Şimdi Ara

Biyoloji Sorularım (Hepsi Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://i.hizliresim.com/KgE3kb.jpg - Çözüldü (Cevap anahtarı hatalıymış. Doğru cevap B)
    http://i.hizliresim.com/KZmbLz.jpg - Çözüldü (Doğru cevap D)
    http://i.hizliresim.com/eooDAq.jpg - Çözüldü (Doğru cevap B)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 31 Temmuz 2015; 9:04:01 >

• 3.soruda kullanılan oksijen miktarı artar solunum yaptığı için ilk sorunun cevabı nolcak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Soruda anabolizma(yapım-sentez),katabolizma-yıkımdır.Nükleik asitler bir araya gelmiş kondenzasyon polimerleşmesi zaten su çıkışı da var onun için I 'i direk ele B ve E kaldı
    II ile III hidroliz su ile parçalamış (yağlar su ile parçalanıyomuydu?)
    IV de fotosentez yani özümleme reaksiyonudur. cevap B ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: forum1

3.soruda kullanılan oksijen miktarı artar solunum yaptığı için ilk sorunun cevabı nolcak

Kullanılan diyormuş tamam yanlış okumuşum, sağol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammet2828

1. Soruda anabolizma(yapım-sentez),katabolizma-yıkımdır.Nükleik asitler bir araya gelmiş kondenzasyon polimerleşmesi zaten su çıkışı da var onun için I 'i direk ele B ve E kaldı
    II ile III hidroliz su ile parçalamış (yağlar su ile parçalanıyomuydu?)
    IV de fotosentez yani özümleme reaksiyonudur. cevap B ?

Ben de öyle yaptım ama cevap E diyor hocam soruda bir sıkıntı var sanırım.
  • 3. soruda bence solunum yaptığı için CO2 artar I elendi
    II - kreps döngüsüne bakarsan ADP ler Atp ye dönüşür o yüzden ADP miktarı azalır ATP artar
    III - zaten solunm Oksijen kullanılıyor
    IV - solunumda glikoz parçalanır yani glikoz da azalabilir

cevap E ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammet2828

3. soruda bence solunum yaptığı için CO2 artar I elendi
    II - kreps döngüsüne bakarsan ADP ler Atp ye dönüşür o yüzden ADP miktarı azalır ATP artar
    III - zaten solunm Oksijen kullanılıyor
    IV - solunumda glikoz parçalanır yani glikoz da azalabilir

cevap E ?

Hocam orda ince bir kelime oyunu yapmışlar, ortamdaki oksijen miktarı azalır doğru ama kullanılan oksijen miktarı yazmışlar ben de düştüm o yanlışa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.Soru şıkkı doğru olması gerekmiyo özümle reaksiyonu sentez reaksiyonları oyüzden 2 3 4 de hidroliz var yani yadımlama reaksiyonu cevap E ?

edit: 4. fotosentez miş cevap b :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ka1zern -- 21 Mart 2014; 16:57:26 >
  • ka1zern K kullanıcısına yanıt
    kardeş IV. seçeneğine dikkat et bilerek öyle vermişler fotosentez o hidroliz felan değil :) yani hidroliz değil sentez tepkimesi olur
  • muhammet2828 kullanıcısına yanıt
    pardon ya :D aynen Co2 parçalanırsa nasıl glikoz la su ortaya çıkar doğru :D
  • 2. soruya bakan var mı ?
  • 2. soru cevap D

pirüvik asit laktik asit fermantasyonunda son H tutucusu olarak görev yapar.
    Asetaldehit etil alkolde son H tutucusu olarak görev yapar.
    O ise oksijenli solunumda H tutucusu olarak görev yapar.
    Son tutucu hep son dan bir önceki basamaktır.

3 cevabı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkpassenger(PSN) -- 21 Mart 2014; 18:14:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkpassenger(PSN)

2. soru cevap D

pirüvik asit laktik asit fermantasyonunda son H tutucusu olarak görev yapar.
    Asetaldehit etil alkolde son H tutucusu olarak görev yapar.
    O ise oksijenli solunumda H tutucusu olarak görev yapar.
    Son tutucu hep son dan bir önceki basamaktır.

3 cevabı nedir ?

Teşekkürler, 3. soru cevabı B hocam kullanılan oksijen miktarı artar.
  • Neuroxena kullanıcısına yanıt
    tamam sağolasın kalıtım konun iyi mi benimde sorum var ?
  • Darkpassenger(PSN) kullanıcısına yanıt
    Konuyu genel hatlarıyla biliyorum iyi sayılmaz.
  • Neuroxena kullanıcısına yanıt
    http://2013.ygs-sorulari.com/Biyoloji-Soru-ve-Cevaplari.aspx

2013 ygs 33 soru üstteki linkten bakabilirsin şu soy ağaçlarıda eksiğim vaktimde yok çalışıcak bide böylelerini yapamıyorum X de taşınıyor Y de taşınıyor ne demek?

Y de nasıl taşınıyor:)
  • Mesela bunuda anlamadım ?

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1652408/cc5b4160-16e4-4243-baec-bfdc54458f22.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkpassenger(PSN) -- 21 Mart 2014; 18:34:51 >
  • 33. çözdüm
  • quote:

Mesela bunuda anlamadım ?

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1652408/cc5b4160-16e4-4243-baec-bfdc54458f22.jpg

Biraz geç olacak ama yine de yazayım LYS için lazım olabilir Soruda çekinik fenotipte olanlar taranmış, fenotipte çekinik gen etkisini gösterebilmesi için genotipi homozigot olmalıdır yani soruda çekinik bir karakter demiş de sen bunu renk körlüğü olarak düşün XRXr olursa baskın olan R etkisini gösterir hasta olmaz taralı olanlar XrXr veya XrY. Burada I. birey homozigot dominant (XRXR) olamaz çünkü erkeklere X genini anne verir hasta olan (taralı) 2 erkek var. II. birey de homozigot baskın olamaz babadan aldığı X geni Xr şeklinde yani çekinik. III. birey ise ya heterozigot (XRXr) ya da dominant baskın (XRXR), XrXr kesin olamaz çünkü hasta olmayan erkek var (XRY) X genini anneden alıyor. III homozigot baskın da olabilir. IV. birey babadan Xr geni alacağı için homozigot baskın kesinlikle olamaz. Kare = erkek, çember = dişi şeklinde çözdüm, yanlış çözmediysem cevap Yalnız III olması lazım.

Bu yazıyı 1 kez okuyup anlayana helal olsun Zor olduğundan değil konu biraz karışık o yüzden

• quote:

Orijinalden alıntı: Neuroxena

quote:

Mesela bunuda anlamadım ?

Biraz geç olacak ama yine de yazayım LYS için lazım olabilir Soruda çekinik fenotipte olanlar taranmış, fenotipte çekinik gen etkisini gösterebilmesi için genotipi homozigot olmalıdır yani soruda çekinik bir karakter demiş de sen bunu renk körlüğü olarak düşün XRXr olursa baskın olan R etkisini gösterir hasta olmaz taralı olanlar XrXr veya XrY. Burada I. birey homozigot dominant (XRXR) olamaz çünkü erkeklere X genini anne verir hasta olan (taralı) 2 erkek var. II. birey de homozigot baskın olamaz babadan aldığı X geni Xr şeklinde yani çekinik. III. birey ise ya heterozigot (XRXr) ya da dominant baskın (XRXR), XrXr kesin olamaz çünkü hasta olmayan erkek var (XRY) X genini anneden alıyor. III homozigot baskın da olabilir. IV. birey babadan Xr geni alacağı için homozigot baskın kesinlikle olamaz. Kare = erkek, çember = dişi şeklinde çözdüm, yanlış çözmediysem cevap Yalnız III olması lazım.

Bu yazıyı 1 kez okuyup anlayana helal olsun Zor olduğundan değil konu biraz karışık o yüzden

ygs de eledin beni yazdığın için teşekkürler o mesajı yazdığım günün sabahı kalıtım çalıştım ve hallettim bu türlü olanları kolayda bide y ve otozomda taşınan diye türleride var ben onlarla karıştırıyormuşum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.