Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: the0ne
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ Sayfa: <<   < önceki  8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
afacan!

18 Aralık 2007; 17:35:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: Zia06

Candoğan bey,

Bosh ile siemens arasında siemens 12S760TR modelinde karar kıldım. Acaba bu makinenin ses db leri nedir bilginiz varmı? Saygılarımla

Yıkamada 56, sıkmada ise 73 desibeldir.

finishman

24 Aralık 2007; 1:45:32 

BİZ BEKO 6 KİLO 1000 DEVİR Ç.MAKİNESİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ SİZCE NASIL? ÖZELLİKLE GÜRCAN ABİNİN YORUMUNU MERAK EDİYORUM

soldier_of_fortune

24 Aralık 2007; 2:56:29 

BOSCH ; ÇOK MEMNUNUM

esmerce

24 Aralık 2007; 18:09:05 

Arçelik 2100,Bosch Wmv 1600,Vestel Vilma 600dd ve Blomberg 7kg 1600dd makinalarımız var.

-2100 kaya gibi,teknolojisi çok eskidiysede 25 yıldır kullanıyoruz,hala ayakta!

-Bosch Arçelik 2100 den geri kalmıyor,çok sağlam.

-Vestel 2 sene önce 250YTL ye alındı,öğrenci olan kardeşim için oldukca iyi ancak ilk çıkan Vilma ların su kaçırma-yürüme gibi şikayetleri var.

-Blomberg oldukca modern ve yüksek verimli bir cihaz ancak Arçelik in kalite standartları amortisörlerde kendini ilk aylarda belli etmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 24 Aralık 2007; 18:10:27 >
soldier_of_fortune

24 Aralık 2007; 20:19:48 

arçelik 2100 ler siemens lisansı ile üretilmişti.
quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Arçelik 2100,Bosch Wmv 1600,Vestel Vilma 600dd ve Blomberg 7kg 1600dd makinalarımız var.

-2100 kaya gibi,teknolojisi çok eskidiysede 25 yıldır kullanıyoruz,hala ayakta!

-Bosch Arçelik 2100 den geri kalmıyor,çok sağlam.

-Vestel 2 sene önce 250YTL ye alındı,öğrenci olan kardeşim için oldukca iyi ancak ilk çıkan Vilma ların su kaçırma-yürüme gibi şikayetleri var.

-Blomberg oldukca modern ve yüksek verimli bir cihaz ancak Arçelik in kalite standartları amortisörlerde kendini ilk aylarda belli etmişti.

candogan62

24 Aralık 2007; 22:53:18 

Madem esmerce arkadaşım yorum yapmış ben de yapayım.Bizim evde de Siemens'in yerli montaj WM54060TR modeli var.İlk çıkan 6 kg seri.Siwamat XL

Olumlu yanları:
-Temizleme ve durulama performansı oldukça yüksek.
-İçinde kazan çok sallansa bile bunu şaseye kesinlikle yansıtmıyor.Yani makinenin titreşimi çok az.Kazan sallanınca amortisör ve yaylardan kesinlikle ses çıkmıyor.
-Dengesiz yükleri toparlamada başarılı.Hemen hemen her zaman ilk denemede toparlayıp sıkıyor.Tek parça çamaşırları ise 2-3 toparlamayla dağıtabiliyor.
-Sıkma sırasında sessiz olduğu söylenebilir.İçi boşken ve doluykenki sesi çok yakın.
-Malzeme kalitesi oldukça tatmin edici.Tasarım sade ve hoş.Kesinlikle paslanma yok.
-Fazla köpüğü algılayarak zaman zaman ek durulamayı otomatik devreye sokması da ince bir ayrıntı

Olumsuz yanları:
-Pompa motoru biraz gürültülü.Bazen uğuldama yapıyor.
-Durulama arasındaki sıkmaları iptal edilemiyor.Ondan dolayı sıkma istemiyorsam mecburen hassas programı açıyorum.
-Plastik parçalarında az da olsa sararma oldu 6 sene içinde.Bunu da mutfakta durmasına ve sürekli güneş ışığı yemesine bağlıyorum.
-Makine program ortasında durdurulamıyor,programın iptal edilmesi gerek.Yeni modellerde bunu çözdüler gerçi.
-Yıkama aşamalarını göstermiyor ama zaten göstermesine gerek yok ben hangi aşamada olduğunu anlıyorum:) Hazır-Çalışıyor-Bitti lambaları var.
-Ön yıkama sadece bir programda var.Bu bence sorun değil ama 90 derecelik programda da olsa iyi olurdu.

Ve en önemlisi 7. senesine girmesine rağmen çok şükür bir sorun çıkarmadı.Seviyorum yani makinemi:)
pink_white

17 Ocak 2008; 3:30:06 

herkese merhaba,
ben özellikle yorgan yıkamak için bir çamaşır makinesi almak istiyorum, alerjim nedeniyle bu çok gerekli. ama elbette yorgan yıkayabilmesinin yanısıra diğer özelliklerinin de iyi ve kaliteli olmasını istiyorum. samsung ve aristonun yorgan yıkayabilen modelleri var bildiğim kadarıyla. alacağım makine kurutmalı da olabilir. bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. :)

queresma_tik
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Ocak 2008; 8:25:51 

en güzel bosch

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi queresma_tik -- 17 Ocak 2008; 8:26:41 >
candogan62

17 Ocak 2008; 11:44:20 

quote:

Orjinalden alıntı: pink_white

herkese merhaba,
ben özellikle yorgan yıkamak için bir çamaşır makinesi almak istiyorum, alerjim nedeniyle bu çok gerekli. ama elbette yorgan yıkayabilmesinin yanısıra diğer özelliklerinin de iyi ve kaliteli olmasını istiyorum. samsung ve aristonun yorgan yıkayabilen modelleri var bildiğim kadarıyla. alacağım makine kurutmalı da olabilir. bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. :)

Merhaba.
Aristron'u kalitesi düşük olduğundan kesinlikle önermem.Zaten 7,5kg olsa da tamburu pek büyük değil.
Samsung'un da performansı pek yüksek değil.
Yerinizde olsam aşağıdaki ürünleri tercih ederdim.İkisi de Alman malıdır ve kaliteleri tartışılmaz.Fırçasız motor olduğundan ses seviyeleri düşük.Malzeme kalitesi çok iyi.Ama bütçenizi aşar mı bilemem.
Eğer aşıyorsa Bosch/Siemens S serisini öneririm.Bunlarda yorgan programı olmasa da 65lt tambur hacmi olduğundan yorganlar rahatlıkla hassas programda yıkanabilir.Ayrıca kapasiteleri 1-9kg(ve 1-8kg) arasıdır.Kg başına elektrik-su tüketimi ve program süresi hesaplaması yaparlar.
Whirlpool'u öncelikli öneririm.Şahane bir makine.

http://www.vestelkonsept.com/?title=whirlpool_awm_8900_9_kg__a__enerji&b=94112/564
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155121&productid=mtboschwbb24750eu

S serisi:
http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1808&k_id=25&kn=%C7ama%FE%FDr+Makinas%FD

9kg makinelerin boyutları normal çamaşır makinesinden daha büyüktür.Ancak S serisi normal ölçülerdedir.
S serisi 8kg olması dezavatajının yanında 9kg makinelerde olmayan birçok özelliğe sahip.(leke programı,çamaşır tartma ve deterjan önerme,15 dakikada 2kg çamaşır yıkama gibi)
garaser

20 Ocak 2008; 8:58:14 

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

herkese merhaba,

Merhaba.
Aristron'u kalitesi düşük olduğundan kesinlikle önermem.Zaten 7,5kg olsa da tamburu pek büyük değil.
Samsung'un da performansı pek yüksek değil.
Yerinizde olsam aşağıdaki ürünleri tercih ederdim.İkisi de Alman malıdır ve kaliteleri tartışılmaz.Fırçasız motor olduğundan ses seviyeleri düşük.Malzeme kalitesi çok iyi.Ama bütçenizi aşar mı bilemem.
Eğer aşıyorsa Bosch/Siemens S serisini öneririm.Bunlarda yorgan programı olmasa da 65lt tambur hacmi olduğundan yorganlar rahatlıkla hassas programda yıkanabilir.Ayrıca kapasiteleri 1-9kg(ve 1-8kg) arasıdır.Kg başına elektrik-su tüketimi ve program süresi hesaplaması yaparlar.
Whirlpool'u öncelikli öneririm.Şahane bir makine.

http://www.vestelkonsept.com/?title=whirlpool_awm_8900_9_kg__a__enerji&b=94112/564
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155121&productid=mtboschwbb24750eu

S serisi:
http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1808&k_id=25&kn=%C7ama%FE%FDr+Makinas%FD

9kg makinelerin boyutları normal çamaşır makinesinden daha büyüktür.Ancak S serisi normal ölçülerdedir.
S serisi 8kg olması dezavatajının yanında 9kg makinelerde olmayan birçok özelliğe sahip.(leke programı,çamaşır tartma ve deterjan önerme,15 dakikada 2kg çamaşır yıkama gibi)

Katılıyorum 3 aydır Whirlpool kullanıyorum sonderece güzel yıkıyor sessiz ve kullanışlı bir makine.

Karanlık insandan sakın, müziği dinle!
e.b.a.i
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

20 Ocak 2008; 9:09:01 

Arkadaşlar 8 kilo makinelerde yorgan yıkamaya kalkmayın son hüsran olur,önce bu program yok ve kapasite yeterli gelmiyor,bu hem makineye zarar hemde sıkış tepiş dolduralan yorgan iyi yıkanmıyor,eger yorganınız pazar malı degilse zaten makineye girmesi zor
pink_white

20 Ocak 2008; 22:01:00 

sevgili arkadaslar candogan62, garaser, e.b.a.i,
oncelikle gosterdiginiz ilgiye cok tesekkur ederim. ben aristonun yorgan programı oldugu için tamburunun genis oldugunu dusunmustum. (ARISTON Aqualtis AQXXL 109) bu urunu gordugum magazadaki satici ithal oldugunu soylemisti. samsungun da WD 6122 CKS modelindeki deterjansiz airwash yikama teknolojisi ve nano silver dezenfekte ozelligi alerjik astimim nedeniyle dikkatimi cekmisti. tabii 10kg kapasitesi ve ayni zamanda kurutma makinesi olarak da kullanilabiliyor olmasi bana gore avantaj.
whirlpool makine gercekten cok uygun gorunuyor. yorgan programindan sozedilmemis ama sanirim kapasitesi yeterlidir. yine de samsungun yukarida sozettigim modeliyle karsilastirmanizi rica ediyorum mumkunse.. saglik durumum nedeniyle butceyi fazla dusunmeden oneri yapabilirsiniz..
sevgili queresma_tik bosch un hangi modelini onerdiginizi de belirtirseniz sevinirim.
ilgili linkler
http://www.egemende.com/urdet.php?uid=3305&kid=40
http://www.topbascarsi.com.tr/market/product.php?productid=17074
simdiden tesekkurler ve sevgiler..

e.b.a.i
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

20 Ocak 2008; 22:33:08 

Sayın
pink_white

size daha uygun daha kullanışlı bir teklif;

çamaşır makinesi için bunu inceleyin yüksek devirde sıkma kurutma makinesindeki elektrik sarfiyatını düşürecektir,
http://www.electrolux.com.tr/node35.asp?ProdID=38847

kurutma makinesi içinde bunu seçin daha kaliteli ve içinden çamaşır çıkar yarısını ayır yarısını sık ,sonra yarısını gene sıkla ugraşma ve alırı elektrik faturası ile ugraş yapmayacaksınız,
http://www.electrolux.com.tr/node35.asp?ProdID=39773

elektrolux markasında ikinci ürüne %50 indirim var genede sıkı pazarlık edin,bu ürünleri alın asla pişman olmayacaksınız

EWF 16981 W TİME MANAGER-çamaşır makinesi:1.679.40/9
EDI 96150 W Iron Aid-kurutma makinesi:2.185.20/9

dedigim gigi indirim var sizde pazarlık edin o samsungdan daha iyi fiyata bile alabilirsiniz

eger yorgan yıkamayı illa istiyorsanız;
http://www.whirlpool.com.tr/TR/urun_detay.aspx?uid=20212327&lgid=15

NOT:aristonuda ölünceye kadar unutun,aşırı derecede kalitesizdir,o makine yorgan falan zor yıkar tamburu 2 kişilik yorgan alamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.b.a.i -- 20 Ocak 2008; 22:36:24 >
pink_white

20 Ocak 2008; 23:15:30 

bosch siemens in s serisi ilgili buldugum bir linki de paylasayim.
http://www.evdose.com/tur/elektronik/beyaz_esya/elebey0088.html
buradaki yazidan bir alinti:
"OutdoorPlus programında çamaşır, makineden çıkartıldığında üzerinde deterjan kalmıyor ve etrafa su saçılması engelleniyor. Bu programın bir diğer avantajı da bir kilo spor kıyafetin "emprinyelenmesi" yani su geçirmez hale getirilmesi. Sadece Siemens çamaşır makinelerinde bulunan bu işlemin gerçekleşebilmesi için emprinyeleme özel sıvısının çamaşır makinesinin yumuşatıcı haznesine konması gerekiyor.."
gercekten bu ozellik turkiyede satilan modellerde var mi acaba? bir de siemens WM16S740OE mi yoksa siemens WM12S760TR mi daha iyi sizce?

pink_white

20 Ocak 2008; 23:20:26 

sevgili e.b.a.i,
cok tesekkur ederim. evet mutlaka yorgan yikamam gerekiyor, hatta ikinci bir makine alacak olmamin tek nedeni bu. yoksa biz evde mevcut bosch makineden cok ama cok memnunuz. yorgan yikamak icin alacagim icin extra ozellik olarak deterjansiz yıkama, nano silver dezenfekte, kurutma vs gibi ozellikler bana cazip geliyor. kurutma icin ayri makine alirsam koyacak yer yok zaten.
umarim dogru bir karar verebilirim.
sevgiler..

e.b.a.i
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

20 Ocak 2008; 23:22:50 

quote:

bosch siemens in s serisi ilgili buldugum bir linki de paylasayim.
http://www.evdose.com/tur/elektronik/beyaz_esya/elebey0088.html
buradaki yazidan bir alinti:
"OutdoorPlus programında çamaşır, makineden çıkartıldığında üzerinde deterjan kalmıyor ve etrafa su saçılması engelleniyor. Bu programın bir diğer avantajı da bir kilo spor kıyafetin "emprinyelenmesi" yani su geçirmez hale getirilmesi. Sadece Siemens çamaşır makinelerinde bulunan bu işlemin gerçekleşebilmesi için emprinyeleme özel sıvısının çamaşır makinesinin yumuşatıcı haznesine konması gerekiyor.."
gercekten bu ozellik turkiyede satilan modellerde var mi acaba? bir de siemens WM16S740OE mi yoksa siemens WM12S760TR mi daha iyi sizce?

benim bildigim IQ modelinde var ve bu makine süpe