Şimdi Ara

AMD 290x Crossfire..MİNİ kullanıcı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birisi Asus diğeri de Sapphire olmak üzere iki adet referans AMD 290x kartın CF-sıvı soğutma kullanımı ve kısa incelemem.. mini olarak yazdım çünkü oyunları indirme hızım çok çok yavaş kaç gündür 3 oyun ancak indi.

oda sıcaklığı:25 derece
    Anakart : MSI Mpower MAX
    CPU : 4770k@ 4.8ghz, 1.376v
    RAM : 2400mhz (xmp profil)
    psu : 1000w 80+platinum
    kasa : Caselabs Magnum SMH10

GPU sıvı blokları: EK supremacy Universal ve EK Paralel Bridge
    VRM için heatsinkler aluminyum ve üzerine hava akımı üstten olacak şekilde bir kasa fanı ve bir de anakart üzerinden monte edilebilir 80mm fan(spotcool Antec)
    Driver: 14.3 beta

http://forum.donanimhaber.com/m_71770193/mpage_66/f_//tm.htm#89388098

3dmark11 (v1.0.5)______________Unigine Heavan 4.0(1080p)______________Unigine Valley(1080p) skorları;
     AMD 290x Crossfire..MİNİ kullanıcı incelemesi  AMD 290x Crossfire..MİNİ kullanıcı incelemesi  AMD 290x Crossfire..MİNİ kullanıcı incelemesi

Crysis 3 (1080p tüm ayarlar very high & aniostropi 16 & MSAA 8x)
     AMD 290x Crossfire..MİNİ kullanıcı incelemesi  AMD 290x Crossfire..MİNİ kullanıcı incelemesi  AMD 290x Crossfire..MİNİ kullanıcı incelemesi

Crysis 3 (1440p tüm ayarlar very high & aniostropi 16 & MSAA 8x)

BF4'e gelirsek.. D3D11 vs Mantle ..

BF4..1080p ultra ayarlarda [dx11]
     AMD 290x Crossfire..MİNİ kullanıcı incelemesi  AMD 290x Crossfire..MİNİ kullanıcı incelemesi

BF4..1440p ultra ayarlarda [dx11]
     AMD 290x Crossfire..MİNİ kullanıcı incelemesi  AMD 290x Crossfire..MİNİ kullanıcı incelemesi

BF4..1440p dx11 vs mantle
    dx11------------------------------------------------------mantle

Metro Last Light ultra/very high ayarlarda
    1080p ---------------------------------------------- 1440p

Metro 2033 ultra/very high ayarlarda

Hitman Absolution ultra/very high ayarlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 23 Mart 2014; 18:01:53 >

• drserk kullanıcısına yanıt
    guzel onu eline saglık daha fazla oyun testi istiyoruz internet hızın duzelince
  • Crysis 3 öyle bir oyun ki en güncel kartlar bile yine yetemiyor.İki tane 290x olsa dahi 8x msaa olunca 60 fps limitlerinde geziniyor.Tek temennim yeni nesil diyerekden bu tür oyunları bir daha görmemek.Mantleda ise fps farkı beklediğim gibi.Acaba 4770k yerine daha düşük bir işlemcide sonuçlar nasıl olurdu?

İnceleme için emeğine sağlık daha önce konuştuğumuz gibi devamında güzel sonuçlar çıkacak.

• gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    sırada 1-2mbit hızla hitman iniyor.. pardon inemiyor desem daha doğru :)
    sonra da tomb raider, bioshock, metro LL, metro 2033 indireceğim. önerdiğiniz başka oyun olursa onu da indiririm. bu hafta hemen hergün güncel olarak ekleme yapacağım.
  • normalde 8x anlamlı bir fark oluşturmuyor.tabi karta yüklenmek dışında...1440p ve FXAA zaten yeterli oluyor. 1080p üzeri monitörlerde ekstra bir görselliği yok.

işlemci oc konusunda aslında 5ghz için 1.4v üzerine çıksam mı dedim ama bu haliyle bile son aida64 testi sonucunu görünce aklıma ilk ''alo 110''u aramak geldi
  • Elinize sağlık, diğer incelemeleride bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam universal blok olmasına rağmen ramleride soğutmayı başarmışsın helal olsun harika sonuçlar. Bendeki kartlar ile aşağı yukarı aynı ayardalar demekki. Bazı testlerde seninkiler iyi, bazılarında bendekiler. Birde benim işlemci 4.6'yı geçmiyor. Takoz çıktı kendisi. IHS mod yapmayı düşünüyorum artık. (1.340 voltaj 4.6 ghz) 4.8 için 1.4'ten fazlasını ister gibime geliyor. Tekrar tebrikler testlerin devamını merakla bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gokhanoflaz kullanıcısına yanıt
    IHS kaldırma işlemi esnasında aman dikkat acı bir tecrübem oldu
  • 2x 290x crysisde 52fps alyosa ben bosuna ekran karti almayim:D

• Crysisi 1440p de 120 fps oynayabileceğim güne kadar ekran kartı almayacam :D

• sardemir kullanıcısına yanıt
    alemsin dostum 120hz 1440p monitor çıktığında crysisi 120fps ile oynamak için de ekran kartı çıkar ama o çıkacak olan kaçıncı crysis olur ve o zamanın crysisi için yine yeterli olur mu bilinmez:)) keşke zamanında 120hz lik 1440p olsaydı bu kadar zahmetle aldığımda onu tercih ederdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: drserk

alemsin dostum 120hz 1440p monitor çıktığında crysisi 120fps ile oynamak için de ekran kartı çıkar ama o çıkacak olan kaçıncı crysis olur ve o zamanın crysisi için yine yeterli olur mu bilinmez:)) keşke zamanında 120hz lik 1440p olsaydı bu kadar zahmetle aldığımda onu tercih ederdim

Hacım ben sana bişi diyim mi ? Vallahi bizi kazıklıyolar :D ne yaparsak yapalım bu FPS engeline takılıyoz. Takılacaz gibide :D gsync li monitörler bi gelsin bakalım belki fps olayı değişebilir :)

• sardemir kullanıcısına yanıt
    gsync sadece senkronizasyon için değil mi..ekranda yırtılma vb olmasın diye yani. sonuçta monitör sallıyorum 60hz 120fps alsak da yırtılma olmayacak değil yine 60hz de ama çözünürlük 4k gibi fazla olduğu için yüksek çözünürlükte v-sync 'in yerine geçecek değil mi? öyleyse bu da ekran kartı yine ne kadar fps sağlıyorsa bunu değiştirmez demek olur tabi
  • quote:

normalde 8x anlamlı bir fark oluşturmuyor.tabi karta yüklenmek dışında...1440p ve FXAA zaten yeterli oluyor. 1080p üzeri monitörlerde ekstra bir görselliği yok.

işlemci oc konusunda aslında 5ghz için 1.4v üzerine çıksam mı dedim ama bu haliyle bile son aida64 testi sonucunu görünce aklıma ilk ''alo 110''u aramak geldi

Benchmarklarda ara 290x CF lehine baya açılıyor ama Crysis 3 de tek GTX780 Ti ile 290x cf arasında yaklaşık %5 fark oluşmuş :

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    ref 290x'e göre stok 780Tİ ile %10civarı fark oluyor. bir de o testin görüntü ayarları nedir? msaa 8x mi acaba?
  • quote:

ref 290x'e göre stok 780Tİ ile %10civarı fark oluyor. bir de o testin görüntü ayarları nedir? msaa 8x mi acaba?

1920x1080 + tüm ayarlar alınabilecek en yüksek detay seviyesinde + 8xmsaa + vsync off
  • 290x görüntüsü daha iyi geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

290x görüntüsü daha iyi geldi bana.

incelemeyi yapan arkadaş ss yi png formatında almış , jpeg e oranla daha iyi görüntü olur ama resim boyutu artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

290x görüntüsü daha iyi geldi bana.

incelemeyi yapan arkadaş ss yi png formatında almış , jpeg e oranla daha iyi görüntü olur ama resim boyutu artar.

4770 k acaba sibirliyornu? 4930k da durum ne olur acep

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    Oc yanıtı iyiymiş o zaman..aklıma 4800mhz yetersiz kalıyor mu diye geldi ama yetiyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.