Şimdi Ara

Huawei halen Windows Phone hakkında çekinceler taşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Huawei halen Windows Phone hakkında çekinceler taşıyor





    Windows Phone 8 ile birlikte ekosisteme dahil olan ve iki alt seviye akıllı telefon modelini piyasaya süren Huawei, önce çift işletim sistemli bir Windows Phone cihazı hazırladığını açıklamış, sonrasında ise bunu yalanlamıştı. Firmanın son açıklamaları ekosistemde halen çekinceler taşıdığını gösteriyor.




    Huawei pazarlama direktörü Shap Yang, ekosistemde neden belirli bir yol haritaları olmadığı sorusuna 3 çekincesini sıralayarak cevap verdi. 




    Yang ilk olarak Windows Phone lisans maliyetinin Android'den daha yüksek olduğunu ve bunun akıllı telefon birim fiyatına yüzde 10 etki ettiğini belirtiyor. Bu nedenle Windows Phone cihazları belirli bir fiyat seviyesinin altına inemiyor ve ucuz Android cihazları ile rekabet edemiyor. 




    Yang'ın ikinci çekincesi ise ekosistemin halen beklenen büyüklüğe ulaşmaması. Bu yıl analizlere göre 60 milyon civarında Windows Phone cihazı satışı öngörülüyor. Bunun yüzde 93 civarında Nokia cihazlarına ait olacağını düşünürsek; HTC, Samsung ve Huawei firmalarına yaklaşık 5 milyon civarında bir satış rakamı kalıyor. Bu da firmaları ekosistemden soğutuyor.




    Üçüncü ve en büyük engel ise Microsoft'un sistem arayüzünde özelleştirmelere imkan vermemesi ve farklılaşmaya engel olması. Huawei, Nookia'nın daha fazla API'lere erişim hakkı olduğunu ve bunun da rekabete gölge düşürdüğünü belirtiyor. Microsoft'un Nokia'yı satın alması ise Huawei açısından pek bir şeyi değiştirmedi. 




    Bu yıl özellikle Hindistan cephesinde 4 önemli üretici Windows Phone ekosistemine katılacak. Bu üreticiler maliyeti düşük modellerle milyonlarca Hintli tüketiciye ulaşabildiği için Microsoft'un lisans bedelinde büyük bir indirime gitmesi bekleniyor. Bu sayede tedirgin olan üretici ortakların ekosisteme daha fazla model ekleyebileceği tahmin ediliyor. 

     

     



    Kaynak:http://wmpoweruser.com/huawei-has-3-reasons-why-they-doubt-windows-phone/







  • Huwaei kendisi kaybeder, üst düzey Sony ve HTC cihazlar geliyor. Microsoft lisans ücretini kaldıracağını veya düşüreceğini söylemişti zaten.

    Ekosisteme üretici gelmeden nasıl büyümesini bekliyorlar acaba. Onlar da gelecek diğerleri de gelecek büyüyecek.

    Nokia'nın bu kadar satmasının sebebi kendi cihazlarında WP'ye tonla uygulama çıkarmaları. Htc bu yüzden satamadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Htc 8x ve 920 kıyaslarsak kamera bile yeteri kadar fark eder.



    son kullanıcı için pek bir şey ifade etmez wp yi seven biri olarak Nokia kalitesinden sadece Sony ve samgung için vaz geçerim. Diğerleri fasa fiso.

  • Microsoft patlamak istiyorsa kaldırır lisans bedellerini tabletlerden, telefonlardan ciddi oranda düşürür, işletim sistemine gerek yok java+flash destekli tarayıcıyı koyar, yanında da 1 yıllık Office ile cad programını koyar. Birde paint ekledimi kalan tek şey fiyat. E fiyat zaten belli, çin malı tabletlerden görüyoruyuz. E bu özelliklerde olunca zaten herkes gider wp alır. Büyür gider :D
    Bu konuda çok detaylı düşünmedim, ama neden onlar düşünmüyor. Ceonun görevi budur, kısa vadede kaynak kayırıp uzun vadede hit yapmak.
  • Microsoft sonradan lisans bedellerinde indirime gideceğini berlirtti,fakat bunu en başından beri yapmalıydı.Daha yeni olduğundan dolayı ekosistem oturana kadar lisans ücretlerinde büyük indirimler yapmalıydı,bir nevi Google Nexus ürünlerinde yaptığı gibi.Google Nexus modellerinde sadece üreticiye kar kalıcak şekilde yaptırdığı ürünler ile hem ekosistemini genişletti,hem de marketten ve reklamlardan kazandı.Microsoft yılların şirketi olmasına rağmen ''Nato mermer nato kafa'' devam ediyor.PC sektöründe de aynısını yaptı,linsans ücretlerinde acımasız oldu ve sonuç olarak Chromebook laptoplar üretilmeye başlandı ve Microsoft'un kuyruğu sıkıştı.Microsoft'un iki seçeneği var.Başta anlattığım gibi yapacak,yada WP işletim sistemini Apple'ı model alarak Nokia vasıtası ile senede tek model yada 2 model olarak sürecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kımyasal -- 24 Mart 2014; 18:28:30 >
  • abi sen ilk önce el altından sunduğun kitkatı(beta) resmi olarak bize sun, ondan sonra windows lu cihaz yaparsın.

  • Niye kendi içinde çelişiyor ki?

  • Microsoft hala 20 sene oncesinin pc pazarinda saniyor kendini. Ayni modelle yer edinebilcegini saniyor. 100$dan isletim sistemi 200$dan ofis sat gelsin havadan milyar dolarlar. O devirler geciyor artik. Kendi coplugunde bunlari yaparsinda yeni alanlarda sokmez.

  • kullanıcıları Windows o kutuları kullamaya zorladıkça Windows Phone telefon yerinde sayacak

  • Şu huawei'ye hiç ısınamadım...

  • olay arayüzde abi o temanın değişmesi lazım,en azından arka tarafa resim konulsun.

  • Adam haklı bizi sömüremezsiniz diyor.

  • Hocam o arayüze aşığım diyebilirim çünkü adı üstünde canlı kutucuklar ana ekrana mix radio haberler face kişileri hava durumu fotoğraf albümü gibi kutucuklar yerleştirdim her seferinde farklı resimler çıkıyo ve güncelliyo kilit ekranına gelince orada ki resimlerde çok güzel ayrıca bing i seçerseniz kilit ekranında bi kaç günde bir çok güzel bing görselleri geliyo ve sürekli değişiyo android da duvar kağıdı yaptın 1 ay sonra sıkılıp değiştiriyosun ama bunda hergün yeni haberler çektiğin yeni fotoğraflar mix radio da dinlediğin sanatçıların resimleri face deki arkadaşlarının profil resimleri değiştikçe çok güzel bi ana ekran elde edebiliyosunuz şu ana kadar 2 android telefon kullandım sony ve lg nokia ya geçtim 3 gün önce arada ki farkı anlatamam size android benim için bitmiştir çok net @FreeRun
  • tabi onlar ayrı güzel ben onları demiyorum, arka taraf sadece tek renk siyah ve beyaz oluyor onu sevmiyorum onun yerine resim konulsa güzel olur, hiç olmadı masa üstü sürüm gibi şekilli birşeyler olsun.

    8.1 ile geliyormuş ama kesin değil sanırım.
    http://windowsphonehaber.com/wp-8-1-ile-arka-plan-degistirme-ve-ie11-sekme-senkronizasyonu-geliyor.htm
    Huawei halen Windows Phone hakkında çekinceler taşıyor




  • huawei tablet kullanıyorum androidli oldukça iyi malzeme kalitesi performansı. Windows phone olayına bence hiç girmesin. Android yeter. Dün lumia 1320 inceledim yaklaşık 2 saat kadar. Arayüz bana göre iğrenç. Mağaza hem görseli kötü hemde içeriği. Almayı da istiyordum hani gördükten sonra ışık hızıyla vazgeçtim. Android le devam etmeli. Ubuntu salifish gibi sistemlere de göz atmalı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android ve windows işletim sistemi bir arada olan iyi bir telefon çıksın alırım.

  • millet o kutulara laf edşyor ama ben seviyorum. şuan androidimde wp 8 teması var. uygun fiyata bulursam lumia 1020 alıcam.

  • üretici firmalar kullanıcı ne istiyor sorusunu sormak yerine ben ne satabilirim sorusuna cevap arıyorlar.hal böyle olunca kullanıcıyı tatmin etmeyen,sırf para kazanma hırsı ile yapılmış cihazlar çıkıyor.tek dertleri para kazanmak,haklılar tabi para kazanamayıpta niye boşa emek ve yatırım yapsınlar.
    gözden kaçırdıkları nokta tüketici ne istiyor.tabi ki kişiye yönelik telefon çıkarılamaz ama ortak noktaları belirlemek çok ta zor değil.en basit örnek yüksek batarya ömrü: millet afedersiniz bir yerlerini yırtıyor formlarda fakat telefona çör çöp doldurmaktan batarya ya yer kalmıyor.
    androidli telefonların bu denli çok üretilmesinin sebebini üreticilerde biliyor,ücretsiz olması,uygulama çokluğu ve arayüz dahil bir çok yerini kişiselleştirilebilmesi.fakat windows bu özelliklerden çok uzak.özgün olacağım ve farklı tasarım yapacağım,ek özelliklerden ekstra para alacağım diyerek tüketiciden çok uzaklaşıyorlar.
    windows daha kişiselleştirilebilir,çift hatlı, android muadiline göre aynı donanımı aynı fiyata sundu da biz mi almadık.şahsen windows a geçmek için can atanlardanım.ama istediğim özellikler windowsa gelmedi,ayrıca şuan Türkiye de nokia tekelinde, diğer markalarda da çeşit yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    tabi onlar ayrı güzel ben onları demiyorum, arka taraf sadece tek renk siyah ve beyaz oluyor onu sevmiyorum onun yerine resim konulsa güzel olur, hiç olmadı masa üstü sürüm gibi şekilli birşeyler olsun.

    8.1 ile geliyormuş ama kesin değil sanırım.
    http://windowsphonehaber.com/wp-8-1-ile-arka-plan-degistirme-ve-ie11-sekme-senkronizasyonu-geliyor.htm
    Huawei halen Windows Phone hakkında çekinceler taşıyor


    Yapma dostum ya arka taraf dediğin yanlardan 3 mm üstten 4 mm lik bir alan buraya resim koysan ne koymasan ne 3 mm lik alandan koyduğun resmin nesini göreceksin?Takıldığın şeye bak ya telefonun ekranın kenarları yani dış camın kenarları da siyah olduğu için arka planda siyah olması bütünlük sağlıyor ce hepsinden daha güzel gösteriyo yoksa orda resim olsa ne olmasa ne




  • o arayüzle Windows ekosistemi daha çok kaybeder

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.