Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Airties Rt-210 vs. UsRobotics 9110 - Sizce hangisi ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Airties Rt-210 vs. UsRobotics 9110 - Sizce hangisi ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Replica_Gun_Snatch

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

26 Ağustos 2006; 13:23:40 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Birkaç gün önce Vatan Computer'den UsRobotics 9110 modem aldım ama sinyal gücü çekim mesafesi açıkçası hiçbirşeyinden memnun değilim.. Bağlantısı kolay kolay kopmuyor ama benim için mesafe daha önemli ; açıkçası 5-6 metreyi geçemiyorum.

Ben Vatan Com.'a Airties Rt-210 almaya gittim ama ordaki tezgahtar bana Airties'de 4 tane port var eğer sen tek kullanıcaksan gerek yok buna, onun yerine sana UsR. verelim dedi.. Bende hiç bu modemi incelemedim dedim. Yani eksilerini artılarını bilmiyorum filan. Airties ile bunun mesafesi , aslında tüm modemlerin mesafesi çekim gücü aynıdır dedi. Ben de tamam olsun bari dedim aldım..

Benim size sormak istediğim şu ; UsR.'i verip onun yerine AirT. almalı mıyım ?
İKİ MODEM ARASINDA BİR KARŞILAŞTIRMA YAPACAK OLURSAK HANGİSİ GALİP GELİR !

Not: Daha önce DH'de araştırdım Airties'e karar verdim.. Ama sanırım değerlendirmeye aldığım modemler arasında UsR. yoktu. O yüzden tekrar soriyim dedim..

AirTies mi ? UsRobotics mi ?

(Karar vermek için fazla zamanım yok).<Vatan Computer şakaya gelmez !>

Ücretsiz AppStore uygulamaları ve iTunes hesabı açma [Ana Konu]
iPodTouch & iPhone Wallpaper, Tema ve Video Paylaşım [Ana Konu]
Şeytan'ın Hileleri [Video]
preatos
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

26 Ağustos 2006; 15:20:50 

ben vatan bilgisayarda çalışıyorum ve yazını görünce yardımcı olayım dedim. eğer iyi bir performans istiyorsan anteni değişebilen bir modem almalısın mesela
MI250G___Inca
Maxg 9108__U.S.Robotics
birde Linksys nin eski modellerinde anten değişe biliyor. bunlardan birini alırsan herhangi bir firekans düşüklüğünde anteni değiştire bilirsin.
bide şunu untma evde eğer telsiz telefon kullanıyorsan telefon vericisini modemden mümkün olduğunca uzak tutmalısınç. ç ünkü ikiside 2,4Ghz den çalışıyor ve telsiz telefonun frekans aralığı yüksek olduğu için modemin bağlantı sinyallerini bozar. bu faktörüde göz önünde bulundurmalısın.
FelixCrail

Sisteme Gözat

26 Ağustos 2006; 15:44:10 

usr yi ASLA önermem.benim 3 tane usr modemim aynı arızayı yaptı.servise gönderdim her seferinde 30 iş günü bekledim ve bana gelen başkasının kullanmış olduğu ve daha önce arıza yapıpta tamir gören modemlerdi.usr ye arena bilgisayar bakıyor ve arena sadece usr modemlere değil diğer ürünlere de böyle yapıyor.yani başkasının kullanmış olduğu tamir görmüş ürünleri yolluyor.usr modemler voltaj dalgalanmalarından inanılmaz derece etkilenip bozuluyorlar hemen.ben usr almam kimseye de önermem.
linksys aldım antensiz ev çok memnunum şuan.gayet iyi çekio anteni olmamasına rahmen.anten takma yeri var ama.istenirse takılabilir.illa usr ile airties arasında seçim yapıcam diosan kesinlikle airties derim ben.

FujiFilm Finepix S6000FD

http://www.fotokritik.com/kullanici/FelixCrail
MTC
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

26 Ağustos 2006; 15:45:33 

UsRobotics 9110 derim
:::Banner:::

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

26 Ağustos 2006; 15:54:04 

Bence AirTies

Uygun fiyata "Black light" (neon gibi parlayan şişeler yapın!)
Yasaklanan sitelere ve Youtube giremeyenler; neden hâlâ TT DNS'i kullanıyorsunuz. Tıklayın kurtulun.
preatos
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

26 Ağustos 2006; 17:29:15 

bu işin kralı sisco system dir onun için linksys
YellowBase

27 Ağustos 2006; 14:33:04 

Kesinlikle US Robotics tavsiye ederim.

Replica_Gun_Snatch

28 Ağustos 2006; 0:42:33 

Ooooo...!! Hocam kararsızlık almış başını gidiyor. İki modemi de beğenen var ! Ne yapıcaz şimdi ?

Bir de Vatan Com. değiştirmiyorum derse yedik ayvayı !

Ücretsiz AppStore uygulamaları ve iTunes hesabı açma [Ana Konu]
iPodTouch & iPhone Wallpaper, Tema ve Video Paylaşım [Ana Konu]
Şeytan'ın Hileleri [Video]
Starforces

28 Ağustos 2006; 12:08:50 

Modemlerin ADSL chipleri zaten aşağı yukarı tüm firmalarda benzerde

WPA2 destekleyen wireless kartları olanları tercih etmek lazım o chipler yeni.

urs

28 Ağustos 2006; 13:08:16 

usr ve airties lar oem ya ni aynı fabrikalarda üretiliyor bazı chipleri değişiyor ve üzerine farklı markalar basılıyor yani aslında ikisininde bazı modelleri arasında pek bir fark yok anlayacağın ve ayrıca benim evimde de 9110 var ve çekim mesafesinden gayet memnunum ayrıca telsiz telefonlada yan yana durmasına rağmen çekim mesafesinden herhangi bir şikayetim yok hatta komşlularım bile yararlanıyor. sen firmware güncellemesi yaptın mı üzerindeki firmware eski olabilir bir yap ondan sonra dene bakalım hıı tabi bu işin en iyisi cisco ondan şaşmamak lazım

elekci

28 Ağustos 2006; 15:42:12 

arkadaşlar siz siz olun roboticsden uzak kalın.hala garantiden gelcek diye bekliyorum modemi. vatandan almıştım. arenayı arıyorum topu vatan atıyor vatanı arıyorum opu arneya atıyor. ikisinide Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. 2 gundur yaşadıklarımı anlatsam bir daha ne vatandan ne de arenadan birşey alırsın. şimdi bana biri çıkıp diycek ki kesin pc paarçası satan bir yer ve başkalarını kotülüyor. böyle olamdıgına dair Kitabımın üzerine yamin edebilirim.ben sadeec agzım yandı başkası aynı derdi çekmesin istiyorum. farkındaysanız kimseninde rekalamını yapmıyorum.

miskinn

28 Ağustos 2006; 17:00:04 

bende airties rt-210 var
şu an kablosuzdan bağlıyım, modem yolun karşısındaki 2. evde durmakta
nerden baksanız 25 metre en az ve 4-5 tane duvar demek bu
kopmalar yaşıyorum ama çok fazla değil o kadar da olsun artık

yalnız şunu belirteyim modem okuduğum şehirde kaldığım ev için alındı ve o civarda çok fazla kablosuz ağ var (ne yazıkki şifreliler)

işte airties civardaki kablosuz ağlardan çok etkileniyo, modem dibinizdeyken kopabiliyosunuz öyle olunca

o zamanda kanal ayarlarına giriceksin falan filan

aylarca kapatmıyorum hiçbir ısınma sorunu yok

ama etrafta kablosuz ağ oldu mu delirtiyo

%100 sorunsuz bi modem bulmak çok zor ama en iyi çözümün bu olduğuna karar vermiştim ve memnunum diyebilirim herşeye rağmen..

I see a line of cars and they’re all painted black
With flowers and my love both never to come back
ckm

29 Ağustos 2006; 0:17:02 

arkadaşlar sizlere haberim war 9110 model wireless modeme 050 versiyonu yüklendiğinde sorunları bitiyor

THEONE

29 Ağustos 2006; 14:29:49 

quote:

Orjinalden alıntı: owemya

usr yi ASLA önermem.benim 3 tane usr modemim aynı arızayı yaptı.servise gönderdim her seferinde 30 iş günü bekledim ve bana gelen başkasının kullanmış olduğu ve daha önce arıza yapıpta tamir gören modemlerdi.usr ye arena bilgisayar bakıyor ve arena sadece usr modemlere değil diğer ürünlere de böyle yapıyor.yani başkasının kullanmış olduğu tamir görmüş ürünleri yolluyor.usr modemler voltaj dalgalanmalarından inanılmaz derece etkilenip bozuluyorlar hemen.ben usr almam kimseye de önermem.
linksys aldım antensiz ev çok memnunum şuan.gayet iyi çekio anteni olmamasına rahmen.anten takma yeri var ama.istenirse takılabilir.illa usr ile airties arasında seçim yapıcam diosan kesinlikle airties derim ben.

+1
Aynen ben de 2 tane USR modem kullandım. Arkadaşın dediği gibi voltaja karşı anormal derecede hassas. UPS le beraber kullanmama rağmen her voltaj değişiminde modem kendini resetliyor. Yine arkadaşın dediği gibi Arena'da uzunca süre kalıp başka bir arızalı ürün olarak geri geliyor.

There is no spoon!
Postal_Phreak
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

30 Ağustos 2006; 0:28:58 

ben rt 210 kullaniyorum 7 aydir, HIC BIR PROBLEM yasamadim gayet iyi
sadak

30 Ağustos 2006; 9:58:34 

bence senin notebookdan da kaynaklanabilir. ben packard Bell kullanıyorum evde de kendime bir yaksu modem almıştım senin gibi 5-6 metreden sonra çekmiyordu. bayağı bir araştırdıktan ve modem bir kere gidip geldikten sonra o sıralar kendime bir i-mate k-jam almıştım ve alet heryerden canavar gibi çekiyordu. problem notebookda çıktı wireless kartı değiştirdiler şimdi canavar gibi çalışıyor.
USR, Airties, yaksu tamamı OEM olarak üretiliyor. ve genelde içlerinde Texas Instruments yada Broadcom çipleri taşıyorlar bu nedenle kalite olarak aralarında büyük farklılıklar yok.
Bir arkadaşın söylediği üzere modemde antenin çıkarılabilir olmasına dikkat etmek lazım böylece eğer modemin çekiminden memnun değilsen daha güçlü bir anten takabiliyorsun. normalde modemlerde en fazla 3 dbi'lık antenler bulunur. omni-directional olarak maks. 5dbi, bi-directional olarak da 14dbi'a kadar piyasada ürün bulabilirsin.
o nedenle ben öncelikle bilgisayarını başka bir modemde test et derim. olmaz ise modemi arızaya gönder yada direkt iade edip yenisini al. ama antenine dikkat et

Hayattaki her karar bir sadağın içindeki oklar gibidir. kimi tam isabet eder kimi karavana
hakan2200

31 Ağustos 2006; 16:25:39