Şimdi Ara

Su altı planörleri ile hava tahminleri daha doğru yapılabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Su altı planörleri ile hava tahminleri daha doğru yapılabilecek





    Dünyadaki okyanus akıntılarının iklim çeşitliliği üzerindeki doğrudan etkisi bilim dünyası tarafından kabul edilen bir gerçektir. Ancak bugüne kadar okyanuslarda detaylı ölçümler yapılmıyordu.




    New Jersey Üniversitesi Rutgers Enstitüsü, Challenger Glider Mission projesi kapsamında planör benzeri cihazlarla okyanus tabanında akıntıları izlemeyi planlıyor. Proje için ay sonunda 16 adet otonom çalışan ve bir enerjiye ihtiyaç duymayan denizaltılar 5 farklı okyanus tabanına indirilecek.




    2 metre uzunluğa sahip olan bu denizaltılar toplamda 130 bin kilometrekarelik bir alanda derin akıntıların içerisinde ilerleyecek ve gerçek zamanlı olarak akıntı gücü, ısı ve tuzluluk oranlarını Iridium uydu ağına gönderecek. Diğer ölçümlerden elde edilen verilerle birleştirilen bu bilgiler mevcut iklim modellerini daha iyi tanımlamak ve hava tahminlerini daha gerçeğe yakın yapabilmek için kullanılacak. 




    Araştırmacılar bu denizaltılar ile ayrıca bitkisel plankton ölçümleri de yaparak okyanusların ne derece temiz ve yaşanabilir olduğunu da tespit etmeyi amaçlıyor. Daha önceki araştırmalarda bu proje sayesinde 4000 yeni deniz canlısı türü keşfedilmişti. 

     

     

     



    Kaynak:http://challenger.marine.rutgers.edu/the-mission







  • Böyle haberlere hiç yorum gelmiyor ama samsung apple vs bir haber olsun millet hemen kapışmaya si... yarıştırmaya başlar.

  • adamlar su altında uçmaya çalışıyorlar
    bizim kiler düz yolda yururken düşüyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.