Şimdi Ara

Nvidia ekran kartı sahipleri için kötü haber: DirectX 10 modellere yeni sürücü çalışmaları sonlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Nvidia ekran kartı sahipleri için kötü haber: DirectX 10 modellere yeni sürücü çalışmaları sonlanıyor


     

     

    Nvidia tabanlı ekran kartı kullanıcılarına kötü haber. Gelen bilgilere göre Nvidia, bazı ekran kartı modelleri için sürücü desteğine son vermeye hazırlanıyor. Açıklanan bilgilere göre Fermi, Kepler ve Maxwell mimarisi haricindeki tüm kartlar için yeni sürücü ve oyun optimizasyonları yayınlanmayacak. Yani bir başka ifade ile, DirectX 11 desteğine sahip olmayan Nvidia ekran kartları bundan sonra yeni sürücü güncellemesi alamayacaklar.

     

    GeForce 343 serisi sürücüler ile yoluna sonuna gelecek olan bu kartlar için GeForce 340 sürücüsüne yönelik hata gidermeye yönelik bakım desteği ise 1 Nisan 2016'ya kadar devam edecek. Kısaca genellemek gerekirse eğer GeForce 8000, 9000, GeForce 100, 200 ve 300 serisi kartlar için performans artışı getiren, yeni özellikler sağlayan veya oyun optimizasyonları içeren sürücü güncellemeleri son bulacak. Bu arada GeForce 400 serisi ekran kartlarından da GeForce 405'in benzer şekilde daha fazla güncelleme almayacağı ifade ediliyor. 







  • Belki doğru bir karar ancak halen oyunların büyük çoğunluğu DirectX 9 kullanmakta.
  • Sürücüleri ve sürücü desteğiyle ünlü olan Nvidia'nın bunu yapması ayıp oldu bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okab3 -- 13 Mart 2014; 22:34:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8800

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten şuanki sürücülerle bile gayet iyi durumdalar daha ne kadar optimize edeceklerki.

  • abi o kadar eski karta günceleme gelse ne olcak gelmese ne olcak ya güzel karar.

  • Çok da tın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski kartlara performans artışı bu sürücülerle zaten olmuyordu ki , Nisan 2016 ya kadar hata gidermeye yönelik destek ise çok iyi olmuş yani olağan bir durum hatta 2 yıl daha destek vermesi takdire şayan
  • bende gt440 var.demekki bundan sonra sira bizim seride

  • quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    bende gt440 var.demekki bundan sonra sira bizim seride

    Bende de 460 var, 800 serisini bir görmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklenmeyen bir şey değildi zaten. Maxwell'lerle birlikte DX10 destekli GPU'lar iyice eskimiş olacaktı. Gerçi desteğe kısmen devam edileceği söylenmiş ama açıklamadan çıkarılması gereken anlam; "bu kartlar artık eskidi, sürücü falan beklemeyin agalar!" olur bana göre.

    Artık eski mimari diyebileceğimiz Tesla (G80/GT200) ile güncel mimarilerin (Fermi ve sonrası) sürücü desteğini ayırmışlar, durum bundan ibaret. Eski kartlara uzun süre destek vermenin de pek gereği olmadığından "iki yıl daha destek veririz işte" gibi muğlak bir açıklama ile geçiştirmişler. Şimdi sürücü yazılacak temel mimari bire iniyor. Bu durum, Nvidia'nın sürücü takımı üzerindeki yükü ciddi şekilde hafifletecektir. Tabi yine Fermi, Kepler, Maxwell farklılıkları (hatta bu mimarilerin de kendi içlerindeki farklılıkları) yine belli bir külfet getirecektir ama temel yapının benzer olması, tüm bu yeni (sayılabilecek) mimarili kartların potansiyelinin de daha iyi kullanılmasına imkan tanıyacaktır.




  • NVİDİA nın yanlış birşey yapacağını sanmıyorum. Belki bundan sonra, tarihi eser kartlarla ilgilenmeyebilir,ki bu kartlara güncelleme yapmanın zaten faydası olmuyor.
  • Birkaç sene önce AMD HD5000 serilerine özel gelişmiş sürücüler çıkmayacağı duyurulunca millet AMDyle alay etmişti çılgınca tuttukları Nviea partisine oy atmaya devam etmişlerdi ama oysaki hala sürücü desteği devam ediyor fakat Niveaoşun bu yaptı dx11 olmayan kartlara yeni uyumlu sürücü çıkarmaması gerçek bir rezillik.

  • DX 10 cikdi da ne oldu ? arada kaynadi heme, DX11 standart oldu aha kapida DX12 o da getirdigi iyi bir özellik yok kanimca beklemek lazim DX 13´ü belki.

  • Rezillik niye olsun donanım izin vermiyor, para etmiyo artık, gideri yok, programlanamıyor. 1:10 performansda çalışsın ama yine desteklesin diye tuhaf tuhaf yollara başvurmanın alemi yok zaten. HD5000 / Evergreenler için şimdilik uyumlu olma, driver geliştirme veya belli donanım özellikleri yüzünden uyum sağlayamama sorunu yok şimdilik. Sadece artık eskiler diye ve mimarisi yüzünden belli seviyenin üstünde perf. veremezler o kadar.

    Bu eski kartlar / GPU'lar Nvidia'ya özel bi yük faln oluşturmuyordu ayrıca. Bunları artık rafa kaldırdı diye başı huzura erecek değil. Zaten donanımın desteklemediği özellikler yüzünden ilave şeyler ekleyemiyorsun. Anca yeni işletim sistemi vs. için uyum sorunu için hata giderme olur, verilen destek de ordan devam ediyor zaten. Bug-fix için devasa arge-kaynak gerekmez ne olduğu belli ve özel beklentisi olmayan eski mimari için. Win9 çıkıp Aero2 ile gelir, değişik şeyler ister en az dx11 isterim der o zaman dudak bükeriz belki. Onun dışında Nvidia'ya yük olduğu yok.

    Esas AMD'ye eski mimarileri yük oluyor. Çok çok radikal bi karar alıp GCN öncesine desteği driverdaki bazı şeylere yönelik geliştirmeyi tamamen kesseler AMD'ye katkısı çok olur.




  • gtx 295 kullanıcısıyım.zaten eski driverlar daha stabil çalışıyordu(win7).

    yeni bir kart almanın vakti geldi ama mantle ve dx12 yi beklemek lazım.

  • tarihi eser olmuş o kartlara güncel sürücü versen ne vermesen ne! bu güne kadar çıkan driverler fazla fazla yeter.

  • Zaten kartlara güncelleme gelse bile 660'dan itibaren oyunlarda performans artışı oluyor. Bu sebepten dolayı kaldırıp kaldırmamaları pek önemli değil.
  • Nvidia Inc,. garanti değil. Ekran kartı asla bozukmaz 10 yıllık güncelleme işlem vize ve final yapılamıyor...

  • Ekran kartı ne kadar eski olursa olsun bence yeni çıkan işletim sistemine sürücü desteği vermeliler. Herkes oyun oynamak için almıyor bu kartları.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.