Şimdi Ara

TTNET'ten SNR yükseltmek için Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen aya kadar fibernet 20mbit sınırsız kullanıyordum. Ancak fiber altyapısız bir eve taşındım. Tarifem Netlimitsiz 8mbite düşürüldü doğal olarak. Ancak 8mbit hızı göremiyorum , günde 1-2 kere de bağlantı kopması oluşuyor. Modem üzerinde hız değerlerim normal olsa da snr gelen değerim 7-8db lerde olduğu için sanırım. Bu arada fibernette kullandığım airties 5650 kullanmaya devam ettim. Modem değişikliğine gitmedim.
    Hız sıkıntısıyla ilgili görüştüğüm müşteri hizmetleri yetkilisi bana "Modeminiz Fibernet için üretilmiş bir modem , bu yüzden snr değerleriniz düşüktür. Adsl2 destekleyen bir modem alınız , snr değerleriniz yükselir" dedi.
    Pek mantıklı gelmese de sizinle bunu paylaşmak istedim. Hakikaten fiber desteklemeyen bir modem alırsam böyle bir şey mümkün olur mu?
    Mümkünse IPTV destekli adsl2 modem önerir misiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeterözeR -- 24 Mart 2014; 11:52:38 >

• Modemimin teknik özellikleri:
    Chipset: Broadcom 63168
    DRAM: DDR3 128MB
    Flash: SPI 16MB
    Wi-Fi: 2.4G—BCM63168, 802.11b/g/n, 2T2R
    Switch: BCM50612E
    USB Tak & Paylas Teknolojisi sayesinde USB yazicilarinizi ve Disk sürücülerinizi AirTies cihaziniz üzerinden tüm aginiza paylastirabilirsiniz. Ayrica UPnP Media A/V ve DLNA uyumlu medya sunucusu.
    Kesintisiz Teknik Destek: 7 gün 24 saat AirTies Teknik Destek Hatti, AirTies AR-GE ekibinden uzman teknik destek
    Genisletilmis Garanti: 3 yil
    ADSL Ayarlari: T1.413i2, G.992.1; G.dmt, G.992.2, G.lite; Annex A; G.992.3 (G.bis/ADSL2); G.992.5 (ADSL2+); Annex L (Reach Extended ADSL2); Support ATM forum UNI3.0, 3.1 and 4.0 permanent virtual circuits (PVCs); Support CBR, UBR, VBR-rt, VBR-nrt; Support multiple PVCs; Support ITU-T i.610F4/F5 OAM
    VDSL Ayarlari: ITU-T G.993.2; Support 17a profile

• Hat değerlerini paylaş bir bakalım, Airties modemlerin yanlış ölçtüğü bir gerçek bunun ADSL modem ile bir alakası olmaz bence çünkü modeminiz ADSL'ye de destek veriyor, ona göre üretilir. Hattında kopma oluyorsa bu sorun santral'de de SNR'nin düşük olduğunu gösterir. Bu yüzden hat yüksek hızı kaldırmaz ve kopar.

Not:Modemde gördüğünüz SNR değerleri ile santralde gözüken SNR değerleriniz hiçbir zaman aynı olmaz. Benim modemde 12 ile 15 arasında, santralde ise 18'lerde. Gece saatlerinde bende 12'ye kadar düşüyor ama santralde ne durumda bilmiyorum.

Orijinalden alıntı: Veterozer

Arkadaşlar,

Geçen aya kadar fibernet 20mbit sınırsız kullanıyordum. Ancak fiber altyapısız bir eve taşındım. Tarifem Netlimitsiz 8mbite düşürüldü doğal olarak. Ancak 8mbit hızı göremiyorum , günde 1-2 kere de bağlantı kopması oluşuyor. Modem üzerinde hız değerlerim normal olsa da snr gelen değerim 7-8db lerde olduğu için sanırım. Bu arada fibernette kullandığım airties 5650 kullanmaya devam ettim. Modem değişikliğine gitmedim.
    Hız sıkıntısıyla ilgili görüştüğüm müşteri hizmetleri yetkilisi bana "Modeminiz Fibernet için üretilmiş bir modem , bu yüzden snr değerleriniz düşüktür. Adsl2 destekleyen bir modem alınız , snr değerleriniz yükselir" dedi.
    Pek mantıklı gelmese de sizinle bunu paylaşmak istedim. Hakikaten fiber desteklemeyen bir modem alırsam böyle bir şey mümkün olur mu?
    Mümkünse IPTV destekli adsl2 modem önerir misiniz....

Şimdi burada yine bir cehalet örneği sergilenmiş MH tarafından. Bir kere 5650 adlı VDSL2 modem yani onların tabiriyle "Fibernet" modemi, aynı zamanda ADSL2, ADSL2+ modülasyonları ile geri uyumlu bir modemdir. Yani, G.DMT, T1.413 gibi eski modülasyonlardan gelen düşük SNR sorununu bu haliyle ADSL2+ moduna ayarlanarak aşabilen bir modemdir. Modeminin ADSL2+ modülasyonunu desteklediğini göremeden gidip ADSL2+ modem alınız diyen bir MH ancak TTNET gibi bir firma tarafından istihdam edilebilir.

Ayrıca SNR, modülasyondan ziyade, ankastre ve dolap tesisatı ile 1. derece ilişki halinde olup, ADSL2+ veya VDSL2 gibi modülasyonları ile alacağınız değerler bu sebepten değişkenlik gösterebilir. Dolayısıyla hat ıslah edilmeden çok fazla değişim yaşamazsınız.

Bununla birlikte, VDSL2 moduna yani fibernete geçerseniz, daha düşük SNR'ler ile daha yüksek hızlar almanız mümkün. En azından bunu söyleselerdi içim yanmazdı.

•  TTNET'ten SNR yükseltmek için Tavsiye

Hocam yaşadığım için söylüyorum airtiesin modemi var vatanda satılan 35 tllik ttnet bana sormadan fibere geçirdi değerler orda eskiden snr 30-35 hat zayıflaması 10 civarıydı ama adsl modemde bile 8 snr düşüo ve hiç net kopmuyor ya bu değerlerde yada başka bişeyde sıkıntı var söleyim

• quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Hat değerlerini paylaş bir bakalım, Airties modemlerin yanlış ölçtüğü bir gerçek bunun ADSL modem ile bir alakası olmaz bence çünkü modeminiz ADSL'ye de destek veriyor, ona göre üretilir. Hattında kopma oluyorsa bu sorun santral'de de SNR'nin düşük olduğunu gösterir. Bu yüzden hat yüksek hızı kaldırmaz ve kopar.

Not:Modemde gördüğünüz SNR değerleri ile santralde gözüken SNR değerleriniz hiçbir zaman aynı olmaz. Benim modemde 12 ile 15 arasında, santralde ise 18'lerde. Gece saatlerinde bende 12'ye kadar düşüyor ama santralde ne durumda bilmiyorum.

Şimdi dairedeyim , eve gidince paylaşacağım

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    hocam zaten bana da pek mantıklı gelmemişti. çözüm şekilleri insanı yıldırarak lanet okutarak şikayetinden vazgeçirmek.
    benim modem ayarlarında tüm modlar seçili , bu modların hangilerini seçmem gerekir acaba (adsl - adsl2 - gdmt vs), yoksa modem kendisi ideali seçer mi
  • internet kısmını ss lersen yardımcı olabiliriz.

ek olarak tivibu ev hd hizmeti kullanmaktayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeterözeR -- 24 Mart 2014; 17:11:31 >
  • Modemin AnnexM özelliğini devre dışı bırakın, diğer SNR'de düzelme ihtimali olur. SNR 6.4'te kalmış, sinyal kayıpları baya vardır, diğer yandan geceleri yoğun saatlerde kopma ihtimali var. Hat zayıflamanız'da 17, santrale yakınsınız. Eğer santralin VDSL desteği varsa VDSL üzerinden sinyali almak istediğinizi belirtin.
    Bu da bir gelişmedir. En az 10 kere MH ile görüştüm, ne bu ayarı soran oldu ne de başka bir modem değerini... Mustifb kardeşim VDSL dediğiniz fiber ile aynı şey ise fiber altyapı yok burda , eminim.
    Teşekkür ederim sizlere.
    ADSL2
    AnnexL
    ADSL2+
    VDSL2
    VDSL2 profiller
    8a
    8b
    8c
    8d
    12a
    12b
    17a

Sizleri bulmuşken şunu da sorayım , yukarıdakilerden hangileri seçili kalsın

Birşey değil kardeş, TTNet'e kalsak zaten vah halimize. Müşteri temsilcisine ping nedir diye anlattığım zamanı, fiber bağlantı da hız desteklemiyor diye hızı düşürdüklerini gördüm ben.

Ben 22 hat zayıflaması ile ADSL2+ üzerinden 19 Mbps hız alıyordum, yani 20 Mbps'lik pakete geçmiştim. Hat değerleri kötüleşince onlar 8'e geçirdi.

aslında benim de aklımdan Hypernet geçiyor ama bu snr değerim yüzünden harekete geçmiyorum.

Fibernetten sonra şuanki hızım attan indim eşeğe oldu resmen...
  • Fiber'de kullansanız hızınız 3 Mbps'ye düşünce yine aynı his yaşanıyor. Ablamın evinde 50 Mbps var, uploadları ve büyük dosyaları hep oradan indiririm hız 3 Mbps'ye düşünce uçaktan inip Şahin'e binmiş gibi hissediyorum.
  • Talebe göre altyapı gelmiyor. Örneğin benim yaşadığım yer İzmir'in kağıt üstünde merkez ilçesi olmasına rağmen fiziken şehir dışı sayılabilecek, yeni yapılaşan bir yer. Bildiğiniz köy var burada ama 1,5 senedir fiber saha dolaplarından (vdsl2) hizmet alıyorum. Abone sayısı muhtemelen 1000 dahi yoktur.
  • AnnexA seçmeyi dene bana oyle onermislerdi 12 den 22 ye cikti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.