Şimdi Ara

Spor araç Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler Merhaba ilerde kendi spor aracımı yapmayı düşünüyorum, Motorsuz ilk prototip için 100K bir bütçe çıkacak gibi, Fiyatını tam kesitremiyorum çünkü mühendisli olmayan bir aracın maliyet fiyatlandırması imkansız gibi, şimdi değil fakat önümde uzun bir zaman var. Ölmeden bu işi yapmak istiyorum :) 5 sene içerisinde bir prototip hazırlayacağım. Kesin kararlıyım, Şu an tasarım aşamasındayım, İmalat konusunda Türkiye'de bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum,


    En büyük problem bence aracın şasisi, Yoğun bir mühendislik hesabı lazım, Frame-space şasi aklımdaki şase profili, Kaporta alüminyum alaşım, aracın dizaynını yaparken fiber kaportaya göre değil alüminyum kaportaya göre dizayn ettim, İşcilik konusunda ise detaylara çok önem veren bir insanım. Üretim'de araç stock fabrikasyon araç gibi duracağınada eminim.

    Teknik ölçülere gelince, Tasarım aşaması olduğundan;

    2 kişilik 4000,4500 mm uzunluğunda 2500-2800 mm aks aralğı max.yükseklik 1000-1300mm arası genişlikte 1600-1800 mm arası,
    Motor hacmine gelince 2700-3500 CC motor klasik 5 ileri şanzıman bunlarla ilgili şu an net bişey yok,
    Dizayn değiştirilip Ortadan motorlu 1600cc yada 1800 cc bir araç olabilir.

    Araç imalat belgesi hakkında Bakanlığa mail attım bana bi ton pdf dosyası gönderdiler, Kalkınma ajansına mail attım mali yardım için programlarında bu tarz projeye yer vermiyorlarmış, ama ilerde belki pozisyon açılabilir.

    Benim buraya yazmamın amacı bir ekip kuramaya çalışıyorum, Teknik ekipte 2 yada 3 idealist mühendis ilk etapta yeterli olacaktır gibime geliyor. Evet yollar çok sert ve çetin iki kaporta dövmekle bu işin kolay olmayacağından eminim.

    Aracın ufak bir görselini koyuyorum;
     Spor araç Projesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 7 Mart 2014; 17:00:05 >







  • bu mesajı forum hata mesajı verdiği için 3 defa atmışım gitmedi zannettim ,moderator acil diğer konuları silebilir.
  • Forum bu aralar hata mesajı çok veriyor. Konumuza gelirsek, umarım anlık bir heves değildir bu girişiminiz. Aracın tasarımı ise çok güzel. Çok tok ve yalın duruyor. Ön tasarımıda görmek isterim. Jantları çok önemsemedim ama üretilirken kesinlikle böyle olmamalı. Prototip için çok büyük bir ekibe gerek yok belki ama asıl iş seri üretim planlamanızda biter. Bildiğim kadarıyla devlet bu tarz işlerde destek veriyor. Gerekli yerlere müracaat etmenizi öneririm. Belki birşeyler koparabilirsiniz. Kolay gelsin diyelim.
  • Ben varım .
  • Fakat şunu belirtmem gerekiyor. Ciddi anlamda sıkıntılı iş. Ciddi anlamda.

    Özellikle şasi ve motor öyle hesap kitaptan ziyade test işidir. Şaside subaru ve mazdanın kullandığı kafes sistemi idealdir. Spor araç olacağı için şasi sert ve rijit olmalı.

    Artık atmosferik motor kullanmak gereksiz gibi. Güçlü olacağı için arkadan itiş olmalı. En büyük sportiflik hafif ve güçlü araçtan gelir.

    Maliyeti ise ne sen sor. Ne de ben söyleyeyim
  • hayırlısı
  • kemik projesini çizdin mi? bu tür çizimler her yerde mevcut. direkler v.s ön tarafın sağlamlığını ne koruyacak?
  • 207m; valla devletin bu tarz spor otomobillere pek destek vereceğini zannetmiyorum, Denemekte fayda olabilir. Şu an elektrikli araçlara prim veriyor,

    msansertekin; ilginize teşekkür ederim, herşein bilincindeyim işin ne kadar zor olduğu hakkında Yoğun bir araştırma içindeyim, fakat doğru yerde doğru şeyleri bulursanız yolunuzu yarılarsınız diye düşünüyorum, olay sadece çizmek değil tabi, Proses şöyle olmalı; Fikir,Uygulama,Test,Üretim
    Atmosforik motor yada turbo tabi şasi hesaplanırken bunlar gözardı edilmemeli motoruna göre şasi yapısı örülmeli, En uygun sistem, ön arka double wishbone suspansiyon, motor ağırlık merkezi konumu, arkadan itişli bir araba.

    Berry1925; hayır şu an sadece tasarım aşamasındayım, kemik tasarım nedir anlayamadım, aracın şasini Frame space" Uzay Kafesi" boru profil şasi olarak düşündüm. Ben bilgisayarda boru profil şasi yaparımda, Hatta boruları satın alıp lazerle kestirebilirim ve kaynağınıda attırabilirim. Bir Gerçek var o şasi yürümez , Muhtemelen ilk virajda yırtılacaktır;) Onun mühendisliğini yapamam. Benim işim değil bu onun için bu siteye konu açıp, yardımcı olacak arkadaşlardan yardım ve fikir istiyorum zaten, birebir yardımcı olamasalar bile belki beni doğru yöne yönlendirebilirler.

    Diğer arkadaşlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 7 Mart 2014; 13:20:24 >








  • İlginize teşekkür ederim, tek tek inceledim hepsini,
  • Umarım anlık bir hevesle yarıda kalan bir proje olmaz kolay gelsin takipteyim
  • anlık heves değil şu tasarım hayatımdan 6 ay aldı, Allah izin verirse, muhakkak olacak emin olun ama çok uzun sürecek gibi onun farkındayım.Yaklaşık 1000'e yakın parça tasarlanması lazım tahminimce çizim olmadan bir şey üretmek mümkün değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 8 Mart 2014; 23:34:25 >
  • Umarim guzel bi eser cikar hayirli olsun simdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çok zor bir hobi seçmişsiniz allah kolaylik versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tasarim size ait ise gercekten tebrik ediyorum. Bir suru yerli otomobil haberi cikti ama sizin tasariminiz cidden olmus. Kolay gelsin. İnsallah ilerde bunun gibi araclar goruruz. Birde vergilendirmesi var tabi otv siz olursa almicak adam cok az

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bireysel girişimciyim. Yani bu işi ilk başta nerdeyim kendi çapımı görmek için başladım. Zorlanacağım kısmı mühendislik konusu tabi 1.dereceden.
  • tasarım güzel görünüyor.

    Amaç ne peki? bunu seri üretime çevirmek mi?

    yoksa bir tane araç üretmek mi hayallerinizi gerçekleştirmek adına?
  • Şu an bunu söylemek için çok erken
  • Şu aracın tıpkısını 4-4 lük diyebileceğimiz eksiksiz bir şekilde gerçeğe dönüştürebilirseniz ülkede büyük yankı uyandırabilirsiniz.

    Bütçe konusunda sıkıntınız yok sanırım.
  • bütçe konusu sıkıntılı tabi, bu projeyi uzun bir zamana yaydım zaten.aslında görseli açmayacaktım çünkü entellektüel sermaye. Sırf lafla şunu bunu yapacağım muhabbetine girmek istemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 9 Mart 2014; 0:39:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.