Şimdi Ara

iOS 8: Preview ve TextEdit ile daha gelişmiş iCloud desteği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • iOS 8: Preview ve TextEdit ile daha gelişmiş iCloud desteği geliyor

    Apple, haziran ayındaki WWDC 2014 etkinliğinde tanıtacağı iOS 8’de daha gelişmiş iCloud desteğiyle Mac ve iOS platformları arasındaki senkronizasyon yeteneğinde çıtayı yükseltmeyi hedefliyor.


    9to5Mac’in Apple içerisindeki kaynaklarından edindiği bilgilere göre OS X’in yerleşik uygulamalarından Preview ve TextEdit yazılımları, iOS 8 ile mobil platforma merhaba diyecek. Apple’ın bu klasikleşen uygulamalarını iOS platformuna taşımasının temel sebebi ise, iCloud ile bulut senkronizasyonu konusunda iOS ve Mac’leri biraz daha birbirlerine yaklaştırma hedefi.


    TextEdit ve Preview uygulamaları, OS X Mountain Lion ile iCloud desteğine kavuşmuştu. Kullanıcılar bu sayede TextEdit ve Preview programlarındaki dosyalara bir Mac’den diğerine geçtikleri zaman rahatlıkla erişebiliyor; ancak kullanıcılar bu dosyaları iOS’den açmak istedikleri zaman ise iCloud’un yeteneklerinden faydalanamıyorlar. Apple, buradaki sıkıntıyı Preview ve TextEdit’i iOS 8 ile mobil platforma taşıyarak çözecek. Böylece kullanıcılar TextEdit ile oluşturdukları bir metin dosyasına, iOS’li herhangi bir cihazı üzerinden görüntüleme imkanına sahip olacaklar.


    Yukarıda belirttiğimiz üzere Preview ve TextEdit, iOS platformunda sadece dosya görüntüleme yapabilecek; herhangi bir dosya düzenleme yeteneğine sahip olmayacak. Bu eksikliğin temel sebebi ise oldukça basit: kullanıcıları iWork yazılımlarını kullanmaya yönlendirmek ve iBooks’daki PDF’lerin değiştirilmesinin önüne geçmek.


    Gelen bilgilere göre Preview ve TextEdit’in iOS’e gelmesinden, yakın zamanda değişen Apple organizasyon yapısının payı büyük. Scott Forstall sonrasında yeniden şekillenen organizasyonda  yazılım mühendisliğinin (hem iOS hem de Mac için)  sorumluluğu Craig Federighi’e verilmiş ve daha öncesinde birbirinden bağımsız çalışan iOS ve Mac takımlarının, birlikte ve eşzamanlı çalışmalar yapmasının önü açılmıştı.


    iPhone 6 ile birlikte yayınlanacak olan iOS 8’in kamuoyuna lansmanı, bir değişiklik olmaz ise, haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2014 etkinliğinde gerçekleşecek.


    Editörün Notu: Haberdeki görsel temsilidir.








  • buyuk eksikliklerden biriydi kesinlikle. textedit ile aldigim bir cok not var. ama bunlar reminders veya notes ile halledilecek seyler degil. o yuzden mecbur textedit kullanmak gerekiyor. ancak bu sefer de iphone ve ipad ile senkron olmuyor. pages bir cozum ama cok komplike. textedit basir arayuzde ve cok kullanisli.

    hosuma gitti bu haber.
  • Cok guzel haber. Daha kapsamli senkronizasyonlarin da habercisi olsa gerek bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de bunun için ios 8'e gerek yok ki ekstra uygulama şeklinde gelecekse store'a şimdi de koyabilirler, yazılıma müdahale edecek bir şeyse 7.1.1 ile yayınlayabilirler, resmen oyun oynuyorlar kullanıcılarla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokceonur

    İyi de bunun için ios 8'e gerek yok ki ekstra uygulama şeklinde gelecekse store'a şimdi de koyabilirler, yazılıma müdahale edecek bir şeyse 7.1.1 ile yayınlayabilirler, resmen oyun oynuyorlar kullanıcılarla...

    os x tede var aynı appler..senkronizasyon için..ibooksta yapılan şeyin aynısı..
  • yeni iphone büyük olacağına dair söylentileri pekiştiren bi haber

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokceonur

    İyi de bunun için ios 8'e gerek yok ki ekstra uygulama şeklinde gelecekse store'a şimdi de koyabilirler, yazılıma müdahale edecek bir şeyse 7.1.1 ile yayınlayabilirler, resmen oyun oynuyorlar kullanıcılarla...

    allah aşkına sence bitek bunla kalırlarmı
  • CDDH kullanıcısına yanıt
    Sadece boyle seyler icin insanlari bekletmelerine gerek yok dedim zaten illa ki major degisiklikler olacaktie ama bunun gibi minor seyleri uzatip da insanlarin hayatlarini zorlastirmaya gerek yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Text edit kesinle gelmeli, gec bile kalindi!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokceonur kullanıcısına yanıt
    Üstad her şeyi bir anda verseler her sene yenilik diye ne getirecekler ki karşımıza. Malumun ki zaten iOS kapalı bir sistem ve büyük yenilikler pek sık gelmez. Gelince de iOS 7 gibi s.çıp sıvayarak gelir. iOS 8'de toparlarlar ama olsun.

    Diğer taraftan bulunan 100 yenilik varsa bunları tek senede vermektense 3-4 yıla 20li-25li gruplar halinde 3-4 seneye yayarlar. Teknolojik firmaların hepsinin yaptığı bir şey en nihayetinde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    Murat abicim dogru soyluyosun da yani boyle ufak biseyi de onemli gibi lanse etmek ne kadar dogru...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimin umrunda ?

  • 3-5 mb. Jpeg acarken kasilan preview mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IOS 7.1 ile yatıp kalkıyorduk, o geldi şimdi sıra IOS 8'e geldi anlaşılan :)
  • Yine de Apple'ın sızmayan birkaç yeniliği olacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.