Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.252
Cevap
166
Favori
613.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alptuğ56

quote:

Orijinalden alıntı: nett

Merhabalar, minimum ayarında dahi sesi rahatsız eden bir hava temizleyiciye, biraz elektrik-elektroniğe giriyor ama en basit yoluyla dışarıdan bir şekilde müdehale ile fanı biraz daha kısmak mümkün müdür ?

tabiki mümkündür ama bu defa da cihaz pek iş görmez çünkü fan ne kadar hızlı dönerek vakum yaparsa o kadar etkili oluyor,

belli bir dönmenin altına düştüğünde temizleme çok azalır ,zaten üreticilerde bu şartlarda yapıyorlar yoksa motor hızı daha azaltılır ama bu defada cihaz verimi olmaz

şuan benim bulunduğum bölgede voltaj 200 V. seviyeleri cihazın motoru nereyse çalışmıyor gibi olduğundan mecburen 3 ncü kademeye alıp çalıştırıyorum

bu iş gecenin ilerleyen saatlerinde tersine dönüyor voltaj 240-250 V. civarına çıkıyor bu defada anormal bir fan hızı olduğu için 1 nci kademeye düşürüyorum ama ses ve çekim gücü 200 V.larda olduğu gibi oluyor

bir tür bilgisayar fanı durumu gibi ,fan hızını düşürsünüz ama ısı artar ,hızı artırırsınız ısı düşer ama bu defa da ses artar ,bu durumu aşmak için üreticiler çeşitli yöntemlerin dışında fan ebatlarını artırarak buna bir derece çözüm buldular bu çözüm bu cihazlarda da olabilir ama üretim aşamasında olursa yoksa bizim fan değiştirmemiz biraz zor gibi geliyor

bu arada unuttuğum bir konu , motorların asgari V/A çalışma gereksimleri vardır ,mesela motora 120 V .verirsiniz asgari hızda döner ama bunu daha düşürüsünüz misal 100 V. motor yeterli voltajı alamadığı için dönemez ,tabi birde akım olayı var ama bunlar çok teknik konular olduğu için gerekli hesaplamalarla yapılabilecek bir durum ve uğraşmaya değmez çünkü sorunu çözecek bir çalışma değil

Nasıl yapabiliriz peki bunu? Dimmer işe yarar mı? Voltajı mı düşüreceğiz?

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar, minimum ayarında dahi sesi rahatsız eden bir hava temizleyiciye, biraz elektrik-elektroniğe giriyor ama en basit yoluyla dışarıdan bir şekilde müdehale ile fanı biraz daha kısmak mümkün müdür ?

tabiki mümkündür ama bu defa da cihaz pek iş görmez çünkü fan ne kadar hızlı dönerek vakum yaparsa o kadar etkili oluyor,

belli bir dönmenin altına düştüğünde temizleme çok azalır ,zaten üreticilerde bu şartlarda yapıyorlar yoksa motor hızı daha azaltılır ama bu defada cihaz verimi olmaz

şuan benim bulunduğum bölgede voltaj 200 V. seviyeleri cihazın motoru nereyse çalışmıyor gibi olduğundan mecburen 3 ncü kademeye alıp çalıştırıyorum

bu iş gecenin ilerleyen saatlerinde tersine dönüyor voltaj 240-250 V. civarına çıkıyor bu defada anormal bir fan hızı olduğu için 1 nci kademeye düşürüyorum ama ses ve çekim gücü 200 V.larda olduğu gibi oluyor

bir tür bilgisayar fanı durumu gibi ,fan hızını düşürsünüz ama ısı artar ,hızı artırırsınız ısı düşer ama bu defa da ses artar ,bu durumu aşmak için üreticiler çeşitli yöntemlerin dışında fan ebatlarını artırarak buna bir derece çözüm buldular bu çözüm bu cihazlarda da olabilir ama üretim aşamasında olursa yoksa bizim fan değiştirmemiz biraz zor gibi geliyor

bu arada unuttuğum bir konu , motorların asgari V/A çalışma gereksimleri vardır ,mesela motora 120 V .verirsiniz asgari hızda döner ama bunu daha düşürüsünüz misal 100 V. motor yeterli voltajı alamadığı için dönemez ,tabi birde akım olayı var ama bunlar çok teknik konular olduğu için gerekli hesaplamalarla yapılabilecek bir durum ve uğraşmaya değmez çünkü sorunu çözecek bir çalışma değil

doğrusu hiç denemedim

anladığım kadarıyla siz cihazın elektronik kısmından değil içini açmadan dıştan bir yöntem soruyorsunuz

olma ihtimali var gibi ama ayarı çok zor olur gibi geliyor ,tahminim voltaj 200 lerin altına düştüğünde motor hiç dönmeyebilir

diğer bir sıkıntı dönmeye çalışan ama dönemeyen motorun aşırı ısınıp yanma tehlikesi de var

aynı zamanda tam kontrol için sadece voltaj düşürmek yeterli olmaz

dediğim gibi pek uğraşmaya değecek gibi gelmiyor

ben aslında geçen kış cihazın çıkışına bir ısıtıcı rezinstans monte ettim (malum kışın soğuk hava verdiği için evi soğutuyor diye) tehlike oluşturmaması için de bağlantısını kumanda kartından aldım ve motor çalışmadığı sürece ısıtıcı da devreye girmiyordu,ilk başlarda güzelde oldu ama sonraları sapıtmaya başladı ve motor dönmemeye başlayınca söküp çıkardım ,yani bu işler çok ince hesaplar gerektiriyor

sonuç olarak bir motorun devrini ayarlamak istiyorsanız motor kontrol sistemi olması gerekli ve bu iş cihazın içindeki elektronik bölümden yapılabilir

elektronik işinden anlayan bir tanıdığınız varsa kesin başarı olur ,hatta hızını istediğiniz şekilde elle ayarlama imkanı bile olur ama dimmer ile bu iş zor

• quote:

quote:

quote:

quote:

doğrusu hiç denemedim

anladığım kadarıyla siz cihazın elektronik kısmından değil içini açmadan dıştan bir yöntem soruyorsunuz

olma ihtimali var gibi ama ayarı çok zor olur gibi geliyor ,tahminim voltaj 200 lerin altına düştüğünde motor hiç dönmeyebilir

diğer bir sıkıntı dönmeye çalışan ama dönemeyen motorun aşırı ısınıp yanma tehlikesi de var

aynı zamanda tam kontrol için sadece voltaj düşürmek yeterli olmaz

dediğim gibi pek uğraşmaya değecek gibi gelmiyor

ben aslında geçen kış cihazın çıkışına bir ısıtıcı rezinstans monte ettim (malum kışın soğuk hava verdiği için evi soğutuyor diye) tehlike oluşturmaması için de bağlantısını kumanda kartından aldım ve motor çalışmadığı sürece ısıtıcı da devreye girmiyordu,ilk başlarda güzelde oldu ama sonraları sapıtmaya başladı ve motor dönmemeye başlayınca söküp çıkardım ,yani bu işler çok ince hesaplar gerektiriyor

sonuç olarak bir motorun devrini ayarlamak istiyorsanız motor kontrol sistemi olması gerekli ve bu iş cihazın içindeki elektronik bölümden yapılabilir

elektronik işinden anlayan bir tanıdığınız varsa kesin başarı olur ,hatta hızını istediğiniz şekilde elle ayarlama imkanı bile olur ama dimmer ile bu iş zor

Teşekkürler cevabınız için, araştırıyorum eğer bir yöntem bulabilirsem burada paylaşırım. Selamlar.

• Merhaba,

Herkes bir sekilde tecrubesine dayanarak bayagi bir bilgi paylasmis, bunlar cok guzeller ama pratikte esas odak noktasindan uzaklasan bilgiler. Acikcasi ben disaridan bakan biri olarak 1. sayfadan 8. sayfaya kadar hepsini okudum, sonra ne yapacagimi sasirdim isin acikcasi.

Benim ogrenmek istedigim,(amacim havami yenilemek degil, temizlemek) yasam alanimda bi sekilde olusan toz, mite, ivir zivirdan en zararsiz nasil kurtulacagim. Cunku alerjik bazi reaksiyonlar oluyor bunyemde. Odam da elektronik cihaz yogun, dolayisiyla nem'in bir sabit orani olmasi lazim yoksa calismaz hale gelebiliyorlar. Bu cihazlarin ustu, masam, koltugum, yatagim surekli toz icinde. Genis bi pencerem var buradan bayagi hava geliyor, dogramalarim kalitesiz. Bunlari degistirecegim.

Ama bu baglamda, elimdeki kisitli imkan ve butce ile temiz bir havaya kisa vadede kavusmam lazim. ( Temizden kastim, bol oksijenli degil ama az mite ve az tozlu olmasidir ) dolayisiyla, o2 ureten bir cihaz degil, o2'nin yaninda bulunan iviri ziviri filtreleyen bir cihaz gerekiyor.

Sanayii tipi HEPA Filtreleri temin etmem, ona uygun bir kilif hazirlamam mumkun degil. Benim burada tecrube eden arkadaslardan istegim, cok pahali olmayan maksimum 300 TL fiyat bareminde, hava temizleyebilen anti alerjik bir 15-20m2 alan icin kullanilacak bir cihaz onermeleri.

Ben sinbo'nun bir iki cesidine baktim, herhalde bunlardan alacagim. Dedigim gibi odayi ben pencereden havalandirsam bile, cihazi calistirdigimda biraz filtrelese bana yeter. Zaten bununla birlikte halilari kaldirip, anti alerjen tekstile de gecegim.

Bunun yaninda da perde ve yatak icin kullanabilecegim sprey ihtiyacim var. Bu konular hakkinda da bilgi paylasabilen olur mu?

Cok tesekkurler.

• Reklamlarda hava temizleyicileri gördüm ve nette araştırırken karşıma bu başlık çıktı ve yaklaşık %80 nini okudum. "Cengizumur" nikli arkadaş birçok konu hakkında bilgi vermiş. Bu bilgilerin çoğunluğu doğru, sadece karbon filtreler konusundaki "çok erken doyum noktasına ulaştıkları için işe yaramaz" konusuna katılmıyorum.

Tekstil sektöründe kot kumaşların ozon (O3) gazına karşı solma testini yapan cihazı satıyoruz. Bu cihaz içerisinde ozon gazı UV-C diye adlandırılan ultraviole lamba ile üretiliyor. Bir UV lambanın O3 gazı üretebilmesi için 213nm ile 280nm aralığında ışıma yapıyor olması lazım. 280nm üzerinde lambalar O3 gazı üretmez. Yani York cihazdaki UV lamabalar ortama O3 gazı vermiyor olmalı.

O3 gazı zehirli bir gazdır. 0.5ppm üzeri bir konsantrasyon insan sağlı için tehlikelidir. bizim cihaz da ise 5-10ppm gibi çok yüksek bir O3 gazı üretiliyor ve kumaşlar test ediliyor. Test sonunda bu O3 gazı aktif karbonlardan geçirilerek O2 ye çevriliyor, bu işleme O3 yakma deniyor. Bu cihaz daki aktif karbon (yaklaşık 0.5litre hacminde) yüksek ozon miktarına rağmen 5 yıl kadar kullanılıyor. Hatta şuan evlerde kullanılan su arıtma sistemlerinde de (granül veya blok) aktif karbon kullanılıyor. Sudaki kötü koku tad ve kloru temizliyor. Hergün metreküplerce suyu süzen bu filtrenin ömrü bile 6 aydan fazla. Yani karbon filtrelerin ömrü kısa değildir ve kesinlikle zararsız faydalı filtrelerdir. Hatta bu karbon filtreler buzdolaplarında kötü kokuları almak için kullanılıyor (örnek siemens).

Bu cihazları hiç kullanmadım, sadece ozon gazını iyi biliyorum ve karbon filtreleri ozonu yakmada kullandığım için bilgimi paylaşmak istedim. Özetle aktif karbon filtreli cihazların kötü kokuyu alamda verimli olduğuna inanıyorum.

Saygılar.

• Muhendis77,

cok kisa yazmak zorundayim.

Sattiginiz cihaz ozellikle ozon filtrelemek icin dizayn edilmis. hava temizleme cihazi, klima filtresi diye satilan ccihazlardaki karbon filtre ise genel olarak her turlu kimyasal gazi temizler deniyor.

Sizin cihaz gordugum kadariyla katalitik etki ile calisiyor. Yani filtre karbonu ile ozon reaksiyona girip bilesik olusturmuyor, bu sebeple uzun dayanmasi normal. Yinede bir miktar kimyasal tepkime olusup, karbon monoksit ortaya cikariyormus, birazda karbon dioksit olabilir. Sonucta cikan havayi cok solumamanizi tavsiye ederim.

Sizin cihazda ne kadar aktif karbon var ? bir su filtresinde yarim kilo kadar var o bile hakkiyla ancak bir iki ay yetiyor. Hava temizleme cihazi veya klimada ise 5 santime 25 santimlik bir sungere emdirilmis karbon filtreleri var. bu filtrenin sungerle birlikte agirligi 5 gram ya var ya yok, bunun uzerindeki aktif karbon miktari ise miligram boyutunda. alin bu filtreyi, bir sigarnin dumanina tutun. sigaradaki gazlari kendi userine toplayacaksa agirligi birkac gram artmali degilmi ? Hic zannetmiyorum.

Bu filtrelerin cok az karbon icermelerinden dolayi ise yaramadiklari ve bunu boyle satan klimacilarda dahil her firmanin ya cahil yada kotu niyetli oldugu fikrine hala sahibim.

Yoksa kilo boyutlarinda karbon iceren ve siki sik yenilenen filtreler iyidir, neden olmasin ? varmi boylesini goren, gaz maskeleri disinda ?

EDIT : Muhendis77; Burada is gormez dedigim sizin cihaziniz degil, ayrica kotu niyetli veya cahil dedigimde siz veya sizin sirketiniz degildir. Anlatimim zayif olmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 6 Aralık 2011; 16:26:41 >

• Sayın Cengizumurlu,

Yazıyı yazdıktan sonra birkaç ürünün kullanma kılavuzunu incelediğimde sizinde belirttiğiniz gibi ince bir filtre üzerine bir şekilde entegre edilmiş karbon olduğunu gördüm ve sizinde belirttiğiniz üzere bu miktar karbonun uzun süreli kullanım için yeterli olmadığına katılıyorum.

Karbon filtre deyince ben bir kaset içerisine yerleştirilmiş granül karbon gibi düşünmüştüm. Çünkü bizim cihazdaki uygulama o şekilde idi.

Yorumlarınıza katılıyorum. Ben biraz erken yorum yapmışım. Zaten yazımın sonunda bu cihazları bilmediğimi belirmiştim. Benim açıklamalar biraz genel kültür bilgisi oldu.

Atalarımız ne demiş: Biliyorsan konuş "Alim" desinler, bilmiyorsan sus "Adam" desinler. Ben en iyisi bu konu hakkında adam olmayı deniyeyim.

Saygılar,
  • havası kirli şehirlerde hava temizleme cihazı alsak salondaki havanın kaitesini sağlayabilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mühendis77

Sayın Cengizumurlu,

Yazıyı yazdıktan sonra birkaç ürünün kullanma kılavuzunu incelediğimde sizinde belirttiğiniz gibi ince bir filtre üzerine bir şekilde entegre edilmiş karbon olduğunu gördüm ve sizinde belirttiğiniz üzere bu miktar karbonun uzun süreli kullanım için yeterli olmadığına katılıyorum.

Karbon filtre deyince ben bir kaset içerisine yerleştirilmiş granül karbon gibi düşünmüştüm. Çünkü bizim cihazdaki uygulama o şekilde idi.

Yorumlarınıza katılıyorum. Ben biraz erken yorum yapmışım. Zaten yazımın sonunda bu cihazları bilmediğimi belirmiştim. Benim açıklamalar biraz genel kültür bilgisi oldu.

Atalarımız ne demiş: Biliyorsan konuş "Alim" desinler, bilmiyorsan sus "Adam" desinler. Ben en iyisi bu konu hakkında adam olmayı deniyeyim.

Saygılar,

Slmlar, aktif karbon kartuş içinden geçen Ozon orada tepkimeye girip oksijene dönüşmüyor mu? Yani içerideki yüzeylerde etkileşebildiği herşeyle tepkimeye giriyor. Tepkimeye girebilecek madde miktarı yüksek(aktif karbon), onunla tepkimeye girecek oksitleyecek madde miktarı(ozon) görece düşük miktarlarda olduğu için sizin filitreler çok uzun süre dayan mıyor mu acaba? Yani kısaca sizin sistem aktif karbonu yakarak çalışıyor (zaten ozon yakma demişsiniz). Su filitresi gibi sistemlerde ise aktif karbon filitre hemen hiçbi zman kimyasal olarak tepkimeye girmez, amacı partikülleri tutmak içerisinde biriktirmektir diye biliyorum. Bu durumda aktif karobn filitrenin sizin cihazlarda çalışma şekli ile su filitre cihazlarında çalışma şekli farklı, yanılıyor muyum?

Yukarılarda bi yerde yazılmıştı başı sonu karıştırdım, ozon veya negatif iyon elde etmek için elektrik arkı yeterli, kolayca yapılabilir istenirse.

Plastiği kokan bişey aldığım zaman balkonda saçma kurutma makinası ile baya bi sıcak hava tutuyorum, bi anlamda en dış plastiği cilası bi miktar yanıyordur yada yüzeyden uzaklaşıyordur (çakmakla plastiği yakmak gibi bişeyden bahsetmiyorum elbette). Yukarıda bahsi geçmişti plastiği kokuyor diye aletin, belki bu tür bişey deniyebilirsiniz. Adi çin plastikleri faln genelde ölye kolay geçmeyen bi koku yayar, ama plastiğine göre yeterince uzun süre sıcak hava verirseniz genelde çok azalıyor yada kayboluyor (plastiği eğicek kadar uzun süreli değil tabiki).

Doğru biliyorsam HEPA filitrenin düzgün çalışması için sürekli belii bi değerin üstünde hava akımı gerekiyor, yukarıda yazılmıştı gürültü yüzünden. Eğer fan devri iyice sessiz oalcak kadar düşerse sanki etkinliği iyice azalabilir gibime geliyor, doğru biliyorsam logaritmik olarak azalması lazım.

Birde acaba bu sinboların hepa filitresi faln modifiye edilebilir mi müsaitmi acaba kartuşdan sökülmeye faln. Hani elektrik süpürgelerinde oluyor bazılarında aksamlarını söküyoruz filitre kartuştan tamamen ayrılabiliyor onun gibimi acaba? Cengizumurlu beyin dediği gibi bi mikar filitre alıp aletin verimi acaba arttırılabilir mi ?

• Sonuc olarak hava temızleme cıhazı almıyoruz, camı acıyoruz oyle mı?
  • Milletimiz henüz hava temizleyicleri sindirecek teknolojik bilgi seviyesine ulaşamamış anlaşılan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

Dostlar zehirlneceğiz vallahi

http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-ac-4065-6-asamali-hava-temizleme-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=evphac4056&categoryId=17175

http://www.nikkenturkey.com.tr/urun_detay.php?uid=369

Sharplarda var sanırım.
    Acaba bu ürünler nasıldır yada hangi ürünü tavsiye edersiniz ?

Tam bir sene üstünden geçmiş ancak genel okuyuculara bilgi aktarmak için yazıyorum , Philips'in AC 4065 modelini 2 yıldan bu yana ben kullanıyorum, hatta 2 tane aldım birisi salona diğerini yatak odasına koydum. Bu cihazda aktif karbon filtresi yok ancak Zeolit denilen taşlardan oluşan bir son filtresi var , akvaryumu olanlar bilir bu taşlar fiziksel olarak kimysalları içine hapseden bir gözenekli yapıya sahipler. Yani aktif karbon kadar olmasa da iyi kötü bir koku filtrelemesi sağlıyor, cihaz aşağıdan yukarı doğru bir ön kaba toz tutucu , bir iyonizer katman, bir hepa filltre benzeri ESP filtresi denilen filtre ve en son zeolit filtreden havayı geçirip üstünden odaya geri veriyor , kullandığım sürede oldukça büyük miktralarda toz tuttuğunu ( aralıklı olarak kaba filtreyi ve electro filtreyi temizlemek gerekiyor) gördüm. Cihazın hava kalitesini ölçüp fan hızını ayarlayan bir sensörü mevcut , eğer o modda çalıştırırsanız havadaki partikül sayısına göre fan hızını arttırıp azaltıyor, 2 adet büyük pervanesi mevcut en yavaşta ses düzeyi oldukça düşük geceleyin rahatlıkla açık bırakıp yatabiliyorsunuz ancak smart mod ta çalıştırırsanız gecenin bir yarısında tam gaz çalışmaya başlayabiliyor , cihazın kapasitesi ortalama bir yatak odası için hayli hayli yeterli olduğundan ben yatarken en düşük veya bedava kömürlü gecelerde orta kademeye getirip öyle bırakıyorum. Cihazda bazen nemli havalarda ilk çalıştırmalarda aktif ozon kokusunu hissedebiliyorsunuz zannedersem zeolitin filtrelemesinin üstüne çıkan bir ozon üretimine neden oluyor , sonrasında o kokuya herhalde alışıldığı için ya duymuyoruz ya da miktar düşüyor , ancak çok uzun süre kapalı pencere çalıştırılınca öyle bir temiz bahar havası yaymıyor bunu önceden bilmek lazım, o tip bir bahar kokusunu yayabilen herhangi bir portatif cihaz da var mıdır emin değilim nem sıcaklık ve partikül oranlarını eş zamanlı ayarlayabilen çok güçlü merkezi sistemlerde o tip bir ferah hava duygusu alınabilir. Özetle ben uzun bir süreden beri bu cihazı kullanıyorum , genel hatlarıyla memnunum diyebilirim. Ben aldığımda fiyatı 330 tl civarındaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaan

Sonuc olarak hava temızleme cıhazı almıyoruz, camı acıyoruz oyle mı?

hiçbir cihaz doğadaki gibi temiz hava veremez ,ancak bizim anlattıklarımız mecburiyet nedeniyle kullanılan cihazlardır

şahsen ben sigara kullanıyor olmasam hayatta bu tür bir cihaz kullanma gereği duymam

ayrıca ister cihaz kullanın ister kullanmayın mutlaka arada bir kapı veya pencere açıp içerisini havalandırmak şart

özellikle klimalarda ki filtre sistemlerine fazla güvenmeyin ve filtre olan cihazların tozunu sıkça temizleyin değişmesi gerekenleri zamanında değiştirin yoksa bu defa filtrelerde bakteri türü çok zararlılar oluşabilir

• Merhabalar Foruma yeni katıldım, hava temizleme benim işim olduğu için bir - iki kelam da ben edeyim dedim. gerçi çok şey yazılmış çizilmiş ve fikirler beyan edilmiş ama bilginin sonu yok.

Hava temizleme için uygulanan birkaç yöntem var, bunlar havayı filtreleme, elektrostatik filtreleme, Photocatalitik oksidasyon, negatif ion jeneratörleri ,UV lambalar ve ozon generatörleri, bu saydığım yöntemlerin hepsinin avantajları ve dezavantajları var, kimi sadece üzerlerinden geçen havaya etkilidirler, kimi ortamadaki patojenlere etkilidir, kimi de sadece yüzey sterlizasyonu sağlar, bu konudaki yazıya hava temizleme teknolojileri adlı sayfadan ulaşabilirsiniz.

bunların dışında PHI ve REME teknolojilerini sunan Guardian Air hava temizleme cihazları var, evlerde de kullanılabilen modeller de olmasına rağmen daha çok profesyonel kullanıma uygun bir üründür, merkezi sistem havalandırmalarına takılabilir, kanallı klima cihazlarına takılabilir, böylece bir tek cihaz ile bütün bir evi hatta bütün bir plazanın havasını temizlemek mümkündür.

çalışma prensibini basit olarak anlatmak gerekirse, havalandırma kanalına takılabilen bu cihaz elektrik verildiği anda hava kanalının içine bir oksidasyon plazması yayar, bu plazma şu bileşenlerden oluşur, Hidroperoxid, hidroxid, super oxid ve ozon. iyonlaşmış bu bileşenler tamamen doğa ve canlı dostudur, dış ortamdaki hidroperoxid miktarı 0.01 ile 0.03 ppm arasındadır, 0.01 ppm kulağa çok az gibi gelebilir, fakat bu seviyedeki havanın 1 Litresinde, yaklaşık olarak 170,000,000,000,000,000 hidoperoxid gaz molekülü bulunur, PHI teknolojisi ise iklimlendirilmiş ortamda ulaştığı max. konsantrasyon 0.02 ppm dir bu da ortamdaki bakteri virüs küf ve mantarları hızla yok edebilecek kadar agresifdirler. insanları hasta eden havadaki partiküller değil onlarla beraber seyahat eden mikroorganizmalardır, Guardian air PHI teknolojisi bu organizmaları okside ederek yok ettiğinden ortamada temiz ve ferah bir hava oluşur.

Guardian Air PHI teknlojisi sadce havadaki değil, yüzeylerdeki mikro organizmalara da son derece etkilidir, masa üstü, kapı kulpu, elektrik düğmeleri vb. gibi insanların sık sık kullandıkları bu yerlerdeki bakteriler de okside olarak yok olur.

Guardian Air hava temizleme cihazının özellikleri burada anlatılmayacak kadar uzundur. detaylı bilgiye nasa mühendislik adresinden ulaşabileceğiniz gibi, aklınıza takılan herhangi soru olursa foruma yazabilirsiniz.

• sayın Cengiz Bey ;

Özelden mesaj atmak istedim ancak kapalı atamadım..bizim ciddi bir cihaza ihtiyacımız var ve burdan okudugum bilginiz çok fazla..b,ize yardımcı olabilir misiniz? eşimin ciddi bir astım sorunu var ve ortam şartlarını iyileştirecek bir hava temizleme arındırıcı adı herneyse cihaz alımı yapmak ıstıyorum ancak cok cıhaz var ve karr veremedık..nasıl birşey almamız gerekıyor? havadakı virüsleri bakterileri temizleyecek ortam havasını arındıracak bir cihaz almamız gerekıyor..alerjen bir astım sıkıntımız var ve en ufak bır hastalık evresınde pnömaya cevırıyor hatta bronsite cevırıyor..bıze boyle bır cıhaz almamızı soyledıler..yardımcı olabılırsenız cok sevınırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: haades

sayın Cengiz Bey ;

Özelden mesaj atmak istedim ancak kapalı atamadım..bizim ciddi bir cihaza ihtiyacımız var ve burdan okudugum bilginiz çok fazla..b,ize yardımcı olabilir misiniz? eşimin ciddi bir astım sorunu var ve ortam şartlarını iyileştirecek bir hava temizleme arındırıcı adı herneyse cihaz alımı yapmak ıstıyorum ancak cok cıhaz var ve karr veremedık..nasıl birşey almamız gerekıyor? havadakı virüsleri bakterileri temizleyecek ortam havasını arındıracak bir cihaz almamız gerekıyor..alerjen bir astım sıkıntımız var ve en ufak bır hastalık evresınde pnömaya cevırıyor hatta bronsite cevırıyor..bıze boyle bır cıhaz almamızı soyledıler..yardımcı olabılırsenız cok sevınırım..

Ben herkesten bağımsız olarak bir şey söylemek istiyorum. Sorun temizlemekse evet çok teknolojik ince geçişli filtreler ve bazı basit sistemlerle illaki tozları çekmek ve bu sebepten havayı temizlemek mümkündür bu zor bir şey değildir. Bence önemli olan bu cihazların düzgün üretilip üretilmediği, gerçekten söylenen teknolojinin kullanılıp kullanılmadığı. Temizlemenin yanında en önemlisi iyonizer teknoloji. Bunun gerçekliğini faydasını kimse görmezden gelemez bu nedenle bu ürünü gerçekten yapan kaliteli bir firma varsa bu cihaz alınabilir. İnanın ben burada wifi alıcısının yanında ve bilgisayarın başında üstelik yine yanımda yazıcı ve güç kaynağı varken daha oturur oturmaz çöküyorum. Migrenim tuttu, gözlerim kapanıyor fazlasıyla manyetik alan içerisinde kalıyoruz. Pozitif yükler üzerimize hemen geçiyor.

Bize negatif iyon dağıtan cihaz gerekli.

Benim eşim alerjik astım ve çok zorluk çekiyoruz özellikle kışın ve dışarı çıkınca o isli havada. Evde de nem var ve havalandırmayınca çok kötü oluyor.

Biz orjinal himalaya tuzu bulsak hemen alıcaz.
    Bir de negatif iyon dağıtan orjinal cihaz. Lütfen varsa bir link gönderin alayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chotanaq

quote:

Orijinalden alıntı: haades

sayın Cengiz Bey ;

Ben herkesten bağımsız olarak bir şey söylemek istiyorum. Sorun temizlemekse evet çok teknolojik ince geçişli filtreler ve bazı basit sistemlerle illaki tozları çekmek ve bu sebepten havayı temizlemek mümkündür bu zor bir şey değildir. Bence önemli olan bu cihazların düzgün üretilip üretilmediği, gerçekten söylenen teknolojinin kullanılıp kullanılmadığı. Temizlemenin yanında en önemlisi iyonizer teknoloji. Bunun gerçekliğini faydasını kimse görmezden gelemez bu nedenle bu ürünü gerçekten yapan kaliteli bir firma varsa bu cihaz alınabilir. İnanın ben burada wifi alıcısının yanında ve bilgisayarın başında üstelik yine yanımda yazıcı ve güç kaynağı varken daha oturur oturmaz çöküyorum. Migrenim tuttu, gözlerim kapanıyor fazlasıyla manyetik alan içerisinde kalıyoruz. Pozitif yükler üzerimize hemen geçiyor.

Bize negatif iyon dağıtan cihaz gerekli.

Benim eşim alerjik astım ve çok zorluk çekiyoruz özellikle kışın ve dışarı çıkınca o isli havada. Evde de nem var ve havalandırmayınca çok kötü oluyor.

Biz orjinal himalaya tuzu bulsak hemen alıcaz.
    Bir de negatif iyon dağıtan orjinal cihaz. Lütfen varsa bir link gönderin alayım.

Himalaya tuzu için şöyle bir yer ama hırlı mıdır hırsız mıdır bilemedim ?

http://www.himalayatuzu.com.tr/himalaya-tuzu-urunleri

• Teşekkürler link için.

Pakistandan ithal edilen ve tamamen el yapımı orjinal himalaya tuzlarından aldım. Temizleme cihazından fiyatı için vazgeçtim.
    Lambada almadım. Direk tuz kullanımı ile tedavi yapıcaz. Etkisi olacağını düşünüyorum. Marankinin formülleri de bu tuz üzerine.
  • Sayın cengizumur,
    Verdiğiniz net ve gayet mantıklı bilgiler için çok teşekkürler. Bu başlığı okurken uygun bir ürün bulmayı düşünürken,
    aslında satılan ürünlerin tek başına ev havasını temizlemek için asla yeterli olamayacağını, yetmek ne kelime zararı olabileceğini öğrendim.
    Aslında forumu baştan sona bir kaç gün harcayıp okuyunca soracak pek soru kalmadı aklımda.

Anlaşılan en mantıklı çözüm bir kaç farklı kalınlıkta hepa filtre kullanarak, hermetik baca kombisiyle(kışın ısı kaybını azaltmak için)
    kişi başı 30 m3/saat hava değişimini homojen sağlamaya çalışmak,
    bunu yaparken de dışarıdaki havanın temiz olduğu(varsa eğer) saatleri tercih etmek gibi gözüküyor.

Yardımlarınız ve paylaşımlarınız ve hatta sabrınız için çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.