Madem esmerce arkadaşım yorum yapmış ben de yapayım.Bizim evde de Siemens'in yerli montaj WM54060TR modeli var.İlk çıkan 6 kg seri.Siwamat XL
Olumlu yanları: -Temizleme ve durulama performansı oldukça yüksek. -İçinde kazan çok sallansa bile bunu şaseye kesinlikle yansıtmıyor.Yani makinenin titreşimi çok az.Kazan sallanınca amortisör ve yaylardan kesinlikle ses çıkmıyor. -Dengesiz yükleri toparlamada başarılı.Hemen hemen her zaman ilk denemede toparlayıp sıkıyor.Tek parça çamaşırları ise 2-3 toparlamayla dağıtabiliyor. -Sıkma sırasında sessiz olduğu söylenebilir.İçi boşken ve doluykenki sesi çok yakın. -Malzeme kalitesi oldukça tatmin edici.Tasarım sade ve hoş.Kesinlikle paslanma yok. -Fazla köpüğü algılayarak zaman zaman ek durulamayı otomatik devreye sokması da ince bir ayrıntı
Olumsuz yanları: -Pompa motoru biraz gürültülü.Bazen uğuldama yapıyor. -Durulama arasındaki sıkmaları iptal edilemiyor.Ondan dolayı sıkma istemiyorsam mecburen hassas programı açıyorum. -Plastik parçalarında az da olsa sararma oldu 6 sene içinde.Bunu da mutfakta durmasına ve sürekli güneş ışığı yemesine bağlıyorum. -Makine program ortasında durdurulamıyor,programın iptal edilmesi gerek.Yeni modellerde bunu çözdüler gerçi. -Yıkama aşamalarını göstermiyor ama zaten göstermesine gerek yok ben hangi aşamada olduğunu anlıyorum:) Hazır-Çalışıyor-Bitti lambaları var. -Ön yıkama sadece bir programda var.Bu bence sorun değil ama 90 derecelik programda da olsa iyi olurdu.
Ve en önemlisi 7. senesine girmesine rağmen çok şükür bir sorun çıkarmadı.Seviyorum yani makinemi:)
herkese merhaba, ben özellikle yorgan yıkamak için bir çamaşır makinesi almak istiyorum, alerjim nedeniyle bu çok gerekli. ama elbette yorgan yıkayabilmesinin yanısıra diğer özelliklerinin de iyi ve kaliteli olmasını istiyorum. samsung ve aristonun yorgan yıkayabilen modelleri var bildiğim kadarıyla. alacağım makine kurutmalı da olabilir. bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. :)
herkese merhaba, ben özellikle yorgan yıkamak için bir çamaşır makinesi almak istiyorum, alerjim nedeniyle bu çok gerekli. ama elbette yorgan yıkayabilmesinin yanısıra diğer özelliklerinin de iyi ve kaliteli olmasını istiyorum. samsung ve aristonun yorgan yıkayabilen modelleri var bildiğim kadarıyla. alacağım makine kurutmalı da olabilir. bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. :)
Merhaba. Aristron'u kalitesi düşük olduğundan kesinlikle önermem.Zaten 7,5kg olsa da tamburu pek büyük değil. Samsung'un da performansı pek yüksek değil. Yerinizde olsam aşağıdaki ürünleri tercih ederdim.İkisi de Alman malıdır ve kaliteleri tartışılmaz.Fırçasız motor olduğundan ses seviyeleri düşük.Malzeme kalitesi çok iyi.Ama bütçenizi aşar mı bilemem. Eğer aşıyorsa Bosch/Siemens S serisini öneririm.Bunlarda yorgan programı olmasa da 65lt tambur hacmi olduğundan yorganlar rahatlıkla hassas programda yıkanabilir.Ayrıca kapasiteleri 1-9kg(ve 1-8kg) arasıdır.Kg başına elektrik-su tüketimi ve program süresi hesaplaması yaparlar. Whirlpool'u öncelikli öneririm.Şahane bir makine.
9kg makinelerin boyutları normal çamaşır makinesinden daha büyüktür.Ancak S serisi normal ölçülerdedir. S serisi 8kg olması dezavatajının yanında 9kg makinelerde olmayan birçok özelliğe sahip.(leke programı,çamaşır tartma ve deterjan önerme,15 dakikada 2kg çamaşır yıkama gibi)
Merhaba. Aristron'u kalitesi düşük olduğundan kesinlikle önermem.Zaten 7,5kg olsa da tamburu pek büyük değil. Samsung'un da performansı pek yüksek değil. Yerinizde olsam aşağıdaki ürünleri tercih ederdim.İkisi de Alman malıdır ve kaliteleri tartışılmaz.Fırçasız motor olduğundan ses seviyeleri düşük.Malzeme kalitesi çok iyi.Ama bütçenizi aşar mı bilemem. Eğer aşıyorsa Bosch/Siemens S serisini öneririm.Bunlarda yorgan programı olmasa da 65lt tambur hacmi olduğundan yorganlar rahatlıkla hassas programda yıkanabilir.Ayrıca kapasiteleri 1-9kg(ve 1-8kg) arasıdır.Kg başına elektrik-su tüketimi ve program süresi hesaplaması yaparlar. Whirlpool'u öncelikli öneririm.Şahane bir makine.
9kg makinelerin boyutları normal çamaşır makinesinden daha büyüktür.Ancak S serisi normal ölçülerdedir. S serisi 8kg olması dezavatajının yanında 9kg makinelerde olmayan birçok özelliğe sahip.(leke programı,çamaşır tartma ve deterjan önerme,15 dakikada 2kg çamaşır yıkama gibi)
Katılıyorum 3 aydır Whirlpool kullanıyorum sonderece güzel yıkıyor sessiz ve kullanışlı bir makine.
Arkadaşlar 8 kilo makinelerde yorgan yıkamaya kalkmayın son hüsran olur,önce bu program yok ve kapasite yeterli gelmiyor,bu hem makineye zarar hemde sıkış tepiş dolduralan yorgan iyi yıkanmıyor,eger yorganınız pazar malı degilse zaten makineye girmesi zor
sevgili arkadaslar candogan62, garaser, e.b.a.i, oncelikle gosterdiginiz ilgiye cok tesekkur ederim. ben aristonun yorgan programı oldugu için tamburunun genis oldugunu dusunmustum. (ARISTON Aqualtis AQXXL 109) bu urunu gordugum magazadaki satici ithal oldugunu soylemisti. samsungun da WD 6122 CKS modelindeki deterjansiz airwash yikama teknolojisi ve nano silver dezenfekte ozelligi alerjik astimim nedeniyle dikkatimi cekmisti. tabii 10kg kapasitesi ve ayni zamanda kurutma makinesi olarak da kullanilabiliyor olmasi bana gore avantaj. whirlpool makine gercekten cok uygun gorunuyor. yorgan programindan sozedilmemis ama sanirim kapasitesi yeterlidir. yine de samsungun yukarida sozettigim modeliyle karsilastirmanizi rica ediyorum mumkunse.. saglik durumum nedeniyle butceyi fazla dusunmeden oneri yapabilirsiniz.. sevgili queresma_tik bosch un hangi modelini onerdiginizi de belirtirseniz sevinirim. ilgili linkler http://www.egemende.com/urdet.php?uid=3305&kid=40 http://www.topbascarsi.com.tr/market/product.php?productid=17074 simdiden tesekkurler ve sevgiler..
kurutma makinesi içinde bunu seçin daha kaliteli ve içinden çamaşır çıkar yarısını ayır yarısını sık ,sonra yarısını gene sıkla ugraşma ve alırı elektrik faturası ile ugraş yapmayacaksınız, http://www.electrolux.com.tr/node35.asp?ProdID=39773
elektrolux markasında ikinci ürüne %50 indirim var genede sıkı pazarlık edin,bu ürünleri alın asla pişman olmayacaksınız
EWF 16981 W TİME MANAGER-çamaşır makinesi:1.679.40/9 EDI 96150 W Iron Aid-kurutma makinesi:2.185.20/9
dedigim gigi indirim var sizde pazarlık edin o samsungdan daha iyi fiyata bile alabilirsiniz