Şimdi Ara

Myo Armband için bu sefer de Oculus Rift'e özel bir tanıtım videsu yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Myo Armband için bu sefer de Oculus Rift'e özel bir tanıtım videsu yayınlandı


     


    Thalmic Labs tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde geliştirici versiyonu üzerinden örneğin bir fotoğraf makinesinin sadece kol hareketi ile çekim yapma, bilgisayarda müzik değiştirilme, oyun oynanma, ortamdaki ışıkların açma ve bir robotu kol hareketleriyle kontrol etme gibi pratik kullanım alanları gösterilen Myo Armband, bu sefer ise sanal geçeklik gözlüğü Oculus Rift için sunduklarıyla kullanıcıların karşına çıkartıldı.

     

    Bünyesinde yer alan sekiz gelişmiş elektromiyografi (EMG) sensörü ile kol kaslarındaki elektriksel aktiviteyi takip eden Myo Armband, aynı zamanda 3 eksenli manyometre, 3 eksenli jiroskop ve 3 eksenli ivmeölçer ile farklı cihazların kablosuz olarak sadece kol hareketleriyle kontrol edilmesine imkan tanıyor. Destekli cihazlarla (Bluetooth ampul, akıllı telefon, akıllı gözlük, sanal gerçeklik gözlüğü, bilgisayar vb.) Bluetooth LE teknolojisi üzerinden iletişim kuran ürün, yayınlanan son videoda da görüldüğü gibi sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift'e de başarılı şekilde eşlik ediyor ve kişileri oyunların ya da diğer sanal içeriklerin içerisine sokabiliyor. Farklı geliştiricilerin Olucus Rift destekli içerikler üretebilmesi için çalışmalar yürüttüğünü belirten Thalmic Labs, Oculus Rift ile Myo Armband'ın tabiri caizse büyülü bir deneyim sunduğunu da belirtiyor. Myo Armband özellikle Oculus Rift'in harici bir kontrolcüye ihtiyaç duyması nedeniyle büyük önem taşıyor ve oldukça gerçekçi bir etkileşim dünyası sağlayabiliyor.

     

    150$ fiyat etiketiyle buradan ön sipariş yapılarak satın alınabilen Myo Armband, 2014 yılının ortalarında dağıtılmaya başlanıyor. Oculus Rift temelinde hazırlanan yeni videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.







    Kaynak:http://www.digitaltrends.com/cool-tech/oculus-rift-myo-gesture-control-armband-pure-awesomeness/#!zJPOx







  • knight magician
  • Teknolojinin böylesine hızlı ilerlemesini çok hoş buluyorum, ama bir yandan da o bilim-kurgu filmlerindeki koltuğa çakılı, kendini taşımaktan aciz insanlara doğru gidişi gördükçe içimi bir korku almıyor değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakesan

    Teknolojinin böylesine hızlı ilerlemesini çok hoş buluyorum, ama bir yandan da o bilim-kurgu filmlerindeki koltuğa çakılı, kendini taşımaktan aciz insanlara doğru gidişi gördükçe içimi bir korku almıyor değil.

    Bir Wall-e izledin diye şimdi ne bu artistlikler yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReDComrade -- 15 Mart 2014; 14:56:37 >
  • skyrim e gelse güzel olurmuş ama çok geç tepki veriyor gibi ve pek iyi çalışmıyor gibi

  • occulust rifte böyle bir kontrolcü lazım oyunlar için ama ikisi birlikte klasik oyuncular için baya yorucu olur.sonuçta kinect te el kol hareketi algılıyor ama bir iki round oynayınca herkes yoruluyor.Sporcu değiliz sonuçta oyuncuyuz , böyle hareket edebilsek spor yapardık zaten.Anca sportif arkadaşlar için belli bir vakte kadar gidebilir yoksa klasik bilgisayar oyuncusu için 15-20 dk içinde occulus rift kafaya göz çevresine baskı yapan bir cihaz bu kontrolcülerde elde bir ağırlık olarak kalacaklar.

  • Elder scrolls serisinin yeni oyunu bu teknolojileri desteklese, belli el hareketleri ile belli büyüler atılsa rpg dünyasının içinde bulabiliriz kendimizi
  • Vay bee. Bununla witcher 2 oynamak vardı.

  • enee casper reklamının müziği :D

  • yakında bunun gibi cihazlarla aduuuket falan atarlar...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.