Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ Sayfa: <<   < önceki  8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
candogan62

20 Haziran 2008; 15:00:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: ninurta

Bu 2 modelde ses düzeyi iyidir umarım bizim o lavamat yürüyodu:)
ses düzeyi yüzünde yazdıgınız aeg leride incelemiştim ama bu modellerde güzelmiş
peki bosch siemens fark varmıdır hangisni tavsiye edersiniz

Bosch ile Siemens %100 aynıdır.
AEG şu an piyasadaki en sessiz çamaşır makinesi. Yıkamada 46dB, sıkmada 69dB.

>>> C / _ \ N <<<
ninurta

20 Haziran 2008; 15:02:52 

Tamamdır kardeşim inşallah uygun fiyata buluruz alırız
izmir merkezdeyim servis sorun olmaz herhalde ama siemens bir kademe daha sağlam diyorsan onu tercih ederim
vw10s230 iş görür sanırım çok teşekkür ederim önerilerin için
sonuçta bu modelde öle çok rahatısız edici bir ses çıkartmaz herhalde değiilmi birde sanki lcd ekran çok gerekli değil tahminim
teferruattan korkuorum çunkı sorun riski artıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninurta -- 20 Haziran 2008; 15:06:04 >

candogan62

20 Haziran 2008; 15:31:22 

Şimdiki makinelerin tamamı elektronik düzenle çalıştığından hepsinde aynı risk var.
Tabi Siemens'te kullanılan elektronik kart ile Vestel'de kullanılan elektronik kartı aynı kefeye koyamayız. Makinenin hiç ekranı olmasa bile hepsinin içinde elektronik kart var, ekranlılarda devreye sadece ekran ekleniyor.
Siemens'in 1000 devirli ekranlı yeni bir modeli daha çıktı WM10S760TR olarak. Onu da değerlendirmenizi öneririm. 760 modellerinin 360'lara göre üstünlüğü:

-En çok kullandığınız 2 programı hafızaya kaydederek bir hamlede çalıştırabilme
-Su bulanıklığını ölçerek durulama programını ayarlama
-Lekeye özel program değiştirme
-15dk ve 60dk hızlı yıkama programları.
-Koyduğunuz çamaşırların ağırlığını gösteren ve deterjan miktarı tavsiye eden sistem.

Kafanızı karıştırdım biraz ama sade model istiyorsanız WM10S360 fazlasıyla iş görür. Yukarıdaki özellikler hoşunuza gittiyse WM10S760TR modelinin de değerlendirirsiniz. Maksat işinize yarayabilecek tüm modellerden haberiniz olsun. İhtiyaçlarınıza tam cevap veren cihazı alın.

>>> C / _ \ N <<<
ninurta

20 Haziran 2008; 15:35:03 

Çok teşekkür ederim şuan 10s360 ve 72650 arasındayım netten uygun fiyat arıyorum
ama birinci tercihim siemens uygun fiyata bulursam alıcam inşallah
bi sitede 1300 1400 başka yerde 1200 civarı değişik fiyatlar var

candogan62

20 Haziran 2008; 15:54:22 

İki model için de 950-1100 arası fiyata bulursanız idealdir. Bu aralığı aşıyorsa pahalı. Bayi de spotlara da mutlaka fiyat sorun.

>>> C / _ \ N <<<
dbc

20 Haziran 2008; 20:16:08 

merhaba arkadaslar,

dün Samsung WD7704C8C yi aldim. (1340/12 ytl) bugün de deneme şansım oldu. makine eskisine oranla (91 de alınan arcelik2200) çok sesiz. ve beklediğimden de az titreşimi var. estetik acidan da önerdiginiz elektrolux ve siemens e göre daha iyi buldum. tabii bide airwash özelliği var. airwash u kullanmadım ama kurutma özelliğini kullandım. yarım saatlik kurutma programında gömlekleri kurumaya yakın bırakmış fakat ayni yıkamada yer alan el havlular nemliydi. bir yarım saat daha çalıştırdım bu sefer gömlekler kurumuş ama el havluları hala nemliydi. anladığım kadarıyla türdeş malzemeler kurutma sırasında verim açısından önem arz ediyor.

makinanin içinden bir detarjan ölçeği çıktı. servis görevlisi bu ölçekle 2 ölçek deterjan 1/2 ölçek calgon yeterli dedi. deterjan firmalarinin ölçeklerinin abartili olduğu söyledi. nitekim ölçtük, ariel den çıkan ölçek makinanin alti ölçeği ile doldu. servis görevlisinin yönlendirmesi konusunda bi fikri olan var mı? eger öyle ise 1/3 deterjan tasarrufu sağlamış oluyoruz ki yıllardır boşuna savurganlık yapıp atık sular ile de doğayı tahrip etmişiz.

bu arada kataloglarda (siteye baktım orada yok) A sınıfı olarak belirtilen gercektede oyle oldugunu servisin iddia ettiği makinanın içinden D sınıfı tüketim olduğuna dair bi stiker çıktı. servis görevlisi bi basım hatası olabileceğini belirtti. neyse pazartesiye bi arayıp soruşturayım. haberdar ederim.

http://www.samsung.com/tr/consumer/detail/detail.do?group=whitegoods&type=washingmachine&subtype=washingmachine&model_cd=WD7704C8C/YAH

dbc
afacan!

20 Haziran 2008; 21:27:06 

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. D sınıfı sanırım kurutma sırasında harcanan enerjinin sınıfı olması gerek diye düşünüyorum. Kalın çamaşırların kurutması daha çok zaman alacaktır. Bu yüzden çamaşırlarınızı 1400 devirde sıktırmanızda yarar var. Bize makine kurmaya gelen servis de 1 çay bardağı deterjan yeter demişti, ama annem sizin de bahsettiğiniz Ariel'in içinden çıkan ölçeği kullanıyor. Bence servisin söylediğine pek riayet etmeyin, zira 7 kilo çamaşır 1 ölçü deterjanla yıkanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afacan! -- 20 Haziran 2008; 21:37:24 >

candogan62

21 Haziran 2008; 1:43:43 

D sınıfı enerji kurutmadaki enerji verimliliğidir. Afacan kardeşime katılıyorum, kurutmada verimlilik için 1400 devirde sıkma kullanın. Varsa kurutmada auto fonksiyonunu seçin, çamaşırlar kuruduğunda makine otomatik duracaktır. Siemens'te bu özellik var ama Samsung'u bilmiyorum. Az deterjan renklilere yetebilir ama beyazlarda fazla konulması lazım. Yoksa grileşir. Biraz reklama girecek ama beyazları yıkarken Ariel ve Omo'dan şaşmayın. Belki Persil de olabilir ama Ariel ve Omo ile 60 derecelik yıkamada beyazlar sakız gibi çıkıyor. Diğer deterjanlar mahvediyor beyazları. Ayrıca deterjanı doğru ayarladıkça Calgon'a kesinlikle gerek yok, boşuna paranıza yazık etmeyin. Sular çok kireçliyse deterjan miktarını artırın veya çamaşır sodası ekleyin.

>>> C / _ \ N <<<
mczaga

22 Haziran 2008; 23:43:56 

arkadaşlar bu hafta içi çamaşır makinası almayı düşünüyoruz.Sizce şu sıralar En Performanslı çamaşır makinası hangisidir? Sessizlik ve makina sağlamlığı aranan özellikler de üst sıralarda yer alıor nedir sizin fikirlerniz?

http://img180.imageshack.us/my.php?image=ehitlerjq4.jpg
afacan!

23 Haziran 2008; 0:54:16 

quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

arkadaşlar bu hafta içi çamaşır makinası almayı düşünüyoruz.Sizce şu sıralar En Performanslı çamaşır makinası hangisidir? Sessizlik ve makina sağlamlığı aranan özellikler de üst sıralarda yer alıor nedir sizin fikirlerniz?

Sessizlik olarak en iyisi bunlardır. Malzeme kaliteleri de, programları da iyidir.
http://www.electrolux.com.tr/node35.asp?ProdID=38847
http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=3938&k_id=25&kn=%C7ama%FE%FDr+Makinas%FD

Aşağıdaki makine 8 kg, 1200 devir. Program ve fonksiyon donanımı çok iyi. Sağlamlık yönünden de güvenebilirsiniz. Alman malıdır:
http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1808&k_id=25&kn=%C7ama%FE%FDr+Makinas%FD

Yukarıdaki modelin daha az fonksiyona sahip olanı. 8 kg ve 1000 devir. 1000 ytl civarlarında bulunuyor:
http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM10S360TR&26=2306

Yukarıdakilerin dışında aşağıdaki modelde olabilir. 7 kg, 1000 devir, A+ enerji sınıfı, 2 kg az kirli çamaşırı 15 dakikada yıkama özelliğine sahip
http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=2028&k_id=25&kn=%C7ama%FE%FDr+Makinas%FD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afacan! -- 23 Haziran 2008; 0:55:55 >

yesilsiyah20

26 Haziran 2008; 18:32:48