|
varyo -> Cevap: Hava temizleme cihazları (29 Ocak 2007; 23:47:41)
|
selamlar cengiz bey yazılarınızı okudum,yararlı bilgiler vermissınız tesekkurler, 9 aylık bır oglum var,astım benzerı şikayetlerı oldu 2 kez tekrarladı,evde ılaclı buhar verıyoruz,bende hava temizleme cihazlarını arastırmaya basladım,sizinde yazdıgınız gıbı ozonlu iyonizerli aletler kullanmak mantıklı degıl, sadece hepa fıltrelı bır cıhaz arıyorum,bauhausda var dedıgınız hunter hepa fıltre hakkında bılgı verebılırmısınız,ben ankaradayım,nereden bulabılecegımı bılmıyorum,googleda arattırdım bulamadım.. dıger arkadasımızın yazdıgı bıonaıre 1300 cıhazı uygun gıbı ama fıyatı cok pahalı.. quote:
Orjinalden alıntı: cengizumur xdirectx, Iyon konusunda daha once yazdiklarima ekleyecek bir seyim yok, havadan vitamin isi ise beni asar. mohikan70, asagidakiler http://www.hepaonline.com/antibakteriyel_hava_temizleme_cihazi_3.php linkinde sordugun cihazla ilgili degerlendirmemdir. HEPA filtreler birer suzgectir, havadaki kati maddeleri suzerler. Mite (Turkcesi mayt veya toz akari...) denen ufak bocekler HEPA filtrelere takilip kalir, ama olmezler. Son zamanlarda HEPA filtrelere bazi antibakteriyel maddeler yuklenerek filtre uzerinde biriken akarlarin olmesi hedeflenmektedir. Bu iyi bir fikir. Aslinda filtrede yakalanan akarlarin canli veya olu filtreden gecip ortama geri kacma ihtimali yok, zaten. Dolayisiyla canli kalsalarda fark etmez. Bu antibakteriyel malzemelerin ne kadar etkili oldugu ve ne kadar zaman aktif kaldigi arastirilmali. Arastirma derken, sadece aleti cinden getiren pazarlamaci vatandaslarin dediklerine bagli kalinmamali. Ama dedigim gibi, teorik olarak mitelar canlida olsa filtreyi zaten gecemezler. Bu alet iyi bir HEPA filtreye benziyor. Ozellikle ev tozu, kedi kopek alerjisine bagli astimi olan insanlara fayda saglar diye dusunuyorum. Sagliga zararli bir ozelligi yok gibi, yani ozon, iyon filan uretmiyor. Yedek filtre fiyatlari digerlerine gore daha ucuz. 280 milyona dort filtre fena degil. Madem yorum yapiyorum birkac negatif seyde soyleyebilirim. -Fiyat asiri yuksek. Bauhaus'da Hunter Hepa filtreler 180 milyon eski Turk lirasi civarinda kapasite daha dusuk ama bir tane yatak odasina bir tanede oturma odasina koysaniz bundan daha iyi is gorur. Bana kalsa o Hunter'larda pahali ya neyse. -Sitede "zehirli gazların filtre edilmesinde %90 oranında etkilidir" gibi bir laf edilmis. Boyle sacma, anlamsiz, musteriyi kaziklamaktan ote amaci olmayan laflar beni uzuyor. Gazlara HEPA filtre vIz gelir, tIrIs gider. HEPA filreden gazlar hic etkilenmeden gecer. Karbon filtre ile zararli gazlari tutacaklar degilmi? Daha once yazdigim gibi, bu sikletteki aktif karbon filtrelerin onunde iki sigara icseniz karbon filtre biter. Artik boyle "karbon filtremiz var bakin" diyen filtre ureticilerinin ya neden bahsettigini bilmedigini yada yalanci oldugunu dusunuyorum. Filtre degisim zamanini gosterdigini soyluyorlar. Bu eger sadece diyelim makina 3000 saat calistiktan sonra filtreyi degistirin diyorsa, yani kisacasi sadece bir zaman sayicisiysa gercekte filtrenin ne kadar kirlendigini olcemez. Gercek bir HEPA filtre temizlik sensoru manometre denen bir cihaz icermelidir. manometre ile filtrenin onundeki ve arkasindaki basinclar olculur. Ikisi arasindaki fark belli bir siniri gectiyse artik filtre cok doludur ve havayi fazla bloke etmektedir denir. Filtre degisme vakti gelmistir. BAP 1300 deki hangisi acaba? Sonucta size tavsiyem sudur; 1-Ortami iyi havalandiriyorsaniz, 2-Duzenli bir sekilde Su filtreli veya hepa filtreli bir supurgeyle temizlik yapiyorsaniz, 2-Havayi kirleten kaynaklari mumkun oldugunca azalttiysaniz, yani ortamda sigara icmiyor, toz biriktiren hali vesaire gibi seyleri kullanmiyor iseniz, 3-Sira bu alete gelmis demektir. Ozellikle yatak odasinda kullanilirsa, ferahlik yaratacaktir. Bunu alana ya bir tane Bap 223 iyonizerli hava (zehirleyici) temizleyici, yada bir Bu 1300 hava nemlendirici veriyorlarmis. Bence nemlendiriciyi secin. Tekrar etmeden duramiyacagim, "Bu alet cok pahali be abicim". Kolay gelsin.
|
|
|
|