Şimdi Ara

Analiz : Dünyanın mobil para transferinin yarısı Kenya'da yapılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Dünyanın mobil para transferinin yarısı Kenya'da yapılıyor





    Dünyada mobil cihazlar üzerinden para aktarımı on milyarlarca dolar seviyesine ulaşmışken, PayPal gibi pek çok platform bu büyük pastadan pay alabilmek için yeni teknolojiler geliştiriyor. Ancak mobil para transferi tahmin edilenin aksine Avrupa ülkeleri veya ABD'de değil, çok uzak bir Afrika ülkesinde rekor seviyelere ulaşmış durumda. 




    Son verilere göre Kenya dünyadaki mobil para transferinin yarısına sahip durumda. Bunun en büyük sebebi ise dünyanın en gelişmiş para transfer servisi kabul edilen M-Pesa'nın mevcudiyeti. 




    Yerel operatör Safaricom tarafından sunulan M-Pesa hizmeti ülkede yapılan para transferinin çok büyük bir kısmını elinde tutuyor. Kullanıcılar ülke genelindeki noktalardan hesaplarına para yüklüyor ve SMS de dahil olmak üzere farklı yollardan mobil ödeme ve para transferi yapabiliyor. 




    Kenya'da vatandaşlar günlük 2.5$ gibi bir gelir elde ederken, yüzde 60'ında mobil telefon mevcut. Mobil telefon kullanıcılarının yüzde 80'i ise mobil bankacılık ve para transferi konusunda aktif. Kenya'da yaklaşık 43 milyon insan yaşadığı düşünüldüğünde para transferinin hacmi de ortaya çıkıyor.




    Safaricom yaklaşık 17 milyon aboneye sahip ve ülkedeki ulusal ürün ticaretinin yüzde 25'i M-Pesa üzerinden gerçekleşiyor. Bu gelişmeler sayesinde Kenya ekonomisi yıllık yüzde 5 büyüme oranına ulaşmış durumda. Para transferi sayesinde kırsal kesimde yaşayan insanların gelirleri de yüzde 30 artış göstermiş. 




    Kenya'daki teknoloji benimsenme oranı onu Afrika'nın büyük merkezlerinden birisi haline getiriyor. Bu sayede toplu taşıma, okul ücretleri gibi pek çok alanda mobil ödemeye imkan sunan firmalar ortaya çıktı.




    Kenya'daki bu başarı Safaricom'un ortağı Vodafone için de yeni bir stratejinin doğmasına yol açtı. Vodafone M-Pesa platformunu Hindistan, Afganistan ve Tanzanya ülkelerine de sunmayı planlıyor.  

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/The-trailblazer-in-mobile-payments-isKenya_id54232







  • Ne diyelim , bizim Turkcell de bizi kazıklamanın yollarını arasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Engineer -- 24 Mart 2014; 16:53:47 >
  • Mobil transferin kökünü kazıyacağız!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fukox

    Mobil transferin kökünü kazıyacağız!

    Senin ne yaratıcı.espiri yeteneğin varmış öyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burada da işlem ücreti alınmasa onlardan daha fazla yagın olur. İnternet bankacılığına girerken bile sms ücreti olıyorlar. Şöyle vatana millete hayırlı bir şirket çıksa da ben yaparım dese keşke ama nerde, parayı bulan kendini kaybediyor.

  • günlük kazançları 2,5 dolarmış, ne yapıyolarmış mobil ödemeyle sakızmı alıyolarmış:)

  • kenyaya bak sen
  • Mobil para transferinin inine gireceğiz
  • Kenya'da yasiyorum. Haber tamamen dogru. Ancak kullanim nedeni tamamen guvenlik. 5 dolar icin adam kesilen bu ulkede kimse para tasimiyor. Telefonuna bir kod ile para yukleyip odeme yapacagi zamanda yine telefondan yapiyor.

  • kenyaya bak sen. bizim operatörler bi oyun cashını mesela wolfteam nakiti 10 lira ise 20 liraya transfer ediyor. kenyayı örnek alsalar biraz

  • Hemen kıyaslamalara başlamışsınız. ..

  • Artık bizdede x bankasından y bankasına aktardığınız para için işlem ücreti alınmıyor diye biliyorum. Yada benim x bankası sadece almıyor :D

  • bazi modern teknolojiler ironik sekilde teknolojinin ileri olmadigi yerlerde daha cabuk yayginlasiyor. sebebide basit, cogunda alistigimiz klasik teknolojileri kullanmak icin yeterli altyapi olmadigindan. ornegin afrikada led aydinlatmada cok yaygin. cunku klasik aydinlatmayi sagliyacak yaygin elektrik sebekesi mevcut degil. cep telefonuda ayni sekilde kablolu bir telefon altyapisinin olmamasindan cok yaygin. elektrik olmadan cep telefonu kullaniyorlar. oda ilginc bir nokda. telefoncularda yada seyyar saticilarda jenaratorden sarj ettiriyorlar.

  • ekrem71 E kullanıcısına yanıt
    Bunun tek sebebi adamlar para taşımaya korktuğu içindir.
  • Günlük 2,5 $ kazanç ve ülkenin %60 mobil telefon var helal olsun, operatörler için bulunmaz pazar.
  • bizede lazım böyle bi sistem

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.