Şimdi Ara

Powercolor kartlarin ucuzluk nedeni?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bu powercolor kartlar neden boyle ucuz? mesela r280x modelinde msi ile 211 lira fark oynuyor. diger kartlarda ayni sekilde. nedeni nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Msi yazılımsal olarak daha iyi diye biliyorum. Desteği falanda aynı şekilde, tek tıkla oc yapabiliyosunuz. Onun dışında fabrika çıkışı o.c olup olmama, soğutma gibi bazı nedenlerden dolayı fiyat farkı oluyor hocam.
  • Malzeme kalitesi. Gpu aynı gpu ama pcb deki devre elemanları falan fark ediyor. Ve firmalar farklı sonuçta. Kar istekleri farklı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • powercolor'un uygun fiyat politikası var hemde sadece amd kart üretiyor o yüzden ;
    onun haricinde gerçekten çok kaliteli kartları da var diğer markalardan kötü değil şu markayı ısrarla kötülemekten vazgeçin.
    elimden 100 lerce ekran kartı geçti şu an kasada 2 tane powercolor takılı kötü olsa alıp kullanmazdım herhalde.
  • tamam pcb uzerindeki elemanlar kalitesiz ama bu o aradaki fiyat farki kadar performans farkettiriyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

powercolor'un uygun fiyat politikası var hemde sadece amd kart üretiyor o yüzden ;
    onun haricinde gerçekten çok kaliteli kartları da var diğer markalardan kötü değil şu markayı ısrarla kötülemekten vazgeçin.
    elimden 100 lerce ekran kartı geçti şu an kasada 2 tane powercolor takılı kötü olsa alıp kullanmazdım herhalde.

+1
  • Hocam çünkü çok afedersiniz dandik parçalar kullanıyor. Daha geçen hafta Powercolor R9 280x Turboduo aldım, oyuna girince coil whine sorunu yapıyordu, karta sahip birçok kişiyle konuştum, onlarda da varmış. Belki tüm kartlarında yok ama kişide de sorun çıkması benim için bu firmanın bitmesine sebep oldu.

Biraz daha fazla para koyun, Msi veya Asus alın kafanızda soru işareti olmadan oyunlarınızı oynayın.

Edit: Turboduo R9 280x için konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zigoro -- 23 Mart 2014; 19:38:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran karti ve psu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende kullanıyorum powercolor. Düz 7870. Stock değerleri 1100-1225. Piyasadaki birçok 7870den yüksek frekansları. Merak etme dediğin Msi Asus arasında eeeeeen fazla 5-10 fps fark oluşur. Gönül rahatlığıyla alabilirsin. Aradaki 200 liraya hiç ama hiç değmez. Zaten garantisine çizgi bakıyor yani Asus ile aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigoro

Hocam çünkü çok afedersiniz dandik parçalar kullanıyor. Daha geçen hafta Powercolor R9 280x Turboduo aldım, oyuna girince coil whine sorunu yapıyordu, karta sahip birçok kişiyle konuştum, onlarda da varmış. Belki tüm kartlarında yok ama kişide de sorun çıkması benim için bu firmanın bitmesine sebep oldu.

Biraz daha fazla para koyun, Msi veya Asus alın kafanızda soru işareti olmadan oyunlarınızı oynayın.

Edit: Turboduo R9 280x için konuşuyorum.

ona bakarsan en çok coil whine sorunu yaşayan kartlar forumda da sıkça görülebileceği gibi sapphire hd 7870 xt modelleri idi.
    msi lightining ,asus matrix gibi fiyatı katmertli seriler haricinde standart parçalar kullanılır.
    ha 820 tl ye powercolor r9 280x almam da kalite olsun diye asus r9 280x matrix'e 1118 tl veririm derseniz o sizin bileceğiniz konu.
    yada gidip en iyi ihtimalle 140 tl daha verip r9 280x alınabilir.

ayrıca hd 7970 zamanında takoz çıkan asus direct cu ıı ve msi lightining kartların da haddi hesabı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 23 Mart 2014; 20:01:51 >

• Powercolor niye daha ucuz sorusu ilginç bi soru.Peki asus niye daha pahalı kaliteli olduğı içinmi ?

Cevabı söyleyim marka satıyor.Pcb bileşenleri özel kartlar dışında çoğu kartta aynıdır.Marka olarak büyük firmaların kartları daha pahalıdır.Olsa olsa soğutucusu kötü olabilir.
  • Cobi'ye katılıyorum, efsane takoz kart 7970.. Gtx 770 almama sebep olmuştu, iyide oldu :))

• Hocam ben asus ve msi yandasiyim evet pahali ama omru uzun.Sicaklik degerleri normal.Yani size soyle soyleyegim.10 kurusada kondansator var 1 lirayada.Powercolor ocde bir seviyede kalir fazla isinir.

• Powercolor yeteri kadar güveni pazara sağlayabilmiş değil. Herkes Asus olsun taştan olsun mantığındayken powercolor'un fiyatları uçurmasını tabiki bekleyemezsiniz.
  • Zotac'dan kötü firma henüz üretilmedi..
  • pcs+ modelini kullanıyorum kullanılan soğutucu harika r9 290 yükte 69 dereceyi geçmiyor ucuz = kalitesiz demekse bide powercolor kaliteli malzeme kullansa düşünemiyorum kartın derecesini
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcLog

Hocam ben asus ve msi yandasiyim evet pahali ama omru uzun.Sicaklik degerleri normal.Yani size soyle soyleyegim.10 kurusada kondansator var 1 lirayada.Powercolor ocde bir seviyede kalir fazla isinir.

sana forumda msi dan asus dan daha iyi oc olan powercolor kartları gösterebilirim ;
    powercolor oc da biryerde kalır diye bir durum yok kulakltan dolma bilgiler ile birşey yazmayınız.
    elimde
    powercolor hd 7950 ve hd 7870 myst (xt) var
    öncesinde powercolor hd 7970 vortex vardı
    ondan önce de 2 adet hd 7870 ez vardı.
    hepsi de kaliteli ve güzel oc olan kartlardı.
  • Çok basit pazar da yer edinmeye çalışıyor böyle gıderse fiyat bindirimide gelir

Çünkü gerçekten PCS+ soğutması çok iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Bende kullanıyorum powercolor. Düz 7870. Stock değerleri 1100-1225. Piyasadaki birçok 7870den yüksek frekansları. Merak etme dediğin Msi Asus arasında eeeeeen fazla 5-10 fps fark oluşur. Gönül rahatlığıyla alabilirsin. Aradaki 200 liraya hiç ama hiç değmez. Zaten garantisine çizgi bakıyor yani Asus ile aynı.

Yalnız 5-10 fps büyük bir fark

• fukox kullanıcısına yanıt
    Valla kimisine göre büyük fark kimisine göre değil. Ama arada 150-200 liradan bahsediyorsak bildiğin salaklık olur.
  • 30 40 lira fark varsa kesinlikle asus msi gigabyte almak avantajlı ama arada 100 lira nın üstü fark oluyor genelikle powercolor cazip oluyor . Ozel seriler ama hepsinin kalitelidir bana göre saphire in özel üretimleri en iyiler.

poworcolor gibi sadece AMD ye üreten firmalar rekabet oluştursun diye desteklenen firmalar ucuz ürün piyasaya çıkarsın diye.

Nvidia zotac gibi .
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.