Şimdi Ara

ELECTRO & PROGRESSIVE HOUSE Müzik Hakkında Genel Tartışma ve Paylaşım Platformu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
2.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ELECTRO & PROGRESSIVE HOUSE Müzik Hakkında Genel Tartışma ve Paylaşım Platformu


    Merhaba arkadaşlar...

    Ülkemiz dinleyicisi de artık ucuz prodüksüyonlardan sıyrılıp dünya EDM müziğini takip etmekte ve hitlerini sürekli dinlemekte.

    Electro House müzik hakkında gelişmeler, yeni parçalar ve şarkı paylaşımlarımızı bu başlık altından sürdürelim.

    Bu tür ile ilgili gerekli açıklama ve başı çeken üreticilerin bilgileri çok yakında burada olacak.

    İyi eğlenceler...

    Electro House Hakkında

    Electro House, isminden de anlaşılacağı gibi elektronik müziğin bir dalıdır. Genelde electro ya da elektro şekline kısaltılır. House müzikten farkı bas partisyonlarının daha analitik ve keskin bir biçimde ilerlemesidir. Melodiyi genellikle bas partisyonu sürdürür. Kuvvetli ve keskin bir havası vardır. Temposu genellikle 120 ile 130 bpm arası değişir. Öncelikli gelen her zaman melodidir. Genelde bir melodinin üzerine konu işlenir. Birden fazla öğe içermez.


    Electro House Prodüktör ve DJleri


     ELECTRO & PROGRESSIVE HOUSE Müzik Hakkında Genel Tartışma ve Paylaşım Platformu

    Türün önde gelenlerinden bahsedeceksek ilk isim O olmalı...
    Benassi, 13 Temmuz 1967 tarihinde İtalya'nın Milano kentinde dünyaya geldi.

    Larry Pignagnoli tarafından işletilen uluslararası alanda ün yapmış Off Limits şirketinde müzisyen ve aranjör olan kuzeni Alle Benassi ile birlikte çalışan Benny, burada yapımcılık görevini üstleniyor. 2006 yılında İngiltere kulüp listelerinde bir numaraya kadar yükselen KMC feat Dhany'nin yapımıyla adı ön plana çıkan ünlü DJ, kuzeniyle birlikte "The Biz Project" adında bir çalışmaya imza attı. Elektro, tekno ve house tarzlarını müthiş bir biçimde karıştıran ikili, ilk çıkan single çalışmasıyla dünya kulüplerini sarsmayı başardı. "Satisfaction" isimli şarkı, mükemmel ritmleri ve ilginç video klibiyle ülkemizde de büyük beğeni topladı.

    En çok etkilendiği isimlerin Paul Oakenfold ve Erick Morillo olduğunu belirten başarılı DJ, kuzeniyle birlikte oluşturduğu Benassi Bros ile 2005 Nisan'ında "Phobia" adlı albümünü dans tutkunlarının beğenisine sundu. Albümün çıkışından önce sunulan "Make Me Feel" adlı parça, listenin ilk sırasında yer alıyor. Klasikleşen "Satisfaction" adlı şarkının ritmlerini de içeren "Make Me Feel"da ve listenin sonunda yer alan "Run To Me"de vokaller İtalyan Daniela Galli'ye (Dhany) ait. Galli'nin etkileyici sesinin sunulduğu bir diğer parça ise "Every Single Day".
    Değişmeyecek bir gerçek var ki, Benny Benassi ve Benassi Bros, uzun yıllar sonra bile 2000'lerin dans müziği dendiğinde akla ilk gelen isimler arasında yer alacaklar.


     ELECTRO & PROGRESSIVE HOUSE Müzik Hakkında Genel Tartışma ve Paylaşım Platformu

    David Pierre Guetta (d. 7 Kasım 1967, Paris), Fransız DJ ve prodüktör. 1980 ve 90'larda kulüplerde DJ'lik yapan Guetta, Gum Productions'ı kurdu ve ilk albumü Just a Little More Love'ı 2001'de bu şirketin etiketiyle piyasaya sürdü, ardından Guetta Blaster (2004) ve Pop Life (2007) albümlerini piyasaya çıkardı. Son olarak 2009'da One Love adını taşıyan dördüncü stüdyo albümünü yayımladı. Bu albümden "When Love Takes Over", "Gettin' Over You" ve "Sexy Bitch" gibi hit singlelar çıktı. Bu şarkılardan biri Amerika'da ilk 5'e kadar yükselirken, aynı zamanda her üçü İngiltere'de 1 numara oldu. Albümden çıkan "Memories" adlı parça da uluslararası alanda başarılı oldu. Guetta'nın dünya çapında on beş milyon kadar albüm sattığı bilinmektedir.


     ELECTRO & PROGRESSIVE HOUSE Müzik Hakkında Genel Tartışma ve Paylaşım Platformu

    Fedde le Grand (d. 7 Eylül 1977, Utrecth), Hollandalı house DJ'i ve prodüktör.
    Hollanda'daki gece kulüplerinde DJ'lik yapan Grand'e, Danssalon adlı ünlü kulüpte çalması için teklifte bulunuldu. Kısa sürede kendini geliştiren Grand, Erick E gibi DJ'lerle çalıştı, PlayStation 2 için müzikler yaptı.
    23 Ekim 2006'da çıkan single'ı "Put Your Hands Up For Detroit" ile dikkatleri üzerine topladı ve İngiltere Dans Listesi'nde 1 numaraya yerleşti
    Aynı zamanda Camille Jones'un "The Creeps" şarkısına remiks yaparak İngiltere single listesinde 7 numaraya kadar çıkarttı. Fedde le Grand, son olarak Ida Corr'un "Let Me Think About It" şarkısını remiksledi ve bu şarkı İngiltere single listesinde 2 numaraya kadar yükseldi.
    Uzun zamandir destekledigi Turk DJ Deniz Koyu'yla 2011 ve 2012 yillarinda calismalar yapmistir.


     ELECTRO & PROGRESSIVE HOUSE Müzik Hakkında Genel Tartışma ve Paylaşım Platformu

    Robbert van de Corput veya bilinen sahne adıyla Hardwell, 7 Ocak 1988 Breda doğumlu Hollandalı prodüktör ve DJ.

    Birçok ünlü isimle birlikte yaptığı düet ve remix çalışmaları sonrasında 2007 yılında ilk solo single'ı olan "Never Knew Love" albümünü piyasaya sürmüştür. 2008 yılında "Mrkstft" ve "Enigma", 2011 yılında Tiesto ile yaptığı işbirliği neticesinde "Zero 76" adlı single çalışmalarını yayınlamıştır.
    "Never Knew Love", "Mrkrstft", "Enigma", "Zero 76", "Cobra", "Spaceman" ve "Call Me a Spaceman" parçalarıyla elektronik müzik listelerinde önemli başarı kazanmıştır.

    DJ Mag's Top 100 Listesi'nde 2011 yılında 24.sırada yer alırken, 2012 yılında 6.sıraya kadar yükselmiştir. Geçtiğimiz yıl (2013) ise hızlı yükselişini 1.lik ile taçlandırarak Elektronik Müziğin zirvesinde yer almıştır.

     ELECTRO & PROGRESSIVE HOUSE Müzik Hakkında Genel Tartışma ve Paylaşım Platformu

    Tim Bergling (8 Eylül 1989) veya bilinen adıyla Avicii İsveç'li DJ, Remixer ve Prodüktör. Dünya'da House ve Dance müziğin en önemli ve yetenekli sanatçılarındandır. Müziğe küçük yaşlarda merak salmış,genç yaşta İsveç'te çeşitli kulüplerde DJ'lik yapmıştır. 2010 yılında çıkan single'ı Seek Bromance ile büyük çıkış yakalamış, bu parça Fransa, Belçika, Hollanda, Birleşik Krallık ve İsveç'te 1 yıl boyunca top 20'de kalmıştır. 'DJ Mag Top 100' 2013 yılı sıralamasında dünyanın en iyi 3. DJ'i olarak seçilmiştir.

    2011 yılında çıkardığı bir diğer hit parçası Levels, Hindistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Avusturya, Almanya, İtalya, Yunanistan, İrlanda, Danimarka top 10'da kalmıştır. Macaristan, Norveç ve İsveç'te 1. sırada kalmıştır.

    Tim Berg, 2011 yılında DJ Magazine Top 100 DJ List'te 6. sıraya yerleşmiş,Austin City Limits Music Festivals,Sensation, Electric Daisy Carnival,Electric Zoo Festival, Winter Music Conference ve Inox Festival gibi organizasyonlarda yer almıştır. Ayrıca BBC Radio 1'da Pete Tong'un Essential Mix radyo programında performansını sergilemiş ve büyük beğeni toplamıştır. Son olarak 13 Ocak 2013 tarihinde dünyanın en büyük müzik ortaklığı olarak X You adında bir single çıkarmıştır.Dünyanın çoğu ülkesinden katılımcılar efekt,bassline,melodi göndererek parçaya katkıda bulunmuş ve son kontroller Avicii tarafından yapılarak parça piyasaya sürülmüştür.

    Aralarında Avustralya, Dominik Cumhuriyeti, Sri Lanka, Singapur ve Tayvan'ın bulunduğu birçok ülkede konserler vermiş, 2012 yılında Türkiye'de Samsung Galaxy SIII Party için İstanbul Caddebostan'da 2 saatlik performans sergilemiştir.

     ELECTRO & PROGRESSIVE HOUSE Müzik Hakkında Genel Tartışma ve Paylaşım Platformu

    Calvin Harris (d. Adam Richard Wiles;17 Ocak 1984) İskoç DJ, söz yazarı, besteci ve prodüktör.

    İlk albümü I Created Disco'yu 15 Haziran 2007'de piyasaya sürdü. Bu albümden çıkan "Acceptable in the 80s" ve "The Girls" teklileri listelerde üst sıralarda yer aldı. İkinci albümü Ready for the Weekend'i 2009'da piyasaya sürdü. Bu albüm UK Album Chart listesinde 1 numarayı kadar yükseldi. Bu albümden "I'm Not Alone", "Ready for the Weekend", "Flashback" ve "You Used to Hold Me" adında 4 tekli çıkardı.

    "L.E.D. Festival" başlıklı bir remix albümünü bir derginin Ağustos sayısında ücretsiz bir albüm olarak 2010 yılı Temmuz ayında yayımlanmıştır.

    Kylie Minogue, Sophie Ellis-Bextor, Dizzee Rascal ve Rihanna (uluslararası listelerde büyük başarı kazanan "We Found Love") dahil olmak üzere diğer sanatçılar için şarkılar yazmış ve bestelemiştir.

     ELECTRO & PROGRESSIVE HOUSE Müzik Hakkında Genel Tartışma ve Paylaşım Platformu

    Knife Party, Dubstep ve daha çok Elektronik Dans Music (EDM) grubu olan Pendulum'dan ayrılan Rob Swire ve Gareth McGrillen'in 2011 yılında kurduğu bir Electro House grubudur.
    Centipede ile dubstep kategorisinde dikkatleri üzerlerine çekseler de sahne ve radyo yayınlarında genellikle Electro House türü üzerinden gitmektedirler.

    Geçen sene(2013) baharında çıkardıkları Hounted House albümü ile electro house dünyasına 4 adet son derece beğeni gören parça sunmuşlardır. Power Glove, EDM Death Machine, LRAD ve Internet Friends (VIP).

    LRAD ve Internet Friends ikilinin tanınmasında önemli rol oynamaktadır.
    DJ MAG 2013’te 25. Sırada yer almaktadırlar.


    güncellenecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAAltuntas -- 10 Haziran 2014; 22:42:47 >







  • Burada Electro House Müzik paylaşımı yaptığınız Youtube, SoundCloud benzeri kanallarınız yer alacak. Eklenmesini istediğiniz kanalı konuya mesaj olarak yazıp beni etiketleyin.

    HAAltuntas SoundCloud:http://soundcloud.com/aaaofficial



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAAltuntas -- 26 Mart 2014; 23:26:21 >
  • Gerekirse düzenlemek üzere bu mesajı da rezerve edelim.
  • konu guzel olmus

    ilerleyen donemlerde katkim olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ellerinize sağlık güzel bir konu olmuş. İçeriğe gelince... Genelde dinlediğim ve çok da sevdiğim bir müzik türüdür. Gün geçtikçe benim de katkılarım olabilir, şarkılar paylaşabilirim. Ayrıca bir sorum olacak, konuya daha fazla DJ eklemeyi düşünüyor musunuz? En azından Avicii, Alesso, Afrojack, Calvin Harris, Nicky Romero gibi ünlü DJ'ler de o listede yer almalı diye düşünüyorum...
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam, başlangıç olarak şuankileri ekledim. Sizlerin de katkılarıyla çok daha zengin bir içeriğe çevirebiliriz. Bahsettiğiniz prodüktör&djlerden ekleyeceklerim olacak.

    Sunduğunuz fikir için teşekkürler.
  • guzel konu eline sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam beğendim konuyu birde örnek müzikler paylaşılırsa tadından yenmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk haber paylaşımımızı da yapmış olalım...

    Elektronik müziğin dünyaca ünlü etkinliklerinden Ultra Music Festival bu akşam 22:00'da başlıyor...

    Gelişmeler ve konuyla ilgili paylaşımlar için:http://forum.donanimhaber.com/m_89125070/f_//tm.htm#89125070
  • UMF'den setler ve fotoğraflar için:http://forum.donanimhaber.com/m_89125070/f_//tm.htm
  • Gece gece aklıma bunlar geldi,yarın olsun paylaşırız daha.Başlık güzel olmuş bu arada






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bill Shankly -- 5 Nisan 2014; 2:25:43 >




  • Çok dinlediğim bir müzik türü olmasa da etrafta birçok dinleyeni var.
  • Dinleyin, dinletin




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real07 -- 6 Nisan 2014; 16:08:38 >
  • Ben de konuyla ilgili ilk müzik paylaşımlarımı yapayım.

    Calvin Harris - Summer




    David Guetta & Showtek ft. Vassy - Bad




    Avicii - Addicted To You (David Guetta Remix)




    Afrojack - Ten Feet Tall




    Afrojack - Ten Feet Tall (David Guetta Remix)




    NOT: Naçizane bir fikir sunayım. Paylaştığınız şarkıların videolarının üstüne, şarkıcının adı ve şarkının adını yazarsanız daha iyi olur. (Benim yaptığım gibi) Sonuçta videoların YouTube'dan silinme tehlikesi var. Videolar silindiğinde, hangi şarkıyı paylaştığınız gözükmez. Dediğim yoldan yaparsanız, videolar silinse bile hangi şarkıyı paylaştığınız yine belli olacaktır. .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 7 Nisan 2014; 2:17:10 >




  • I AM HARDWELL konserlerindeki giriş parçası Everbody Is In The Place çıktı!

  • Mix çalışmaların kapsamında EDM MIX 5'i yayınladım arkadaşlar. yorumlarınızı beklerim.

    dinlemek için:https://soundcloud.com/aaaofficial/alparslan-edm-mix-5

    diğer mixler:http://forum.donanimhaber.com/m_78812808/f_//tm.htm
  • knife party nin albümünde olası bir parça

    https://soundcloud.com/iamnotskrillex-1/battlefield-ft-skrillex

    İddia edilene göre knife party skrillexle işbirliği içindeymiş bu parçada

    Bu elemanda skrillexin setinden ayırıp remake yapmış

     ELECTRO & PROGRESSIVE HOUSE Müzik Hakkında Genel Tartışma ve Paylaşım Platformu





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .mert -- 13 Nisan 2014; 20:54:12 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.