Şimdi Ara

Volvo'dan karlı yollarda üst düzey güvenlik için bulut tabanlı yeni sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Volvo'dan karlı yollarda üst düzey güvenlik için bulut tabanlı yeni sistem





     

    Kısa zaman içerisinde mıknatıs tabanlı yol ile yorgun sürücülerin otomobil içerisinde algılanması amacıyla geliştirdiği yüz tanıma sistemlerini tanıtan Volvo, şimdi ise karlı yollar için hazırladığı ve testlerini gerçekleştirdiği bulut tabanlı yeni güvenlik sürecini görücüye çıkarttı.

     

    Daha çok zorlu iklimleri nedeniyle kuzey ülkeleri için hazırlanan ve bu doğrultuda İsveç Ulaştırma İdaresi (TRAFIKVERKET) ile Norveç Kamu Karayolları İdaresi (Statens Vegvesen) ortaklığında geliştirilen yeni güvenlik sistemi, temel olarak bir aracın algıladığı yol buzlanmasının mobil telefon hatları üzerinden ortak veri tabanına kaydedilmesini ve bu verilerin diğer otomobil sürücülerine aktarılarak (Kokpit üzerinden uyarı şeklinde) olası kazaların önüne geçilmesini amaçlıyor. Aynı verileri karayolları ekiplerine de yollayan bulut tabanlı sistem, bu sayede tuzlama / temizlik çalışması için de etkili bir yol haritası çıkartıyor ve ileriye dönük buzlanma planları yapılmasına olanak veriyor. Sistem özellikle, birbirleriyle sürekli bağlantı halinde kalan otomobil modellerinin güvenlik sürecinde sunabildiklerini gözler önüne serebiliyor olmasıyla da büyük önem arz ediyor.

     

    Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kullanıma geçebileceği söylenen sistemin, kuzey ülkeleri dışında da ciddi bir kullanım potansiyeli bulunuyor. 

     





    Volvo'dan karlı yollarda üst düzey güvenlik için bulut tabanlı yeni sistem

     



    Kaynak:https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/141041/volvo-car-group-initiates-scandinavian-pilot-using-cloud-based-communication-to-make-driving-safer







  • Volvo araç dünyasına canlılık katan bir şirket. Teknoloji ile arabayı birlikte yoğun olarak kullanmayı hedefliyorlar. Diğer markalar hala dursun yerinde. :)

  • Şu firmayı alan çinliler aynı teknolojileri kullansa yemin ediyorum kalite uçar satışlar patlar ama işte işin ucuzuna kaçmak varken.

  • ben daha telefondan buluta dosya yollayamıyorum adamların yaptığına bak utandım kendimden:(

  • zamanında Volvo'ya dandik marka vs tarzı yorumlar yapmıştım da adamlar bu sektörde çok çalışıyorlar be abi her gün bi sistem. Sözümü geri aldım
  • Volvo insan hayatına gerçek anlamda değer veren tek şirkettir.
    Örneğin; ABS, Hava Yastığı,her araçta standart olan Üç noktadan bağlı emniyet kemeri vs... gibi bu vazgeçilmezleri icad edip insanların kullanımına sunan VOLVO'dur.

  • Bence dikkat çekici olan Volvo'nun yenilikçiliği kadar kamu kurumunun yeniliğe olan katkısı ve işbirliği. Tr'de maalesef kamu kurumlarına yenilik anlatmakta çok fazla direnç ile karşılaşıyoruz.
  • helal olsun adamlara tr de lazım kısın :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.