.Tek parçaları da 3-4 düzenlemeyle toparlıyor,süre pek değişmiyor(en fazla+2 veya 3dk)

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (31 Ekim 2006; 21:08:11)

quote:

quote:

quote:

Gürcan bey,ben maxx comfort modelini yazıyorum,siz buna yorum yazıyorsunuz,sonrada ben ürüne yorum yazmadım diyorsunuz.Burada yanıltan benim doğru!!?!Neyse uzatmayacağım konuyu,yazılar neyin yanıltıp neyin yanıltmadığını gösteriyor.
Ayrıca o servis yanlış yorum yaptıysa beni ilgilendirmez.Programlarda parçanın türü değil,kumaşın türü önemlidir.Yorganın kumaş cinsi de o makinede belirtildiğine göre elbette yıkanabilir.Ayrıca yorgan 6kg zaten gelmez(Hassas programların kapasitesine uygun).Ki ben tek kişilik yorgandan bahsediyorum.Evet 1-2 kg.derken pamuklu çamaşırdan bahsettim onu belirteyim.Kullanma klavuzunu ben de biliyorum,çokbilmişlik taslamaya lüzum yok.Ayrıca "makinecialt"arkadaşın dediği doğru,benim makinem tek parça çamaşır olmadıkça tek düzenlemeyle sessiz sıkabiliyor.Tek parçaları da 3-4 düzenlemeyle toparlıyor,süre pek değişmiyor(en fazla+2 veya 3dk)

kusura bakma bu kusursa kusur ben çok bilmişim bilmek ayıp degil ögrenmemek ayıp yorgan yıkanmaz sen biliyorsun izmir bölge müdürlügü bilmiyor ayrıca izmir şirinyer tutku ticaret 2 defa yorgan yıka tamburu eline alırsın dedi yeni çıkan 7 kilo bosch'lar için ben eski hiç bir makineye laf söylemiyorum onlarda elektronik dengesiz yük kontrol sistemi olmadıgı için herşeyi 1-3 kilo farketmez yıkıyorda sıkıyorda ama size anlatamadım eleltrolux istanbuldan aradılar 8 kilo çamaşır makinelerinde asla yorgan yıkanmamasını söylediler sizde sitelerine girip mail atın siside arasınlar öyle ilgileniyorlar ama cahi bir satıcıya gidersen izmir bornova bakırcıoglu beyaz eşya magazasına abi bu seni bile yıkar der der adam kendini aşmış

bendeki sıemens IQ makineye -03 farketmez çamaşır atıyorum bir iki sesten sonra düzeliyor hemen sıkmaya geçiyor benim begenmedigim arçelik 8124 SJ serisi onlar bir perdeyi yıkayamıyor

yorganın kumaş cinsi makinede belirtilmiyor kaz tüyü yorgan programı ile pamuklu yorgan aynı şeymi aynı şeyse niye ariston BS 1400 serisinde 3 ayrı yorgan programı var bunuda düşünün

ben ayrıca o makineye yorum yazmadım sedece sizin yerli malla ithal aynı kalitede dediniz ebn asla degil dedim siz yanlış anlamışsınız

candogan62 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (1 Kasım 2006; 13:22:56)

Valla ben o servisin dediğini bilemem,ben defalarca yıkadım,makinanın kazanında hiçbir deformasyon da olmadı.Sadece birkaç kez çamaşır dağıtmak zorunda kalıyor ama sonra toparlıyor.Bence büyük kapasiteli makinelerde yorganlar daha sık yıkanacağı için özel programlar hazırlanmış.Yani bendeki Hassas program hassas kumaşları yıkamak için yeterli.Ona bakarsanız benim makinemde perde programı da yok,perde yıkamayayım mı yani?Makinenin o programdaki ağırlık kapasitesi,sıkma hızı,kumaş türü uygunsa ben yıkarım.Yorganlarımda da makinamda da hasar yok.

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (2 Kasım 2006; 16:16:33)

merhaba
arkadaslar arcelik ve vestelin cidden hicbir modeline guvenim yoktu fakat vestelin yeni hidra 1800 ve 2000 modellerini incelemenizi isterim.aynisindan gecen yıl arcelik de kataloguna eklemisti 5200 diyerek.urunleri iyice arastirdim,slovenia markasi olan gorenje'ye urettirmisler,yani Turk mali degil!!!! :)makinalar mukemmel,neredeyse mieleyle yarisacak hale gelmis bu iki model.bi defa makineler 90 kg,miele kadar agir.dis kazanlari celik,hidra 2000 ve arcelik 5200,2000 devirde sıkıyor.programları cok guzel ve miele gibi kullanisli.dokunmatik lcd ekran konmus.kullanımı cok kolay.durulama suyunu kontrol eden sensor,kopuk kontrol eden sensor ve agirlik sensoru konmus,extra harcama yapmasi imkansiz hale gelmis.bu modelleri dunya capında inceledim,ratingler son derece yuksek seviyede.normalde satis fiyati 2 kusurden basliyodu hatta arcelikte etiket fiyati 2900 civariydi,eski makinayı getirene 400 ytl indirim falan diyordu ama sonunda yıne 2000 ytl den fazlaya geliyodu.ankarada belli kotayı asan magazalara pesin 1150,taksitle 1400e satma yetkisi vermisler,hatta makine magazalarda fise takili vaziyette test etmeye hazirdi,calistirdim,cidden sessiz ve de 6 kg yıkadigi için dengeleme sorunu yasamayacagini biliyorum.ayrica kazan ic aydinlatma lambasi da konmus.pamuklu 60 derece programinda 6 kg çamasir için de sadece 39L su harciyor,sensorle kontrol ederek yaptigi için islemi,yıkama ve durulama sonuclarina guvenmemek mumkun degil.gorenjeye mail attim,yıkama ve sıkma anındaki ses degerlerini dB olarak yollamalari için,sanirim yarin cvp gelir.eger istedigim sonuclar gelirse cidden kaliteli bir modeli butçeme uygun bir fiyata alacam. tabi ki bu durumda ariston avg 16 dan da vazgectim.hatta bu durumda IQ1800 kalitesindeki bir makineyi cok daha ucuza alacam.haberiniz olsun!!!!

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (2 Kasım 2006; 16:22:35)

Bu arada Aqualtis modellerinin asıl ureticisinin ariston degil İngiliz Hotpoint oldugunu ogrendim.Hotpointin dunya capında kaliteli bir marka oldugunu ama Turkiye de bilinmedigini kabul ederseiniz sanirim.Ayrıca aqualtislerin yıkama anındaki ses degeri sadece 47dB.Bu deger siemens IQ1833de 48dB,mielede ise yine ayni degerde,sadece AEGnin lcd ekranli bir modelinde yıkama 46 dB idi,daha sessiz makine yoktu dunyada,almanyada AEG o modeli gneredeyse miele fiyatına satıyo ama dunya pazarina cıkarmadı.anlayacaginiz ariston belki dengeleme problemi olan bir makineyi cok sessiz,şık ve kaliteli olarak hotpointe urettiriyor.zaten hotpoint sitesinde modeller hatpoint olarak sunulmus .bir inceleyın.

aramatarama -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (2 Kasım 2006; 19:00:57)

quote:

Bu arada Aqualtis modellerinin asıl ureticisinin ariston degil İngiliz Hotpoint oldugunu ogrendim.Hotpointin dunya capında kaliteli bir marka oldugunu ama Turkiye de bilinmedigini kabul ederseiniz sanirim.Ayrıca aqualtislerin yıkama anındaki ses degeri sadece 47dB.Bu deger siemens IQ1833de 48dB,mielede ise yine ayni degerde,sadece AEGnin lcd ekranli bir modelinde yıkama 46 dB idi,daha sessiz makine yoktu dunyada,almanyada AEG o modeli gneredeyse miele fiyatına satıyo ama dunya pazarina cıkarmadı.anlayacaginiz ariston belki dengeleme problemi olan bir makineyi cok sessiz,şık ve kaliteli olarak hotpointe urettiriyor.zaten hotpoint sitesinde modeller hatpoint olarak sunulmus .bir inceleyın.

ariston türkiyeye sitesine girin orada sag alt taraftaki AQUALTİS'İ tıklayın bir pencere çıkacak oradanda konforu tıklayın ve süper sessizi tıklayın ve orda 49 desibel yazar ama ses sıemensten daha fazla kendiniz test edin bakın bir tanıdıgınızın evinde varsa

bir başka verdiginiz örnek hotpoint örnegi ise zaten bilinen bir marka arçelik kurutmalı çamaşır makinelerini bazı magazalarda dahalen ellerinde kalmıştır bakıp görebilirsiniz bu markaya yaptırıyordu

ve hotpointe yaptırıyor olsa bile dışardaki makinelerle türkiyedeki makineler aynı degil en basiti türkiyedeki sitesini bile inceleyin,hotpointteki AQUALTİSLER bile 1600 devir türkiyedekiler 1200 devir asla aynı makine degil ülkesine göre mal gönderiliyor ispatı sitelerde ikisinide buraya koyacagım iyi inceleyin

http://www.ariston.com.tr/ariston/2/productlinepage.do?pline=40&installation=01

http://www.hotpoint.co.uk/macro/product.d2w/report?typeref=21&prnbr=AQXXD169

buyrun bakın buradada yerli sitede AQUALTİSLİ daha sesli oldugunu göreceksiniz bu ses 49 desibel ve sadece çamaşırı yıkarken sıkarken ve pompa işleminde ses dayanılmaz

ayrıca AEG'yi biliyorsunuzdur artık yok sadece elektrolux adı altında 2. kalite ürün olarak çıkıyor

aramatarama -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (2 Kasım 2006; 19:18:46)

quote:

merhaba
arkadaslar arcelik ve vestelin cidden hicbir modeline guvenim yoktu fakat vestelin yeni hidra 1800 ve 2000 modellerini incelemenizi isterim.aynisindan gecen yıl arcelik de kataloguna eklemisti 5200 diyerek.urunleri iyice arastirdim,slovenia markasi olan gorenje'ye urettirmisler,yani Turk mali degil!!!! :)makinalar mukemmel,neredeyse mieleyle yarisacak hale gelmis bu iki model.bi defa makineler 90 kg,miele kadar agir.dis kazanlari celik,hidra 2000 ve arcelik 5200,2000 devirde sıkıyor.programları cok guzel ve miele gibi kullanisli.dokunmatik lcd ekran konmus.kullanımı cok kolay.durulama suyunu kontrol eden sensor,kopuk kontrol eden sensor ve agirlik sensoru konmus,extra harcama yapmasi imkansiz hale gelmis.bu modelleri dunya capında inceledim,ratingler son derece yuksek seviyede.normalde satis fiyati 2 kusurden basliyodu hatta arcelikte etiket fiyati 2900 civariydi,eski makinayı getirene 400 ytl indirim falan diyordu ama sonunda yıne 2000 ytl den fazlaya geliyodu.ankarada belli kotayı asan magazalara pesin 1150,taksitle 1400e satma yetkisi vermisler,hatta makine magazalarda fise takili vaziyette test etmeye hazirdi,calistirdim,cidden sessiz ve de 6 kg yıkadigi için dengeleme sorunu yasamayacagini biliyorum.ayrica kazan ic aydinlatma lambasi da konmus.pamuklu 60 derece programinda 6 kg çamasir için de sadece 39L su harciyor,sensorle kontrol ederek yaptigi için islemi,yıkama ve durulama sonuclarina guvenmemek mumkun degil.gorenjeye mail attim,yıkama ve sıkma anındaki ses degerlerini dB olarak yollamalari için,sanirim yarin cvp gelir.eger istedigim sonuclar gelirse cidden kaliteli bir modeli butçeme uygun bir fiyata alacam. tabi ki bu durumda ariston avg 16 dan da vazgectim.hatta bu durumda IQ1800 kalitesindeki bir makineyi cok daha ucuza alacam.haberiniz olsun!!!!

Gene bu markalara güveniniz olmasın çünkü sıemens'in çok kötü bir taklidi bu cihaz size kullanma kılavuzunu buraya koyacagım iyi inceleyin

çamaşır mainenizi en geç 1 senede bir sensorinsesini ayarlamak zorundasınız ugraştırıcı iş bu sıemenste tamamen otomatik bunu ayarlamazsanız suyun kalitesini algılayamıyor ve durulama sayılarında şaşırma olabiliyor.
agırlık tanımayıda arasıra kotrol etmeniz gerekiyor buyrun kullanma kulavuzu birde sıemens e bakın aradaki farkı anlayacaksınız

bu alınıncaya kadar

SIEMENS XLS 140A MODELİ daha kaliteli ve daha ucuz ha ne fark var bu sıemens 1400 devir.
2000 devir kullanılacak bir devie degil sadece iç çamaşır yani pamuklu dayanıklı tekstiller için genelde 800-1200 kullanacagımız devirdir normali

yada

BOSCH Maxx COMFORT WFR 140 A bunlar sıemensle aynı makine ve bazı magazalarda bulunabilir

http://www.arcelik.com.tr/Pdfs/tr-TR/8908710100.pdf

Alıp kullanırsanız buraya düşüncelerinizi yazın bilgimiz olsun

aramatarama -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (4 Kasım 2006; 0:24:46)

bugün iyice inceleme fırsatım oldu hotpoint firması AQULALTİS çamaşır makinelerini fason olarak İNDESİT firmasına yaptırıyor yani ariston gene orjinalinde, dünyada bir çok firma başka firmalara fason mal ürettiriyor o siteyi iyice inceleyin bir çogu karşıdan bakınca aynı gibi görünsede devir sayılarına programlarına kadar farklı türkiyedekileri 49 desibel onlar 47 desibel iyice bakın göreceksiniz

ARİSTON dünyaya kaliteli ürün türkiyeye 2. kalite ürün getirmekte onlarda haklımı acaba insanımız iyi bir şey almak istemiyor ucuz olsun diyor,bugün arçelik bayi arkadaşımda oturdumda bana sadece ayda 1-2 kalkiteli mal sattıklarını ama şu 365 yıtl'lik yaramaz makineden akşama kadar -8-10 satıyoruz kapış kapış diyor bu böyle oluncada firmalar başındada türk müdür varsa para para diyor

Özünde ARİSTON iyi bir firma ve markada olsa türkiyede ne oldugu tam anlaşılamamış ve kalitesi her gün degişmekte nabza göre şerbet usulü

almak isteyen alır ama şikayet var'ı ziyaret ederek alın

boronto -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (9 Kasım 2006; 20:36:52)

bosch marka alman malı makinem var çok memnunum 1600 devir

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (10 Kasım 2006; 0:17:22)

Bahsettigim arcelik 5200 çamasır makinesini aldim.servis montajini yapip gider gitmez actim içini,aynen arastırdigim gibi içindeki her parca gorenje ismini tasıyo.emindim ne olduguna ama yıne de içim rahatlamaliydı.dis kazan zaten celik ve makine sıkma esnasında kesinlikle kıpırdamiyor.dengesiz yuk kontrol mekanizmasi mieledeki gibi calisiyor.kazani 50 den 100civari devire cıkarirken devamli kontrolde tutuyor,kontrol devrine gelmeden herhangi bir terslik gorurse devri yavasca dusurup tamdagilim saglamaya ugrasiyor,birkac sn denedikten sonra olusmasi muhtemel kuçuk bir dengesizlikle 400 devir altinda bir hizda birkac sn dondurup fazla suyu aliyor,sonra kısa sure actirip camasira tekrar dengesiz yuk kontrolu yapiyor.bu kademeler cok kisa surede gerceklesiyor ve ikinci denemede zaten mukemmel sonucla sıkmaya basliyor.bunu sadece mielede gordum bugune kadar,her iki modelde de dengesiz yuk sensoru amortisor ayagina konmus,diger markalardaki modellerde oldugu gibi kazan uzerinde monteli degil.bu arada yuku dengelemeye calismasi tekrar tekrar aynı islemi yapmak seklinde olmadigindan islemi gayet hizli yapmasini saglamis.yani lg veya samsung gibi degil durum.makinenin tek kusurlu gordugum tarafı su harcamasına dair.program baslayınca ilk suyu kademesiz presostat vasitasiyla su camdan gorununceye dek alıyor,su alma durup kazan donmeye ve su jeti baslayınca camasir suyu hizla emiyor,neredeyse tambur tabanina kadar indiginde seviye ikinci bir presostat ile su artik minimum seviyede olacak sekilde eklenmeye basliyor.fakat bu durum yaklasık 2-2,5 kg dan sonra A seviyede su kullanımını garantiler,tek parca camasiri haddinden fazla suyla yıkamis olursunuz o ilk su alistan dolayı.bunun harici makine gercekten super sessiz,yıkamada motor sesi hic yok,su sesi bile neredeyse duyulmuyor.sıkmada 1000 devirin uzerindeyken hafif bir ugultu geliyor ama titresime dair hiçbir ses yok.kullanımı cok kolay.yıkama sihirbazi denen ozellik annem gibi makine kullanmakta ozurlu birine bıle bu makineyi kullanmak cocuk oyunu dedirtti.6 kg yıkamasi da ideal.eklemek isterim,sensor ayarlamasini makine topu topu 1,5 dakikada yaptı,bunu yılda bir yapmak asla kulfet degil.bir de IQ dan ustunlugunu ekliycem:hazirlayabileceginiz 4 adet favori programa istediginiz ismi verebilirsiniz,halbuki IQ 3 adet favori programa sadece kandi isimlerini veriyor,bu da yarattiginiz programi kendinize gore ozellestirmenizi engelliyor bence.evet,yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar....

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (10 Kasım 2006; 0:42:37)

quote:

Bahsettigim arcelik 5200 çamasır makinesini aldim.servis montajini yapip gider gitmez actim içini,aynen arastırdigim gibi içindeki her parca gorenje ismini tasıyo.emindim ne olduguna ama yıne de içim rahatlamaliydı.dis kazan zaten celik ve makine sıkma esnasında kesinlikle kıpırdamiyor.dengesiz yuk kontrol mekanizmasi mieledeki gibi calisiyor.kazani 50 den 100civari devire cıkarirken devamli kontrolde tutuyor,kontrol devrine gelmeden herhangi bir terslik gorurse devri yavasca dusurup tamdagilim saglamaya ugrasiyor,birkac sn denedikten sonra olusmasi muhtemel kuçuk bir dengesizlikle 400 devir altinda bir hizda birkac sn dondurup fazla suyu aliyor,sonra kısa sure actirip camasira tekrar dengesiz yuk kontrolu yapiyor.bu kademeler cok kisa surede gerceklesiyor ve ikinci denemede zaten mukemmel sonucla sıkmaya basliyor.bunu sadece mielede gordum bugune kadar,her iki modelde de dengesiz yuk sensoru amortisor ayagina konmus,diger markalardaki modellerde oldugu gibi kazan uzerinde monteli degil.bu arada yuku dengelemeye calismasi tekrar tekrar aynı islemi yapmak seklinde olmadigindan islemi gayet hizli yapmasini saglamis.yani lg veya samsung gibi degil durum.makinenin tek kusurlu gordugum tarafı su harcamasına dair.program baslayınca ilk suyu kademesiz presostat vasitasiyla su camdan gorununceye dek alıyor,su alma durup kazan donmeye ve su jeti baslayınca camasir suyu hizla emiyor,neredeyse tambur tabanina kadar indiginde seviye ikinci bir presostat ile su artik minimum seviyede olacak sekilde eklenmeye basliyor.fakat bu durum yaklasık 2-2,5 kg dan sonra A seviyede su kullanımını garantiler,tek parca camasiri haddinden fazla suyla yıkamis olursunuz o ilk su alistan dolayı.bunun harici makine gercekten super sessiz,yıkamada motor sesi hic yok,su sesi bile neredeyse duyulmuyor.sıkmada 1000 devirin uzerindeyken hafif bir ugultu geliyor ama titresime dair hiçbir ses yok.kullanımı cok kolay.yıkama sihirbazi denen ozellik annem gibi makine kullanmakta ozurlu birine bıle bu makineyi kullanmak cocuk oyunu dedirtti.6 kg yıkamasi da ideal.eklemek isterim,sensor ayarlamasini makine topu topu 1,5 dakikada yaptı,bunu yılda bir yapmak asla kulfet degil.bir de IQ dan ustunlugunu ekliycem:hazirlayabileceginiz 4 adet favori programa istediginiz ismi verebilirsiniz,halbuki IQ 3 adet favori programa sadece kandi isimlerini veriyor,bu da yarattiginiz programi kendinize gore ozellestirmenizi engelliyor bence.evet,yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar....

sayın arkadaşım hayırlı olsun ürünü begenmene sevindim inşallah sorunsuz kullanırsın
bana yanlış anlama ama 1 fazla memori yani hafıza olması üstünlük gibi gemedi ayrıca kendi ismimi yada başka bir isim vemek önemli degil ahmet mehmet yıkamıyoruz çamaşırın adı belli gömlek,renkli,tül gibi bunu bile yapsa iyi ama ben bu özelligini kullanmıyorum evde herkes kullanabiliyor ayarlamak çok basit ve kolay dakikaları almıyor

ayrıca dediginiz gibi sıemens IQ 1633 de'de sıkmada ses az ve dengesiz yük kontrol sistemi harika tıpkı sizin dediginiz gibi çalışıyor eger dediginiz gibi dengesiz dagılım hissettimi yavaşlayıp baştan hızlanıyor yada durup baştan dagıtıyor

birde benim bu sıemenste hoşuma giden lekeli yani yogun yıkama çok ilginç bir yıkama yapıyor yıkamanın bir anında dakikada 50 devirden birden 100 devire falan çıkıyor bir kaç saniyeligine bunu arada tekrarlıyor çamaşırları yan duvarlara sıkıştırarak yıkıyor ben çok begendim o kadar makine denedikten sonra siz nerede otuyrdunuz bu arada

tekrar hayırlı olsun

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (10 Kasım 2006; 8:41:59)

mailimi dikkate alıp hemen cvplamaniz cok hosuma gitti.ne yalan soyleyim hala aklim IQda,bahsetmistim daha once,eger fiyati orijinal sekliyle kalsaydi yani 3000ytl,kesinlikle IQ1832 alirdim,ama 2 ay ertelemeli olarak 14 ay taksitle 7 yıl garantiside onaylanarak 1236 ytl olunca dayanamadim arkadas!genis lcd ekrandan herhangi bir dugme olmadan dokunarak kullanmak cok guzel.dediginiz gibi,3 yerine 4 hafiza cok onemli degil ama ayrintilara asiri takildigim için(sizde de var bu :))isim yazma guzel bir ozellik geldi bana.niye diyceksiniz:camasirlar bizim evde pek kirli olmaz,o yuzden beyazları 40 derecede yıkamak genelde yetiyo,mielede yogun yıkama olmadigi halde normal 40 program bile tertemiz yapiyodu.beyazlar programinda maalesef 60,75 ve 95 derece secimi var sadece,ki bu IQ da da 80 ve 90 olmus.bu yuzden yogun secimli 40 derece pamuklu yıkama renkliler kisminda mevcut.ben hafiza olustursaydi IQda,hafizada annemin kullanacagi beyazlar 40 programi yerine renkliler gibi bir program ismi gorunecekti,bu da hafizaya aldiracagim renkli yıkama programiyla karisirdi.halbuki bu makinada annem,bahsettigim programi "iççamaşırı"diye kaydetti,su seviyesi yukseltme secenegiyle birlikte yuksek devirli mix programi da "yorgan diye kaydetti.oldukca da hosuna gitti bu is.aslinda bu yine cok onemli degildi cunku yıkama sihirbazi denen ana menu secenegi super kullanisli olmus.sihirbaza dokundugunuzda tum programlar liste haline onunuzde,secim yapinca az kirli,kirli,cok kirli,kirli+lekeli secenekleri gorunuyor.gerizekali birisi bile bu seceneklerden birini tiklayabilir.onerilen secenekler her durumda cok mantikli olmus.size dusen basla komutu vermek.ama açik soyleyim,izmirde varsa bir tanidiginizda bu model inceleyin,yoksa ankaraya geldiginizde beklerim mutlaka,su jetini arceligin dandik modellerinde incelemistim,orijinalinin gorenjede ne kadar verimli oldugunu gordum:muhtesem!detrejanli su oyle guzel puskuruyor ki çamasira,sanki bir yandan da citileme yapıyor camasiri :) ama bu sayede arceligin argemde urettigim ozellikler dedigi seylerin bircogunun calinti oldugunu tekrar ispatlamis bulunuyorum.ki dun bahsettigim su alma muhabbetini bile yurutmusler,ama bu ozellik maalesef bir eksi bence,orada şapa oturmus serefsiz hirsizlar!ama hala IQ yu merak ediyorum.1631 i 2 kez inceleme imkanim oldu ,motorunda firca oldugu o kadar belliydi ki.sıkmada daha 1000 devire gelmeden sesi duymaya basladim,klasik 800 devirli siemenslerdeki ses yoktu elbette ama kulak bu,itfaiye meydanindaki o gurultude bile sesi algiladim.ama eminim 1633de o ses yok.

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (10 Kasım 2006; 21:11:26)

quote:

mailimi dikkate alıp hemen cvplamaniz cok hosuma gitti.ne yalan soyleyim hala aklim IQda,bahsetmistim daha once,eger fiyati orijinal sekliyle kalsaydi yani 3000ytl,kesinlikle IQ1832 alirdim,ama 2 ay ertelemeli olarak 14 ay taksitle 7 yıl garantiside onaylanarak 1236 ytl olunca dayanamadim arkadas!genis lcd ekrandan herhangi bir dugme olmadan dokunarak kullanmak cok guzel.dediginiz gibi,3 yerine 4 hafiza cok onemli degil ama ayrintilara asiri takildigim için(sizde de var bu :))isim yazma guzel bir ozellik geldi bana.niye diyceksiniz:camasirlar bizim evde pek kirli olmaz,o yuzden beyazları 40 derecede yıkamak genelde yetiyo,mielede yogun yıkama olmadigi halde normal 40 program bile tertemiz yapiyodu.beyazlar programinda maalesef 60,75 ve 95 derece secimi var sadece,ki bu IQ da da 80 ve 90 olmus.bu yuzden yogun secimli 40 derece pamuklu yıkama renkliler kisminda mevcut.ben hafiza olustursaydi IQda,hafizada annemin kullanacagi beyazlar 40 programi yerine renkliler gibi bir program ismi gorunecekti,bu da hafizaya aldiracagim renkli yıkama programiyla karisirdi.halbuki bu makinada annem,bahsettigim programi "iççamaşırı"diye kaydetti,su seviyesi yukseltme secenegiyle birlikte yuksek devirli mix programi da "yorgan diye kaydetti.oldukca da hosuna gitti bu is.aslinda bu yine cok onemli degildi cunku yıkama sihirbazi denen ana menu secenegi super kullanisli olmus.sihirbaza dokundugunuzda tum programlar liste haline onunuzde,secim yapinca az kirli,kirli,cok kirli,kirli+lekeli secenekleri gorunuyor.gerizekali birisi bile bu seceneklerden birini tiklayabilir.onerilen secenekler her durumda cok mantikli olmus.size dusen basla komutu vermek.ama açik soyleyim,izmirde varsa bir tanidiginizda bu model inceleyin,yoksa ankaraya geldiginizde beklerim mutlaka,su jetini arceligin dandik modellerinde incelemistim,orijinalinin gorenjede ne kadar verimli oldugunu gordum:muhtesem!detrejanli su oyle guzel puskuruyor ki çamasira,sanki bir yandan da citileme yapıyor camasiri :) ama bu sayede arceligin argemde urettigim ozellikler dedigi seylerin bircogunun calinti oldugunu tekrar ispatlamis bulunuyorum.ki dun bahsettigim su alma muhabbetini bile yurutmusler,ama bu ozellik maalesef bir eksi bence,orada şapa oturmus serefsiz hirsizlar!ama hala IQ yu merak ediyorum.1631 i 2 kez inceleme imkanim oldu ,motorunda firca oldugu o kadar belliydi ki.sıkmada daha 1000 devire gelmeden sesi duymaya basladim,klasik 800 devirli siemenslerdeki ses yoktu elbette ama kulak bu,itfaiye meydanindaki o gurultude bile sesi algiladim.ama eminim 1633de o ses yok.

sayın arkadaşım herkesin iyi ürün alması benim çok hoşuma gider inanın makineyi begendiginize çok memnun oldum
benim IQ da ses çok çok az yıkamada asla yok ve sıkmayıda sizin dediginiz gibi yavaş hızlanarak yapıyor eger dengesiz yük oluşmuşsa baştan dagıtıyor yani arçelik 8124 le alakası yok o beni mahfetmişti allahtan bölge müdürü beni tanır hemen geri aldı bende sizin makineyi bir ara düşündüm ama 81424 ten korkunca dogru buna yöneldim bonoda açınca bütün sık kullanılan programlar hemen önünüde dediginiz gibi ayrıca beyazlar diye ayrılmamış ama orada yazıyor ya renkli ve beyaz diye

birde dün bahsettim size bu makinenin yogun yıkama yani lekeliler fonksiyonı mükemmel bir çok makine kullandım asla böylesini görmedi bütün makinelerde yogun tuşuna basınca yıkama süresi uzuyorsadece bunda hem uzuyor hemde kazan devri artıp çamaşırları çitiler gibi sıkıştırarak yıkıyor

ikmizede hayırlı olsun aslında buna ayrı topik açmak lazımdıki insanlar okusunlardı

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (10 Kasım 2006; 21:27:56)

bakın bende buldum sizin çamaşır makinesi nasıl bir fiyatına bakın

http://www.hemalhemsat.com/main/auctiondetail/1249890/normal/arcelik_arcelik_5200_a+_enerjili_6_kg_camasir_mak..php

afacan! -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (10 Kasım 2006; 22:47:56)

yahu bu makinede ön yıkama programı yok. biz de çamaşır makinesi alacağımız zaman siemens e falan da bakmıştık. Onda da sentetik programında ön yıkama yok diye almadık (siwamat xl ilk çıkan modelleri) hem kalan zamanı, hangi aşamada olduğunu da göstermiyordu. ama şimdi bakıyorum da kendilerini geliştirdiler. hem ekran koydular, ön yıkama programı koydular, hem de yıkama esnasında hangi aşamada olduğunu gösteriyor

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (11 Kasım 2006; 12:40:22)

merhaba gurcan bey,hemalhemsatta ki fiyat benim aldigimin cok ustunde.ben 2 ay ertelemeli ve 14 ay taksitle +7 yıl garanti uzatmasiyla 1236 ytl ye aldim,onlar axesse 32 ay ertelemesi olmayan 14 ay seceneginde 1800 kusure vermisler.ayrica 7 yıl garantisi için 36 ytl extra odeme yapmak da gerekiyo.hayatta beyaz esya konusunda ilk defa sansim guldu,sevincliyim.ama yalanim yok,hala IQyu merak ediyorum,onun havası ayrı ya!ya da ben cok hayal kurdum IQile ilgili,belki de aldigim makine kadar bile degil teknik anlamda.keske izmirde olsam da evinizde ziyaret edip inceleyebilsem..bu arada ben izmir dogumluyum,memleketim degil ama orasini memleketimden daha cok severim.

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (11 Kasım 2006; 12:43:02)

pardon yanlis bir yazim olmus,32 ay ertelemeli degil 2 ay ertelemeli olacak axessin yaptıgı.

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (11 Kasım 2006; 12:47:53)

ben arcelik 5200u aldim,acikcasi hic pisman olmadim,sensorinse ayari dediginiz gibi zor falan degil,agirlik sensorunda hassasiyet cok yuksek ve de muhtesem sessiz bir makine.kılavuzunu model arcelik sitesine ilk girdiginde indirmistim zaten,fiyattan dolayı kararsizdim sadece,1200 ytl ye kesinlikle alinacak bir makina,kessssinnnlikle!!

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (11 Kasım 2006; 19:12:21)

quote:

ben arcelik 5200u aldim,acikcasi hic pisman olmadim,sensorinse ayari dediginiz gibi zor falan degil,agirlik sensorunda hassasiyet cok yuksek ve de muhtesem sessiz bir makine.kılavuzunu model arcelik sitesine ilk girdiginde indirmistim zaten,fiyattan dolayı kararsizdim sadece,1200 ytl ye kesinlikle alinacak bir makina,kessssinnnlikle!!

bugün arçalik 5200 denedim ve sesine yıkama performasına baktım bir arkadaşın evinde dediginiz gibi o fiyata çok çok iyi makine ancak IQ kadar sessiz degil bunu anladım ikisinide 1600 devirde desibel ölçüm cihazıyla aynı programda aynı kiloda test ettim ,ayrıca kazanın çelik olması harika ,birde tambur bana sıemens IQ oranla çok esnek geldi IQ biraz daha oturaklı tambur konusunda sizde izmire buyrun beklerim, inanın bende sizin IQ yu kullanmanızı çok isterim sizde kendi gözünüzle daha iyi anlardınız.

Ayrıca su jeti ile performansı çok iyi yani siz o makineyi çok güzel fiyata almıştınız bende benimkini 2450 ytl 18 ay iyi aldım inşallah ikimizde sorunsuz şekilde kullanırız iyi akşamlar

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (12 Kasım 2006; 13:55:10)

Gurcan bey uzerinde cvp yazdiginiz maili sizin icin yazmamıstım,aramatarama rumuzlu arkadasa yazmistim ama genele gitti.ama cvbiniza sevindim.

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (12 Kasım 2006; 13:58:07)

İkimizinde sorun yasayacagini sanmiyorum makinelerimizle ilgili.yalnizca bugun eve gidince yogun yıkama secenegini izliyecem,bakalim 5200de de benzer devir yukselmesi oluyor mu?ama su jeti gercekten muhtesem bisey,keske IQda da olsaymis,bu maalesef siemensin atladigi bisey.

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (12 Kasım 2006; 14:35:54)

quote:

İkimizinde sorun yasayacagini sanmiyorum makinelerimizle ilgili.yalnizca bugun eve gidince yogun yıkama secenegini izliyecem,bakalim 5200de de benzer devir yukselmesi oluyor mu?ama su jeti gercekten muhtesem bisey,keske IQda da olsaymis,bu maalesef siemensin atladigi bisey.

benim gibi izmirde çok sayıda kişide sıemens IQ var o arkadaştada bendede var ama genelde ben memnunum bilirsiniz belki sıemenslerde farlı bir deterjan kullanma sistemi var bunun adı
hydroBall: çamaşır makinelerimizde kullanılan hyroBall teknigi türkiyede ilk defa Siemens tarafından kullanılmıştır.hydroBall Asınıfı yıkama performansını elde etmek için geliştirlen özel bir teknolojidir su makineye deterjan gözündenalınır alınmaz,hyroBall devreye girer ve kazanın altındaki tahliye borusunu kapatarak,deterjanlı suyun yıkamaya geçmeden kaybolmasını engeller.Böylece deterjanlı su kaybı önlenmiş olur.Dolayısıyla çamaşırlarımız hem daha az deterjan kullanılabileceginiz için bütçenize katkıda bulunuş olursunuz

Ayrıca dikkatinizi çekmiştir sizin kazanda üstten duşlama yok ve tamburun arkası delikli degil bizim sıemenste tam 4 taraftan su alınıyor ve buda yıkama performansını baya artırıyor bunlar alttan,üstten duşlama arkadan ve pencerenin üstünden çamaşırın üstüne su vererek daha çabuk çamaşırlar ıslanarak yıkamaya geçiliyor

yani aslında çamaşır makinelerinde o yok bu yok demeyelimde sonuca bakalım her marka kendi sistemlerini geliştirmiş sonuç iyi ve temiz kokan çamaşırlar olsunda yoksa sıemens bunu atlamış, bunu sizinki atlamış demiyelim bu her markanın teknolojisi birde biliyorsunuz sıemenste ömür boyu eviniz su taşmalarına karşı (çamaşır mainesinden kaynaklanıyorsa) garantili

Ama yine size bir arakadşınızda varsa gidin ve iki makineyi aynı programda aynı devirde,aynı sıcaklıkta ve aynı kiloda test edin hem sesini hem yıkama performansını hemde yıkama hızını ben sıemensin birde normal programını bu kadar çabuk bitmesine hayret ettim kısa programdan bahsetmiyorum normal beyaz-renkli programından bahsediyorum

o zaman kendiniz görerek daha iyi kara verirsiniz dedim ya dünyada zaten tek bir iyi marka yok bunların arasına sizin çamaşır makineside eklendi sevindim alternatif açısından iyi günler

coyjonquil -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (12 Kasım 2006; 15:04:06)

samsungun son çıkan kuru temizleme de yapabilen makinesinin fiyatı hakkında fikriniz var mı??

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (12 Kasım 2006; 15:10:26)

quote:

Orjinalden alıntı: coyjonquil

samsungun son çıkan kuru temizleme de yapabilen makinesinin fiyatı hakkında fikriniz var mı??

dün izmirde ar-ca'da çalışanlara sordum daha belli degil ama 3500-3750 arası olabilir dediler bence acele etmeyin yeni ürün bir kullanılsın test edilsin hem hakkında bilgimiz olur hemde fiyat dahada düşer iyi günler

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (12 Kasım 2006; 15:59:34)

[sm=duel.gif] [:)] Su tasmalarına karsı koruma 5200de zaten var,aqua stopda herhangibir su kacagi varsa bu otomatık olarak makina tabanına aktarılıyor ve samandıra makineyı tamamen durdurarak hem alarm veriyor hemde musluk ağzındaki ventıl kapanarak su kaynagindan durdurulmus oluyor.siemens IQda 3 boyutlu islatma diye bahsedilen sey yıllar onceki WFK 2800de zaten vardi,su an evimde bir odada o makine zaten duruyor.evet,kazan arkasındaki delikler islatmayi cabuklastiriyor,ayni zamanda yıkama performansinida artirıyor ama su jeti zaten bunlari fazlasiyla yapıyor.3 boyutlu ıslatma icin siemensin kullandigi koruk ust kismindaki boru su jetine gore okadar zayıf ki.sebekeden gelen suyun korugun ust kismindan verilmesinden baska bisey degil.evet,islatmayi kolaylastiriyor ama bir pompayla camasirin ustune su puskurtmeyle kıyaslanamaz bile!yaklasik 4 sene kullandim bosch wfk 2800 u,mekanizmanin IQdakiyle ayni oldugunu cok iyi biliyorum.bu yuzden yapacagim guzel bir aciklama daha olur:kazan uzerinde acilan her fazla delik,kazan mukavemetini azaltir.arcelik 5200u ureten firma gorenjeden gelen mail de bu sozumu dogruluyor.kazanın arkasinda delikler acip islatmayı bu yolla kolaylastiracaklarina su jeti kullanıp mukemmel performans elde etmeyi amaclamislar.bir de sunu eklemeliyim.hydroball teknolojisi turkiyede ilk defa siemens tarafindan uygulandi sozu de cok iddiali cunku hydroball 30 kusur yıldır mielede var,bu teknoloji 98 yılında siemens ve bosch da en ust model olan wfk 2800de maalesef yoktu!ve iyi bildigim,bu ozellik IQ tarzi modellerinden baska son birkac yılda uretilen hiçbir modelinde yok.eklemek isterim tekrar,su jeti,ayri ayri ayrıntıya girilmis bircok ozelligi ufacık bir pompa ve tazyıkli bir su ile tek sistemde bunyesine toplamis.ne gerek var ki bu kadar ayrıntıya?sizce de doğru degil mi bunlar?ama olay sakin su noktaya gelmesin,benim makinem iyi veya sizin makineniz iyi demiyorum ben,sadece teknolojilerin ustunlugunu ve geriligini yahut gereksiz ozellikleri,daha kolay daha pratikce elde edilmis bazi ozellikleri anlatmaya calisiyorum.

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (13 Kasım 2006; 12:06:56)

Gürcanbey mailime herhangi bir cvp yazmamissiniz.evet,bugune kadarki kullanımlarimda bir falso vermemisti 5200,programlari,yıkayisi,imajivs gayet guzeldi,eksik olaraksadece su alma muhabbetini aciklamistim.ama dun gece camasir koyup yattim,son sikmaya geldiginde bir gurultuyle uyandim,makina kazanda 5 kg civari camasir oldugu halde dengesiz yakalamis olarak sıkmaya baslamis ve ovaziyette 1600 devire cikmis.bir onceki gun ankara kazanda deprem olmustu,onun gurultusuyle uyandik geceleyin ve benzer bir telasla yine depremmi oluyo diye ev halki olarak ayaga kalktık ama maalesef ses makineden geliyordu.sabahin 8indealt komsugeldi ve gece o zangirti neydi falan diye kapimizi caldi.saat 10da tekrar camasir koydum,yıne kazan agirlık otomatiğine gore % 100 doluydu ama her sıkma devir yukselisine gecerken hem kapaktan hemde deterjan gozunden takir takir sesler geldi ve ozellikle son sıkmada 1200 devirde makinanin uzerindeki esyalari indirmek zorunda kaldim.kurutma makinesi koymayi dusunuyordum makinenin uzerine,bu durumda hic de guvenli degil!bironceki gun sıkma devrini 0a getirerek calistirmistim,kılavuzda bu secenek uygulandiginda makinanin camasiri son durulama suyuna islayacagi ve secenekler sunacagi yaziliydi,kırısmaması gereken camasirlar kazandaydi ve makina suda bekletmek yerine suyu basaltıp programi bitirmis,camasirlar kiris kiris cikti içinden.ben bu makineyi iade etmek istiyorum.bunla ilgili bana yardimci olabilir misiniz?IQ da bu ugultunun asla olmayacagini dusunuyorum.iade mumkun olursa imkanlarimi zorlayip IQ1633 alacam.

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (13 Kasım 2006; 12:11:47)

Buarada amortisorlerde herhangi biproblem yok,90 kiloluk bimakinenin ayaklari dengede oldugu halde bu sekildesarsinti ve ugultu yapmasi bir muhendislik hesabi eksikligini acikçaortaya koyuyor.ben daha oncede belirtmistim,3 akrabamda siemensin 900 devirlik modelindenvar,adi makina ama hic ugultu yaptiginive sarsildigini gormedim,ki sıkma anında kazan icerdeinanilmaz titresim yaptıgı halde.cok kizginim cok!!!

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (13 Kasım 2006; 17:13:40)

quote:

Gürcanbey mailime herhangi bir cvp yazmamissiniz.evet,bugune kadarki kullanımlarimda bir falso vermemisti 5200,programlari,yıkayisi,imajivs gayet guzeldi,eksik olaraksadece su alma muhabbetini aciklamistim.ama dun gece camasir koyup yattim,son sikmaya geldiginde bir gurultuyle uyandim,makina kazanda 5 kg civari camasir oldugu halde dengesiz yakalamis olarak sıkmaya baslamis ve ovaziyette 1600 devire cikmis.bir onceki gun ankara kazanda deprem olmustu,onun gurultusuyle uyandik geceleyin ve benzer bir telasla yine depremmi oluyo diye ev halki olarak ayaga kalktık ama maalesef ses makineden geliyordu.sabahin 8indealt komsugeldi ve gece o zangirti neydi falan diye kapimizi caldi.saat 10da tekrar camasir koydum,yıne kazan agirlık otomatiğine gore % 100 doluydu ama her sıkma devir yukselisine gecerken hem kapaktan hemde deterjan gozunden takir takir sesler geldi ve ozellikle son sıkmada 1200 devirde makinanin uzerindeki esyalari indirmek zorunda kaldim.kurutma makinesi koymayi dusunuyordum makinenin uzerine,bu durumda hic de guvenli degil!bironceki gun sıkma devrini 0a getirerek calistirmistim,kılavuzda bu secenek uygulandiginda makinanin camasiri son durulama suyuna islayacagi ve secenekler sunacagi yaziliydi,kırısmaması gereken camasirlar kazandaydi ve makina suda bekletmek yerine suyu basaltıp programi bitirmis,camasirlar kiris kiris cikti içinden.ben bu makineyi iade etmek istiyorum.bunla ilgili bana yardimci olabilir misiniz?IQ da bu ugultunun asla olmayacagini dusunuyorum.iade mumkun olursa imkanlarimi zorlayip IQ1633 alacam.

sayın arkadaşım 15 gün içinde müşteri memnuniyetsizligini göstererek arçelik iade alıyor ben öyle yaptım asla bir zorluk çıkarmadılar hemen arçeligi arayın size yardımcı olurla,r ama sizi ciddiye almazlarsa noterden ihtarname çekin ve servisi çagırın aynı arızayı tekrar tekrar 2 kez yaparsa geri almak degiştirmek yada ürünün fiyatından indirim yapmak veya paranızı geri vermek zorundalar

siz bunu yani sessiz oldugu için aldınızı belirterek başvurun ve sorunları anlatın bence yardımcı olurlar eger olmazlarsa sizi zorlu bir süreç bekliyor sıemens konusundada hele iade edin size buradan bile makine gönderirm ben iyi günler

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (13 Kasım 2006; 19:41:39)

lanet olsun diyorum cunku bahsettigim gacirti ust tabla ile deterjan kutusunun surtunmesi ve icten de gelen bir problemle olusuyor.sikma evresi basladiginda makina suyu bosaltiyor,sonra UKS isleminde camasirin dengelenmis olup olmadigini pek umursamadan ön sıkma yapıyor,amac dengesiz yuk yaratan fazla suyu almak ama o esnada sarsiliyor makina,hem pis bitr ugultu hem de gacirti olusuyor.bu da gece yıkamaya uygunsuz durum yaratıyor.ayrıca pompalama esnasinda pompaki normal sesler haricinde titresimler,bazen gacirtiya benzer sesler olusmakta.hangi noyu aramaliyim arcelikte,musteri hizmetleri nosunu mu?

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (13 Kasım 2006; 20:21:13)

quote:

lanet olsun diyorum cunku bahsettigim gacirti ust tabla ile deterjan kutusunun surtunmesi ve icten de gelen bir problemle olusuyor.sikma evresi basladiginda makina suyu bosaltiyor,sonra UKS isleminde camasirin dengelenmis olup olmadigini pek umursamadan ön sıkma yapıyor,amac dengesiz yuk yaratan fazla suyu almak ama o esnada sarsiliyor makina,hem pis bitr ugultu hem de gacirti olusuyor.bu da gece yıkamaya uygunsuz durum yaratıyor.ayrıca pompalama esnasinda pompaki normal sesler haricinde titresimler,bazen gacirtiya benzer sesler olusmakta.hangi noyu aramaliyim arcelikte,musteri hizmetleri nosunu mu?

arçelik çagrı merkezini arayın onlar size bir servis yönlendirirler

4440888

GENEL MÜDÜRLÜK:0 212 314 34 34

ve ankara bölge müdürlügünü arayın ilgilenmezkerse neler yapacaklarınızı şöyler çıtlatın gözleri korksun bunu mutlaka noterden ihtarlada destekleyinki ciddi oldugunuzu anlasınlar sonrada tek bir çare kalıyor uzun koşu yani mahkeme

kolay gelsin ben bunları mahkemeye vermekten bıktım ama artık beni çok iyi biliyorlar bir dedigimi asla ariston ,arçelik iki yapmaz

ben size aslında ariston ET 1400 EX (eski adı bs 1400) almadınız ama burada bir kaç arkadaşım illa ariston alacagım dedigi için aldırdım çok iyi bir makine aqualtistende iyi

makinecialt -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (14 Kasım 2006; 9:46:43)

tesekkur ederim verdiginiz bilgiler için.acikcasi saglamlik onemli ama bs 1400 cok kaba bir makina ve de o boyutta makine bana cok iri geldi.onu alacak param olsaydı IQ almayı acıkca dusunurdum.zaten 5200 almaya da o fiyat dususunu gorunce karar verdim.genel bir dusus olmadigini,bazi magazalara bunu uygulattirdiklarini gorunce almaya karar verdim.su anki fiyati arcelik 3000 ytlnin uzerine cikmis.bazi internet sitelerindeki dusuk fiyat da bu magazalara verilen uygun fiyatli makinelere benzer bir durum diye dusunuyorum.aklimi celen sadece bu fiyat uygunlugu olmustu,onun haricinde makineyi kullanma kılavuzunu incelemekten basak tanimiyordum,etrafimda alan birileri de yoktu.aslinda IQ alan birileri de yok,makine cok pahali oldugundan bircok tanidigim imrenerek bakiyor ama alamıyordu.neyse,su arceligi arayim bakalim,sonuc ne olacak?

topaz42 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (14 Kasım 2006; 10:46:06)

Arçelik çamaşır makinesi kullanıyoruz. 1999 temmuzunda almıştık. Sene 2006. 7 senedir kullanıyoruz. Henüz hiç arızalanmadı. Maşallah.

Ama Calgon'u eksik etmeyin.[:)]

Arçelik beyaz eşyada mükemmel. Ama elektronikte değil.

coyjonquil -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (14 Kasım 2006; 12:28:49)

quote:

dün izmirde ar-ca'da çalışanlara sordum daha belli degil ama 3500-3750 arası olabilir dediler bence acele etmeyin yeni ürün bir kullanılsın test edilsin hem hakkında bilgimiz olur hemde fiyat dahada düşer iyi günler

susuz ve deterjansız yıkama yapabilen bi çamaşır makinesi için bu fiyat çok çok ucuz bence..
dediğiniz gibi bir süreden sonra almakta fayda var..

alpha06 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (14 Kasım 2006; 14:49:11)

Biz geçen yıl arçelik aldık.Güzel yıkıyor ama çok geç yıkıyor.Makineye koann çamaşırın yıkanması 2-3 saati buluyor

gurcan1 -> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (14 Kasım 2006; 16:00:12)

quote:

Orjinalden alıntı: alpha06

Biz geçen yıl arçelik aldık.Güzel yıkıyor ama çok geç yıkıyor.Makineye koann çamaşırın yıkanması 2-3 saati buluyor

sayın arkadaşım benim kullanmadıgım ve test etmedigim makine kalmadı diyebilirim şu an en hızlı yıkayan çamaşır makinesi sıemens IQ arçelik reklemlarına bakıpta kanmayın o hikaye gelsinler test edelim bakalım ayın kiloda aynı devirde aynı programda ve aynı temizlikte iyi günler

Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
3.453125